Meshuggah VS Mastodon

Δύσκολη επιλογή ΑΛΛΑ Mastodon.

ρε daz για εξηγα
γιατι στην αμερικη τους εχουνε δει αλλιως τους meshuggah??

ον τοπικ
ειναι σαν σαν συγκρινεις watchtower με queenrsyche.

Οι Meshuggah είναι για πολύ συγκεκριμένες ωρες και στιγμές,ενώ οι Mastodon για όλες…Οπότε…

από το απόγευμα άκουγα ματσούκα

καλύτεροι οι οδόντες. οι ματσούκα μου φαίνονται κάπως μονότονοι, αν κ τους παραδέχομαι.

θα ακούσω κ άλλο κ θα πω

Αν θες να μπορείς να κάνεις αντικειμενική σύγκριση, μου φαίνεται ότι θα πρέπει να ακούς όλο το τρίμηνο meshuggah, πάντα με διαλείμματα όπου θα παρακολουθείς το “γνωστό βιντεάκι” της Ματσούκα, για να μην ξεχάσεις ότι είσαι… άνθρωπος :!:

Ο Steven Wilson, για πολλά χρόνια άκουγε σχεδόν αποκλειστικά σέβεντις προγκ-ψυχεδέλιες. Μέχρι που η εταιρεία του, του έβαλε να ακούσει μερικά νέα συγκροτήματα του τεχνικού-σύγχρονου-ακραίου χώρου. Και δήλωσε ότι -ενώ μέχρι τότε αναρρωτιόταν που είχαν πάει όλοι αυτοί οι καλοί μουσικοί- ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τους έψαχνε σε εντελώς λάθος χώρο. Ανάμεσα σε αυτα που του έβαλαν να ακούσει ήταν οι Meshuggah.

Λέτε και ο Bluezick ξαφνικά να αρχίσει να ακούει Dillinger Escape Plan?

Σωστό και εύστοχο.

Διαφορετικες μπαντες με διαφορετικο υποβαθρο. Δε μπαινω καν στη διαδικασια να συγκρινω. Σημειωσατε Χ.

καλα ο wilson εχει καει!!!καπου στο site τους ειχε ενα section με ερωτησεις και απαντησεις,οπου τις απαντησεις τις εδινε ο wilson υπο τη μορφη βιντεο.ε μια ερωτηση τον ρωτουσε ποια μεταλ μπαντα γουσταρει πιο πολυ.και αυτος με πολυ ανεση απαντησε meshuggah!!!ετσι!!! :smiley: :smiley:

επισης ολα τα λεφτα το μπλουζακι dillinger escape plan που φοραει στο lamentations dvd των opeth,οταν τους δειχνει στο studio να ηχογραφουν!!! :smiley: :smiley:

3 γιατί και το Remission είναι φοβερό album.

Αυτό.

Για να μην πολυλογώ, με Mastodon έχω κολλήσει απίστευτα, τους έχω δει όσες φορές έχουν έρθει, τα παλικάρια σπέρνουν… αν και ο επόμενος δίσκος τους είναι top όσο οι προηγούμενοι τότε πλέον θα μιλάμε σίγουρα για σχήμα που θα αφήσει εποχή (αν δεν έχουν αφήσει ακόμα!). Τέλος, επειδή πολλοί γκρινιάζουν για τα φωνητικά τους :stuck_out_tongue: , εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται ότι είναι ακριβώς αυτά που χρειάζονται.

Όσοι δεν έχετε ψάξει Meshuggah πάντως αξίζει τον κόπο. Απλά αλλού εστιάζουν αυτοί και αλλού οι Mastodon.

Πού το πρόσεξες ρε μπαγασάκο… :lol: Το’χα δει κι εγώ και λέω “wtf ο Wilson ακούει Dillinger;”…

Από τις πιο καινοτόμες μπάντες και οι 2.
Δεν μπορεί να τους μιμηθεί κανείς.
Προσωπική άποψη:

Meshuggah
Είναι για πολύ συγκεγκριμένες στιγμές.
Είναι κουραστικό για μένα να ακούσω ένα ολόκληρο album.
2-3 κομμάτια από κάθε album ακούω.
Πολύ εκωφαντικός θόρυβος συνέχεια.
Αλλά τους παραδέχομαι , κατάφεραν να είναι τόσο διαφορετικοί.

Mastodon
Από τις αγαπημένες μου μπάντες.
Έχω μείνει μ@λ@κ@ς από την τρομερή ικανότητά τους να δίνουν ένα χρώμα στην μουσική τους.
Απίστευτα solo , riff-άρες που θα ζήλευαν πάρα πολλοί , και τα φωνητικά επίσης μαρέσουν πολύ.
Και με 2 δίσκοι που μπαίνουν άνετα στους καλύτερους όλων των εποχών. (Leviathan - Βlood Mountain).
Ψηφίζω Mastodon λοιπόν , μόνο και μόνο επειδή τους προτιμώ.

Έχοντας δει και τους 2 live, τους Mastodon 2 φορές (που ήταν support) λέω το εξής για τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Οι Mastodon δυστυχώς και τις 2 φορές δεν είχαν την δυναμική που παρουσιάζεται στα album τους , χάσανε πολλές νότες, είχαν πολύ κακό ήχο στην μία συναυλία και μέτριο στην άλλη.

Οι Meshuggah από την άλλη έπαιξαν τα κομμάτια τους άψογα , με απίστευτο ογκώδη ήχο και ακρίβεια.
Για μένα είναι πολύ καλύτεροι στο θέμα live.

Meshuggah μόνο το ‘‘Chaosphere’’ έχω, πραγματικά ξεχωριστό στυλ, λίγο κουραστικό, όντως, για ολόκληρο album. Δεν είναι και πολύ του γούστου μου, αλλά κάποιες ιδέες είναι πολύ καλές.

Mastodon, τώρα, δε μου άρεσανποτέ. Έλιωσα το ‘‘Leviathan’’ για να δω τι αρέσει στους περισσότερους, αλλά μόνο τα drums μου άρεσαν και αρκετά μεμονωμένα riifs. Με ενόχλησε η παραγωγή, η φωνή, καθώς και οι δομές των τραγουδιών γενικά. Τα ίδια και με το ‘‘Blood mountain’’, αν και δεν το άκουσα όλο γιατί βαρέθηκα. Γενικώς Tool και Mastodon είναι μάλλον οι μπάντες που δεν αντέχω με τίποτα, αν και στους περίσσότερους αρέσουν.

Ως προς το θέμα live νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τους χαντακώνει πάντα ο ήχος…

Ναι και σε εμφανίσεις τους έξω που έχω κατεβάσει συναυλίες πάλι δεν μπορεσαν να αποφύγουν τα προβλήματα.
Επομένως δεν γίνεται να φταίει μόνο ο ήχος…
Δεν βγάζουν απλά την δυναμική που έχουν στα studio albums.

Δεν ησασταν στο Γκαγκαριν μαλλον το 2005, γι αυτο λετε για live Mastodon…
Σε κεινη τη συναυλια πραγματικα ξεσκισαν…

εντιτ: Πραγματικα, δεν μπορω να αποφασισω, ειναι 2 απο τις πολυ αγαπημενες μου μπαντες, τις εχω δει λαιβ (εχασα τους Mastodon μονο στους Μεταλλικα)…

Mastodon δαγκωτό.

Meshuggah πέρα από κάποια συγκεκριμένα τραγούδια δεν μου χουν πει κάτι.

Meshuggah. Πιο εγκεφαλικοί. Οι Mastodon έχουν ροκ πυρήνα που δε μπορεί να με αγγίξει αρκετά. Elephant rock όπως λένε και οι ίδιοι.

mastodon!!! Οι τυποι παιζουν απιστευτα πραγματα! οι αλλοι ειναι ακρετα βαρετοι αμα τους ακους πολυ ωρα…

Μάλλον δεν τους είχες δει την πρώτη φορά που είχαν έρθει στο Gagarin.

Tσουκ…
Τους είδα με Tool & Metallica.
Ίσως σε κλειστό αποδίδουν πράγματι καλύτερα.
Όχι ότι ήταν κακοί απλά ξέρω ότι μπορούν πολύ καλύτερα.

Στο πρώτο live τα είχαν σπάσει κυριολεκτικά. Απίστευτη σκηνική παρουσία, πολύ καλός ήχος και όλο το Gagarin ένα πιτ!