Nα πω και εγω ότι ο Διαμάντης μου θυμίζει eric cartman?
Τους σέβομαι και τους δύο
τρέλααα!!!
Στα άσχημα νέα της ημέρας και της είδησης του reunion…
Πολύ κρίμα και περαστικά για τον Timi Hansen. Αυτό που κάνει εντύπωση επίσης είναι η απουσία του Denner, με δεδομένο ότι έπαιξε σε εκείνο το one-off show για τους Metallica και ότι γενικά παίζει μαζί με τον Shermann.
Τελείως ξενέρωμα οι επικείμενες επανεκδόσεις των albums τους.
Βγάζουν από 1982 - 1993 και θα ναι λέει με τον ορίτζιναλ ήχο (οκ δεκτό αυτό), αλλά δεν θα χουν μπόνους τραγούδια.
Ούτε ένα!
Μας δουλεύουν πάλι οι μαλάκες; Στο Melissa η έκδοση του 2005 είχε 6 bonus τραγούδια και DVD. Ακόμα και η έκδοση του 1997 είχαν μπόνους σε μερικά άλμπουμς.
Τι να πω. Γαμώ τη Metal Blade. Τουλάχιστον θα χει μέσα στίχους και τα digipak θα ναι καλύτερα από τα άθλια reissues των RIOT.
Περιμένω κάνω box-άκι.
Ωραία, αφού το λύσαμε το μπάσο, βρείτε τα και με Ντέννερ (ιδανικά, αν όχι δεν πειράζει) κι ελάτε για το ρημαδολάηβ τώρα
Παιζει ωραιο beef στο youtube μεταξύ 3-4 ελλήνων μεταλ youtubers για το αν οι πρώιμοι mercyful fate ειναι black metal μπάντα.
Κάποιος έκανε την αρχή σε ενα black αφιέρωμα και επεσαν οι υπόλοιποι ψαγμένοι να τον φάνε.
Προσωπικά δεν μαπασχολεί καν αν παιζουν και trip hop, αλλά μόνο κ μόνο για την κόντρα αξίζει να τσεκάρετε, έχει γέλιο. Σαν λαός ακόμα κ για θέματα τέτοια καθομαστε κ μαλώνουμε.
Νόμιζα πως έχουν λήξει αυτά το 2024 μΧ
Ε δώσε κάνα λινκ βρε
Το ότι το ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ του μπλακμέταλ αποτελείται από Venom - Bathory - Hellhammer - Celtic Frost - Mercyful Fate γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ΔΕΝ αφορά Νορβηγίες και ορθοδοξίες κλπ, δεν έχω ιδέα
Αχ αχ αχ, οι ωραίες ταμπελοσυζητήσεις.
Γιατί για πολλούς black metal νοείται μόνο αφού άρχισαν να ξύνουν κιθάρες οι Νορβηγοί, απ’όσο καταλαβαίνω. Τα προηγούμενα είναι heavy metal (ή thrash) με σατανίλα.
Ναι μωρέ το ξέρω αυτό, απλά εγώ πάω κατά τας Γραφάς (1η φάση Venom, 2η Mayhem κλπ) και λέω, γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει αποδεκτό. Τεσπά.
Να πούμε και το norsecore το Transylvania των μεηντεν στα 360bpm με κακα φωνητικά τότε, άρα χέβι μέταλ και αυτό.
Σόρρυ, βαριέμαι λίγο και είμαι βασιλικός.
Μα το θέμα δεν είναι τι παίζουν. Ο καθένας εχει την άποψή του, οκ δεκτή. Απλά η φάση θυμίζει πρωινάδικο.
Αν και δεν πρόκειται να χάσω το χρόνο μου παρακολουθώντας έλληνες “μέταλ γιουτιούμπερς”, αντιλαμβάνομαι ότι η διαφωνία δεν ειναι για το “πρώτο κύμα” αλλά για τους MF συγκεκριμένα.
Καταρχάς το λεγόμενο πρώτο κύμα είναι κάτι ασαφές και μη-συνεκτικό, κυρίως μιλάμε δηλαδή για διάφορες μη συνδεόμενες ιδιαίτερα μεταξύ τους περιπτώσεις, προσπαθώντας να τις εντάξουμε κάτω από μία κοινή συνισταμένη και οχι για συγκεκριμένες σκηνές, οι οποίες εμφανίζονται κατά κανόνα από το δεύτερο κύμα και μετά.
Οπότε αναφορικά με το πρώτο κύμα συνήθως στις επί μέρους απόψεις απαντάται ένα μπετόν τρίπτυχο VENOM-HELLHAMMER-BATHORY, το οποίο έχει τόσο τη θεματολογία, όσο και την “αντιμουσική” νοοτροπία (που είναι κληροδότημα του πανκ).
Οι MERCYFUL FATE κατά κύριο λόγο έχουν τη θεματολογία, το υπόλοιπο κατά βάση είναι χεβιμέταλ (ίσως το καλύτερο που υπάρχει εκεί έξω) και άρα δεν να ειπωθεί με κάποιο απόλυτο τρόπο ότι ανήκουν στο πρώτο κύμα. Αν ρωτήσει κάποιος εμένα που εστιάζω στο κόνσεπτ/αισθητική θα πω ναι είναι μπιεμ, αν τώρα η εστίαση γίνεται στο μουσικό κομμάτι τότε η απάντηση δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη.
Άραγε οι πρώιμοι SLAYER, SODOM, DESTRUCTION είναι πρώτο κύμα; Οι ANGELWITCH;
Μαγευτικά ερωτήματα για να κλείσουμε την ημέρα μας (ή να ανοίξουμε τη νύχτα μας…).