Για τους δεύτερους δεν έχω γνώμη, καθώς δε τους έχω τσεκάρει ακόμα, αλλά οι Lost Horizon δε νομίζω πως κάνουνε κάτι το προοδευτικό, με την έννοια οτι το Power είναι ένα κορεσμένο είδος, χωρίς να λείπει βέβαια η ποιοτητα από τις συνθέσεις “νέων” συγκροτημάτων, όπως των Horizon’s.
Καταρχας ρε παιδια , συφκρινετε 2 τελειως διαφορετικες μπαντες.
Τι σχεση εχει το mathcore των meshuggah με το πιο μεταλ-stoner των Mastodon…
Kαι οι δυο μπαντες μαρεσουν πολυ, αναλογα με τη φαση παντα. Παντως πιστευω οτι οι Meshuggah ειναι πιο ψαγμενοι στον ηχο τους
Με λίγα λόγια, όταν λέμε πάνε τη μουσική μπροστά, εννοούμε κάνουν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Είτε αυτό ακούγεται σε κάποιους ως βαβούρα, είτε ακούγεται υπερβολικά αργό, μελωδικό, ή οτιδήποτε. Μας αρέσει δε μας αρέσει υσχίει για σωρό μπάντες. Αν και προσωπικός έχω τις αμφιβολίες μου ότι αυτό υσχίει για τους Mastodon, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο με τους Meshuggah, και αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να το υσχιριστεί κάποιος π.χ. για τους Kamelot τυχαίο το όνομα.
Το λες με την παρακάτω έννοια ή με κάποια άλλη;
Με την εννοια οτι παρουσιαζουν κατι διαφορετικο και ξεχωριστο απο τα κλασσικα μοτιβα, του power οι πρωτοι και του progressive οι δευτεροι.
Ρε παιδια,
δηλαδη αν εγω παραγω μια μουσικη οπωσναναι και ο,τιναναι,
αλλα δεν εχει παιξει κανεις οπως εγω,
αυτο τι σημαινει ?
οτι παω μπροστα τη μουσικη ??
οσο χαλια και αν ειναι, μονο και μονο επειδη κανω κατι που δεν εχει ξαναακουστει ??
Το λεω γενικοτερα, μην κολλατε στις μπαντες του poll, αλλα δεν στεκει για μενα το επιχειρημα ‘‘πανε μπροστα τη μουσικη’’ μονο και μονο επειδη παιζουν διαφορετικα.
Βασικά και ο πατέρας μου το ίδιο θα πει αν του βάλω να ακούσει Angra. Θα μου πει, τι βαβούρα είναι αυτή. Γιατί στριγγλίζει αυτός κτλ κτλ
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει όριο οτινανισμού χμ;
Οπότε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι, την εξελιξη της μουσικης ο καθενας την αντιλαμβανεται διαφορετικα.
Εξέλιξη=αλλαγή προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Ε σαφώς το τι επιθυμούμε είναι διαφορετικό για τον καθένα
Ναι αλλά η διαφορά των Meshuggah ή των Mastodon π.χ. με τους Kamelot στο θέμα “πάω τη μουσική μπροστά” είναι το ότι στους πρώτους το αναγνωρίζουν πάρα πολλοί ενώ δεν έχω δει πουθενά να εκθειάζεται η πρωτοτυπία των δεύτερων… τυχαίο είναι αυτό;
Όσο και να ακούγονται σε μερικούς βαβούρα και θόρυβος οι Meshuggah, δεν μπορούν να μην αναγνωρίσουν το ότι πολλοί μεγάλοι τους έχουν προσκυνήσει. Το ίδιο συμβαίνει και για πολλές άλλες μεγάλες μπάντες που πολλοί δεν γουστάρουν, όπως τους Tool, για παράδειγμα… όσο και να μη σ’αρέσουν, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι είναι μεγάλη και καινοτόμος μπάντα… (ή ήταν, σχετικό είναι αυτό)
Τα γούστα είναι διαφορετικά αλλά στην τελική μπορούμε να κρίνουμε με κάποια Χ αντικειμενικότητα βλέποντας τι λέει η κοινή γνώμη και, ακόμα καλύτερα, απ’το τι λένε οι καλλιτέχνες… Αν δεν μου άρεσε δηλαδή εμένα να ακούω Beatles, θα μπορούσα ποτέ να πω ότι είναι χάλια και υπερτιμημένοι κτλ. ; Όχι…
Σε αυτό θα συμφωνήσω αν και αυτό που παίζουν οι Meshuggah δεν μπορεί να χαρακτηριστεί mathcore…
δηλαδη αν εγω παραγω μια μουσικη οπωσναναι και ο,τιναναι
Μα το θέμα είναι ότι δεν παίζουν ότι να 'ναι οι άνθρωποι, έχουν όραμα/ λογική/ σκεπτικό στο μυαλό τους, ασχέτως αν είναι διαφορετικό απο των περισσότερων. Δεν βαράνε ότι τους κατέβει στο κεφάλι, οπότε δε στέκει ως επιχήρημα αυτό που λές.
Και τι θα το χαρακτηριζες δλδ ? Οι κιθαρες ειναι τελειως math oriented!
Math metal ?
Σημασια εχει οτι σου καινε το μυαλο!
δεν μου αρεσουν
Math Core
Ναι βρε παιδι μου ετσι το ειπα.
Δεν ειναι καθαρο math core οι Meshuggah.
Math Core = Botch,Converge,Dillinger Escape Plan etc με τα λιγα που ξερω εγω.
Σωστα! Γαματες μπαντες ολες αυτες.
Συμφωνω τοτε με τον ορο Match Metal Εχει μια βαση οπως το θετεις!
Δε μας νοιάζει. Βαλε παλι το Ντόναλντ Ντακ στο αβαταρ, με τον Κατμαν είσαι παρακμή.
Πόσο πιο οφφ τόπικ;
ποιος σου ειπε οτι δεν τους πιανω?ειπα απο την αρχη οτι μπορει να ειναι τεχνικα υπερπληρεις αλλα αν δεν υπαρχει μια ελαχιστοτατη μελωδια,λιγο συναισθημα κλπ. δεν θα τους θεωρησω και θαυμα της μουσικης!
κατι ασχετο…φιλε shaman ηθελα να ηξερα τι προσπαθεις να εκμαιευσεις με την ειρωνικη ερωτηση σχετικα με τους drummer-τι σχεση μπορει να εχει η απουσια μελωδιας που ανεφερα με αυτο?:?
Kαθόλου ειρωνική, μην ταράζεσαι.
Απλά το drumset δεν είναι ικανό να βγάλει μελωδίες, οπότε φαντάζομαι:
Αφού Μουσική = Μελωδία
και Drums =/= Μελωδία
τότε Drums =/= Μουσική.
Right?
Ε αφού τα χουμε πει αυτά! Οι ντραμερ είναι οι τυπάδες αυτοί που κάνουν παρέα με μουσικούς :lol:
ΟνΤόπικ: Μάστοντον για μένα. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να παλέψω τη μουσική των Μεσουγκα.