Μέχρι το 1989 (“Από τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, το Μέγκα Τσάνελ, αρχίζει μια νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση” έλεγε το τρέηλερ όλο εκείνο το καλοκαίρι…) βλέπαμε ΜΟΝΟ ΕΡΤ-1(σήμερα ΕΤ-1) και ΕΡΤ-2 (σήμερα ΝΕΤ), άντε και κάνα δορυφορικό από εξωτερικό, όσοι έπιαναν.
Παιδικά έπαιζε μόνο πολύ πρωί, και φυσικά, η αναμονή τεράστια για να έρθει το Σ/Κ όπου θα ήμασταν όλο το πρωί σπίτι να δούμε “Ουράνιο Τόξο” (με Ζουγανέλη) και το σούπερ-ντουπερ 3ωρο (νομίζω) παιδικό πρόγραμμα.
Τρίβια: Θυμάται κανείς όταν η ΕΡΤ πρωτο-πρόβαλλε Thundercats, ότι είχε σημανθεί ως “ακατάλληλο για ανηλίκους” και προβαλλόταν για 2-3 βδομάδες κάθε Πέμπτη βράδυ? :lol: Νομίζω ήταν το 1987…
Δεν είχα γεννηθεί ακόμη (κι ούτε είχα ακούσει κάτι τέτοιο), πάντως έβλεπα φανατικά Thundercats στα 90s. Το τραγουδάκι των τίτλων αρχής τα έσπαγε κανονικά!!
Το θυμάμαι χαρακτηριστικά, γιατί συγγενικό μου πρόσωπο (:-#) βλέποντας αυτή τη σήμανση, περίμενε ότι θα ήταν κανα τσοντο-καρτούν και είχε κάτσει να το δει (στην Α’ προβολή) με αποτέλεσμα να απογοητευθεί οικτρά… :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Παιζει να ειναι και το καλυτερο thread που εχει ανοιχτει στο offtopic.Απλα ενα μεγαλο RESPECT στον freedom που το ανοιξε.Ειχα κι εγω τη τυχη να ειμαι μερος αυτης της εποχης και μου εχουν μεινει αξεχαστα τα παρακατω.
-Transformers,Χελωνονιντζακια,Thundercats,Tom & Jerry
-Το θεικο τριωρο με batman(το παλιο),Ernest the vampire,munsters στο seven x οπως και το mcm που συνδεοταν μ’αυτο(και μεσω του οποιου ειδα τα πρωτα μου rock/metal videoclip)
-Οι απαραδεκτοι(R.I.P Βλασση)και οι Αυθαιρετοι(γενικως η εποχη που η τηλεοραση αξιζε)εστω και στις επαναλψεις τους
-οι κασσετες που εγραφα(ποια mp3?)με κορυφαια τη πρωτη μου με Poison,thunderstruck,you could be mine,nothing else matters(ακομα την εχω )
-οι Power Rangers
-Τα Asterix
-Ο ιπποτης της Ασφαλτου και ο Mcguywer
-Τα χαρτακια και τα τατουαζ απο τις τσιχλες.
ημουν ξαπλωμενος στο κρεββατι
αφου ειχα ξερασει
και μεσα στην κακοδιαθεση μου απο τον εμετο
βαζει πρωτα διαφημησεις με παιχνιδια
νομιζω παιχνιδια he-man
και καθοτι ειχα τρελα με τα παιχνιδια και τις διαφημησεις παιχνιδιων
μου ανεβαινει η διαθεση
σκαει μετα και ο λαιονο και η παρεα του
και εκεινο το βραδυ της πεμπτης θα μεινει αξεχαστο!!!