Metal Hammer vs RockHard

Εξάλλου, έχω την εντύπωση ότι αυτό το, ολοένα και πιο συχνό αφιέρωμα που εμπλέκει και το αναγνωστικό κοινό, γίνεται για λόγους engagement, παρά για λόγους διεύρυνσης οριζόντων. Είναι πιο πολύ στη λογική “ελάτε να τα πούμε και να θυμηθούμε αγαπημένους δίσκους”, σε μία επιβεβαιωτική κατεύθυνση.

4 Likes

Η αλήθεια είναι πως έχει όλο και πιο λίγα να προσφέρει σε έναν ενεργό ακροατή και η επανάληψη έχει γίνει κανόνας.

Κάπου ενδόμυχα δεν θέλω να κλείσει, όντας φανατικός αναγνώστης περίπου 1996-2003 και περιστασιακός έκτοτε, με όλο και πιο αραιή αγορά του (πρέπει να έχω κάνα χρόνο πλέον να αγοράσω τεύχος), αλλά νομίζω πως είναι νομοτελειακο. Εκτός αν όλοι αυτοί φανατικοί του συνεχίσουν να το αγοράσουν και στα 70 τους και ακόμα συζητάνε αν είναι καλύτερο το hail to england ή το sign of the hammer. Κανένα πρόβλημα με αυτό φυσικά.

Αν γινόταν κάνα θαύμα και είχαν πχ αφιέρωμα στα 10s θα το αγόραζα από περιέργεια, αλλά μένουν υπερβολικά προσκολλημενοι στα παλιά και στα γνωστά.

2 Likes
κακώς

2 Likes

Πιστευω (και ελπιζω δηλαδη) να μην ειναι η full time δουλεια τους αυτη.

1 Like

Δυστυχώς ήταν αδύνατο να το βρω όσο κι αν προσπάθησα, οπότε:

Όποιος έχει το τεύχος με το “Κάφρος και Πολιτεία” για τον Νίκο Καλογερόπουλο, αν μπορεί πλιζ ας κάνει την καλή, και κερνάω δυο τρεις πεντεδωδεκα μπυρες

1 Like

Έλα, ρε! Ότι το συζητούσα τις προάλλες, εξ αφορμής του θανάτου του Καλογερόπουλου.

Εγώ το έχω σίγουρα στο πατρικό μου, αλλά αφενός μεν θα πρέπει να πάω εκεί, αφετέρου δε να ψάξω σε (ανακατεμένα) τεύχη σχεδόν 30 ετών, χωρίς να θυμάμαι πότε περίπου ήταν αυτό το θρυλικό αφιέρωμα (δεν κράτησε και πολύ, αν θυμάμαι σωστά, η φοβερή αυτή στήλη - ίσως να μιλάμε για early 00s). Μετά από τόσα χρόνια πάντως, με το που έμαθα ότι πέθανε ο Καλογερόπουλος ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το “Κάφρος και Πολιτεία” (δεν θυμόμουν και τον τίτλο της στήλης / thanks). Τον είχαν θεοποιήσει σαν καλλιτεχνική φιγούρα τον μακαρίτη και δικαίως. Anyway, αν το επιχειρήσω κάποια στιγμή, θα ενημερώσω και θα κοινοποιήσω σχετικώς. Επίσης, “χρωστάω” να βρω και μια φωτογραφία του νεαρού @Primordial_hordes από τη συναυλία Nevermore, Annihilator στο Ρόδον που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό.

Άσχετο (ή και σχετικό): σαν δεύτερη “σπουδαιότερη” συμμετοχή στη στήλη έχω γράψει στη μνήμη μου αυτή του Λάσκου, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, βέβαια…

3 Likes

που έλεγε μην ζητάς συγγνώμη γιατί έχει να κάνει κάτι με γουρούνια; πωπω τι έχει κρατήσει αυτός ο εγκέφαλος

3 Likes

Χα, χα, χα!

Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα πράγματα, αλλά εν γένει αυτό που μου είχε μείνει είναι ότι είχε δώσει τρελό ρεσιτάλ ο τύπος. Είχε σολάρει χωρίς έλεος.

1 Like

θυμάμαι κάτι με νούμερα που έλεγε, εντάξει μου έχει μείνει τραύμα :stuck_out_tongue:

Δηλαδή θες να μου πεις ότι πρώτη φορά “τράκαρες” την τεράστια αυτή μορφή στο δισέλιδο του Hammer;

σίγουρα, εντάξει ήταν κάπου στα 90s δεν είχα ασχοληθεί ξανά, δεν έβλεπα παιδιά της νύχτας.

Χαχα, θυμάμαι κι εγώ το (π)σολαρισμα του, πχ μεταλλας= μετά Λάσκου

Τι εποχή ήταν, αρχές 00s?

1 Like

Κάπου εκεί θεωρώ πως ήταν, αλλά δεν το λέω με σιγουριά.

Συγγνώμη = Σιχ + γνώμη, δηλαδή βασιλικού (!) γουρουνιού γνώμη ! Μην ζητάς συγνώμη .

• και τι να πω ;

• πες σορυ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ 25+ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΕ, ΠΜ ΜΙ

12 Likes

ναι ρε φίλε!

2 Likes

Πω ρε παιδιά τι μου θυμισατε!! Την ίδια εποχή ήταν αυτός κ ένας άλλος που έλεγε κάτι παρόμοια με λεξαριθμους…

1 Like

Άσχετο. Κάθε φορά που μπαίνω να διαβάσω το τοπικ μου έρχεται ένα γέλιο.

Είναι η φάση που πρέπει οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα για να σχολιάσουν κάθε αγώνα της να μπαίνουν σε ένα τοπικ με τίτλο : Barcelona vs Panionios.

2 Likes

Εδώ είναι τα άρθρα για τα οποία μιλάγατε:

Ωστόσο θέλω να σημειώσω πόσο αηδία μου προκαλεί ο DJ Sordide (ο Κουρτογιάννης δεν ήταν; Ελπίζω ότι δεν ήταν ο Αγόρος…) και η γραφή του που (όχι μόνο στο παραπάνω άρθρο, αλλά γενικότερα και συστηματικά) έσταζε σεξισμό/μισογυνισμό και φλέρταρε ανοιχτά με τον εθνικισμό. Δυστυχώς τότε δεν τα αντιλαμβανόμουνα όλα αυτά (πέρα από κραυγαλέες περιπτώσεις), παρ’ όλο που μέχρι και γράμματα διαμαρτυρίας είχανε σταλεί (και δημοσιευθεί) στο “Κάφρος και πολιτεία”. Να πάνε να γαμηθούνε (τώρα αναδρομικά δυστυχώς), γιατί τώρα που τα ξέθαψα τα θυμήθηκα. Κι ακόμα και ο Αγόρος που τα ανεχότανε όλα αυτά (αν δεν τα συνυπέγραφε κάποιες φορές κιόλας), θα 'πρεπε να ντρέπεται που στο ένα τεύχος κότσαρε συνέντευξη Brian από Catharsis και στο άλλο γράφονταν τέτοια αίσχη. Μάλλον ο ίδιος ο Brian θα τραβούσε τα μαλλιά του αν τα γνώριζε όλα αυτά τότε.

3 Likes

Τι μλκς διαβάζω πρωινιάτικα (μεσημεριάτικα)

Ως αναγνώστης του ύστερου ΜΗ (2010-2015), την αγνοώ αυτή τη στήλη. Εκφράζει πολύ τη στερεοτυπική εικόνα των Ελλήνων met-a-ladon, ωστόσο

Θενκς, πραγματικά δεν θυμόμουν καθόλου τι μπούρδες γραφόντουσαν τότε και ειδικά για τον Καλογερόπουλο νόμιζα ότι είχαν και συνέντευξη, όχι μόνο μια παράγραφο για τον συνΕΛΛΗΝΑ με κεφαλαία :roll_eyes: