Metal Hammer vs RockHard

Εμενα παντως με τρελαινουν αυτα τα 8αρια.Ειναι ο πιο ηλιθιος βαθμος εβερ.Ειναι ο βαθμος της εταιριας η τελος παντων ο βαθμος που δεν λεει τιποτα.Απειροι δισκοι εχουν παρει αυτο το βαθμο και μετα θεωρουνταν μετριοι.(Η κριτικη που συνοδευει το 8 ειναι παντα ενα τιποτα.)

πραγματικα…
ειναι ο πιο εκνευριστικος βαθμος…
ενα λαθακι αυτου που γραφει και ενας βαθμος πανω η κατω και αλλαζει η αποφαση σου να ασχοληθεις(για οσους το ψαχνουν ετσι…)…:?

Ρε συ ChrisP, κατσε λιγο. Οταν βαθμολογουν εναν ποδοσφαιριστη, ο βαθμος δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος παντα. Το ιδιο συμβαινει και στην βαθμολογηση ενος δισκου, δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια, αλλιως αντιλαμβανεται ο καθενας την μουσικη…

Αν εξαιρέσεις οτι αντί για υποκειμενική, ήθελα να γράψω αντικειμενική #-o, ναι το σκέφτηκα, γιατί παράλογο σου φαίνεται?

Πρόσεξα ότι σε καμία λίστα συντακτών του Χάμερ, δεν υπάρχει το Skyforger, τόσο δεν τους άρεσε, ή μήπως δεν έβγαλαν δίσκο οι Amorphis το 2009:?:):!:

Kαλα γενικως οι Amorphis οπως εχει φανει τους ειναι συμπαθητικη μπαντα αλλα μεχρις εκει.Καποτε αναγκαστικαν και βαλαν και δισκο τους αλμπουμ του μηνα βεβαια…Μετα αυτον τον δισκο μετριο τον ανεβαζαν ανισο τον κατεβαζαν:)

Με ποιο Album τους το κάναν αυτό?

Eclipse

Και μέτριο και άνισο πότε το ανεβοκατέβαζαν? Υπάρχει κάτι που δε θυμάμαι?

Ayto που θυμαμαι συγκεκριμενα ηταν στη κριτικη του silent waters οπου του εβαζε 7 η 7 1/2 αλλα το ‘‘ανεβαζε’’ σε σχεση με το eclipse.Υπαρχει και αλλη αναφορα αλλα πρεπει να τη θυμηθω.

Εγω παντως ελιωσα με ερωτηση στη συνεντευξη gamma ray:γιατι ειχες κοψει κοντα τα μαλλια σου?#-o

Τώρα εδώ κολλάει λίγο αυτό που έλεγε ο ChrisP με τις βαθμολογίες γιατί(χωρίς να τη θυμάμαι και τόσο καλά την κριτική) για το Silent Waters έλεγε πολύ καλά λόγια και είχε χαμηλό(συγκριτικά με αυτά που έλεγε) βαθμό οπότε εδώ έχει να κάνει με τη μαλακία που τους δέρνει στο πως κοτσάρουν τους βαθμούς τους. Γενικά εγώ για τα μόνα που θυμάμαι να χαρακτηρίζουν μέτρια/κακά ήταν τα 2 που ακολούθησαν το Tuonela.

Ναι, είναι εντελώς παράλογο.

Μια κριτική ειναι de facto μια ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ γνώμη.
Όταν βαθμολογείς (βάζεις έναν αριθμό δηλαδή) τότε δίνεις στη γνώμη σου μια αντικειμενικότητα εντελώς αυθαίρετη και άκυρη.

Θέλω περισσότερες δισκοκριτικές, λιγότερες 4 σέλιδες συνεντεύξεις, λιγότερο χαμένο χώρο γενικώς (2σέλιδη συνέντευξη Karma Τo Burn με τη μία σελίδα να είναι μόνο φωτογραφία, έλεος!)

Από τον δίσκο των Lost πάντως ήταν σίγουρα καλύτερος. :wink:

:lol::lol::lol:

Ντάξει η φώτο karma to burn μπορεί να σπαταλά χώρο, αλλά είναι γαμάτη η πιο γαμάτη φώτο που θυμάμαι στο Metal Hammer.

Μπα. Στα μάτια μου παραμένει υποκειμενικό. Στην κριτική “μάπα, για να το κοτσάρεις στο μπαλκόνι σου και να διώχνεις τα περιστέρια” ένα 3 τι θα αλλάξει; Οι βαθμοί είναι σαν τη συγκέντρωση των λόγων του κριτικού σε δυο ψηφία. Τίποτα παραπάνω. Υποκειμενικό κι αυτό. Έχει να κάνει καθαρά με τον αναγνώστη και πως αντιλαμβάνεται αυτός την ενημέρωσή του.

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι τόσο δυσνόητο αυτό που γράφω. Ο βαθμός επισκιάζει τα γραφόμενα, που είναι και τα σημαντικά. Αυτομάτως μέσω της βαθμολογίας όλοι μιλάνε για τον τάδε δίσκο που αποθέωσε τo Hammer (ή ο οποιοσδήποτε) που του έβαλε 9, ή για τον δείνα δίσκο που θάφτηκε επειδή πήρε 4. Και κανείς δεν έχει δώσει τελικά σημασία στο γιατί αποθεώθηκε ή θάφτηκε ο κάθε δίσκος.

ΥΓ. Η φώτο Karma to Burn είναι γαμάτη όντως!

Συμφωνω με ChrisP.
Θυμαμαι για παραδειγμα κριτικη σε ενα ΕΡ Vader και ενω ελεγε καλα λογια γενικοτερα,
του εβαλε 5,παμε να παραγγειλουμε με ενα φιλαρακι κατι cd απο rock city και το ειχε φτηνα
και λεω να το παρω ακολουθησε στιχομυθια κτλ.
Τελικα τον επομενο μηνα βγαλανε μια υποσημειωση οτι ο βαθμος ηταν 7,5/8 και οτι ειχε γινει
τυπογραφικο.

Ολο αυτο ενισχυει αυτο που λεει ο συγγαυρος !

Δυσνόητο δεν είναι. Καταλαβαίνω τι λες. Απλώς δε συμφωνώ. Όχι απόλυτα τουλάχιστον. Το ίδιο υποκειμενικό είναι το να βάλω εγώ στο Load, για παράδειγμα, 9, με το να πω πως ο δίσκος είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια των Metallica ισάξια με παλαιότερες κυκλοφορίες τους. Και τα δύο γνώμες προσωπικές μου είναι. Με το 9 που βάζω εγώ δεν τοποθετώ το Load στα τοπ albums ολόκληρης της υφηλίου ανά τους αιώνες.

Είναι πάντως γεγονός ότι σε περιπτώσεις “επισκιάζει τα γραφόμενα”. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με το βαθμό τον ίδιο, αλλά με τους αναγνώστες. Αν ο ίδιος ο αναγνώστης βαριέται να διαβάσει κριτικές και κοιτάει μόνο βαθμολογίες, είναι δικό του θέμα και ίσως πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Όμως στα δικά μου τα μάτια ο βαθμός, ξαναλέω, είναι μια υποκειμενική ιεράρχηση στο μυαλό του εκάστοτε γράφοντα και τίποτε παραπάνω.

Στην τελική εσένα πρακτικά σου αλλάζει κάτι ο βαθμός μόλις τον δεις; Σε αποτρέπει ή σε παρακινεί να διαβάσεις μια κριτική;

το χαμμερ ειναι καλυτερο γιατι εχει πιο ομορφους συντακτες! ξερω εγω…

Συμφωνω απολυτα μαζι σου, για οποιον μενει στον βαθμο και δεν διαβαζει την κριτικη ειναι λαθος να μπαινουν βαθμοι. Αλλα ειναι λιγο ηλιθιο να το κανεις αυτο, διαβασε και την κριτικη και μην μενεις στον βαθμο. Απλα πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει και ενας βαθμος που δενοντας με την κριτικη θα βγαζει ενα συνολο…