Ποιοι ξεκίνησαν το metal;

Έχεις δίκιο, αλλά σκέψου ότι ο ήχος τους τώρα, μάλλον παραπέμπει σε μεταγενέστερο punk (για να μην πω hardcore), γιαυτό και δεν ξέρω κατά πόσο επηρέασε όντως την punk στην αρχική της μορφή.

Judas Priest ασυζητητί…Οι Sabbath βασίζοντα πάρα πολύ στο blues ενώ οι Priest ήταν από τους πρώτους που είχαν βαριές κιθάρες με power chords,palm muting και πιο metal (στυλιστικά) εμφάνιση.

Aυτό πιστεύω κι εγώ.

η ψηφος μου πηγε στους σαμπαθ…και αυτο γιατι νομιζω πως ειναι οι πρωτοι που ειχαν στη μουσικη τους στοιχεια που μπορουν να θεωρηθουν μεταλ.βεβαια στη δημιουργια της μεταλ βοηθησαν πολυ και οι τζουντας πριστ και γι αυτο δεν μπορω να πω οτι υπαρχει μονο ενα ‘‘πρωτο’’ μεταλ συγκροτιμα…

Όλα αυτά που ειπώθηκαν, είναι σωστά (δηλ. για Beatles, Kinks κλπ)…
Απλά πιστεύω πως η αισθητική της μουσικής αυτής, καθιερώθηκε απ’ τους Sabbath.

Τώρα;;;Υπάρχουν ακόμα;;;Δεν έχω ιδέα τι παίζει τώρα, το μόνο που γνωρίζω είναι τι έκαναν στα 70s και αυτό πιστεύω οτι έχει επηρεάσει αρκετά το punk στο σύνολό του.

Ίσως η απάντηση την οποία ψάχνουμε βασίζεται σε αυτά ακριβώς τα 2 συγκροτήματα. Αν θες, οι Sabbath έβαλαν το heavy στοιχείο, οι Priest το metal. Κάπως έτσι το βλέπω.
Βλέπω να αναφέρονται απο πολλούς ονόματα όπως Blue Cheer, Kinks, Steppenwolf, κτλ, σίγουρα όλοι αυτοί (ειδικά οι Blue Cheer) έθεσαν κάποιες βάσεις στο heavy metal. Όμως νομίζω οτι η πραγματική υπέρβαση έγινε με τα 2 riffs του Black Sabbath.

black sabbath8)

Οι ρεμπετάδες !

Οι Blue Cheer αλλά από εδώ οι Black Sabbath. οι Zeps επιρρέασαν αλλά με τίποτα δεν το ξεκίνησαν.

Oι Ελ

Οι Εβραίοι σιωνιστές.

Για να διαφθείρουν τη νεολαία των χριστιανικών χωρών.

Blue Cheer, Dust, Elf, Sabbath, κάπου εκεί πρέπει να’ναι η αρχή.

Μπορει οι Zeppelin να θεωρουνται οι πατερες του μεταλ (και οχι μονο αυτοι) αλλα οι Sabbath καθιερωσαν το μεταλ οπως το ξερουμε…οποτε Sabbath!

To 1o kima as poume tou dinatou rock itan sta mid-sixties me tous Who kai tous Kinks.Ystera o hxos egine pio baris kai pige stous Zeppelin kai Sabbath.Twra na s pw dn 3erw pioi to 3ekinisan pantws kai oi 4 parapanw itan megali epiroi.

Πιστεύω πως Χου και Κινξ δεν επηρέασαν άμεσα το μέταλ.

Οι πρώτοι ψιλομέταλ ήταν οι Σάμπαθ κι οι BOC αλλά οι πρώτοι που έπαιξαν ξεκάθαρα μέτσαλ ήταν οι Πριστ στάνταρ.

To μέταλ είναι παιδί των Sabbath και μόνο. Κάντε του και τεστ dna…

συμφωνω:D

vasika oi zeps apla sklhrhnan ton hxo kai ton ekanan apo rock …hard rock…alla oi sabbath htan oi prwtoi metallades :slight_smile:

Eγώ πιστεύω πως αν ζούσα στα 60’s και άκουγα για παράδειγμα το ντεμπούτο των Zeppelin θα το θεωρούσα Heavy,τουλάχιστον σε σύγκριση με ότι είχε προηγηθεί εκείνα τα χρόνια.Kαι όταν θα άκουγα τις πρώτες νότες του Black Sabbath σίγουρα θα έλεγα ότι από άποψη βαρύτητας οι Zeppelin δεν πιάνουν μία μπροστά τους.Aλλά από την άλλη όταν σκέφτομαι κλασικό ROCK ,σίγουρα στα πρώτα ονόματα που σκέφτομαι είναι οι Sabbath οπότε μου φαίνεται λίγο πιο περίπλοκο το θέμα…Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι και άλλες μπάντες όπως οι Grand Funk ,οι Blue Cheer είχαν σκληρά κομμάτια για την εποχή ή ακόμα οι Cream που στα live είχαν πολλές φορές πολύ σκληρό ήχο. Ίσως πρέπει να απαντήσουμε πρώτα στο τι είναι metal και μετά ψάξουμε για τους πρώτους…

Οι Black Sabbath βαίβαια:!: