Metal Hammer vs RockHard

Είναι motivational συνεντεύξεις. Εγώ αφού τη διάβασα θέλω να γίνω Χάκος.

6 Likes

Οπως ανεφερα και παλιοτερα, οσο αφορά τις δισκοκριτικές, με ενοχλει η θετικη αντιμετωπιση στο 80-90% των κυκλοφοριων που βγαινουν. Ειναι δυνατόν να χαϊδευουν τις περισσοτερες μην τυχον και δυσαρεστησουν τις εταιρίες?
Απο την αλλη θα μου πεις αλληλενδετοι κοσμοι…

οπως και να’χει, παρά τα στραβά του και τον Γκιοζη Χακο κ.α., θα ειναι τραγικό αν ποτέ κλεισει το hammer…

Ναι δεν θα μπορούμε να διαβάζουμε αρλούμπες του Χρονό. Περίμενε. Με το lockdown αναρωτιέμαι τι θα κάνουν, εκτός από τπτ αφιερώματα. Η παίζει και να πουν αναστολή για 1-2 μήνες. Και μετά άντε να το μαζέψεις.

1 Like

παρά τις αρλουμπες του Χρονό και τον γκιόζη Χακο, επιμένω ότι θα ήταν λυπηροτατο να μην υπαρχει μουσικο εντυπο στην Ελλαδα και μαλιστα της αγαπημενης μας μουσικης

6 Likes

Μια χαρά είναι ο Χρονόπουλος. Λίγο ρομαντικός με το “μέταλ εναντίων όλων” αλλά αγαπάει αυτό που κάνει, ξέρει να γράφει, έχει κατά βάση σωστές απόψεις -και πέρα από τη μουσική.

4 Likes

εχεις δικιο, τον Χακο εννούσα, οχι τον Χρονόπουλο, λαθος εκ παραδρομής. Το διορθωσα…

1 Like

Με αφίσα Harris ο Ιούνιος και δώρο το περιοδικό.

5 Likes

Α νόμιζα ότι είχε αφίσα Metallica και δώρο το περιοδικό :stuck_out_tongue:

2 Likes

Harris Alexiou?

5 Likes

Ναι επειδή αποσύρεται από το τραγούδι :joy:

2 Likes

Ναι.

1 Like

Ειμαι μια χαρα και χωρις αυτο.

1 Like

Αντιγράφω κομμάτι από το editorial (Χρονόπουλος) του τρέχοντος hammer "*Στην πιο δύσκολη στροφή της 35χρονης διαδρομής, σε εσάς τους αναγνώστες εμπιστευτήκαμε το τιμόνι. Και καλά κάναμε. Όποια και αν είναι η κατάληξη, καλά κάναμε. Σας ευχαριστούμε γι’αυτό που είστε. *
Δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα …

1 Like

Ντάξ πάντα δακρύβρεχτα έγραφε. Και πολύ άργησε.
Αλλά κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Το πιο λογικό θα ναι να έκαναν 1 μια και καλή Αύγουστο, αλλά αν δει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ότι δεν χάνει $, απλά δεν θα ξανά ασχοληθεί.

1 Like

νταξ, εγω επαιρνα το ΜΗ για να ειμαι ειλικρινης 1, το πολύ 2 φορες το χρονο συνηθως.
Τωρα με τα ζόρια όλων εχω πάρει τα τελευταια τευχη…
Νιωθω ότι πρεπει να στηριζουμε τετοιες προσπαθειες οπως εχω ξαναγραψει, ειδικα στα δυσκολα…

3 Likes

Πήρα κι εγώ το τεύχος σήμερα. Κάπως φτωχό, πλην τίμιο, το αφιερωματάκι.

Στο editorial του Χρονόπουλου δεν διέκρινα τίποτα δακρύβρεχτο. Το 90% ήταν μία ιστορία/εμπειρία του από συναυλία (εξ αφορμής της απουσίας συναυλιών, λόγω της πανδημίας) και το 10% ένα ευχαριστώ στους αγοραστές και μία αναφορά στη δυσκολία της περιόδου.

Το να μη στηρίζουμε είναι δικαίωμά μας. Το να ευχόμαστε να κλείσει το μοναδικό περιοδικό της μουσικής που αγαπάμε (με την τόση ιστορία) είναι κακεντρέχεια (παρά τα αρνητικά του).

7 Likes

Ποσες σελιδες ειναι το αφιερωμα στα ελληνικα λαιβ που εχει;

1 Like
  1. Πάει με αλφαβητική σειρά, βάσει του ονόματος της μπάντας.
2 Likes

Η παρακμή, ας πούμε, του ιστορικού ελληνικού Metal Hammer ξεκινά κάπου στα μέσα των 90s, όταν τα παραδοσιακά συγκροτήματα είχαν πλέον αρχίσει να πειραματίζονται με τον ήχο τους. Η κατάσταση χειροτέρεψε με την εμφάνιση του nu metal και νέων γκρουβάτων συγκροτημάτων όπως οι εξαίρετοι System of a Down κ.λπ. Τότε, οι παραδοσιακοί συντάκτες του, “περήφανοι γιατί έκαναν τους Iron Maiden γνωστούς στην Ελλάδα” κ.λπ. θα υιοθετήσουν μια αμυντική στάση και θα προσπαθήσουν να θωρακίσουν το τρου, το παραδοσιακό μέταλ από την “αλλοίωση” και τους νεωτερισμούς. Ο λόγος που δεν ανανεώθηκαν αποτελεί μυστήριο. Πιθανολογώ ότι θα τους έκοβαν τη διαφήμιση οι παραδοσιακοί πελάτες του περιοδικού (π.χ δισκογραφικές που προωθούσαν το χαρωπό ευρωπαϊκό power το οποίο και εμπίπτει μέσα στην true λογική τους κ.λπ.). Πρόκειται πλέον για πολύ συντηρητικό και μονόχνωτο έντυπο, με πρωτοκλασάτους συντάκτες αλλά και γραφικότατους γραφιάδες. Αν δει κανείς το αφιέρωμα που έκαναν το 2010 για τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας 2001-2010 θα καταλάβει ότι δεν πήραν χαμπάρι για τις εξελίξεις στο doom και στο post-metal.

Ποιοι ειναι οι “πρωτοκλασατοι συντακτες” που εχει πλεον το χάμερ;

1 Like