Εγω παιρνω κυριως Metal Hammer και αγορασα και το τελευταιο λογω του δημοψηφισματος για τα 100 καλυτερα albums. Αυτο που ενιωσα ηταν η πληρης απογοητευση εξαιτιας των κειμενων. Περιμενα να διαβασω κατι αναλυτικο σε σχεση με τη μουσικη και οχι σχολια του τυπου ‘‘Τι να λεμε τωρα? Το καλυτερο album’’, ‘‘Παιδια, το album τα σπαει’’ κτλ. Κριμα…
άλλο ένα απαράδεκτο του hammer είναι η απαξίωση ολόκληρων ιδιωμάτων όπως το hard rock και το aor με συντάκτες που βγαίνουν και μιλάνε γιά κομμώτριες κλπ. πραγμαικά σιχαμένη και προσβλητική αντιμετώπιση από άτομα που έχουν κάνει σημαία τους (και καλά) την “ανοιχτομυαλιά”. πάρε έναν συντάκτη που να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους μουσικές αλλιώς απέκλεισε αυτά που δεν σε αφορούν, βάλε μιά ταμπέλα στο εξώφυλλο “εδώ μόνο άντρες, απαγορεύονται οι μοδίστρες” και ενημέρωσε τις εταιρίες να μην σου στέλνουν τέτοια πρόμος.
Sounds reasonable.
Edit: Και προς αποφυγη παρεξηγησης, το προβλημα μου δεν ειναι τα ελληνικα καθαυτα, αλλα οσα αξια δειγματα μενουν στην απ εξω, διχως προβολη. Δυο δισκους απο ελληνικες μπαντες εβαλα στην περσινη λιστα μου δλδ και το αξιζαν στο 100%.
E και μας ειχε πριξει τα αρχιδια με κεινουν εκει τον gaahl.Νταξει ειναι γκει.Το καταλαβαμε.Δν ειναι τρου.ΟΚ.
Ο συντάκτης που μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους κριτικές και το κάνει , είναι ο Κισατζεκιάν. Έμπιστο αυτί όπως και ο Καραολίδης (που του χουν “τύχει” κι αυτού μερικά AOR) και ο Ζαχαρόπουλος που ίσως αναφέρεσαι. Και για μένα ο Ζαχαρόπουλος έχει επίσης γούστα που ταυτίζομαι , οπότε δε διαμαρτύρομαι. Πάντως νομίζω πως κάνεις λάθος για το AOR & το Χάμερ. Και όσον αφορά το Hard Rock τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποια απαξίωση.
φίλε μου κανένα λάθος δεν κάνω και μπορώ να μιλήσω με συγκεκριμένες μπάντες. είναι μονιμο φαινόμενο. όποιο τεύχος και να πιάσω κάτι τέτοιο βρίσκω μέσα και τσατίζομαι γιατί με προσβάλλει σαν ακροατή και σαν αναγνώστη. ο κισατζεκιάν τον οποίο εκτιμώ χωρίς να γνωρίζω, δεν νομίζω πως μπορεί να ασχοληθεί με το aor όπως πρέπει. τουλάχιστον με το aor όπως πρεσβεύεται στις μέρες μας μέσω εταιριών όπως η frontiers και η aor heaven. ο ζαχαρόπουλος είναι πραγματικά ερειστικός σε αυτού του τύπου τις κριτικές και μάλλον του τις δίνουνε για να γελάνε με τις προβλεπόμενες ατάκες του.
Kαλα ναι αυτο προκαλει αφθονο γελιο.Το οτι ασχολουνταν για ποσα χρονια με το καθε στρουμφοειδες ιταλογερμανικο εκτρωμα η με εκεινα τα τραγικα γκρουπακια σχολης theater of tragedy με τον κακο τραγουδιστη και την αερινη καρακαλτακα ενω μετα τα απαξιωναν μετα βδελυγμιας,ειναι ακομα ενα δειγμα αντικειμενικοτητας της φυλλαδας.
Επισης θα προτεινα τον Ζαχαροπουλο για stand up comedy.Απλα να απαγγελει τα κειμενα του,δε χρειαζεται κατι αλλο.Ο Bill Hicks ο ιδιος θα προσκυνουσε,αν ζουσε.
Αν τον ακούγε θα ήταν το πρώτο άτομο που θα ανασταίνοταν από τα γέλια.
υπάρχουν κάποιες σημαντικές δυσκολίες.
πρώτον, το κακό γνώθι σ’αυτόν από συγκροτήματα.
δεύτερον, η καχυποψία. Αν δεν τους πεις “φίλε, γαμάτε, είστε εκπληκτικοί” μάλλον είσαι μίζερος, εχθρός, κλπ…
τρίτον, δεν είμαι σίγουρος πως αυτοί που κρίνουν έχουν πάντα τη γνώση και την αντικειμενικότητα που απαιτείται.
Το ξερω, δεν εχεις αδικο. Απλα αναφερω τι θα ηταν ιδανικο, τιποτε παραπερα.
:lol::lol::lol:
Καλά δεν έχω κάτσει να κοιτάξω και labels σε κάθε δισκοκριτική.
Ο Ζαχαρόπουλος απ’ ότι ξέρω (απ’ αυτά που χω διαβάσει) ζει άνετα και χωρίς το AOR.
Αυτό που ήθελα να πω πριν ήταν ότι ο Κισατζεκιάν έιναι αυτός που κάνει τις περισσότερες δισκοκριτικές για AOR και επίσης βάζει και καλούς βαθμούς. Και ως έμπιστο αυτί γενικά θα σημαίνει πως αυτό το cd που βαθμολογεί το βαθμολογεί σωστά. Είναι αλήθεια πάντως πως δεν υπάρχει κάποιος καθαρά AORας εκεί , πάλι απ 'όσα έχω διαβάσει.
αν ο άνθρωπος λοιπόν δεν το γουστάρει το aor τότε γιατί αναλαμβάνει (ή του αναθέτουν) τις κριτικές? δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται αυτό πέρα από τη σκόπιμη απαξίωση “έτσι, γιά το γέλιο”. πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
από την άλλη ο κισατζεκιάν είναι μανούλα στα 70ς και λόγω ηλικίας και λόγω βιωμάτων είναι πιό κοντά σε αυτού του τύπου τον hard rock ήχο αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να χειριστεί το aor αυτό καθαυτό.
τι το ψειρίζουμε το θέμα… αν τους ενδιέφερε το hard rock/aor (ή poser όπως λένε οι στόκοι) θα είχαν και ένα συντάκτη γιά να του αναθέτουν τις κριτικές (τύπου Καραλή ή Σειρηνάκη στο rock hard). από τη στιγμή που επιλέγουν να αποκλείουν το συγκεκριμένο είδος (προφανώς δεν πουλάει), καλό θα ήταν να μην αναλαμβάνουν καν τις κριτικές.
πήρα ροκ χάρντ, κυρίως για το αφιέρωμα. Οκ μου φάνηκε, αλλά νομίζω πως είναι νωρίς για να κάνουμε ανασκόπηση των 00ς.
Και εγω το αγορασα χθες.
Πολυ ωραιο ειναι. Τουλαχιστον φανηκε οτι εγινε προσπαθεια. Θεωρω πως αποτυπωθηκαν ενδιαφερουσες σκεψεις στο χαρτι.
Ειδικα πολλη πλακα εχει η συγκριση στα ιδια πραγματα για τα 80’ς, 90’ς και 00’ς. Καποια μου φαινονταν ακυρα, αλλα καποια ειχαν γουστο.
Σε ο,τι αφορα στο αφιερωμα για τους δισκους που ξεχωρισαν τη δεκαετια αυτη εχω να αναφερω τα εξης:
Πολλα μπραβο που εβαλαν μεσα το ‘‘Awakening The World’’ των υπερτατων LOST HORIZON, για το οποιο εγραψαν και φοβερο κειμενακι. Πριν λιγες μερες ειχα γραψει γιαυτους στο thread για τα πιο υποτιμημενα συγκροτηματα. Ευτυχως βλεπω οτι αυτοι που ειναι να τους ακουσουν, θα το κανουν.
Επισης πολλα μπραβο που εβαλαν μεσα στη λιστα τους KAMELOT και συγκεκριμενα το album ‘‘Karma’’, ομως ο ‘‘δαιμον του τυπογραφειου’’ χτυπησε και ενω γραφουν για το Karma στην εικονα εβαλαν κατα λαθος το εξωφυλλο του The Black Halo.
Και στο Ulver έκαναν παρόμοιο λάθος με το εξώφυλλο.
Εγώ πάντως όπως είπα και πριν, δε βρήκα ιδιαίτερα καλό το αφιέρωμα.
Το Metal Hammer με cdάκι Common I (αρκετά καλοί ακούγονται), και με μπόλικο γενικά πράγμα:!:
ρε
μηπως ξερει κανεις κανεναν απο αυτους που στελνουν τα γραμματα στο χαμερ???
δεν την παλευει ο κοσμος
απο τους γλυφτες μεχρι τους haters και τους κομπλεξικους!
ΕΛΕΟΣ
Εγώ είχα στείλει πριν 6 χρόνια αλλά δεν το δημοσιεύσανε ποτέ =(
Έχω γίνει γράμμα του μήνα!
Δεν δίνανε cd όμως τότε.