Ειδα ξανα σημερα το That One Night-Live in Buenos Aires… Τι να πω για αυτο το live? :bow2: Αν και οχι με το ιδανικο lineup (Mustaine, Ellefson, Friedman, Menza φυσικα) η αποδοση της μπαντας ειναι τελεια, ειδικα ο Mustaine ειναι σε μεγαλα κεφια και φορμα… Και το κοινο πραγματικα απιστευτο, απο τα καλυτερα ever γενικα το κοινο στην Λατινικη Αμερικη… Και ειναι φοβερη και η σκηνοθεσια, τα πλανα, ο φωτισμος… Εξαιρετικο live γενικα, αντε και σε μας τετοια και με Ellefson… Ευχομαι μονο να ειμαστε και εμεις τετοιο εκδηλωτικο και ενεργητικο κοινο…
Μετα το συστηματικο ‘‘λιωσιμο’’ ολης της δισκογραφιας των Megadeth και τωρα που τα εχω και φρεσκα θα ψηφισω και θα τα καταταξω σε μια προσωπικη σειρα.
Θα ψηφισω Rust In Peace, ακουγεται ολο μονοκοπανια ξανα και ξανα και ξανα… Εχει απιστευτα ριφ, τρομερες κομματαρες και ειναι αλμπουμ μνημειο για το thrash και για το metal γενικα… Τα Holy Wars…The Punishment Due, Hangar 18, Tornado Of Souls, το φοβερο Dawn Patrol και γενικα ολα με πιο αδυναμο ισως το Poison Was The Cure , δεν ξαναγραφονται… Η χημεια του καλυτερου lineup των Megadeth ειναι μοναδικη και η μηχανη λειτουργει με τερμα τα γκαζια… Τι σολο επαιζε αυτος ο Friedman ρε? [SIZE=“4”]ΕΠΟΣ[/SIZE]:band:
Στην δευτερη θεση θα βαλω το Youthanasia :respect:με μικρη διαφορα απο το 3ο Countdown To Extinction. Το Youthanasia εκτος των γνωστων Reckoning Day, A Tout Le Monde, Train Of Consequences, εχει μεσα πολλες παραγνωρισμενες κομματαρες οπως τα Addicted To Chaos, Blood Of Heroes (με τρελαινει αυτο…), Youthanasia, I Thought I Knew It All… Μιλαμε για απιστευτα κομματια και κριμα που δεν τα παιζουν live και δεν ειναι ευρυτερα γνωστα… Με πιο straight metal προσεγγιση ο Mustaine συνεχιζει να γραφει ιστορια…
Ακολουθει απο κοντα το Countdown To Extinction, [SIZE=“3”][SIZE=“4”]ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΣΚΑΡΑ[/SIZE][/SIZE] με το καλυτερο ισως τραγουδι των Megadeth, το Symphony Of Destruction ([SIZE=“3”]ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ ΛΕΜΕ[/SIZE]…:bow2:), τα Skin O’ My Teeth, Architecture Of Aggression, Sweating Bullets, This Was My Life(αλλο παραγνωρισμενο αλλα φοβερο τραγουδι), Countdown To Extinction… Απιστευτα ποιοτικο αλμπουμ με πιο ξεκαθαρη δομη τραγουδιων απο το Rust In Peace, σε πωρωνει απο το πρωτο ακουσμα…
Μετα την μαγικη τριαδα βαζω ως 4ο το Peace Sells… But Who’s Buying?, αλλο ενα τρομερο thrash αλμπουμ με τον ομωνυμο [SIZE=“3”]ΥΜΝΟ[/SIZE] να κυριαρχει συνεχεια στο μυαλο σου οποτε το σκεφτεσαι.
Επομενο θα βαλω το Cryptic Writings που αν και κατωτερο και πιο ανισο απο τους προκατοχους του, Countdown To Extinction και Youthanasia, εχει μεσα καποια φοβερα κομματια, οπως το FFF απο τα πιο ‘‘αγνωστα’’ που θεριζει και μαζι με τα A Secret Place, Trust, She - Wolf και The Disintegrators ειναι τα αγαπημενα μου απο τον δισκο.
Στην συνεχεια θα πω το The System Has Failed που ειναι πραγματικα παρα πολυ δυνατο και καποια τραγουδια του ειναι απο τα αγαπημενα μου των Megadeth… Μετα ειναι το So Far, So Good… So What! ακολουθουμενο απο το United Abominations (που δεν ειναι στο poll που ειχε γραφτει πριν βγει).
Μετα απο αυτα βαζω το ντεμπουτο τους το Killing Is My Business… And Business Is Good! με το Rattlehead να θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι παντα στο setlist…
Ως τα 2 χειροτερα τους θεωρω το The World Needs A Hero, το οποιο ομως ειναι πολυ καλυτερο απο το μακραν χειροτερο ολων Risk… Το The World Needs A Hero εχει καποιες καλες ιδεες και καποια ωραια κομματια, αλλα η μπαντα δεν ηταν σε καλη φαση και αυτο φαινεται. Πολυ μετριο γενικα. Το Risk δεν αντεχω να το ακουω, τα πιο πολλα κομματια με εκνευριζουν αφανταστα…
Το Endgame δεν το κατηγοριοποιω ακομα μια και ειναι πιο φρεσκο… Θα ηταν νομιζω καπου μεταξυ του Cryptic Writings και του The System Has Failed, δεν μπορω να πω ακομα.
Countdown To Extinction απο μενα αν και δεν εχω ακουσει τα παντα απο αυτους…!
με την καμμία όμως! Τρώει την σκόνη του Sweating Bullets και This Was My Life.
1.Rust in peace
2.Youthanasia
3.Countdown To Extinction
Για μένα από κομμάτια τo Ashes in your Mouth!Αλλά καλύτερο ever Ηοly Wars…
Επειδή βαριέμαι τη ζωή μου…Metallica my ass!!!
ποτε δεν μου πολυαρεσαν οι μεγκαντεθ
αλλα τα ριφφ στο wake up dead απλα δεν υπαρχουν:!:
Πραγματικα αυτη η τριαδα δισκων ειναι μαγεια… Ειχαν το καλυτερο lineup τους, τονους συνθετικης εμνευσης και εκτελεστικα δεν παιζονταν… Οποιος δεν ‘‘νιωθει’’ με αυτα τα 3 αλμπουμ , δεν ‘‘νιωθει’’ απο Megadeth, τοσο απλα… Κολλας αγρια…
Μόνο 8 άτομα ψηφισαν το countdown??? κριμα, για μενα αυτό είναι το καλύτερο megadeth άλμπουμ. Ποιο black album των Metallica, αυτο είναι το πραγματικό black album.
καλο το Καουντνταουν…αλλα βγηκε ΜΕΤΑ!
μην επαναλαμβανομαι, με αηδιαζω!
καλυτερο θα ελεγα ειναι το ENDGAME η το RUST IN PEACE, δεν εχω αποφασισει ακομα
Μη βιαστείς να αποφασίσεις.Άκου το Rust in Peace καλά και θα δεις πως δεν υπάρχει δίλημμα.
για album δυσκολα, ομως για τραγουδια: tornado of souls, hangar 18 - dialectic chaos, 44minutes
πιστευω πως το tornado of souls τα εκτοπιζει ολα…οποτε προς στιγμην…RUST IN PEACE!!!
Πολυ καλο το Endgame, εχει τρομερα τραγουδια, αλλα αυτο που λες ειναι ιεροσυλια… Ακου καλα το Rust In Peace, τετοια αλμπουμ γραφονται μια φορα στα 100 χρονια, η εμπνευση σε αυτο ξεχειλιζει, ολα τα τραγουδια ειναι φοβερα και η κιθαριστικη δουλεια απο αλλο πλανητη… Δεν τιθεται θεμα συγκρισης…
Κι εγώ πιστεύω πως η “χρυσή εποχή” των Megadeth ήταν στα R.I.P, Countdown To Extinction και Youthanasia.
Με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα όμως, το Rust In Piece είναι μπροστά!
Δύσκολα να βρεις τόσο δεμένο δίσκο, τέτοια κομμάτια-διαμάντια! Είναι το ευαγγέλιο του speed/thrash! Αυτά τα solo του Friedman είναι άπιαστα! Μελωδικά και γεμάτα συναίσθημα, όχι ξερό shredding!
Ελπίζω ο λαός να επαναστατήσει και να απαιτήσει από το Mustaine να παίξει ολόκληρο το R.I.P. και στα Sonisphere festivals.
Θέλω να ακούσω Poison Was The Cure (btw, το παίζουν live για πρώτη φορά ever σε αυτή την περιοδεία!) και μην ακούω πως ίσως είναι το πιο αδύναμο του δίσκου (το διάβασα πιο πάνω) ! :lightsabre:
RUST IN PEACE χαλαρότατα…
Α γεια σου!!!
Rust In Peace obviously! :respect: