Metal Hammer vs RockHard

Την κριτικη την εκλαμβανει ο καθενας διαφορετικα και αναλογα ποιος συντακτης την κανει. Πιστευω οτι ολοι λιγο πολυ, εμπιστευομαστε καποιους συντακτες περισσοτερο απο αλλους λογω κοινων γουστων… Και μπορει να εβαλε καποιος 10 σε ενα αλμπουμ και να το εχει 3ο στην λιστα του, γιατι μπορει και τα 2 πρωτα να τα θεωρει 10αρια και καλυτερα στα σημεια.

Πότε έπαιξαν Σέρρες, και δεν το πήρα πρέφα:?.. 600 χιλιόμετρα μακρυά είμαι, από Ταμπούρια χλωμό ήταν νά’ρθω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι κάθεται:):!:

Να τσεκάρεις εδω http://www.myspace.com/musicbreakpoint ο τυπος αυτός διοργανωνει σχετικά συχνά live στις Σέρρες κυρίως με ελληνικά συγκοτηματα. Πριν κανα 2 μηνες βέβαια μας έφερε και τους Taknkard ετσι για να γουσταρουμε. 8)

Δεν συμφωνω για δυο λογους.
Ο ενας ειναι οτι πως ο καθε συντακτης θα ακουσει ολα αυτα τα αλμπουμς και θα βγαλει και βαθμο?
Ο δευτερος ειναι οτι να βαζεις τον Ζαχαροπουλο να ακουσει necrobourbouroum και τον Κουρτογιαννη Stratosferιum και μετα να τα βαθμολογησουν ειναι αστειο.

Σημειωση.Αν εννοεις μονο για τον δισκο του μηνα διεγραψε τον πρωτο λογο.

Εγω ξαναλεω.Dredg στην 20αδα συντροφοιιιι…

Διαφωνώ, καταρχήν να βάζουν όσοι έχουν ακούσει και το γεγονός ότι βάζουν όλοι δε σημαίνει ότι θα τις λάβουμε και όλες υπόψιν. Πχ για τους Isis θα με ενδιέφερε να δω τη βαθμολογία του Καραολίδη αλλά και Τσούνταρου, Αρβανίτη πχ. Για Mayhem θα ήθελα και από Καραγιάννη και Γιοβαννίτη κτλ. Τους άσχετους δεν τους λαμβάνουμε υπόψιν σοβαρά, δε θα κάτσω να λάβω υπόψη μου βαθμολογίες Συμμελιάδη σε Drone ή Black. Απλά να ξέρουμε την εντύπωση που έχουν και άλλα άτομα που ασχολούνται με το χώρο και έτσι σε περίπτωση που κάποια καραμπινάτη κυκλοφορία ξεφεύγει να φαίνεται ότι δεν τη γούσταραν στο σύνολο τους όλοι. Αν δω σε τίποτα Big Business πχ 10 άσους και ένα 10άρι από Καραολίδη εκείνο το μήνα θα ξέρω ότι δεν τον γούσταρε κανένας εκτός από ένα καβλωμένο ενώ αν πάνε τα 9άρια σύννεφο και στο τέλος δεν παίζει στα καλύτερα της χρονιάς τότε κάτι βρωμάει.

Αυτό είναι το καλύτερο, βαθμολογία από όλους…στον τάκο όλοι ρε!
Δεδομένο ότι κάποιοι έχουν τα κολλήματα τους με κάποιους χώρους και θα έβαζαν λίγο παραπάνω βαθμό αλλά αυτά συμβαίνουν παντού. Το γερμανικό rockhard το κάνει πολλά χρόνια και τουλάχιστον όταν το διάβαζα πριν 8-9 χρόνια συμφωνούσα στο σύνολο των βαθμολογιών. Και υπήρχαν και κάποιοι οκ που δεν το είχαν ακούσει το άλμπουμ κ έβαζαν παύλα.Οκ ο Μ.Ο έβγαινε. Συν ότι πάντα είχαν έναν άσχετο με το περιοδικό (οπαδός ή μουσικός γκρούπ) που έκανε την ίδια δουλειά! Βαθμολογούσε τα 20-30 άλμπουμς!
Επίσης πριν λίγα χρόνια στο ελληνικό MH είδαμε κάτι ενδιαφέρον αν θυμάστε…σε μερικά άλμπουμς υπήρχαν 2 κριτικές -σε φάση love or hate it δε θυμάμαι ακριβώς και με επιχειρήματα τα θετικά και τα αρνητικά και υπήρχαν 2 διαφορετικοί βαθμοί…8 ο ένας, 5 ο άλλος… Ήταν μια καλή ιδέα , θα μπορούσε να ήταν μια αρχή για την κοινή βαθμολογία από όλους τους συντάκτες για περισσότερη δικαιοσύνη και γκρίνιες αρκετά περιορισμένες.
Και να επαναλάβω ότι οι καιροί για cd είναι δύσκολοι, κάποιοι αγοράζουν το περιοδικό για ενημέρωση (και κάποιοι για καθαρά νοσταλγικούς λόγους-κούκου!) και κάποιοι πάντα παίρνουν σοβαρά τις κριτικές, δεν είναι δυνατόν λοιπόν να παίζουν τόσο βαρβάτες βαθμολογίες από έναν και μόνο συντάκτη, άλμπουμς των 2χίτ και 7filers και 1-2 μπαρούφων να τσιμπάνε 8άρια. Όξω λοιπόν.

Εγώ επιμένω πάντως ότι το να βαθμολογείς έναν δίσκο είναι από άκυρο έως γελοίο.
Υπό την έννοια ότι για να βαθμολογήσεις κάτι, πρέπει να υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια.

Και επιτέλους περισσόστερες σελίδες δισκοκριτικής, ποιος χρειάζεται 4σέλιδη συνέντευξη Gamma Ray έν έτει 2010?

και το paradise lost γιατί είναι τέταρτο στα καλύτερα της χρονιάς;

Selling point για τον παπού nine-τά με την διαφαινόμενη φαλάκρα.

1. επειδή είναι δισκαρα 8)

2. δεν έχω φαλακρα :lightsabre:

1. Συμπαθητικό είναι, αλλά 4ο??

2. Ούτε εγώ, απλά έχει διπλασιαστεί το μέτωπό μου από τα 90?s. :stuck_out_tongue:

Εγώ μια χαρά φαλάκρα έχω, και συμφωνώ με ChrisP:):!:

Άλλη μία παρέμβαση για τις λίστες.

Όταν καλείστε να κάνετε μία λίστα με άλμπουμ στο τέλος της χρονιάς, θα βάλετε αυτά που ακούσατε περισσότερο ή αυτά που σας φάνηκαν καλύτερα; Αυτές οι συνθήκες δεν ταυτίζονται πάντα. Επιπλέον είναι δύσκολο το 2ο γιατί μοιραία τα ακούσματα των ανθρώπων (εκτός από του Καραολίδη ίσως :p) έχουν κάποια όρια. Π.χ. εγώ αναγνωρίζω ότι το converge είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει φέτος, έλα όμως που λόγω κάβλας και λόγω του ότι είναι πιο summer friendly, άκουγα μανιωδώς slayer και mastodon! τi θα βάλω στη λίστα μου τότε και με ποια σειρά; (btw, ενδεικτικά τα συγκροτήματα)
Μοιραία λοιπόν πιστεύω πως οι λίστες των συντακτών (όποιων συντακτών) σε μεγάλο βαθμό περιέχουν τα άλμπουμ που αυτοί άκουσαν περισσότερο. Τουλάχιστον εγώ μάλλονα αυτό θα έκανα.

Αυτός είναι νομίζω ο πιο λογικός τρόπος να “εξηγηθούν” οι ασυνέπειες των λιστών με τις κριτικές.

Θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη των συντακτών του rockin’ και όσων έχουν κληθεί να γράψουν λίστες για τα δικά τους κριτήρια.

Επίσης, υποθέτω πως όταν διαλέγεις 10 συντάκτες να ακούσουν 20 διαφορετικά άλμπουμ και να βαθμολογήσουν, έχεις τον κοινό νου να διαλέξεις 10 άτομα ευρέων ακουσμάτων. Εξ’ ου και υπάρχει σε γενικές γραμμές σχετική συνέπεια μεταξύ βαθμολογητών στα καλά άλμπουμ…

(edit) και συμφωνώ πως οι βαθμολογίες είναι μεγάλη μαλακία και πως ένας σωστός συντάκτης θα όφειλε να μπορεί να μεταφέρει το πνεύμα και το επίπεδο ενός άλμπουμ χωρίς να χρειάζεται να κοτσάρει νούμερο από κάτω…

Θα συμφωνήσω με τον Chrisp για την μη ανάγκη ύπαρξης βαθμολογίας. Ακόμη χειρότερη θεωρώ την βαθμολογία από πολλούς συντάκτες για την εύρεση της αντικειμενικότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα τύπου ?Κατέβασα τα 10 πρώτα του ροκχαρτ και όλα τα 9άρια του χάμερ?. Βέβαια ο καθένας ότι γουστάρει κάνει? Γενικά όμως η αξία του γραπτού λόγου χάνετε από τους βαθμούς.

AlmightyC έχεις δίκαιο για της λίστες. Πριν έκραζα (μεταξύ σοβαρού και αστείου) για την 4 η θέση του Lost, ενώ στην δικιά μου λίστα θα ήταν τεταρτοπέμτο το Muse λόγω πολλών ακουσμάτων και όχι γιατί αντικειμενικά το θεωρώ στα καλύτερα.

Εγώ μέσα στην 5άδα θα έβαζα PRODIGY, οπότε γενικά το ψιλοβουλώνω!:lol:

και γω το fat of the land παίζει να το έχω ακούσει περισσότερο και από το fear of the dark (π.χ.) αλλά μην το πεις σε κανέναν.

Πως γίνεται να λες οτι η βαθμολογία σε ένα δίσκο είναι άκυρο και μετά να ζητάς περισσότερες δισκοκριτικές?Γιατί και άνευ βαθμολογίας να είναι η κριτική, πάλι δεν θα είναι υποκειμενική…:stuck_out_tongue:

Εμενα δεν με χαλασε η 4σελιδη συνεντευξη Gamma Ray. Γουσταρα τρελα… Και οντως ειναι λιγο ατοπο να λες για περισσοτερες σελιδες δισκοκριτικη χωρις βαθμολογια… Δεν ειναι παντα αντιπροσωπευτικη, αλλα σε ολα τα πραγματα υπαρχει η βαθμολογια καλως ή κακως. Και τους ποδοσφαιριστες βαθμολογουν για την αποδοση στον καθε αγωνα, γιατι οχι τους δισκους?

ρε αλανια
ναι ολα οκ και κομπλε
συμπαθητικο το λοστ και ολα τα συναφη

αμα γουσταρεις αυτον τον γαμημενο ηχο
ποια μπαντα ειχε καλυτερο αλμπουμ για περσυ???

Ναι αλλά η παρακμή του ήχου το κάνει να ?γυαλίζει? πιο έντονα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το προηγούμενο lost, που έχωνε άσχημα, αλλά καλύτερο της χρονιάς δεν το έλεγες.

Tα σκεφτήκατε αυτά πριν τα γράψετε?