Meshuggah VS Mastodon

οσο υπερτεχνικοι και να ειναι δε θα πειστω για την τεραστια αξια τους γιατι πρωτα απο ολα πρεπει να ακουμε ΜΕΛΩΔΙΕΣ!αυτο ειναι το σπουδαιοτερο στη μουσικη+αυτο οι meshuggah δεν το εχουν…

Ίσως για εσένα, όχι για εμάς σίγουρα.Υπάρχουν σωρό συγκροτήματα-τραγούδια που μπορώ να αναφέρω και που δεν έχουν το ελάχιστο δείγμα μελωδίας, παρόλα αυτά είναι απλά υπέροχα

Ον τόπικ πάντως, και οι 2 μπάντες με αφήναν αδιάφορο πάντοτε, απλά τους Mastodon τους βαριέμαι πολλές φορές περισσότερο οπότε θα διαλέξω Meshuggah.

Neue regel, κάτι λίιιιγο οφφ-τόπικ, πιστεύεις πως οι drummers είναι μουσικοί?

http://www.youtube.com/watch?v=PQBv1smlQEU

Τέλος.

Ρε δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτός ο άνθρωπος είναι gay! [-X

οσο κι αν δεν τους χωνευουν καποιοι, πρεπει να παραδεχτουν πως (οπως ειπωθηκε και παραπανω) εχουν δημιουργησει και οι 2 εναν εντελως δικο τους ηχο+ οι haake και dailor ειναι ισως οι κορυφαιοι metal drummers αυτη τη στιγμη

προσωπικα στο poll αδυνατω να απαντησω…δε γινεται με τιποτα ομως

αντε mastodon αν το βγαλω απο τη μυτη και επειδη μου αρεσει να ψηφιζω :stuck_out_tongue:

Πολύ διαφορετικές μπάντες για να συγκριθούν αλλά όσον αφορά εμένα θα ψηφίσω Meshuggah. Πολύ καλοί οι Mastodon κάτι σε αυτούς με χαλάει ώστε να τους αποδεχτώ πλήρως(μάλλον η καϊλα τους). Από την άλλη οι Meshuggah είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτήριζα σαν πραγματικά ριζοσπαστικό/καινοτομικό συγκρότημα και όσα θα ήθελα να περιμένω από κάτι τέτοιο.

Off Topic: Όσοι έχουν επιδερμική σχέση με το χώρο ή/και τα συγκροτήματα καλό είναι να αρκεστούν στο “δε μου αρέσει” και όχι να πετάν ακυρίλες του στυλ “βαράνε όπου ναναι, ότι ναναι”, “είναι μόνο ατσούμπαλη ηχορύπανση” και διάφορα τέτοια αφελή και άκυρα.

neue regel λυπάμαι φίλε αλλά τα παιδιά έχουν δίκιο. Το απαραίτητο σε ο,τιδήποτε κι αν ακούς είναι η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ κι αυτή δε λείπει απ΄τους Meshuggah, ακόμα κι αν οι μελωδίες δεν είναι σε πρώτο πλάνο τύπου Maiden ή Queensryche. Αλλο αν δε γουστάρεις λόγω διαφορετικού μουσικού γούστου, κάτι που είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά όντως θα ταν καλύτερο εφ’ όσον δεν τους “πιάνεις” να περιοριστείς στο “δεν τους ακούω, δε μου λένε κάτι ώστε να ψαχτώ”.

Σαν απάντηση μου το ποστ του signal-05.
Εξαρτάται και πώς ορίζεις το μονότονο. Εγώ πχ μονότονο λέω αυτό που παίζει κλισούρες, που δεν προσφέρει κάτι καινούριο ή δε βοηθάει γενικότερα την μουσική να εξελιχθεί. Το θεωρώ λίγο κουλό αυτό που λες δηλαδή. Τι να πούμε και γι’ άλλα πολυπαιγμένα, προβλέψιμα και βαρετά είδη/συγκροτήματα δηλαδή. Τώρα οκ, δικαιώμα σου να μην σου αρέσουν και να μην θες ν’ ακούσεις κάτι πιο μπροστά από αυτό που ήδη ξέρεις.

Eδω εισαι λαθος.

Το θεμα δεν ειναι οτι δεν θελω να ακουσω κατι διαφορετικο απο αυτα που ηδη ακουω.
Απλως ουτε στους Μεσουγκα ουτε στους Μαστοντον βρισκω κατι που να θεωρω ενδιαφερον.

Καποιοι βρισκουν οτι αυτα τα γκρουπ ειναι ‘‘μπροστα’’, αλλοι τους βρισκουν βαρετους και μονοτονους.:wink:

Λέγοντας “αυτά που ήδη ξέρεις” εννοώ από συγκροτήματα και είδη που θεωρούνται μπροστά. Κάτι που φέρνει καινοτομία δηλαδή. Και πιστεύω ότι η καινοτομία δεν είναι τόσο υποκειμενικό θέμα όσο το αν μας αρέσει κάτι. Παραδεχόμαστε κάποια πράγματα δηλαδή. Κι εμένα δεν μου άρεσαν οι Mastodon (καταντάει κουραστικό να το λέω κι όλας :Ρ) για τον ίδιο λόγο, αλλά παραδεχόμουν ότι είναι πιο μπροστά.
Αυτά.

Άμα δεν είναι δηλαδή τέτοια groups μπροστά τότε ποια είναι … ;

Μα οσοι δεν τους γουσταρουμε, δεν πιστευουμε οτι κανουν κατι ‘‘μπροστα’’.:wink:
Μη σου πω θεωρουμε οτι πανε την μουσικη πισω. :lol::stuck_out_tongue:

nightsky
πρεπει να χεις μπερδεψει την εννοια της μουσικης με το πατροπαραδωτο heavy metal

Προσεχε τι γραφω.
Λεω οτι τη μουσικη πανε πισω, οχι το heavy metal συγκεκριμενα.
Αρα δεν εχω μπερδεψει, εδω τουλαχιστον, τιποτα.
Και το λεω αστειευομενος, μην τρελενεσαι.:slight_smile:

ε ναι
αυτο που λες δεν στεκει
οταν ολοκληρος ο κοσμος που ασχολειται με την εξελιξη της μουσικης
μιλαει με τα καλυτερα για τους meshuggah
κατι σημαινει αυτο
δεν γινεται να την πηγαινει πισω

και δεν τρελαινομαι
κουβεντα κανουμε
:slight_smile:

Εσυ πιστευεις οτι ολοι οσοι τους θεωρουν ανουσια βαβουρα ειναι ‘‘στενομυαλοι’’ ?

οχι
απλα δεν ειναι του γουστου τους
:wink:

edit:
και οτι κρινουν μοναχα με μεταλ κριτηρια και οχι με μουσικα

Πάλι καλά που postάρει ο signal γιατί ακριβώς τα ίδια θα ήθελα να επισημάνω φίλε Sky :smiley:

Και δεν μου απάντησες πριν ποιοι θεωρείς ότι πηγαίνουν τη μουσική μπροστά… για να καταλάβουμε με τι κριτήρια κρίνεις… :slight_smile:

Οι Angra, οι Kamelot, oι Savatage και οι Crimson Glory ειναι μερικα συγκροτηματα που θεωρω οτι ηταν πραγματικα πρωτοποροι και πηγαν τη μουσικη μπροστα, το καθενα στην περιοδο του.

Τώρα όμως?:-k

Lost Horizon και Pagan’s Mind.