Ναι. Ευτυχώς. Τότε έβγαλαν και τα καλύτερα άλμπουμ τους
Μην τα λες σε μένα, αφού ξέρεις.
Πάντως για να πετάξω και αποψαρα, τα σόλο του Λαροκ (και των Ντενερ/Σέρμαν) και κάποια λιντς τους, κάποιοι εγωμανεις Νορβηγοί τα τίμησαν δεόντως
Για το καθαρά μουσικό σκέλος, το πλην norsecore bm του δεύτερου κύματος (το ηπειρωτικό), στους MF πατάει άσχημα.
Και εσύ
Πω βαριέμαι πολύ σμρ.
Σύμφωνοι, αδιαμφισβήτητη άλλωστε η ευρύτερη επιρροή των MF στο ιδίωμα, αλλά συμφωνούμε επίσης στο γενικότερο “επηρεάζω κάτι → δεν είμαι απαραίτητα αυτό το κάτι”.
Και πάλι ξαναλέω από μένα είναι “ναι” στο ότι ανήκουν (και) εκεί, θα έλεγα άλλωστε ότι αν είμαι πιουρίστας (η gatekeeper κατ’ άλλους ), τότε θα απέκλεια πλέιστες άλλες περιπτώσεις που μπορεί φαινομενικά να ηχούν μπιεμ αλλά η αισθητική/όραμα αφορά κάτι άλλο, αρκετά διαφορετικό.
Ναι φυσικά.
Πιο πολύ το έγραψα καθώς για τις άλλες πρωτοκυματικες μπάντες πέρα της πιο μεγάλης ηχητικής συνάφειας, είναι εύκολο να βρεθεί και η συνέχεια του νήματος. Όχι ως βασικό επιχείρημα.
Ε, το bm ήταν κυρίως περιεχόμενο και όχι τόσο φόρμα, για μένα. Ξέρεις και τι ακούω. Αλλη συζήτηση αυτή βέβαια.
Ε άρα συμφωνούμε εδώ πέρα ότι (to the bare minimum) δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάζει κανείς σπυριά στην άποψη ότι οι MF - αφού υπάρχει και το σενάριο να πρέπει να τους διαχωρίσουμε από τους λοιπούς πρωτοκυματικούς - είναι black metal, όσο κι αν δεν ακούγονται σαν το black metal όπως το ξέρουμε σήμερα. Ξαναλέω, πολύ κακό για το τίποτα.
Μην παραχαρασσετε την ιστορία.
Έψαξα από περιέργεια να δω τι παίζει και έπεσα πάνω αε αυτό.
Μλκς τι γίνεται;; Σας παρακαλώ πείτε μου πόσα επεισόδια έχω χάσει
Απ’ ότι θυμάμαι αυτά τα έχουμε λύσει προ πολλού από την καθηγητή Fenriz απευθείας
Δεν θυμάμαι το περιεχόμενό , έχω χρόνια που το είδα
Εντάξει με τα σχόλια από κάτω έχω πέσει και γελάω μόνος μου.
Βλέπω μαζεμένα καμιά εικοσαριά νέα μηνύματα στο thread των Mercyful Fate και λέω YES! θα έρθουν για live ή μπορεί να βγάζουν επιτέλους δίσκο. Αλλά όχι, είναι για κάποιους τύπους που μαλώνουν μεταξύ τους για το αν οι Fates είναι heavy metal, ή black metal… Απογοήτευση.