Ποιοι ξεκίνησαν το metal;

ΟΧΙ ΕΓΩ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ! :evil:

Οι Sabbath που κλείνουν σπίτια.:slight_smile:

Κάποιοι δημοσιογράφοι:D

Μπάντες που έπαιζαν σκληρό ροκ υπήρξαν και πριν από Sabbath/Zeppelin…

Oi Zeppelin ποτέ δεν δέχθηκαν τον όρο metal για να περιγράψει την μουσική τους και οι Sabbath μετά το '80 άρχισαν κάπως να δέχονται τον όρο. Την δεκαετία του ‘70 έλεγαν ακόμα πως πούλησαν την ψυχή τους για το rock n’ roll, πουθενά δεν υπήρχε η λέξη metal.

Μην κολλάτε με τις ταμπέλες, αρκεί να είναι η μουσική καλή.

black sabbath σαφως ηταν στο συνολο πιο μεταλ απο τους υπολοιπους.
αν και βρισκω λιγο ανουσιο το θεμα,καθως ολες οι μπαντες ητανε γκρουπαρες,και ολες επιρεασανε το σκληρο ηχο.

Εγώ.8)

Ο Γκουσγκούνης

η μια κρυάδα μετά την άλλη

δεν υπαρχει μια συγκεκριμενη μπαντα η οποια ξαφνικα αρχιζε να παιζει heavy metal…υπαρχουν πολλες οι οποιες εδωσαν στοιχεια στην εξελιξη της σκληρης μουσικης…ετσι κι αλλιως τα ορια σε πολλες περιπτωσεις hard rock-heavy metal ειναι πολυ στενα…την αποψη οτι ξαφνικα 1 μπαντα αρχισε να παιζει πρωτη heavy metal (π.χ. black sabbath) τη θεωρω για γελια…#-o

τελος παντων αν και πιο πριν υπηρχαν μπαντες που επαιζαν σκληρα με heavy στοιχεια,σαν τους 3 πιο επιδραστικους δισκους θεωρω το πρωτο δισκο των zeppelin το ομωνυμο black sabbath και το in rock των deep purple…κανεις απο τους 3 δεν μπορει να χαρακτηριστει ατοφιο heavy metal,αλλα και οι 3 δισκοι ειχαν παρα πολλα heavy metal στοιχεια που επειρεασαν χιλιαδες μπαντες στη συνεχεια για αυτο και θεωρω πως ειναι οι πιο σημαντικοι για την εξελιξη της σκληρης μουσικης…

Χωρίς καμία αμφιβολία, το πρώτο HEAVY METAL album ήταν το ομώνυμο των Black Sabbath.

Ηχος βαρύς, σκοτεινός,απόκοσμος και δυνατός σαν γροθια. Ότι πρέπει για το ξεκίνημα ενός είδους που διατηρείται 37 χρόνια μετά.

SABBATH και ξερό ψωμί…

Kαλoi και χρυσοί οι Sabbath, αλλά ακούστε και τα δισκάκια των Atomic Rooster, μιας μπάντας που συνήθως χαρακτηρίζεται ως progressive rock. Ειδικά το ομώνυμο κομμάτι τους από τον δεύτερο τους δίσκο “Death Walks Behind You” που βγήκε την ίδια χρονιά με το ντεμπούτο των Sabbath.

YΓ: Το συγκεκριμένο κομμάτι το έχουν διασκευάσει και κάποιοι που λέγονται Paradise Lost.

Το πρώτο Heavy Metal τραγούδι. Ποιοί Sabbath?

Οποιος ξεκινησε το metal, μην τυχον και το σταματησει!!:stuck_out_tongue:

Μονο ο Μακης ξερει ποιοι το ξεκινησαν. Εχει ηχογραφημενο το πρωτο ντεμο ολων των εποχων…

Ο Chuck Norris με στριφογυριστή κλωτσιά. Βασικά η αλήθεια είναι οτι η στριφογυριστή κλωτσιά του Chuck έχει ξεκινήσει τα πάντα.

Δε νομίζω…αν το μάθαινε ο Chuck, αυτό θα σήμαινε το τέλος του Μάκη.

Επειδη εχω ακουσει πολλα για το metal δεν μπορω να πω οτι καποιον συγκεκριμενα πιστευω πως σιγα σιγα εφτασε εκει που εφτασε. Αν καποιοι ηταν ποιο κοντα σε αυτο ηταν περισσοτερο οι sabbath

i am metal. εγώ το ξεκίνησα.

Το ομώνυμό τους είναι το πρώτο μέταλ δημιούργημα!

Λίγες επιλογές πάντως το πολ…

Sabbath ρε, τι τοπικ ειναι αυτο, λολ.

Kατα τη γνωμη μου οι Zepp κατατασσονται καθαρα στο κλασσικο ροκ. Ισως εδωσαν καποια εναυσματα για πιο σκληρους πυρηνες. Οι Sabbath εδωσαν ξεκαθαρα σαρκα και οστα στο hard rock. Το καλουπι της μουσικης τους ηταν αποκλειστικα hard. Aλλα δεν μπορω να μην λαβω υπ’ οψην και τους Ac/dc.:-k Ο καθενας συνεβαλε με τον δικο του τροπο πιστευω