το metal το ξεκινησαν οι αρχαιοι πρωτογονοι προγονοι μας που ζουσαν στις σπηλιες και κυκλοφορουσαν με ροπαλα. απο τον ηχο του ροπαλου στο ξυλο βγηκε το metal! μεγαλωνοντας κι ενω εξελισοταν το ειδος, το ροπαλο αντικατασταθηκε με την κιθαρα, πρωτα ξυλινη ακουστικη, κι αργοτερα ηλεκτρικη για πιο καφριλικι φασεις.
το μακρυ μαλλι ομως με τα γενεια και την απλυσια παρεμειναν σαν συμβολο και φορο τιμης στους πατερες μας.
δεν ξεκινας εντελως απο την αρχη…στην αρχη ολα ηταν παγωμενα,μετα εμφανιστηκαν οι δεινοσαυροι και μετα γιναν οπως τα λες:lol: :lol:
oi Sabbath.Αλλα το πρωτο metal riff itan to Communication Breakdown
Εγώ θεωρώ πως η πρώτη αμιγώς μέταλ μπάντα ήταν οι Πριστ.
Μάλλον συμφωνώ. Οι Sabbath ήταν η πρώτη πραγματικά HEAVY μπάντα όμως. Και πιστεύω πολύ πιο heavy απο τους Priest. Γενικά πιστεύω οτι αυτοί οι 2 διαμόρφωσαν κυρίως την σκληρή μουσική όπως την ακούμε σήμερα. Με διαφορετικό τρόπο βέβαια ο καθένας και επηρεάζοντας ποικιλοτρόπως τις διάφορες “υποκατηγοριες” του μεταλικού ήχου.
Πάντως η πρώτη μπάντα ΓΙΑ την οποία χρηιμοποιήθηκε ο όρος ήταν oi BOC…
Ρε παίδες σόρυ, αλλά μόνο εμένα μου ακούγεται metal το Helter Skelter των Beatles? (White Album, 1968… 2 χρόνια πριν το πρώτο δίσκο των Sabbath)
Χμμ…Karvou έχεις πολύ δίκιο. Δεν μου πέρασε αυτό από το μυαλό. Πάντως όπως και να χει, για μένα το ομώνυμο κομμάτι των Sabbath ήταν πολύ πρωτοποριακό και καινοτόμο για την εποχή του. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο μεταλ κομμάτι, σίγουρα όμως επηρέασε πολύ τον μεταλ ήχο και αναμφισβήτητα υπήρξε η απαρχή τουλάχιστον του doom.
Kinks - You Really Got Me (1964)
karjakurunen n denander (2003)
Με πρόλαβες. Αυτό είναι το πρώτο riff και εδώ βρίσκονται οι ρίζες. (4 χρόνια πριν το “Helter” )
Σωστόστ!!!
Αν και εμένα το You really got me now πάντα μου ακουγόταν πολύ ροκαμπίλι φάση με πειραγμένες κιθάρες. Όπως και να έχει και αυτό είναι σίγουρα από τις βάσεις του μέταλ. Μόνο και μόνο για τη βρώμική κιθάρα και τη rifάρα!
Μα αυτό είναι το νόημα: Ήταν οι πρώτοι που έβαλαν παραμόρφωση και βρόμισαν τις κιθάρες!
(καλά πότε έφτασες 6.000 πόστ 8O ; )
Θα λεγα deep purple…
Βέβαια το πρωτότυπο παρότι καινοτόμο το βρίσκω ελεεινούτσικο. Από Βαν Αλεν τα σπάει.
:thumbup: :thumbup:
να συμπληρώσω και τον κομμάταρο In A Gadda Da Vida από Iron Butterfly
:lol2: :lol2: :lol2:
και Steppenwolf παιζουν πολυ κατα τη γνωμη μου, ειδικα οσον αφορα τον ορο “heavy metal” που παρατιθεται για πρωτη πιστευω φορα ως στιχος στο “Born To Be Wild”, (heavy metal thunder etc…)
MC5. Δεν ξέρω αν ήταν η πρώτη metal μπάντα, σίγουρα όμως συντέλεσαν καθοριστικά στον ήχο της metal γενικότερα.
Οι συγκεκριμένοι θα έλεγα οτι μάλλον μεγαλύτερο ρόλο έπαιξαν στην διαμόρφωση του punk, τόσο μουσικά όσο και “ιδεολογικά”. Btw τους γουστάρω πολύ και δεν κρατιέμαι να μην πω οτι η κομματάρα τους Kick Out The Jams έχει χιλιοδιασκευαστεί (dejavu…κάπου το έχω ξαναπεί αυτό:p )
blue cheer to 67 με τη δισκαρα vincebus eruptum.ερχονται και για live τον απριλιο ε,ρε γλεντιααααααααααααα