Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος πρέπει να κράξει για να δηλώσει τον διαχωρισμό του με την χα. Άλλωστε από ότι ξέρω ο Σάκης χρόνια ήταν και στον 902 και τώρα Στο Κόκκινο. Αν δεν απατώμαι βγήκαν κι άλλες ανακοινώσεις από παραγωγούς που τα έχωναν πιο άσχημα και προσυπέγραφαν τα παιδιά του Rock Hard…
Αλλαγές έγραψε ο Χρονόπουλος θα έχει το περιοδικό, αρχής γενόμενης απ’το τεύχος Δεκεμβρίου. Δεν περιμένω συνταρακτικές αλλαγές (ούτε και χρειάζονται) αλλά για να δούμε. Θα προστεθούν/επανέλθουν και κάποιες στήλες λέει.
Τσαντίστηκε και με την κριτική που του έγινε (υπήρξαν προφανώς αρκετές αντιδράσεις) για το άρθρο του περί ΧΑ στο τεύχος Οκτωβρίου.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Ευχαριστώ (για τις ευχές) όσους έγραψαν εδώ και όσους έστειλαν Pm
Plunderer συγχαρητήρια και απο εμένα. Το κέρδισες με την αξία σου νομίζω… Σόρυ που δεν έχω προλάβει να μπώ και στις εκπομπές σου αλλά είμαι λίγο αλλού το τελευταίο καιρό, θα επανορθώσω όμως
[COLOR=#333333]Αλλαγές έγραψε ο Χρονόπουλος θα έχει το περιοδικό, αρχής γενόμενης απ’το τεύχος Δεκεμβρίου. Δεν περιμένω συνταρακτικές αλλαγές (ούτε και χρειάζονται) αλλά για να δούμε[/COLOR]
Ζω για να δω το περιοδικό με Βασιλείου αρχισυντάκτρια.
Plunderer συγχαρητήρια και από 'δω αν και στα άρθρα σου και γενικά στα εξτριμάδικα είμαι πάντα με μια φάτσα απορίας γιατί για 'μένα είναι κάτι σαν τη Μόρντορ
:lol:
Η Βασιλειου καποτε τολμησε να βαλει 6 στο Animatronic των The Kovenant…για αρχισυντακτρια σε περιοδικο υδραυλικων μπορει και να κανει!
Plunderer συγχαρητηρια και απο μενα!
Επι τη ευκαιρια,πολυ γαματες οι εκπομπες με Αναστοπουλο,απο τους καλυτερους συντακτες που περασαν απο το περιοδικο,εμαθα πολλα πραγματα απο αυτον,respect!Ειχε βαλει ενα ξεγυρισμενο 9αρι στο Grand Decleration Of War οταν ολοι οι υπολοιποι το εθαβαν,εβλεπε πολυ μπροστα ο ανθρωπος!Μετα απο καμια δεκαετια ξεκινησε το πανυγηρι απο ατομα που εθαβαν την τοτε κατευθυνση των Mayhem,και τι ‘‘Intelligent black metal’’,και τι "πςςς,πολυ μπροστα οι Mayhem’’ ακουσαμε απο τους κωλοτουμπες…
…θα γίνει γοθ χάμμερ:p :!:
Δεν ξέρω αν θα ήταν για γέλια ή για κλάματα! Πάντως μετά και την αποχώρηση της Μηλιαράκη είναι η μοναδική γυναίκα, θα γούσταρα να δω και άλλες, πολύ ανδροκρατία στο Hammer βρε παιδί μου!
Συνήθως ασχολείται κυρίως με το συμφωνικό μέταλ στο περιοδικό και είναι καλή σε αυτο το κομμάτι πιστεύω, η συνέντευξη με τον Tuomas πολύ καλή πάντως.
Ελα ρε έφυγε η Μηλιαράκη? Λέω κι εγώ γιατί δεν έγραψε αυτή την κριτική και συνέντευξη για volbeat.
Για μένα δεν έχουν λόγο ύπαρξης τα περιοδικά με το ιντερνετ. Ειδικά στο χώρο της μουσικής, με τα μπλογκ και τα φορουμ γιατί να πληρώσει κάποιος για διαβάσει κάτι που υπάρχει ήδη αναρτημένο.
Όπως έλεγε και ο Φρανκ Ζάπα για την ροκ δημοσιογραφία: “Άνθρωποι που δεν ξέρουν να γράφουν παίρνουν συνεντευξεις από ανθρώπους που δεν ξέρουν να μιλάνε για ανθρώπους που δεν ξέρουν να διαβάζουν…”
επειδή
Δεν το γνωρίζω ως δεδομένο αλλά υποθέτω ότι πλέον έχει αποχωρήσει γιατί εδώ και αρκετά τεύχη δεν έχει καμία συμμετοχή πλέον, είναι εξαφανισμένη.
Ναι,αλλα δεν ειναι ολα τα περιοδικα με ασχετους συντακτες(ή μαλλον δεν ειναι ολοι ασχετοι). Και στο κατω-κατω σιγα το περιεχομενο των μουσικων συνεντευξεων:οι ιδιες τετριμμενες ερωτησεις καθε φορα,γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να υπαρξουν αλλες.
Δεν διαφωνω καθολου πως το ιντερνετ εχει διευκολυνει πολυ τα πραγματα οσο αφορα τη μεταδοση πληροφοριων και εχει μειωσει και τα εξοδα τον οπαδων σε περιοδο κρισης.
…οκ, αλλά το αν έχει μεγαλώσει ή συρικνώσει την απόλαυση, των οπαδών, είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση:):!:
Εννοειται! Στη περιπτωση του Internet κολλαει αυτο με τους ασχετους συντακτες. Σημερα,μπορει ο καθε εφηβος,ασχετος απο δημοσιογραφικη και μουσικη παιδεια,μπορει να φτιαξει ενα e-FANZINE και να γραψει ο,τι του κατεβει…
Η και το αντίθετο.Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλά ακούσματα,με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο εκάστοτε συντάκτης,που την πρό-ιντερνετ εποχή είχε το αβαντάζ των δωρεάν πρόμο πχ,να το παίξει ‘ψαγμένος’ τόσο εύκολα.Πλέον άμα έχεις την κ@@@ και λίγο χρόνο,κατεβάζεις αβέρτα και ακούς με τις ώρες δισκογραφίες ολόκληρες να γουστάρεις.Άσε που το πιαχνίδι των εντυπώσεων που παιζόταν από τους γραφιάδες για έναν νέο δίσκο ακυρώνεται και αυτό,γιατί συνήθως έχει διαρεύσει υλικό online πρίν καν κυκλοφορήσει το τεύχος και διαμορφώνεις άποψη πλέον μόνος σου.Πλέον είμαστε όλοι ίσοι και η εποχή του πουλ’ μουρ’ του τύπου που ξόδευε το μπάτζετ μικρού κράτους για δίσκους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Χμ,δεν νομίζω να μας χαλάει αυτό…
Αυτό που έγραψες δεν είναι το αντίθετο από αυτό που έγραψε η VITRIOL, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Όταν διαβάζεις κάτι, δεν το διαβάζεις μόνο για να μάθεις, αλλά και για την χαρά του διαβάσματος. Επιμένω λοιπόν ότι μπροστά σε αμέτρητα ιντερνετικά κείμενα επιπέδου γυμνασίου, ασύντακτα, με δεκάδες ορθογραφικά λάθη και πάμφτωχο λεξιλόγιο, τα κείμενα των περιοδικών (και δη, στην περίπτωσή μας, του Χάμερ) παραμένουν σε ένα (τουλάχιστον) αξιοπρεπές επίπεδο. Τώρα τι λένε τα κείμενα αυτά, προφανώς είναι στην κρίση του καθενός να το δεχτεί, να το αντικρούσει, να το συμπληρώσει κτλ.
Τώρα για το πόσο έχει βοηθήσει την ουσιαστική σχέση καλλιτέχνη-ακροατή όσο και την ίδια την μουσική η λογική “κατεβάζω 10 δισκογραφίες μέσα σε 2 μέρες και ακούω από μισή φορά το καθένα και αυτομάτως έχω άποψη” ας μην το ξαναπιάσουμε καλύτερα.
ο καθενας συμφωνα με την κριση και γουστο του διαλεγει τι απο αυτα τα ‘αμετρητα’ ιντερνετικα κειμενα του κανουν και ποια οχι .
Πισω απο πολλα κειμενα (εντυπων η ιντερνετικων ) βρισκονται ‘ημιμαθεις’ η ξερολες καποιου ειδους που τους ‘φορτωσαν’ μια κριτικη , η εμπαθεις ‘μουσικοφιλοι’ που αρεσκονται στο να υποτιμουν μουσικους επειδη ποτε τους δεν καταφεραν οι ιδιοι να γινουν .
Μπορω να στειλω ,κριτικες cd,ακομα και συγχρονες ,που οι 8 στις 10 ειναι τελειως 'πληροφοριακες ’ εγκυκλοπαιδικες ’ . Τι τους λειπει ? Το ζουμι δηλαδη η 'περιγραφη ’ της μουσικης . Πιστευω τους λειπει επειδη αδυνατουν να την περιγραψουν δηλαδη οσο και ‘μεσα’ στα μουσικα πραγματα να ειναι δεν καταλαβαν ποτε την ουσια της .
Το να κανω κριτικη στο νεο cd των survivor . π.χ να γραψω 1 σελιδα για την ιστορια τους , τους παραγωγους κτλ και 3 γραμμες για τα νεα κομματια τι σημαινει ? Οτι δεν ακουσα το cd καθολου η αν θελετε το ‘πασαλειψα’ . Η δεν μπορω να 'περιγραψω ’ την μουσικη που ακουω ,γιατι αραγε ?
Πολλες φορες στο παρελθον (πιθανων και τωρα ) την κριτικη την εκανε αλλος , Δηλαδη 'πασαραν ’ ενα cd μελωδικου ροκ ( η οτι αλλου ) ,στον Μπαμπη (τυχαιο ονομα ) , αυτος που δεν πολυγουσταριζε το ειδος ,το πασαριζε στον κολλητο του ,το ακουγε και του εγραφε και την κριτικη .
Αν είχαμε άπλετο χρόνο και αστείρευτη διάθεση, τότε ναι, θα διαβάζαμε 1000 σάητ κάθε μέρα για να βρούμε τα 5 που κρατάνε ένα άλφα επίπεδο. Τα σωστά ελληνικά πάντως, δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα μόρφωσης.
Η διαφορά μεταξύ ενός εμπορικού εντύπου κι ενός ιντερνετικού zine είναι ότι το πρώτο για να δημιουργηθεί κοστίζει ενώ το δεύτερο όχι.
Αυτό έχει τις εξής δύο βασικές συνέπειες:
Η μία, αρνητική για τα έντυπα, είναι ότι οι διαφημίσεις και το “τι πουλάει” (για να το πούμε χοντρικά) καθορίζουν την κατεύθυνση και το τι προβάλλεται περισσότερο σε σχέση με κάτι άλλο. Αντίθετα ένα zine (ηλεκτρονικό ή μη) ακόμα και να μεροληπτεί υπέρ κάποιων πραγμάτων είναι εξαιρετικά σπάνιο αυτό να οφείλεται σε κάποιο υλικό όφελος.
Η δεύτερη συνέπεια, θετική για τα εμπορικά έντυπα, είναι ότι επειδή πρέπει να πουλήσουν ώστε να φέρουν έσοδα (άμεσα μέσω πωλήσεων και έμμεσα μέσω διαφημίσεων), κατά κανόνα οφείλουν να είναι ευπαρουσίαστα και καλογραμμένα. Ακριβώς εδώ εστιάζω λοιπόν στην εξήγησή μου γιατί ενώ το ίντερνετ πλέον προσφέρει άφθονη δωρεάν πληροφορία, τα εμπορικά έντυπα (μεταξύ αυτών και μουσικά) κατορθώνουν και επιβιώνουν.
Το τι λένε οι κριτικές (δεν διαφωνώ μαζί σου, ότι ανεξαρτήτως πηγής -περιοδικό ή ίντερνετ- πολλές φορές λένε αρλούμπες) είναι το τέλος του δρόμου. Για να αποφασίσει κανείς αν του κάνει η κριτική που μόλις διάβασε, πρέπει πρώτα να την διαβάσει και αυτό σημαίνει ότι το κείμενο πρέπει να έχει κάποιον ειρμό, στίξη, σύνταξη κτλ.
Δεν είμαι υπέρ του εμπορικού εντύπου έναντι του e-zine, αν αυτό φαίνεται από τα γραφόμενά μου. Δίνω μια -κατά τη γνώμη μου- εξήγηση στο γιατί τα εμπορικά έντυπα συνεχίζουν να υφίστανται ακόμα ενώ κάτι τέτοιο, εκ πρώτης όψεως μοιάζει μερικώς παράλογο.