Metal Hammer vs RockHard

Ας προσπαθήσω να το εξηγήσω πάλι.

Προφανώς και δεν λέω ότι ο βαθμός που βάζει ο καθένας είναι αντικειμενικός. Αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι χρησιμοποείται κάτι αντικειμενικό (ένας αριθμός δηλαδή) για να περιγράψει/υπογραμμίσει μια υποκειμενική γνώμη.

Και να διαβάσει κανείς την κριτική, είναι βέβαιο ότι μεταξύ των γραφομένων και του βαθμού θα εντυπωθεί περισσότερο το δεύτερο ακριβώς γιατί είναι ένας αντικειμενικός αριθμός.

Απλή ερώτηση:

Στις κριτικές του rocking (άσχετα με το αν σας αρέσουν τα κείμενα, το ύφος, ο τρόπος γραφής) σας λείπει καθόλου ο βαθμός? Εμένα καθόλου, το “rocking επιλογή” είναι υπεραρκετό νομίζω.

Πάντως συμπληρώνοντας τα παραπάνω, όταν εγώ ένα φαγγάρι έγραφα σε zine κι έκανα κριτικές με βαθμό, είχα πιάσει τον εαυτό μου νά βάζει βαθμούς συγκριτικά. Αυτό το έκανα κατά κόρον, και ακόμη κι αφού το συνειδητοποίησα, πάλι δεν μπορούσα να το ελέγξω.
πουχου αν άκουγα ένα τέλειο άλμπουμ, ο βαθμός όλων των υπολοίπων “προσαρμοζόταν” ώστε να είναι χαμηλότερος από αυτό.
Αν έπεφτα σε μαλακίες, αλλά τύχαινε 1-2 άλμπουμ να είναι κάπως πιο της προκοπής, έπαιρναν μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι πιθανώς θα έπρεπε.
Αν έπεφτα σε μετριότητες, ή ρε παιδί μ’ είχα τα ρούχα μου, έχωνα αβέρτα 6άρια και 7άρια.
Ενδεικτικά.

Αυτό ουδεμία σχέση είχε βέβαια με το περιεχόμενο των κριτικών, που ήταν περιγραφικό. Θέλω να πω, ούτε τους δικούς μου βαθμούς δεν εμπιστεύομαι :p:p

Καλά, πάντως όσο και να διαμαρτυρόμαστε εμείς, αλλά και πολλοί συντάκτες κατά καιρούς ( Καραολίδης κ.λ.π.) , ένας λόγος που δε θέλουν να σταματήσουν να βάζουν βαθμούς στις δισκοκριτικές , είναι γιατί το χρησιμοποιούν οι δισκογραφικές για τις διαφημίσεις τους στους εκάστοτε δίσκους. Βάζουν 4-5 βαθμούς από περιοδικά και τελειώσαν. Μερικές φορές σου επεξηγεί το ίδιο το label τι παίζει με το συγκρότημα αυτό, άλλες φορές πάλι μπορεί να παρέχει και κάποιο απόσπασμα από την δισκοκριτική. Το θέμα είναι όμως ότι άμα δεις 3 εννιάρια στη διαφήμιση , θα σκεφτείς ότι πρέπει να γαμάει το δισκίο.

Αυτο ισχυει, οι δισκογραφικες παντα χρησιμοποιουν ο,τι μπορουν για να διαφημισουν το ‘‘εμπορευμα’’ τους… Σωστα τα θετεις ChrisP, αλλα και παλι δεν το θεωρω τοσο κακο αυτο με τους βαθμους. Δεν δινω ο ιδιος και τοση σημασια σε αυτους και για αυτο ισως το κρινω ετσι…

Παντως μεσα στη πληθωρα των κριτικων οταν βλεπω ενα 9 ξερω γω θα τη διαβασω την κριτικη ενω ηταν ολες α-βαθμες ή θα καθομουν να διαβασω 60 κριτικες που εχει εκει η θα διαβαζα μονο τα ονοματα που ηξερα ή ειχα ακουσει.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι για πρακτικους λογους βοηθαει ο βαθμος…Πχ Madder mortem ή Big business ισως και να μην ειχα διαβασει τη κριτικη(βσκ big θα τη διαβαζα γτ θυμομουν παλιοτερη καμενη συνεντευξη)…

Υπαρχει και αυτη η περιπτωση που ο βαθμος σε κανει να δωσεις προσοχη σε κατι πραγματικα ποιοτκο που λογω του οτι δεν το γνωριζες λογικα θα ειχες προσπερασει. Αλλα καλο ειναι να γινεται προσπαθεια για οσο πιο αντικειμενικους βαθμους γινεται…

Εντάξει γιαυτό έχουν το Hammered και στο Rock Hard το Approved:!:
…κιέτσι δίνεις την προσοχή σου!

Ρε παιδια το ροκχαρντ εβγαλε λιστα με τα καλυτερα της χρονιας?

Το επόμενο θα’ναι, θαρρώ. Απ’ό,τι θυμάμαι συνήθως πέφτει μαζί με το τεύχος του Hammer που έχει τα αποτελέσματα των αναγνωστών, δλδ Φεβρουάριο…

Ok then,θα περιμενω.

Πράγμα που είναι και το πιο σωστό αφού για να υπάρχει η λίστα στο τέυχος Ιανουαρίου σημαίνει ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το πολύ, παραδίδεται. Ο Γιοβανίτης ήδη έγραψε ότι αν είχε προλάβει να ακούσει το Ecclesia των Borgia, θα το χε νο.1.

Χειροτερη στηλη χαλαρα το 7 deadly sins ε…Η βγαλτε το εντελως η βαλτε το last in line με τη θεειλα ερωτηση γιαι το πιο περιεργο μερος που εχεις κατουρησει.

Ισχύει.
Αλλά έχει αρχίσει και ανεβαίνει πάλι ο Κήπος του Προφήτη. :slight_smile:

καλα τα τελευταια που παει στην Νεα Υορκη είναι απλά θεικά :lol:

και στα δυο, 300 και 301 εχει την τυχη του al bundy…

‘‘ε, μα φυσικα…’’

:lol::lol::lol:

Βασικά το σκηνικό με την γκόμενα, ειδικά στο τελευταίο τεύχος, είναι ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ αλήθεια!

saaaaddd but truuuueeee…:stuck_out_tongue:

Το γαμάτο με τον Προφήτη είναι ότι περιγράφει πολλές αληθινές καταστάσεις που μου χουν συμβεί μια βδομάδα πριν π.χ., και μετά παίρνεις το Hammer, το διαβάζεις και βλέπεις ότι και ο Ντίνος περνά τα ίδια και νιώθεις μια παρηγοριά βρε αδερφέ. :smiley: (και καλά δεν συμβαίνουν μόνο σε σένα αυτά, οι γυναίκες είναι που%&@ες κ.λ.π :p)

Eντάξει, ότι είναι λίγο μυστήριες (?) είναι, αλλά…
…Κοίτα… ?
Επική ατάκα, που δεν λέγεται ποτέ ποτέ ποτέ! Και όποιος έχει τολμήσει να την ξεστομίσει καταλαβαίνει ότι ο Ντίνος πολύ φτηνά τη γλίτωσε αγκαλιά με τους μπλακ μπροδαζ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Χαχαχαχα! όντως δεν το κάνεις ποτέ αυτό το πράμα! Παρεξηγιούνται άσχημα οι θεές…