Φιλε, συντοπιτη
εχεις δει πολλους απο τους “οπαδους” της μιας μπαντας να ακουνε εξισου και την αλλη?εγωπροσωπικα εκανα μια στροφη προς τους Μegadeth, οταν ειδα ποσο πιο επιθετικοι και παιχταραδες ηταν και τι εχανα οσο “ακολουθουσα” τους metallica…
ΝΤΟΡΟΣ εννοειται οτι εγινε…αλλα οχι γιατι ηταν οι Μεταλλικα…πιο πολυ θα ελεγα γιατι ηταν “Αυτος που ηταν στους μεταλλικα” και τα κομματια που προσεφερε τοτε!!Αρα, ατοπος ο ισχυρισμος.
ποσο καλο εκανε το ονομα των μεταλλικα, οταν κανεις δεν γουσταρε τις παραγωγες των μεγκαντεθ και τα φωνητικα του Μαστεϊν?
ποσο καλο εκανε το ονομα των μεταλλικα στους μεγκαντεθ οταν οι μεν ηταν ΗΔΗ πιο μεϊνστριμ απο το δευτερο αλμπουμ τους, ενω ο Μαστεϊν εβγαλε το πρωτο του αρκετα αργοτερα και ΔΕΝ ειχε ΚΑΜΙΑ σχεση με οτι λανσαραν οι μεταλλικα?
ποσο καλο νομιζεις οτι του εκανε το ονομα των μεταλλικα οταν ειναι γεγονος πως ενω ηταν ηδη επιρρεπης, επεσε με τα μουτρα στην πρεζα για να ξορκισει το μαλακισμενο του μυαλο και την ολη φαση της συνδεσης του με αυτη την μπαντα?Ποσοι εκαναν κατι τετοιο και εζησαν οχι μονο για να εχουν να το λενε αλλα ειναι και ενεργοι τοσα χρονια στον τομεα?
πιστευεις οτι ηταν θεμα μεταλλικα?
οχι φιλε μου, ηταν καθαρα θεμα Μαστεϊν και το γεγονος οτι προσπαθουσε να τους ξεπερασει ΟΠΩΣ και να το δεις, ΔΕΝ πουλαει δισκους απο μονο του!ειχε οτι επρεπε για να γραψει οτι εγραψε και να γινει διασημος απο μονος του…με τα ναρκωτικα,τα νευρα και ολο τον περιεργο χαρακτηρα του…
ΩΡΑΙΕΣ μπαντες και οι 2 και μεχρι καποιο σημειο παιζει και να μην μπορω να τους ξεχωρισω…
αλλα: οι μεν ηταν οι “εξυπνοι εμποροι” του μεταλ με τις καλες συνθεσεις και το ατελειωτο τουρινγκ
ενω οι δε ηταν οτι ακριβως επρεπε να ειναι για ενα συγκροτημα αυτου του ειδους :Ωμοι,Επιθετικοι και
παιχταραδες (ποτε δεν τους επιασαν σε αυτο το τομεα).
ολα βεβαια ειναι εντελως υποκειμενικα…απλα καποια πραγματα βγαζουν ματια!
Πολύ μεγάλη κουβέντα την οποία έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια πάρα πολλές φορές. Για μένα αν σε κάποιον αρέσουν οι Metallica λογικά θα του αρέσουν και οι Megadeth.
Όπως έχω πει και παλιότερα πάντα οι Megadeth, δλδ ο Mustaine, ακολουθούσε τα βήματα των Metallica. Ειδικά από την εποχή του Countdown…και μετά. Βγάλανε το μπλακ αλμπουμ οι μεν το countdown οι δε με σαφώς πιο εμπορικό ήχο από το Rust in Peace. Bγάλανε το Load Οι μεν το Cryptic Writings oι δε. Με καταλαβαίνεις πιστέυω.
Εγώ γουστάρω πολύ τους Megadeth και βρίσκω και αυτή την κόντρα τουλάχιστον ανόητη. Περιμένω πως και πως το νέο τους δίσκο και ελπίζω να είναι πολύ καλύτερος από το απογοητευτικά κακό United Abominations…
Metallica ειναι 80ς. Για μενα ισως το Welcome Home. Δεν ειμαι κ φαν.
Megadeth με RIP το 90 δυσκολο, αλλα ποιο να πρωτοδιαλεξω.
Holy Wars, Five Magics, Take no Prisoners, Conjuring, Wake up dead, Loved to Death, Hangar, Tornado, Peace sells, In my darkest hour, Symphony of Destruction. Δεν ξερω
Λατρεύω Megadeth αλλά σε σύγκριση με οποιαδήποτε κριτήρια κερδίζουν είτε εύκολα είτε δύσκολα οι Metallica για μένα. Υπάρχει μια δεκαετία στην οποία κερδίζουν οι Megadeth, και είναι φυσικά τα 2000ς, στα οποία παραδόξως έβγαλαν κι αυτοί τον χειρότερο τους δίσκο βέβαια.
Metallica θεωρώ καλύτεροι αν συγκρίνουμε τις κορυφές των δύο μπαντων, καλύτεροι σε συνέπεια με μόλις έναν δίσκο πολύ χειρότερο από τα υπόλοιπα, καλύτεροι σε διαλογή υλικού (το τι “filler” υλικό έχει μαζευτεί σε δίσκους Megadeth μετά το 2005 δεν περιγράφεται). Οι Megadeth μάλλον έχουν υπάρξει περιστασιακά ανώτεροι τεχνικά. Αυτά γενικά.
Για tribute στο original post παρά ταύτα:
James > Dave
Cliff, Jason, Rob > Ellefson
Lars = Menza > DeGrasso
Friedman > Hammett > οτιδήποτε άλλο σε Megadeth
Τι να πει και ο καημένος ο Vinnie Colaiuta, που έχει παίξει drums στο The System Has Failed . Φαινομενικά κάργα άσχετη επιλογή, που όμως επειδή είναι τόσο μεγάλη παιχτούρα, ταίριαξε μια χαρά.
Καλά, το the system has failed είναι δισκάρα και 100% megadeth. Απλά επειδή ήταν όλοι sessioναδες, ε δεν μετράει να συγκρίνεις (που ετσι και αλλιως δεν εχει νόημα δηλαδή )
Τώρα το είδα αυτό! Σοβαρά τώρα; Δεν το περίμενα με τίποτα. Και δεν συμφωνώ και με τίποτα φυσικά. Πάρα πολύ καλό το Cryptic αλλά έχει και μετριότητες, θα μου πεις και το Load έχει αλλά οι κορυφές του Load είναι πολύ ανώτερες από αυτές του Cryptic.
Ενδιαφέρουσα άποψη ωστόσο.