Μεταλλική νοσταλγία: Θύμησες, εμπειρίες και λοιπά ευτράπελα από την ελληνική, metal καθημερινότητα

Εδώ είσαι…

6 Likes

:joy::joy::joy: Κλάμα!

Σαββατο ηταν και τα δυο.

Νομίζω ναι αλλά κάποια χρόνια αργότερα, μάλιστα θυμάμαι ότι είχε και εβδομαδιαία charts το συγκεκριμένο, ωραίες εποχές ρε γαμώτο.

1 Like

Νομίζω, με την επιφύλαξη πάντα των… δεκαετιών που έχουν περάσει από τότε, ότι έχετε όλοι δίκιο!
Η εκπομπή Metal Mania με τον Έλληνα guitar hero Δημήτριο Κατή, ξεκίνησε να προβάλλεται Παρασκευή απόγευμα και κάποια στιγμή μετακινήθηκε στο Σάββατο.
Για μας που ήμασταν μαθητές Λυκείου τότε και δυσκολευόμασταν να ακολουθήσουμε τα ωράρια του Headbangers’ Ball (00:30 – 2:30 βράδυ Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας) ήταν μεγάλη υπόθεση να μπορούμε να βλέπουμε metal εκπομπή στην τηλεόραση και μάλιστα στο κρατικό κανάλι (το τελευταίο εξακολουθεί να είναι μεγάλη υπόθεση!), άλλο αν κάποια στιγμή κατήντησε αφόρητη η τόση αυτοπροβολή του Δημήτριου και της μπάντας του!

Η έγκριση μιας τέτοιας παράταιρης εκπομπής ήταν βέβαια απόρροια του οικογενειακού βύσματος του εν λόγω στην τότε κυβέρνηση. Ας σημειωθεί εδώ ότι λίγα χρόνια αργότερα, η είδηση του γάμου του Κατή στο ΜΗ συνοδευόταν από μια φωτογραφία των νεονύμφων με τον… Κων/νο Μητσοτάκη, τον μεγάλο, που όντως είχε παραβρεθεί στο μυστήριο! Όχι ακριβώς η ενδεδειγμένη επιλογή για καλοτυχία αλλά περί ορέξεως…

Μιας και πιάσαμε το ΜΗ, υπήρχε σε ένα τεύχος, του 1991 αν δεν απατώμαι, δεκαεξασέλιδο ένθετο με αφιέρωμα – διαφημιστική καταχώρηση, στους Εξόριστους. Το συγκεκριμένο τεύχος μάλιστα συνοδευόταν και από έναν αναπτήρα με το λογότυπο των Iron Maiden! Κάποια χρόνια μετά, ο Καραολίδης μέσα από τις σελίδες του περιοδικού θα ξεκαθάριζε ότι ο αναπτήρας μπήκε για να… κάψουμε το ένθετο!

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ότι και να λέμε εμείς, κάποιων ο λόγος έχει μεγαλύτερη βαρύτητα…

7 Likes

Κατ’ αρχάς, για όποιον δεν πηγαίνει καλά η ημέρα του κι επιθυμεί να ευθυμήσει, ας μπει να διαβάσει ολάκερο το topic του forum για τον Demetrios και τους Εξόριστους. Ορισμένα post αγγίζουν την τελειότητα.

Το εν λόγω ένθετο το έχω. Το cult-όμετρο (sic) έχει «σπάσει». Ανεκτίμητο κειμήλιο.

Επίσης, σε πρόσφατα νέα του Demetrios, ολοκληρώνει (;), ως σκηνοθέτης, αυτόν τον καιρό μία ταινία, με θέμα την Αρχαία Ελλάδα (ή κάτι παρεμφερές, τέλος πάντων). Όποιος αντέχει, βλέπει εδώ κι εδώ . Απ’ ό,τι βλέπω, δεν συμμετέχει σε αυτήν ο ευρωβουλευτής Γεωργούλης, ο οποίος -για όσους το αγνοούν- αποτέλεσε τον ήρωα της ιστορίας, το 2017.

Κάπου εδώ να πω ότι προσωπικά την βρίσκω με όλη αυτήν την ιστορία του Demetrios. Έχει κάτι το τόσο ελκυστικό η καθόλα παράλογη και random φάση, με στοιχεία ελληνικής νοοτροπίας, νεποτισμού και κακώς εννοούμενου δημοσίου. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ την βρίσκω με απροσδόκητες εμφανίσεις σε Κουτσελίνη και κρατική (με Greek American προφορά) ή βραβεύσεις με παραληρηματικές εισαγωγές Ιατρόπουλου. Δεν ξέρω, ρε γαμώτο. Αν χαθούν αυτά, θα χαθεί ένα μέρος της cult-ίλας, η οποία -στην τελική- δεν στοιχίζει και τίποτα σε κανέναν από εμάς (άσε που γελάει και το χειλάκι).

Να σημειώσουμε ότι ο τραγουδιστής που έχει η μπάντα τώρα, είναι τενόρος (και γιός του μακαρίτη Τζον Μοδινού, του οποίου αν δείτε φωτογραφία, πιθανόν να καταλάβετε ποιος ήταν). Επίσης, κάποιοι υποστηρίζουν ότι εάν απομάκρυνε από τις προσπάθειές του, τις image και αισθητικές παραδοξότητες, τότε ίσως και να κέρδιζε σε credit. Διαφωνώ. Είναι σαν να δεις πρώην λατερνατζή να βάζει τη μελωδία να παίζει από cd σε ηχοσύστημα. Πάει; Δεν πάει. Θα χανόταν όλη (μα όλη, όμως) η «μαγεία». Σωστά;

Έχοντας πει αυτό, να πω ότι έχω παραβρεθεί (για λόγους που δεν άπτονται περαιτέρω ανάλυσης) σε συναυλία των Εξόριστων στο Κύτταρο, το 2017, όπου και πέρασα καλά. Ήμασταν δεν ήμασταν 100 άτομα, αλλά εγώ ξεχώρισα 2, με σημαία (ναι, ναι) της μπάντας, οι οποίοι ζούσαν σε μία δική τους διάσταση, ουρλιάζοντας αδιάκοπα, μεταξύ των κομματιών, το αμίμητο «Εξορίστε μας!».

Τέλος, μεταβείτε στο 01:10:50 του συγκεκριμένου video. Θα έπρεπε ο Demetrios να ανταποκριθεί στο beef, αλλά όχι… Τα είχε πει όλα, στην δική του συνέντευξη.

7 Likes

και εγω ετσι την θυμαμαι, Σαββατο πρωι ειχαμε βολτα στα δισκαδικα, αραγμα στο Rock City στην Σωκρατους και μετεπειτα στην Ακαδημιας, και στο τελος Εξαρχεια για καφε.

επαιζε βιντεακι εκει, προγραμματισμος και εγγραφη παρακολουθηση καποια στιγμη μεσα στην εβδομαδα. Θυμαμαι οτι εκανε αφιερωματα με μιση ωρα βιντεοκλιπ απο μπαντες, ετσι ειχα δει κατι AC/DC, Iron Maiden κτλ τοτε.

Οταν ειχαμε και τα δορυφορικα καναλια (πωπω τι ειπα τωρα) θυμαμαι και το Super Channel, νομιζω οτι την παρουσιαζε η Jo Bench (των Bolt Thrower). Τωρα δεν θυμαμαι εαν ηταν το '88 ή λιγο νωριτερα, δεν βρηκα κατι.

6 Likes

Ειμαι ο μονος που πατησε αμεσως να δει το βιντεο με τους Crimson Glory? :cry:

7 Likes

Δεκαετία 90 στο jeronymo groovy tv τις Παρασκευές είχε μία μεταλ εκπομπή ένας ωραίος τυπάκος με μουστάκι, νομίζω Πάνος το όνομά του, δεν θυμάμαι καθόλου επίθετο. Το θυμάται κανείς;

1 Like

Θυμάμαι αμυδρά ότι είχε στο JGTV μια metal εκπομπή, αλλά τπτ περισσότερο. Και ο Γεωργιόπουλος είχε μια μεταμεσονύχτια σε κάποιο μικρό κανάλι που δε θυμάμαι καν, την έβλεπα ελάχιστα άλλωστε, κάπου αρχές 00s.

https://www.youtube.com/watch?v=ku2jp3RDAks

δεν εισαι ο μονος…ειναι απο τις περιπτωσεις συγκροτηματων που με στενοχωρει η πορεια τους.

1 Like

Πέτρος Γκουντέλας. Δεν θυμάμαι καθόλου όμως το όνομα της εκπομπής :thinking:.
Έβαζε ότι ζηταγες… Sepultura? Παρτους. Maiden? Δώσε. Motley Crue? Πάρε! Ούτε playlist ούτε τίποτα.

4 Likes

Έλα ρε, ναι, τον θυμάμαι κι εγώ!

Φαν φακτ, ο Γκουντελας ηταν γειτονας, ιδια πολυκατοικια, για καποια χρονια στα 90ς και αρκετα μαλακας να προσθεσω :stuck_out_tongue:

Δεν γουσταρε να πληρώνει κοινόχρηστα??
Ή έβαζε μουσική σε ώρες κοινής ησυχίας? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Μπα το δευτερο θα ηταν θετικο. :stuck_out_tongue:

Ιστοριες μωρε, ξερεις κλασσικος στριμμενος γειτονας, ολο παραπονα και θεματα στις συνελευσεις και θα μας παει δικαστηρια κτλ, ο κλασσικος ο μαλακας ο νεος ενοικιαστης που ερχεται με τσαμπουκα να τα γαμησει ολα.

1 Like

Περπατάω (ή ορθότερα “λιώνω”, μετά βίας κινούμενος) στην Κηφισίας τις προάλλες, στο ύψος των Αμπελοκήπων. Σταματάω να πάρω μία ανάσα, σ’ ένα σκιερό σημείο, έξω από ένα κατάστημα που νοικιάζεται. Πάνω από το ενοικιαστήριο, εντοπίζω άσχετο αυτοκόλλητο, κολλημένο εξωτερικά της τζαμαρίας και αμέσως τα φλας αστράφτουν. What are the odds?

Αγνοούσα την ύπαρξη του εν λόγω site, έκανα μία μικρή περιήγηση, κάπου εντόπισα το όνομα Sun Knight, μεταξύ άλλων…

12 Likes

Δεν νομίζω να έχει σχέση ο “Sun Knight” με το συγκεκριμένο site, κι ας έχει κάποια κείμενα του.
Aν θυμάμαι καλά - και βλέποντας τις “playlists συντακτών” μάλλον καλά θυμάμαι - το διαχειρίζεται ένας τύπος από τη Ζάκυνθο που έβγαζε και ένα fanzine με αυτό το όνομα τω καιρώ εκείνω.
Μου είχε μείνει από τις αγγελίες του ΜΗ που έκανε καταχωρήσεις και επειδή είναι από το ωραίο νησί του Ιονίου που το έχω επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές!

Πάντως, και μόνο που αναφέρθηκε το όνομα του πάλαι ποτέ αρχισυντάκτη του Hammer και δεν πυροδοτήθηκαν οι, καθιερωμένες κάποτε, συζητήσεις, είναι ενδεικτικό του πόσος καιρός έχει παρέλθει - άλλωστε κι ο ίδιος, αν δεν έχει πατήσει τα 60, τα έχει πλησιάσει επικινδύνως!

3 Likes

Το χα πετύχει σε μια βιτρίνα στην Ιπποκράτους κοντά στην Πανεπιστημίου.Ούτε κ γω γνώριζα την υπαρξη του σάιτ.

2 Likes