Megadeth - supercollider (2013)

Μιας και είναι ήδη εκεί έξω είπα να ανοίξω και το thread.

supercollider λοιπόν 14ο άλμπουμ από Megadeth και παρότι τα πρώτα δείγματα δεν ήταν τα καλύτερα στηρίζουμε ακόμα. Άντε να δούμε σήμερα ξεκινάνε οι ακροάσεις.

Το εξώφυλλο πάντως ακόμα δεν μου έχει καθίσει καλά. Παίζει να είναι και το χειρότερο ever.

και το tracklist :

  1. “Kingmaker”
  2. “Super Collider”
  3. “Burn!”
  4. “Built for War”
  5. “Off the Edge”
  6. “Dance in the Rain” (Featuring David Draiman)
  7. “The Beginning of Sorrow”
  8. “The Blackest Crow”
  9. “Forget to Remember” (Featuring David Draiman)
  10. “Don’t Turn Your Back…”
  11. “Cold Sweat” (Thin Lizzy cover)

Μάπα το καρπούζι.

δυστυχως το πιο πειραματικο τους αλμπουμ μετα το risk…κατω του μετριου με λιγες γαματες στιγμες…αν ηταν ολα τα τραγουδια σαν το built for war θα ηταν γαματο πιστευω το αλμπουμ αλλα δεν…κριμα παντως :frowning:

Να σας πω την αληθεια εμενα μ αρεσει που εγραψε πιο απλα κομματια, αν ειναι κατι που λειπει λιγο ειναι η Μαστεηνιλα στη φωνη. Οι ακροασεις θα δειξουν, οσο και αν δεν φαινεται κατι ιδιαιτερο παντως κυλα πολυ αβιαστα. Και κορυφαια παραγωγη, πολυ ευχαριστη στο αυτι, τελευταιος δισκος Megadeth που με αφησε ικανοποιημενο στο θεμα ηταν το Youthanasia.

Δεν το άκουσα ακόμα, αλλά μια παρατήρηση.

Έχουμε φτάσει στο σημείο με το που “βγαίνει” ένας δίσκος να τρέχουμε κατ’ ευθείαν να γράψουμε την αποψάρα μας στο ίντερνετ.

Ή έχουμε γίνει όλοι γαμάτοι κριτικοί, ή έχουμε χάσει τον ενθουσιασμό να ακούμε μουσική.

Το κακο που ειναι;

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, απλά το σημειώνω, γιατί πιστεύω ότι όλοι το κάνουμε λίγο-πολύ. Δεν έχω πρόβλημα με την αποψάρα του καθενός, αλλά με την ταχύτητα με την οποία την διαμορφώνει.

Anyway, offtopic η παρατήρηση.

Γιατι εσυ δε λες στους φιλους σου ‘‘πωπω μαλακα γαμαει’’ ή ‘‘πωπω μαλακα ειναι σκατα’’; Περιμενεις να το ακουσεις ενα μηνα πριν πεις γνωμη; =p

Ναι βρε, μπορεί και να πω “[I]άκουσα το τάδε κτλ…[/I]”.

Το θέμα είναι ότι άλλο με τον κάθε φίλο εκεί που θα πίνεις τον καφέ κι άλλο να σπεύσουμε να δημοσιεύσουμε στο ίντερνετ. Όχι ότι θα αλλάξει η αξία του δίσκου.

Αλλά πολλές φορές μετά από λίγες ώρες που διαρρέει ένας δίσκος βλέπεις τόσα πολλά σχόλια “γαμάτος”, “πατάτα”, “μέτριος”, “χειρότερος”, “καλύτερος” κοκ.

Έχω την εντύπωση πως σε αντίθεση με παλιότερα δεν χαιρόμαστε το ίδιο την μουσική. Μοιάζει να την ακούμε περισσότερο για να έχουμε γνώμη, παρά για να την γουστάρουμε.

Just saying.

Λοιπον, ο δισκος ΓΑΜΑΕΙ. Πιο πιασαρικο αλμπουμ Megadeth στην εως τωρα καριερα τους χωρις να καταληγει τσηζι, σου μενουν κομματια απο τη πρωτη κιολας ακροαση. Και το ανοιγμα του Burn μου θυμιζει λιγο το Heavy Metal των Priest.

Ροκάρει όμορφα ο Mustaine εδώ… Αν θα αντέξει δεν ξέρω.

Ελα τωρα μας κανεις πλακα ετσι? Πες μας στ’αλήθεια την γνωμη σου τώρα :lol:

Μετα την ακροαση 2 κομματιων και τα 30’’ απο καθε κομματι που υπαρχει στο youtube, μαλλον για μεγαλη αποτυχια το κοβω…Οχι για την “αργη ταχυτητα”, καθε αλλο, το youthanasia και cryptic writings ειναι πολυ καλα κατ’εμε. Απλα πιστευω οτι (μαλλον) προκειται για νεροβραστη σουπα…
Και παλι με καθε επιφυλαξη και οσο μπορεις να καταλαβεις απο την προακροαση αυτη…

Μπορεις να το ακουσεις και καλυτερα παντως:wink:

Forget to Remember. Χιτάρα… :stuck_out_tongue:

Απλά μόνο η φωνή του Mustaine, σου υπενθυμίζει ότι μιλάμε για Megadeth. Σουπερ παραγωγή, πιασάρικες μελωδίες και αρκετά sleazy χεβιμεταλλάδικη προσέγγιση.

Θα φάει θάψιμο γενικά.

Εγώ εγκρίνω πάντως…

edit : καλά και διασκευάρα σε Thin Lizzy, στο πνέυμα του δίσκου…

Δεν ξέρω για τον δίσκο, αλλά θα ναι και αυτό “ακόμη ένα album Megadeth”.

Αλλά ρε παιδιά, πείτε πραγματικά δεν σας ενοχλεί ότι οι τωρινοί Megadeth είναι σαν μια νεοσύστατη μπάντα των 00’s που προσπαθεί να πιάσει την καλή;
Καμία σχέση ο αέρας και η αισθητική της μπάντας με αυτή πριν 20 χρόνια.
Κανείς δεν περιμένει ένα δεύτερο R.I.P., Countdown, Youthanasia φυσικά αλλά τώρα πέρα των οπαδών αποκλειστικά ποιος ασχολείται με τους Megadeth?
Περισσότερο μοιάζουν με μια μπάντα που μπήκε στον χάρτη με κάποιους καλούς δίσκους πριν μερικά μόλις χρόνια και προσπαθεί να κάνει το μπαμ ανεπιτυχώς παρά μια μπαντάρα με τεράστια ιστορία, με αλμπουμ που κόντραραν το αντίπαλο δέος στις αρχές των 90’ς.

Χμ, οι Megadeth μαζι με τους Wasp νομιζω πως ειναι απο τους πιο καλοστεκουμενους παλαιουρες στα 00ς, οι Megadeth καπως λιγοτερο νομιζω, αλλα εξακολουθουν να γραφουν κομματαρες. Πειτε μου ποσες και ποιες νεες μπαντες γραφουν κομματια ποιοτητας Dance In the Rain στο χεβυτετοιο ηχο να παω να αγορασω τα σιντι τους δηλαδη.

Οι W.A.S.P. οντως εγραψαν δυνατους δισκους στα 00’s, αλλα στα live ειναι μια αποτυχια. Οι Megadeth ειναι και γαμω στα live, οσο για την δισκογραφικη τους παρουσια στα 00’s για εμενα προσωπικα εχει ως εξης. The World Needs A Hero κακο, The System Has Failed γαματο, United Abominations μετριοτατο, Endgame πολυ καλο, Th1rt3en γαματο. Θετικο προσημο στο συνολο, το Supercollider δεν το ακουσα ακομα και μαλλον θα περιμενω να το αγορασω κανονικα λογω λατρειας για την μπαντα, αλλα τα δειγματα που εχω ακουσει ως τωρα δεν λενε πολλα.

Συμφωνω με τον Nefilim στο οτι εχει παραγινει με την ταχυτητα με την οποια κρινουμε ενα δισκο. Ναι μπορεις να πεις τη γευση σου αφησε ο δισκος απο την πρωτη κιολας φορα, αλλα για μια πληρη αποψη χρειαζονται ακροασεις, χρειαζεται να δωσεις χρονο στο δισκο.

Αν το βλεπετε τοσο υπολογιστικα γερνατε, να το προσεξετε.

Και πως να το δουμε δηλαδη?