Megadeth

για λατέρνα/σρεντ, ευχαριστούμε τον Tatler που έστρωσε καριέρα για κόσμο και κοσμάκη.
στα του κομματιού. ανούσια αυτοαναφορικό, βαρετό, ο μουγκός, μουγκότερος και βλακεία βίντεο ως εκ τουτου κριντζι. μέτριο όπως το 60 % της μοντέρνας εποχής των ντεθ, που αξίζουν κυρίως μέρη του εκάστοτε … μισώ τα πολεμοκαπηλίκια του, που κοντράρουν παλιότερα δόγματα. τα ανακυκλωμένα ριφ, και το σούπερ τσόκαρο.αυτά. μακάρι να το λήξει, αλλά δεν το βλέπω, θα δεί μεταλλικά και θα ματαξαναματώσει και θα ξαναβγεί. τους κόντραρε με ενα καλό σερι δίσκων πίσω στα καλά τα χρόνια, αλλά πλέον ΔΕΝ… αυτό που στα 90 προκαλούσε δέος, τώρα …

το τιππιν, σε σχέση με τα κουράδια που σπρώχνει τώρα, είναι η Ιλιάδα ναούμε.

Μακραν το χειροτερο κομματι απο τα τρια για μενα.

Πληρως αδιαφορο, εχω ακουσει τετοια θρασοτραγουδια με ορυμαγδο απο σολιδια με το κιλο στην ζωη μου πλεον, και τα εχω ακουσει και απο καλυτερες μπαντες και απο καλυτερους δισκους του Μαστεην.

ΥΓ. Και για να διευκρινισω και αποψη μου για το Lux Aeterna μιας και αναφερθηκε, τα βαζω και τα δυο στον καδο ανακυκλωσης, δε μου λεει ουτε εκεινο τιποτα.

2 Likes

Όχι ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, τουλάχιστον το τελευταίο έχει μια συνοχή και καταλαβαίνεις ότι από την αρχή μέχρι το τέλος είναι το ίδιο τραγούδι. Στα προηγούμενα απλά είναι πεταμένα ριφς εδώ και εκεί που τα έβαλε το ένα μετά το άλλο σαν κομμάτια lego και βγήκαν τα τραγούδια.
Μακράν οι καλύτερες στιγμές μου η εισαγωγή του πρώτου που την πέταξε στα σκουπίδια αντί να χτίσει το κομμάτι πάνω της και το main ριφ του τελευταίου και γενικότερα η θρασίλα που έβγαλε και οκ με διασκέδασε συγκριτικά με τα άλλα 2 που απλώς κοιτούσα να δω πότε θα τελειώσουν.
Καλά για στίχους τι να πεις… αυτά που έγραφε μαζί με james πριν 40 χρόνια ήταν πιο ώριμα

1 Like

Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι το χειρότερο από τα τρία. Έχει ένα ωραίο guitar solo που πάει να σώσει την κατάσταση αλλά τελικά δεν τη σώζει.

Και έχουμε και το «κτήνος» (ο πιο ογκώδης αντίπαλος) που του ρίχνει καθαρό, βαρύ χτύπημα, ο Mustaine πέφτει κάτω και βγάζει αίμα από το στόμα.
Είναι η μοναδική στιγμή στο κλιπ που ο Mustaine φαίνεται ευάλωτος, όχι κυρίαρχος.

Μετά σηκώνεται. Και το riff συνεχίζει. Αυτό είναι Megadeth 100%

2 Likes

Yup, το πιο αδύναμο single μέχρι τώρα. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι και οι cheesy στοίχοι ( λες και τους έγραψε κανένα 15-χρονο ή λες και είναι από κάποιο parody band), αλλά και αυτό το cringefest videoclip, που προσπαθεί πολύ να γίνει “Black Label Society- Overlord”, αλλά δεν…

Α,ρε Dave… άδοξο και αδύναμο φινάλε ( ; ) βλέπω για μια τόσο καλή μπαντα…

Άκουσα τη διασκευή του Ride the Lightning. Θα συμφωνήσω με τον ΚΚ
image

Kατά τα άλλα πολύ πιστή διασκευή, ούτε στο σόλο διαφοροποιείται, ούτε στην ταχύτητα όπως έλεγε ο Dave.

Aφού ξεμπέρδεψα με το κουτσομπολίστικο μέρος του δίσκου, πάω να ακούσω και το υπόλοιπο.

Δεν ξετρελάθηκα με την πρώτη ακρόαση. Καλύτερο τραγούδι μάλλον το The Last Note. Ομολογώ πως συγκινήθηκα ακούγοντας το. Α ρε Dave…

Νομίζω πως ο δίσκος είναι πιο κοντά στο Countdown - τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που έδειχναν τα πρώτα δείγματα που είχαμε. Κυρίως mid tempo με τα αμιγώς θρας κομμάτια να είναι μάλλον τα δύο που κυκλοφόρησαν.

Ούτε εγώ ξετρελάθηκα, σε κάθε τραγούδι (σχεδόν) βρίσκω κάτι ενδιαφέρον και κάτι που με χαλάει. Για παράδειγμα το Made to Kill που διάβασα πως ξεχωρίζουν αρκετοί έχει ένα πολύ ωραίο, βαρύ ριφ και ωραία lead χτισμένα γύρω του, ωραίο σόλο και γενικά όλα καλά αλλά το ρεφραιν είναι εντελώς underwhelming. Λείπει ίσως ένα κομμάτι που να ξεχωρίζει με τη μια όπως για παράδειγμα το ομώνυμο στο Dystopia.

To Tipping Point το θεωρώ από τις καλές στιγμές του δίσκου πάντως. Οπως και το Hey God! (μάλλον η πιο countdown στιγμή του δίσκου).

3 Likes

Παιδιά κυκλοφόρησε ο δίσκος; Στο σποτιφαη δεν με αφήνει να τον ακούσω ολόκληρο

“Κυκλοφόρησε”

1 Like

Καλά στο Dystopia ξεχώριζε όλος ο δίσκος.

Άκουσα ένα απόσπασμα της διασκευής στο Ride the Lightning, όχι με τον καλύτερο ήχο, αλλά πήρα αυτό που ήθελα να ακούσω. Δεν είναι η φωνή το θέμα εδώ, είναι ότι ένας 60 χρονος επιχειρεί να τραγουδήσει κάτι που έχει πει ένας 20χρονος… Ποτέ δε θα πιάσεις τη νεανική καύλα στα 60 σου. Γιατί και ο Mustaine στα 20 του ό,τι έχανε σε νότες το έβγαζε σε ορμή. Τώρα δε γίνεται αυτό, πόσω μάλλον σε ένα τραγούδι ύμνο. Ατυχής η επιλογή διασκευής, παίξε το Call of Ktulu αν θες να αποτίνεις φόρο τιμής, δε θα έχει να σου πει κανένας τίποτα.

Κατά τα άλλα, αναμενω την κυκλοφορία για να κρίνω συνολικά, χωρίς να περιμένω πολλά.

2 Likes

Δεν το καταλαβαίνω αυτό με την ηλικία. Άρα να μην το λένε και οι Metallica στις συναυλίες τους επειδή είναι γέροι τώρα ;

Το thrash απαιτεί ορμή για 'μενα. Ο Mustaine αυτο το είχε, τώρα όχι. Φωνη δεν είχε ποτέ. Οι Metallica έχουν Hetfield που συνήθως - όχι πάντα - θα το φέρει στα μέτρα του, γιατί πάνω από όλα έχει φωνή εκτός από όλα τα άλλα. Έτσι κι αλλιώς, τη γνώμη μου εξέφρασα, από αυτό που άκουσα. Το 2026 οι Megadeth εμένα θα με χάσουν με μια διασκευή όπως το Ride the Lightning, δε θα με κερδίσουν.

1 Like

Υπό μια έννοια δεν πρέπει να συγκρίνεις τον Dave του σήμερα με τους Metallica του σήμερα ;

Αν δεν το έχει αλλάξει καθόλου όπως λέτε, Ε τότε είναι τεράστιο fail

1 Like

Τους Megadeth του σήμερα με τους Metallica του χθες σύγκρινα εγώ.

Ναι αυτό λέω. Μήλα με πορτοκάλια

1 Like

According to his new interview with The New York Times, Dave Mustaine says he’s not a right‑winger: “I’m a Christian… but no, I’m not a right‑winger.” He also explained that he sees himself as spiritual rather than religious: “Religion’s for people who are afraid of going to hell, and spirituality is for people like us who have been there.”

Mustaine has pushed back on political labels for years, pointing to a voting record that includes both parties and saying he’s independent. He’s also talked about how public figures often get boxed into identities they don’t claim.

In past interviews, he’s said he prefers people to think for themselves: “I try and show them both sides and then let that person pick.” He’s also mentioned that some of his past comments were taken out of context, especially around elections and political speculation.

:camera_flash: - LifeminuteTv / YouTube

Περιμένοντας καρτερικά εδώ και κάμποσο καιρό να περάσει η ημερομηνία που έχει θέσει εμπάργκο το label για να δημοσιευτούν reviews (ως και σήμερα δηλαδή), όπως αναφέρω και στην παρουσίαση, η διασκευή είναι μια χαρά καλοπαιγμένη, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει περισσότερη ίντριγκα παρά ουσία. Κι ο Dave, που πάντα ήταν αλεπού σε κάτι τέτοια, ξέρει ότι περισσότερος κόσμος ασχολείται με την ίντριγκα παρά με την ουσία.

5 Likes

Συμφωνώ. Αν διασκεύαζε κάποιο άλλο thrash συγκρότημα δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Τωρα οι μεν “δεν το λέει καλά” , οι άλλοι “μαγκιά του , δικό του τραγούδι είναι”. Εγώ κλείνω στους δεύτερους

1 Like

Δικό του τραγούδι δεν ξέρουμε αν είναι. Είναι τραγούδι στο οποίο έχει συνεισφέρει, αλλά το πόσο έχει συνεισφέρει το ξέρουν μόνο οι συμμετέχοντες. Είναι λίγο γραφικό να λέμε ότι οι υπόλοιποι ήταν κομπάρσοι. Καταρχάς και μόνο το lead του Hammett στο τραγούδι, που είναι από τα καλύτερά του ever, είναι το μισό τραγούδι. Όπως το Tornado of Souls για παράδειγμα.

Για 'μένα, τη “μαγκιά του” τη χάνει, για τον από πάνω λόγο που έγραψα, δε μπορείς να συγκριθείς ως τωρινός 60άρης, με ένα τραγούδι που έγραψαν και κυκλοφόρησαν κάτι 20άρηδες.

Edit: κάτι 20άρηδες που αλλάξαν τον κόσμο της μουσικης.

2 Likes