Megadeth

Ναι ολοδικο του ειναι οπως και ολος ο back catalog - εκτος απο αυτα που εχει γράψει ο Cliff βέβαια.

4 Likes

Καλά , ότι το έκανε τώρα για να ασχοληθεί ο κόσμος με τον δίσκο, είναι προφανές. Ίντριγκα, ντόρος = ενδιαφέρον , ειδικά για την επερχόμενη περιοδεία. Εμένα θα με πείσει ότι όντως τον ενδιαφέρει το τραγούδι κ το λεγκασι κτλ, αν το παίζει λαηβ στην περιοδεία κ αφήσει έξω κάτι μεγκαντεθ. Πράγμα που αμφιβάλλω. Και προσωπικά θα προτιμούσα να ακούσω μόνο μεγκαντεθ κομμάτια στα λαηβ, είναι κρίμα αυτή η γραφικότητα να συνεχίζεται μέχρι σήμερα

Ότι όλοι ασχολούνται με το bonus track και όχι με τα 10 τραγούδια του δίσκου δεν το λες και θετικό πάντως. Εκτός και αν δεν έχουν ενδιαφέρον αυτά τα 10 τραγούδια.

1 Like

Δεν συμφωνω με την προσεγγιση του φιουρερ, αφου δεν πιστευω καν πως δεν μπορεις να βγαλεις νεανικη καυλα στα 60 σου, ειδικα στο στουντιο (περαν του οτι ενα τραγουδι μπορει να σε πιασει και χωρις να εχει την νεανικη καυλα, οτι κι αν σημαινει αυτο για τον καθενα), αλλα θα ηθελα να πω πως το δικαιωμα του φιουρερ να συγκρινει μια εκτελεση των Megadeth εν ετει 2026 με την εκδοση του τραγουδιου σε δισκο του 1984 του το εδωσε ο ιδιος ο Mustaine με την επιλογη του να την ηχογραφησει.

Having said that, εγω του το δινω το benefit of the doubt του Mustaine και τον πιστευω οτι περαν του ντορου, το εκανε και ως tribute στην ιστορια του και στην σχεση του με τους Metallica, και αρα πριν ακουσω καν την διασκευη θα πω πως δεν θα την κρινω αυστηρα για ακριβως τον ιδιο λογο που εχω ακουσει τους Metallica να διασκευαζουν Dio 40 χρονια μετα και το βρηκα μια χαρα. Βασικα το βρηκα καλυτερο απο το original, για πολλους λογους. Απο την αλλη οταν διασκευασαν το Funeral For A Friend + Love Lies Bleeding απο Elton John, το βρηκα επιεικως απαραδεκτο, αλλα δε θα κατσω να τους κραξω για ενα tribute που εκαναν.

1 Like

Το θεμα ειναι οτι η διασκευή σε elton john ειναι καλύτερη απο αυτη που έκαναν σε Dio/Rainbow

3 Likes

Νταξει, γουστα ειναι αυτα. Εμενα δε μου αρεσε καθολου. Τον εχουν διασκευασει οι Dream Theater τον Elton John σε αυτα τα 2 τραγουδια πολυ καλυτερα απο τους Metallica.

Τα τραγουδια του Dio τα εκαναν δικα τους :sunglasses:

Ο elton john πάντως ενθουσιαστηκε .

Δεν πειράζει που δεν ενθουσιαστηκε ο quintom

2 Likes

Δεν πειραζει που ενθουσιαστηκε ο ντρενι με το οτι ενθουσιαστηκε ο Ελτον Τζον, ουτε αποτελει εκπληξη

1 Like

Ακριβώς για αυτο .

Πως με ξέρεις :relaxed:

Οκ αν έχεις την ίδια άποψη αν πχ διασκεύαζε Slayer ή Anthrax ( λέω εγώ τώρα) , πάσο.

Τελικά τα βρήκα αρκετά συμπαθητικά τα καινούργια κομμάτια
Πλέον έχω μία υγιή προσμονή για τον νέο δίσκο
Σε σχέση με αυτά που λέτε περί ηλικίας και thrash :

1 Like

Συνήθως κρίνω αφού ακούσω κάτι…Αν επιχειρούσε διασκευή σε αυτους που αναφέρεις θα έλεγα την άποψή μου αφού το άκουγα. Ίσα ίσα, δεν έχω κάποια έχθρα με τον Mustaine πάντως, είμαι φανατικός Megadethάς, αλλά δε μου αρέσουν ορισμένα κολλήματα που έχει, ιδίως με τους Metallica.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τους λόγους που αποφάσισε να διασκευάσει το τραγούδι ο Mustaine, και εγώ δέχομαι το respect που θέλει να δώσει στους Metallica, θάβοντας με αυτόν τον τρόπο το τσεκούρι του πολέμου, αλλά ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει είναι λίγο meh για 'μένα, μόνο και μόνο από άποψη φωνητικής επίδοσης, γιατί εκτίθεται ο ίδιος.

2 Likes

Έτερον εκάτερον. Η συγκεκριμένη διασκευή των Metallica είναι πολύ καλή, στα δικά μου αυτιά έχει μάλιστα “ανέβει” με τον καιρό.

Βρήκα το “Megadeth” στα γνωστά σημεία και το ακούω, είμαι λίγο πριν τη μέση.

1 Like

Διάβασα οτι ο Ηetefield εχει φωνή και οτι οι Τheater εκαναν δικα τους τα τραγούδια του Dio.

Τι ζουμε…

Οι Metallica, οχι οι Theater.

Ισχυει και για τους Theater βεβαια, αυτη εδω η διασκευη ειναι 30 φορες καλυτερη απο το αρχικο, οχι οτι ηταν δυσκολο:

Αν δεν ειναι ενα εξυπνο ragebait :stuck_out_tongue: τοτε φοβαμαι οτι το μουσικο σου γουστο χειροτερευει πολυ γρηγορα, αλλα δεν ξερω αν υπαρχει γιατρεια για αυτο. Δεν ηξερα οτι υπηρχε διασκευη σε ενα απο τα τραγουδια που αν δεν ειχαν γραφει και ηχογραφηθει, δεν θα υπηρχαν σημερα οι DT και δεκαδες χιλιαδες αλλα συγκροτηματα του ευρυτερου χωρου.

Μουσικα ειναι καλο, αλλα στην καλυτερη των περιπτωσεων προκειται για μια γυαλισμενη εκδοχη του οριτζιναλ. Εκει που χαλαει ειναι επειδη καποιος (ετυχε να ειναι ο Τζειμς σε αυτη τη περιπτωση, bad luck) αναγκαζεται να το τραγουδησει. Σε instrumental θα στεκοταν καλυτερα.

Του εδωσα την ευκαιρια του επειδη περιμενα κατι καλο λογω DT, και ευτυχως ειναι. Χετφιλντ να τραγουδαει Ντιο δεν θα εβαζα ουτε σε εχθρο μου, οποτε δεν θα ψαξω καν περι τινος προκειται. Καλυτερα Ντειβ να τραγουδαει (?) Ride the lightning, που ειναι και οντοπι.

Δε με ενδιαφερει εγκριση του μουσικου μου γουστου οταν ειναι κατι 100% υποκειμενικο, οπως τα παντα στην μουσικη. Ουτε μιλησα για την ιστορικη σημασια του Stargazer. Οι Dream Theater βεβαια θα υπηρχαν ανεξαρτητου αυτου του τραγουδιου, αλλα δεν πειραζει.

Για σενα ειναι αστειο να συγκρινουμε James Hetfield με Dio ως τραγουδιστη, αρα συμφωνουμε σε κατι οντως, απλα για μενα ειναι αστειο απο την αλλη πλευρα.

Κυριολεκτικη η εκτέλεση του καλύτερου τραγουδιού ΟΛΩΝ των εποχών.

αν δεν έχει ο Hetfield φωνή τότε δεν έχει το 90% του metal

1 Like

Το άκουσα χθες μία φορά, κυρίως λόγω της διασκευής, αυτό ακριβώς που ήθελε και ο Mustaine δηλαδή, μιας και το προηγούμενο τους μου φάνηκε μέτριο, ειδικά σε σύγκριση με το Dystopia.
Όσον αφορά τη διασκευή, μάλλον επανεκτέλεση είναι, ούτε πιο γρήγορο που έλεγε ούτε κάποια μεγάλη διαφορά σε ένα από τα καλύτερα σολο του Kirk. Αφού υπάρχει το πρωτότυπο δε νομίζω να το ακούσω ξανα.
Στα του δίσκου, πιο πολύ mid tempo ευτυχώς παρά generic thrash, καλό μου φάνηκε με μία ακρόαση, τα υπόλοιπα όταν βγει.

ΥΓ. Η διασκευή σε Elton John γαμάει, και είναι και live οπότε τι να λέμε τώρα. Τα Rainbow από την άλλη είναι κάποια καλά (βλ. Kill The King) κάποια μετριότατα (βλ. Stargazer) ωστόσο βγάζουν την οπαδική καύλα των Metallica

3 Likes