Metal Hammer vs RockHard

To πόσο χαίρομαι που έχω κλείσει 15 χρόνια χωρίς να δω καν σελίδα του Hammer με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ το χιούμορ (ποιο;) του Χάκου, δεν λέγεται το λοιπόν…

4 Likes

ειρωνικος ειναι…και στο παρελθον κατι τετοια εχει πει.

1 Like

Σορρυ, αλλά δεν χρειάζεται ούτε να διαβάζεις χάμμερ, ούτε τίποτα για να καταλάβεις ότι είναι ειρωνικό το ποστ του.

Κατα τ αλλα, για πείτε τι γράφουν μέσα και σας έχει εξοργίσει τόσο πολύ.
Βαλτε κανα πικ, να απολαύσουμε και μεις.

2 Likes

Sorry και σε σένα αλλά το “Ritual” - που είναι και ο τελευταίος μάλλον δίσκος που έπαιξαν τέτοιες συγκρίσεις- βγήκε το '92 ξερωγω και η ετεροχρονισμένη ειρωνεία σε κάτι που ήταν επίκαιρο ως αστείο μεταξύ των εγχώριων μεταλλάδων- αυτή τη μάστιγα - πριν 30 χρόνια είναι ο ορισμός του “ok boomer” χιούμορ.Σε βαθμό δηλαδή που θα ήταν λιγότερο ντροπιαστικό να τα έγραφε σοβαρά…
Κατά τα άλλα, όλα καλά. Προχωράμε.

4 Likes

Σε μένα ζητάς σόρυ, το ότι ο περβανίδης και ο καθε περβανίδης κάθεται και ασχολείται με τέτοιες μαλακίες?

Ας ειρωνεύεται όσο θέλει ο Χάκος. Οι Testament ανέκαθεν ήταν μια μέτρια μπάντα όσο και αν τους είχαν θεοποιήσει. Ακόμη θυμάμαι όταν είχα αγοράσει το πολυδιαφημισμένο από τα περιοδικά souls of black στα 90’s. Αξιοπρεπές αλλά μέχρι εκεί.

Πάντως ριξτε μια ματιά το editorial του χρονοπουλου…κλαιγεται λίγο ή μου φάίνεται(με το δικιο του βεβαια); πρώτη φορά γράφει για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο περιοδικό. Λέτε να έχουμε κανα κλεισιμο σύντομα;

Ντάξει Testallica τους αποκαλούσαν όταν έβγαζαν το practise what you preach που ίσχυε 100%.
Τι να εξηγήσεις όμως στο Χάκο, 50 χρονών έγινε και γράφει ότι έγραφε όταν ήταν 20

6 Likes

Ε ναι αυτή η περίοδος είναι σχεδόν των δεινοσαύρων

1 Like

Γενικά όλοι οι συντάκτες στο fb έριξαν αρκετή διαφήμιση για αυτό το τεύχος και τις δυσκολίες για να βγει κτλ. Δεν αγοράζω αλλά θα στεναχωρηθω αν κλείσει. Για μια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου να το πάρω, μπορεί και να το κάνω

Εντάξει ρε παιδιά ειρωνικά το είπε ο άνθρωπος για ένα συγκρότημα που έχει φάει πολύ κράξιμο για αυτό το λόγο. Οκ έβγαλαν νέο τιμιο δίσκο και έκανε ένα σχόλιο - πείραγμα, μην τρελαθουμε. Εν μέσω καραντίνας κιολας…
Γενικότερα βλέπω μια κατάσταση εδώ μέσα να περιμένουμε όλοι το hammer στη γωνία, τι θα πει ο τάδε συντάκτης, πόσο θα κλαφτει ο Χρονόπουλος, ποιο άλμπουμ που δεν αξίζει θα προμοταρουνε, ποια μπάντα θα βάλουν εξωφυλλο για δημόσιες σχέσεις κλπ… Κατανοητά όλα και σίγουρα κάποιοι συντάκτες είναι προκλητικά παπάρες αλλά κάπου λίγο κατανόηση και σε αυτούς που τρέχουν το περιοδικό και αγχώνονται για να βγει (πιθανόν και τζάμπα), σε κάποιους πραγματικά που ξέρουν από μουσική, σε κάποιους που δεν τους πειράζει που εκτίθενται έτσι δημόσια παρουσιάζοντας εμπεριστατωμένα κάποιες φορές την άποψη τους κλπ.
Κι εγώ τους κράζω όταν βλέπω τα ανωτέρω φαινόμενα ή τίποτα “τερηδονάτα” σκηνικά ή τα κράξιματα από τζάμπα μάγκες και σταματάω να το αγοράζω για λίγο καιρό, μετά με παίρνει λίγο το κρίμα να μη στηρίζω το μοναδικό έντυπο που βγαίνει στη χώρα μας για τη μουσική μας, το αγοράζω μέχρι πάλι να ξενερώσω και ούτω καθεξής. Ξέρω βέβαια τι να περιμένω και ίσως γι αυτό δεν κράζω και απλά αυτά τα αντιμετωπίζω ως γραφικότητες μέχρι ένα σημείο.
Υπερ της κριτικής για βελτίωση είμαι, αλλά τώρα να ψάχνουμε να βρούμε κάνα σχόλιο στο Facebook για να αρχίσουμε τα σχόλια επί τούτου πάει λίγο παραπάνω.
Αυτά και i come in peace

6 Likes

Ότι και να λέτε , εάν σταματήσει να βγαίνει το χαμμερ κακό θα κάνει και όχι καλό.

4 Likes

Προφανώς, όποιος άνω των 15 χαίρεται με το κλείσιμο μουσικών μέσων, ειδικά τόσο ιστορικών, είναι για σφαλιάρες. Δεν νομίζω όμως πως είναι κανείς εδώ αυτής της λογικής.

3 Likes

Καλά όλα αυτά, δε θα σχολίαζα τίποτα αν δεν κατέληγε με το #pouthenades.

Πολύ φοριέται τελευταία αυτό στο Χάμερ, μία ο τερηδόνας που έκραζε τον κόσμο που θέλει να αποζημιωθεί για φεστιβάλ που δε θα γίνει, τώρα αυτός που δεν έχει την ευφυΐα να ξεχωρίσει ότι ένας χαρακτηρισμός σε point in time πριν 30 χρόνια δεν του δίνει επιχείρημα για να γράψει για το δίσκο που κυκλοφόρησε πριν μια βδομάδα (πέρα από το ότι μπορείς να κρίνεις ένα δίσκο χωρίς reference σε άλλους, αλλά πολλά ζητάω).

Δεν είμαι από αυτούς που έκραζαν το περιοδικό το οποίο το έπαιρνα κάθε μήνα όσο ήμουν στην Ελλάδα, άλλα λίγο αυτή η κλάψα κουράζει. Το ότι δεν κατάφεραν να κάνουν μια ομαλή και επιτυχή μετάβαση σε digital πλατφόρμα εν έτη 2020 και μιλάνε για “only print is real” κοκ είναι αυτό που φταίει για το ότι παλεύουν με τα κύματα και όχι οι #pouthenades που δεν στηρίζουν αυτούς, τα φεστιβάλ κοκ.

6 Likes

Συμφωνώ γενικά και πιστεύω κινούμαστε στο ίδιο μοτίβο. Το #pouthenades δεν το είδα να πω την αλήθεια, αλλά πάντα υπήρχε αυτή η οπαδικη “εμείς και οι αλλοι” οπτική στο hammer. Απλά μεγαλώσαμε τώρα και λογικά μας φαίνεται κάπως…

3 Likes

Όταν είσαι απελπισμένος και χαζός, το ρίχνεις στη πόλωση μπας και αρχίσει να σκούζει κάνας μπαμπουίνος “καλά τα λέει ουγκ”. Τερηδόνες, πουθενάδες και “μέταλ αλητεία” μπας και πιάσει σε κάναν αφελή, πιτσιρικά και μη…

Bonus:

το μετάλ και η δηθενιά πανε χέρι χέρι τελικά.

Ναι, αν θεωρήσουμε ότι οι συγκεκριμένοι ομιλούν εξ ονόματος του συνόλου ή είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του, τέλος πάντων!

Ενώ το σύνολο διακρίνεται για ψαγμενία και όχι για οπαδιλίκι ?
Εγώ λέω για το “διαβάζω βιβλία”, “πινω μπράντυ μπροστά στο τζάκι”, κτλ.
Γιατί πρέπει να ξέρω τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του ? Ωφελεί σε κάτι ?