:lol:ωραιος ο μανος!ελα δεν ταραζομαι αλλα πουθενα δε λεω κατι για τους ντραμερς!αλλωστε αυτοι δε βγαζουν μελωδια αλλα εξυπηρετουν τη μελωδικοτητα ενος τραγουδιου…συμπερασματικα,οτι οργανο και να παιζεις το θεμα ειναι να εχει κατι(μελωδικο)να πει:)
η μουσικη των meshuggah περιεχει μελωδια
οχι στο συνολο
αλλα
τα fusion σολα του thordendal αλα alan holdsworth ειναι μελωδικα
Βρε, δεν είναι ντροπή να μην πιάνεις κάτι… έχει να κάνει με το βαθμό στον οποίο μπορείς να “εισχωρήσεις” στη μουσική ενός συγκροτήματος ανάλογα με την προσωπική αισθητική σου… Αν ένα συγκρότημα δε σου κάνει “κλικ” δεν είναι παράλογο να το παρατήσεις (και μη μου πεις ότι ακούς Meshuggah όλη μέρα ε :roll:). Εγώ ας πούμε το noise ή τους SunnO)))) π.χ., ε αυτά τα πράγματα δεν τα πιάνω και το λέω, δεν ανησυχώ μήπως με πει κάποιος ηλίθιο ξέρω γω, απλά δεν τους καταλαβαίνω και αφήνω αυτούς που “ακούνε” πράγματα σ’ αυτούς να τους ακούνε, δεν τρέχει και τίποτα.
Και στο ξαναλέω, δεν εξαρτάται από την ύπαρξη “ξεκάθαρων” μελωδιών το συναίσθημα στη μουσική… Καμιά φορά μπορεί να ενυπάρχει “υπόγεια”, να προϋποθέτει μη σου πω κι όλας την έλλειψη μελωδιών, κάλλιστα μπορεί να εμφανίζεται έτσι, ακόμα-ακόμα και να εκφράζεται ως ένας διαφορετικός “τύπος” συναισθήματος βρε αδερφέ. Πάει και πάλι στο τί ζητάει κάποιος να βρει στη μουσική, αν δεν το βρίσκει κάπου στρέφεται αλλού και τελειώνει εκεί η ιστορία. Αλλο αυτό όμως κι άλλο να απορρίπτεις κάτι ως “βαβούρα” και ως “μη μουσική”, ε αυτό είναι όντως κάπως βαρύ…
Ακόοοοοοομα;
συμφωνω οτι δεν ειναι αναγκη να ειναι ξεκαθαρες οι μελωδιες!οταν λεω οτι τους πιανω,εννοω οτι εχω ακουσει με προσοχη αλλα στην περιπτωση τους μιλαμε για πληρη ελλειψη της μελωδιας-τι να πω…εκτος αν εχουμε αλλα κριτηρια για το τι ειναι μελωδικο και τι οχι
Mεχρι να αποφασισετε ποια μπαντα σας αρεσει, απολαυστε εναν καταπληκτικο Thordendal και πειτε μου μετα
Αυτό προσπαθώ να σου πω τόση ώρα ντε!
οκ δεκτον!νομιζω ωστοσο οτι δεν υπαρχουν πολυ ορισμοι για τη μελωδια…+δεν απεχουμε τοσο οσο νομιζεις!
Τι μαλακίες έλεγα κάποτε ο άνθρωπος. Το παίρνω όλο πίσω(εκτός απ’την ψήφο που δε γίνεται). Μια χαρά είναι το Obzen,απλά έπρεπε να το ακούσω με ακουστικά και 5-6 φορές για να το καταλάβω. Combustion και Bleed πολύ καλά. Η αλήθεια είναι πάντως ότι αν το ακούσω όλο το Cd μονοκοπανιά με βαράει στο κεφάλι. Γι’αυτό ακούω πρώτα το μισό και μετά από κανένα μισάωρο το υπόλοιπο. Δεν με ψήνει βέβαια ιδιαίτερα το συγκρότημα να ασχοληθώ και με την υπόλοιπη δισκογραφία του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι γτπ. Για Mastodon δεν έχω ιδέα.Δεν έχω ασχοληθεί πολύ.
να πω την αλήθεια meshuggah ένας φίλος έκανε ένα μπεστάκι για να κάτσω να ασχοληθώ,αλλά δεν με τράβηξε…
ο ψόφος πάει στους Mastodon γιατί από την πρώτη στιγμή μου έκαναν το κλικ για να τους ψάξω και ευτυχώς που το έκανα…
Now playing: Masterplan - Back In The Burn
via FoxyTunes
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με κανέναν απ’ τους δύο, αλλά από το λίγο που άκουσα, οι Mastodon με ελκύουν περισσότερο…
Φίλος, αν εξαιρέσεις το ντεμπούτο τους, το Obzen είναι μάλλον το χειρότερο τους, συνέχισε με Chaosphere και Nothing. Επίσης το ότι είναι το πιο εύκολο και πιασάρικο τους κατά τη γνώμη μου μεγάλος μύθος.
Ακριβώς έτσι είναι η άποψή μου για το ObZen.
Δεν αντέχεται (όπως και κανένα της μπάντας) ολόκληρο.
Combustion, Bleed, Lethargica, Pravus είναι κομματάρες και καμιά φορά ακούω μόνο αυτά.
Όπως και στα άλλα album τους ακούω 2-3 κομμάτια και μόνο.
Τα φωνητικά είναι κυρίως που σου καίνε εγκεφαλικά κύτταρα.
Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο να ακούει συνέχεια αυτή την μπάντα και κάθε όμοιά της.
Όσο για Mastodon, Leviathan με την μια για αρχή!
Chaosphere -----> Millenium Christ & Mouth
Nothing ----------> Spasm
Αν και ακομα δεν εχω καταλαβει τι στο διαολο ειναι αυτο που μου αρεσει,για καποιον απροσδιοριστο λογο με αρεζουν πολυ οι μεσουγκες:-s
Ετσι!Δεν χρειαζεται να υπαρχει λογος.Απλα σ’αρεσουν!
ΥΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ:twisted::p:pΑφου ειναι σκετη μαστουρα τα ατομα:p
Ετσι γίνεται με όλους βασικά. Το ότι όσοι τους ακούνε το κουράζουν/“ψειρίζουν” πολύ το θέμα και στην ουσία δε νιώθουν τίποτα, είναι μεγάλος μύθος. Τα άτομα είναι εντελώς φεύγα, η μουσική τους συντονίζεται με το σώμα, το μυαλό και την καρδιά σου και σου γ@&@νε την Παναγία. Τόσο απλά. :twisted:
@Darth: Εεεε άρχοντα οι Meshuggah δεν έχουν πιασάρικα κομμάτια. :-s
Ρε παλαβε,κανε edit αυτο με την Παναγια:p
Κατα τ’ αλλα το θεμα δεν ειναι οτι συντονιζονται,οτι με αποσυντονιζουν τελειως γουσταρω:p:p
Λες να φάω μπαν; :-k
Δεν νομιζω,αλλα δεν ειναι το μπαν το θεμα,απλα καποια παιδια πιστευουν και θα προσβληθουν
Ζητώ προβοκατολικά συγνώμη απ’ όσους προβλήθηκαν ή ενδέχεται να προσβληθούν από την έκφραση- δεν είχε αντιθρησκευτικό περιεχόμενο.