Μιας και το πήρα κάπως αργά αυτό το μήνα το περιοδικό, έχω την πολυτέλεια να εστιάσω πρώτα στα ενδιαφέροντα κομμάτια, βλέποντας τις αντιδράσεις εδώ στο forum.
Η συνέντευξη του Κριμπογιάννη με το Dickinson είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αρκετά μακριά από τα τετριμμένα και με τον ερωτώμενο εμφανώς να ανοίγεται.
Ο συγκεκριμένος συντάκτης όμως, ενώ αντιλαμβάνεται πράγματα, έχει χαρακτηριστική δυσκολία να μεταδώσει τον ενθουσιασμό του γιατί καταλήγει να προσπαθεί να γράψει κάτι το “πρωτότυπο”, ενίοτε με ψαρωτικές, “λόγιες” εκφράσεις και σπάνια του πετυχαίνει αυτό. Τις περισσότερες φορές μπερδεύει τις σκέψεις του και καταλήγει να εμφανίζεται κάπως ακατανόητος ή σωστότερα, να πετάει ότι του κατεβαίνει με ελαφρώς ασυνάρτητα αποτελέσματα.
Η κριτική π.χ. στο “The Book of Souls” δεν μπορεί με τίποτε να χαρακτηριστεί αξιόλογο κείμενο, ενώ, ανατρέχοντας στη μνήμη μου, κι εκείνο το αφιέρωμα στους Death το 2011 ήταν, σε κάποιες παρουσιάσεις δίσκων, τραγικό.
Όπως αποτυχία ήταν και το “Sign of the Hammer…” για τους Skyclad. Εκεί, επιχειρώντας να περάσει “άποψη”, παρά να κάνει μια “συνηθισμένη” παρουσίαση των καλύτερων δίσκων των Ουρανοντυμένων, έδειξε ότι έχει χάσει οριστικά την οπτική του αναγνώστη. Πάντως, προς τιμήν του, θεώρησε υποχρέωση του να απαντήσει όταν εξέφρασα τις διαφωνίες μου στο site του MH (είχα συμμετάσχει και εγώ στον διάλογο με τα σεντόνια που λέει ο Vic) και ήταν ευγενέστατος, αν και πάλι κάπως ασυνάρτητος.
O Τσούνταρος είναι διαφορετική περίπτωση. Εκνευριστικός με τις σπανιότατα πια επιτυχημένες παρομοιώσεις του, ημιαγγλόφωνος αλαζονικός ξερόλας που θεωρεί ότι απευθύνεται σε χειρότερα αμαθείς από τον ίδιο ? και δεν μιλάω μόνο για τα μουσικά ? έχει καταντήσει ανυπόφορος, αν δεχτούμε ότι υπήρξε ποτέ υποφερτός.
Διάβασα και την κριτική στους Nile όπου γράφει για ΜΠΑΟΚ ο άλλος ο αξιοθρήνητος. Θα ήθελα λοιπόν να μας πουν, όσοι αρέσκονται να αποπειρώνται να υποτιμήσουν τον Δικέφαλο και τους οπαδούς του με παρόμοιες πανηλίθιες εκφράσεις, ποια “ομαδάρα” με διανοούμενους οπαδούς υποστηρίζουν, όχι τίποτε άλλο, μήπως και αισθανθούμε κι εμείς μειονεκτικά για να πιάσει τόπο το σχόλιο!
Το διασκεδαστικό είναι ότι και στην συνέντευξη ο Sanders καταλαβαίνει τι ανόητο έχει απέναντι του και αρχίζει και τον δουλεύει διακριτικά.
Ο ίδιος τέλος, για να δείξει πόσο αθηναϊκός βουτυρομπεμπές είναι, μας γράφει πόσο εντυπωσιάστηκε που βούτηξε στα νερά του Αχέροντα! Του Αχέροντα, που συγκριτικά π.χ. με τον Βοϊδομάτη, “βράζουν” τα νερά του ακόμη και στις πηγές!
Τέλος πάντων, το ερώτημα είναι άλλο: με ποιον τα έχει ο Χρονόπουλος; (opinionate, γράφει σπάνια, αν δεν είναι η πρώτη φορά)