εκεινη την εποχη εβγαιναν δισκαρες
Εμενα λογω ηλικιας μου λενε πολλα κατι τετοιες μπαντες…μαλλον θα ειναι το 2ο τευχος χαμμερ που θα αγορασω…
Μωρέ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ (και’μαι 30+ ρης μη νομίζεις) απλώς τους άκουγα παλιά!
Τώρα το παραδοσιακό μέταλ (του 8Ο’) το’χω πλέον ψιλοβαρεθεί -καθότι δεν το θεωρώ αρκετά βαρύ για τα γούστα μου [I](ναι, βγάλαν δισκάρες -ειδικά οι Paradox + Flotsam & Jestam)[/I]…
Aπό τη χρυσή δεκαετία του 1980, προτιμώ διαφορετικά ιδιώματα μουσικής, σορρυ…
Τι αφιέρωμα είναι αυτό;Εκπλήσομαι.
Λογικά θα το αγοράσω(αν το θυμηθώ)
Πόσο κοστίζει;
4.5 δεν εχει?
Ναι,4.5 ευρω κοστιζει
Ποιο album εβαλαν απο Blind Guardian; Οποιοδηποτε εκτος του Follow The Blind απορριπτεται. ;p Αν ειναι ενας speed metal δισκος που εχουν ε ειναι αυτος.
Μλκια. Για να μη παρεξηγηθω, το Tales ειναι το αγαπημενο μου Guardian. Αλλα δεν το λες speed metal αυτο το πραγμα. Οταν ακουω τον ορο περισσοτερο σκεφτομαι κατι σαν αυτο
Eδω η λιστα. Αν και πολλα η τα περισσοτερα αλμπουμ μ αρεσουν, ειναι συζητησιμο το ποσο speed ειναι…
Agent Steel - Skeptics Apocalypse
Annihilator - Never Neverland
Blind Guardian - Tales From the Twilight World
Exciter - Heavy Metal Maniac
Flotsam And Jetsam - No place for Disgrace
Forbidden - Forbidden Evil
Heathen - Breaking the Silence
Helloween - Walls of Jericho
Helstar - Nosferatu
Paradox - Heresy
Artillery - By Inheritance
Hades - If ath first you dont succeed
Hallows Eve - Death and Insanity
Holy Terror - Mind Wars
HeadHunter - Parody of Life
Realm - Endless War
Risk - Daily Horror News
Savage Grace - Master of Disguice
Toxik - World Circus
Znowhite -Act of God
Είμαι της άποψης πως ελάχιστα πράγματα τα λες speed metal και τίποτα άλλο. Είτε θα πρόκειται για πολύ γρήγορο heavy metal στα όρια του power, είτε θα είναι thrash, είτε θα είναι power είτε κάτι ενδιάμεσο. Με κοινό γνώμονα, τι άλλο, την ταχύτητα.
Το Tales from the Twilight World είναι ένας τσιτωμένα γρήγορος δίσκος στην μεγάλη του πλειοψηφία. Επίσης είναι ένας καταπληκτικός δίσκος, σαφώς καλύτερος του Follow the Blind.
Γενικά, οι BG θεωρούνται παραδοσιακά speed στα δύο πρώτα τους, γιατί συνειρμικά οι δύο αυτοί δίσκοι είναι WOJ worship, που είναι ένας κλάσικ σπιντ δίσκος. Επίσης θρασίζουν και το speed metal έχει συνδέσει το όνομά του με το thrash άρα μας κάνει πιο κούκου. Αυτή η παράδοση όμως βασίζεται σε εντελώς φλου πράγματα. Την αόριστη ανάμνηση που έχουμε από την εποχή, αυτά που μας είπαν, αυτά που διαβάσαμε κάπου και στο τέλος προκύπτει ένα κουλουβάχατο ως περιγραφή του “τι είναι speed metal”, άπειρες απόψεις, “άμα έχει πανκ καταβολές δεν είναι speed” (γιατί έτσι). “Άμα έχει κορώνα και είναι power/thrash είναι speed” (κι ας είναι mid-tempo), το Alice in Hell είναι speed, δεν είναι thrash (!!!) και τέτοια.
Και κανείς δεν ασχολείται αν η μουσική είναι ΓΡΗΓΟΡΗ. Οι Blind Guardian πάντως μέχρι το Imaginations παίζουν speed/power. Κρίνοντας ότι το Tales είναι ο λιγότερο προβεβλημένος της χρυσής και τούμπανης εποχής και λίαν ενδιαφέρων δίσκος, εγώ το έριξα εκεί, ξεκαθαρίζοντας αυτό που ξεκαθάρισα και εδώ (περί των δύο πρώτων).
For the record, είμαι σύμφωνος ότι κάποιοι δίσκοι στο αφιέρωμα δεν είναι τυπικά παραδείγματα speed έως και μικρή σχέση έχουν με το θέμα “τσίτα ταχύτητα”. Αλλά είναι όλοι τούμπανοι δίσκοι και πολύ ενδιαφέροντες. Το αφιέρωμα είναι γενικά πολύ ενδιαφέρον πάντως και στάθηκε αφορμή για πολλές τεράστιες και καμμένες συζητήσεις (και κανά μπινελίκι ενδιάμεσο για μπαχαρικό).
Επίσης θεωρώ το Tales of Terror σαφώς τον καλύτερο Hallow’s Eve δίσκο.
Και ενώ βρίσκω πως το νέο layout των File Under είναι πιο καλαίσθητο και χρηστικό και απλωμένο, βρίσκω κρίμα που ο αριθμός των δίσκων έπεσε στους 20 από τους 30 που ήταν. Κάπου είχαν θέση οι Raven (Wiped Out? All for One?), οι Anvil (Forged…?) το Kill em All (να πάρει η ευχή!), το Killing is my Business ή το Rust in Peace (ψηφίζω RiP για έμφαση), το Fistful of Metal, κάποιο από τα τρία πρώτα Rage, από τα δύο πρώτα Scanner, οι Ιron Angel, τέτοια πράγματα…
Ωραια πραγματα και ας θεωρουνται παλαιολιθικα απο καποιους.Για πειτε και για κανενα ‘‘check also’’,συνηθως εκει ειναι το ‘‘ζουμι’’
Μμ καταλαβα πως τα εννοεις για το Tales, και προφανως συμφωνω πως ειναι καλυτερος δισκος, αλλα ειναι πολυ λυρικο ρε συ για να το ενταξεις εκει. Πατα πανω στο οριο, αυτο θα το αναγνωρισω, επειδη ουσιαστικα ειναι ο συνδεσμος μεταξυ της πρωτης και δευτερης περιοδου. Απλα το Follow The Blind ειναι δισκος που πραγματικα δεν εχει ακουσει ο κοσμος και πολλα τραγουδια του ειναι ξεχασμενα (οπως συμβαινει με το ντεπουτο και το ομωνυμο τραγουδι που ειναι κυριολεκτικα ΥΜΝΟΣ, αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο). Καταλαβαινω παντως πως το λες, απλα στυλιστικα διαφωνω αρκετα λογω λυρισμου περισσοτερο.
Και φυσικα εννοειται πως τα καλυτερα Helloween ηταν το Walls και το EP. ;p Αδιανοητα επιπεδα ενεργειας, δισκοι που θα ακουγονται φρεσκοι ακομα και μετα απο 500 χρονια.
vic, progressive metal πότε θα γίνει?
για progressive metal θα επρεπε να μπει και τιποτα διαφορετικο. mayfair και leviathan, ας πουμε.
η λιστα για το thrash παντως ειναι πολυ καλη, εγω την επικροτω. παροτι το kill em all ειναι στους αγαπημενους μου δισκους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ιδιωματων, οκ, ποσο ακομα να γραψεις για μεταλλικα; και το λεω απο την αποψη του γραφια, πλεον βαριεμαι ελλεινα να γραφω για τετριμμενα πραγματα, εκτος κι αν η εξαιρεση εχει να μου πει κατι χαρακτηριστικο
Λυρικό όταν λέμε, εννοούμε πιο φλώρικο; Αυτό ισχύει εν μέρει αλλά εγώ θα έλεγα ότι απλώς έμαθε να τραγουδάει ο Hansi σωστά και είχαν πιο ήπια παραγωγή.
Κατά τα άλλα αν πετύχεις κανά bootleg της εποχής, ο Τόμεν είναι ο κλάσικ ούγκανος σπιντ ντράμερ, οι κιθάρες θρασίζουν λάιβ κανονικά και η ταχύτητα (κλασικά) είναι και ένα τσικ πάνω. Και βέβαια ήταν η εποχή που έπεφτε ακόμα καταχτύπι λάιβ, με θρασοντύσιμο κομπλέ. Μια χαρούλα.
Το Follow the blind έχει τα δύο αριστουργηματικά κομμάτια που είναι μακράν καλύτερα του τρίτου (κάποιο εκ των κομματιών μεταξύ Damned… και Fast…, για μένα το ομώνυμο). Το Batallions έχει ένα αριστούργημα, το ομώνυμο (σαφώς κατώτερο) και το Run for the Night. Άντε και το Wizard’s Crown που εμένα μου άρεσε ανέκαθεν περισσότερο σαν Halloween, δεν του πήγαινε η ταχύτητα). Τα αριστουργήματα νομίζω πως ο κόσμος δεν τα έχασε. Και οι BG οπαδοί που είναι λεγεώνα σίγουρα έχουν κάνει την περασά τους από τους δίσκους, δεν νομίζω ότι υπάρχει φόβος να πάνε χαμένα και άπατα.
σαν να quoteάρω τον εαυτό μου
(και d-age βεβαίως και garden wall γιατί όχι και και και…)
Ιδέα δεν έχω! Ξέρω μόνο πως θα γίνει κάποια στιγμή, έχει συζητηθεί. Γενικά, δεν έχω και μεγάλη ιδέα τι κάνουν και σχεδιάζουν τα παιδιά στην Αθήνα (το λέω και με παράπονο αυτό :p)
ναι,και θα πατωσει το τευχος,χαχα.Ποιος ακουει Garden Wall ρε συ και ποιον ενδιαφερουν?Εσενα,εμενα και αλλους 50 σε ολη την Ελλαδα.Εδω μπηκαν στο αφιερωμα για speed οι Blind Guardian με τον 3ο τους επειδη ειναι απο τις πιο αγαπητες μπαντες στην Ελλαδα (καλως βεβαια).Καλυτερα ενα αφιερωμα στο N.W.O.B.H.M. που με το νεο κυμα δειχνει ο κοσμος ενδιαφερον ή το Black Metal που ειναι σε ανθιση,πραγματικα απο παντου.