Θελει σουσουρο γυρω απο το ονομα του οπως παντα.
Σίγουρα σεβαστή αυτή η άποψη.
Μου φαίνεται πιο λογικό να πει κάποιος ότι youthanasia > load , όπως και το cryptic > reload.
Αν δεν έχει κάνει “τυπογραφικό λάθος” θα αρχίσω να συμφωνώ με τον clairvoyant
H αλήθεια είναι ότι αυτή η μαθηματική ανισότητα ήταν γραμμένη μέσα σε ένα μεγάλο κείμενο και ήταν δύσκολο να πέσει το μάτι σου.
Ευτυχώς που είμαι παρατηρητικός και το έβγαλα στη φόρα. Και μετά το έψαξε και το είδε και ο shadow.
Το είδα since day one , αλλά προφανώς και είναι δεκτές όλες οι απόψεις . Του έχω βάλει και καρδούλα
FixxxeD
Παιδιά - παιδιά, δεν είναι μόνο ο Quintom, και γω το θεωρώ ξεκάθαρα καλύτερο από το Load, για την ακρίβεια, το Cryptic για μένα είναι στο πανθεον των δίσκων που δεν έχουν περιττή νότα μέσα.
Επίσης όλες οι συγκρίσεις έγιναν ξεκάθαρα ως προς τις ημερομηνίες κυκλοφορίας, που είναι και το δίκαιο φυσικά.
Χαλαρωστε, το εβαλα για να μη με λετε φανμποη και πως προτιμω ολα τα αντιστοιχα των Megadeth, μπορω παντοτε να συγκρινω Youthanasia με Load αν θελετε και να βγαλω καλυτερο το Load, και Cryptic με Reload και να βγαλω καλυτερο το Cryptic, αν σας ικανοποιει περισσοτερο.
Γενικοτερα δυσκολα να βρω αλμπουμ Megadeth καλυτερο απο οποιοδηποτε απο τα πρωτα 7 των Metallica, και ειπα να ειμαι δικαιος, αφου θεωρω το Cryptic δισκαρα, οπως και το Load.
Η συγκριση που εκανα ηταν περισσοτερο χρονολογικη + θεματικη ταυτοχρονα. Να εξηγησω:
- Τα δυο πρωτα ειναι τα αλμπουμ με τα οποια φτιαχνουν ονομα (Kill με Killing και Ride με Peace)
- Το πιο τεχνικο των δυο μπαντων, και τεταρτο αλμπουμ και για τις δυο (Justice με Rust)
- Τα δυο μεγαλυτερα ρισκα της καθε μπαντας στον ηχο (Cryptic με Load, Risk με Reload)
- Το Youthanasia το εβαλα πακετο με Countdown γιατι οι Metallica εκαναν 5 χρονια να βγαλουν δισκο και οι αλλοι εβγαλαν 2 ενδιαμεσα. Και οχι μονο για αυτο, αλλα γιατι αυτα τα δυο αλμπουμ μαζι ειναι το black album των Megadeth. Easily accessible, εμπορικα, με πιασαρικο ηχο και πολυ μελωδικα.
Στα 2000 γινεται λιγο χαμουλης και οι πορειες των δυο μπαντων πηραν πολυ διαφορετικη πορεια στο δευτερο μισο, κυριως λογω της παρολιγον διαλυσης των Metallica. Εκανα συγκριση:
- Της προσπαθειας επιστροφης στον σκληρο ηχο μετα το ρισκο (TWNAH με St. Anger)
- Της προσπαθειας επιστροφης σε OLD school σκληρο ηχο (Magnetic με System)
Μετα κανουμε ενα time jump 8-10 χρονια σχεδον, και προσπερναμε 4 Megadeth δισκους που εμειναν “αναπαντητοι”, για την συγκριση των εξης:
- Την επιστροφη στους ανταξιους για τις μπαντες και μη επιτηδευμενους δισκους (HTSD με Dystopia)
ΥΓ. Εναλλακτικα θα μπορουσε να γινει συγκριση Master με Rust ως οι δυο πιο κλασικοι για καθε μπαντα, Justice με Countdown ως οι δυο με τον πιο ξερο ηχο, Youthanasia με Black ως εμπορικα, Cryptic με Load ως το πρωτο ρισκο, και Reload με Risk ως το δευτερο ρισκο. Ή οπως ειπε ο @drenie μπορουσα επισης να συγκρινω Youthanasia με Load και Cryptic με Reload. Η ουσια ειναι πως ολοι αυτοι οι δισκοι ειναι δεκαρια και για τις δυο μπαντες, 4 για τους Megadeth, 7 για τους Metallica
Εδώ διαφωνώ, το Countdown έχει εξαιρετικό ήχο. Δεν θα τον έλεγα ξερό με τίποτα. Γυαλισμένος φουλ είναι.
Και του Τζαστις εξαιρετικος ειναι, αψεγαδιαστος, και φουλ γυαλισμενος επισης. Δεν μιλησα για ποιοτητα ή για βρωμια, πυο δεν εχει κανενας απο τους δυο. Μιλησα για ξερο ηχο με crunchy κιθαρες και heavy μεσα στα μουτρα σου στα ισα.
Και πάλι διαφωνώ, ο ήχος του Countdown αν είναι να συγκριθεί με κάποιον θα ήταν με του Black Album. Γενικά με το Justice η σύγκριση είναι άτοπη για πολλούς λόγους.
Ε οκ δεν θα μπορούσα να μείνω και εγώ έξω από αυτό το topic. Έστω και αργά βέβαια…
Mustaine = James: Είναι δύσκολο και το βγάζω ισοπαλία, ο ένας έχει την κιθάρα και ο άλλος την φωνή. Αν βάλουμε όμως και σκηνική παρουσία τότε πάει James.
Friendman > Hammet: Ε προφανώς και είναι ο πρώτος.
Ellefson < Burton: Ε προφανώς και είναι ο δεύτερος.
Menza > Ulrich: Ο Menza ήταν θηρίο ρε!!
Σε δίσκους έχει ενδιαφέρον η φάση μιας και παρατηρώ συνεχώς, και με όλο και μεγαλύτερη έκπληξη, πόσο αγαπάει ο κόσμος το Load. Anyway για τα δικά μου προσωπικά γούστα πάει κάπως έτσι
Killing < Kill
Peace Sells = Ride
So Far So Good << Master
Rust in Peace > Justice
Countdown > Black
Youthanasia > Load
Cryptic >> Reload
Εντάξει είναι προφανές ότι προτιμώ τους Megadeth. Ουσιαστικά μόνο στα 80s μπορούν να ισχυριστούν οι Metallica πως τους είχαν. Από εκεί και μετά, και από την στιγμή που ο Mustaine άρχισε να προσέχει περισσότερο το lineup και ποιους βάζει στο συγκρότημα, η μπάλα χάθηκε. Rust και Countdown είναι απλησίαστα άλμπουμ, για όλους όχι μόνο για Metallica. Στα 90s μπορείς να παραδεχτεί κανείς τους Metallica για το αλάνθαστο εμπορικό τους ένστικτο, ότι έπιαναν γινόταν χρυσός, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα. Από την άλλη ο Mustaine στα 90s και από στην στιγμή που πήρε δίπλα του τον Marty Friendman οργίαζε. Στα 90s οι Megadeth ήταν η απόλυτη metal μπάντα.
Η εμπορική στροφή των Megadeth δεν ήταν κακή. Το Youthanasia είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ αλλά κάπου εκεί φάνηκε πως ο Mustaine δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα φωνητικά. Αντίθετα με τον Hetfied που σιγά σιγά άλλαξε η φωνή του, ωρίμασε και ανταποκρίθηκε καλύτερα στις μουσικές αλλαγές των Metallica οι Megadeth δεν κατάφεραν το ίδιο. Κάτι που σαφώς τους επηρέασε στο εμπορικό κομμάτι και ας είχε σκυλιάσει ο Mustaine να γράψει κάτι ακόμα πιο εμπορικό στο εξαιρετικό Cryptic, όπως και στο απογοητευτικό Risk που μάλιστα για πρώτη φορά άφησε κάποιον έξω από την μπάντα να αναμειχθεί στις συνθέσεις μπας και βγει το μεγάλο εμπορικό hit.
Μετά τα 90s λίγο χαμός. Οι Metallica βαριούνταν όλο και περισσότερο να μπούνε στο studio, οι άλλοι σε κάποια φάση το διέλυσαν για να επιστρέψουν λίγο αργότερα. Αρκετά παραγωγικοί οι Megadeth βέβαια αλλά όχι πάντα για καλό τους. Μου έχει μείνει το Endgame και το Death Magnetic.
Όχι system has failed??
Κι εγώ προτιμώ System από Endgame αν και το δεύτερο έχει φοβερές στιγμές.
Μου αρέσει το system και πολύ, απλά με το Endgame κόλλησα περισσότερο.
Τι φάση που ο Mustaine θεωρείται τόσο αβίαστα καλύτερος κιθαρίστας από τον James από μερικούς? Σορρυ αλλά ο Mustaine δεν παίζει (με τον ίδιο τρόπο) ούτε γράφει αυτά που γράφει ο James ούτε για πλάκα.
Πολλοί τον θεωρούν πιο ολοκληρωμένo, όχι καλύτερο, λόγω των σόλο του.
Με αυτή τη συζήτηση ξυπάνει το μεγαλύτερο μουσικό μου ΑΝ…
τι μουσική θα ακούγαμε αν το σύμπαν συνωμοτούσε και οι metallica έμεναν με το σχήμα lars-james-dave-cliff
Τις λιγοστές φορές που παίζει το σολο ο Het , μαγεύει.
Ο ίδιος έχει πει ότι δεν έχει την “αυτοπεποίθηση” ώστε να παίζει σολοζ.
Γιατι για τον πιο πολυ κοσμο ισχυει το γρηγορο σολο = καλυτερος κιθαριστας, λογικη με την οποια διαφωνω οσο δεν παει.