Νομιζω το ειχαν βιντεοσκοπησει για να το κυκλοφορησουν επισημα, αλλα τελικα δεν το προχωρησαν. Αυτη πρεπει να ειναι η δευτερη μερα.
Νταξει, αναμνησεις. Δεν θυμαμαι καν αν ειχα παει κ τις 2 μερες, αλλα θυμαμαι να μαστε για τελειως λαθος λογους κουρεπελα ξημερωμα μετα το λαιβ εξω απο το next θεμιστοκλεους, να σκαει μυτη ο τενεκες ο ντανι, ο αλλος διπλα του ο βινσεντ να ναι καληνυχτακιας κ να ξεκιναει η κουβεντα απο ντρογκια(ντεν κανουμε mate) κ να αναλυουμε βιομηχανικη επανασταση κ θεσμοθετηση συνορων :-p
Εγω ημουν Νεα Σμυρνη, παντα δηλαδη, και ειχα προσπαθησει να μπω τσαμπα πιτσιρικακι, αλλα βαρεθηκα και εφυγα
Μετά την ακραία συναυλιακή ανομβρία των 80s, υπήρξε μια περίοδος που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο κομμάτι των nineties όταν τα live πολλαπλασιάστηκαν χωρίς όμως να είναι τόσο πολλά σε βαθμό κορεσμού, και ήρθαν στην χώρα μας συγκροτήματα στα ντουζένια τους ή σε ανοδική πορεία. Εντυπωσιασμένοι όλοι αυτοί από την θερμή υποδοχή αναγνώριζαν το ελληνικό κοινό σαν “το καλύτερο στον κόσμο”, ένα cliche που μέσα στην υπερβολή του έκρυβε μεγάλη δόση αλήθειας, κάτι που όσοι ήταν τότε “εκεί” μπορούν να το επιβεβαιώσουν!
Το γεγονός ότι το λένε ακόμη επιβεβαιώνει ότι ήταν απλά ένα κλισέ! Έκρυβε βέβαια και μια δόση αλήθειας, όπως πολύ σωστά είπες, αφού τότε είμασταν διψασμένοι, δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια ο κορεσμός που μοιραία έχει επέλθει πλέον - είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω παραστάσεων. Στην πρώτη μου συναυλία στο Ρόδον, στους Sodom το 1988, θυμάμαι ότι είχα ιδρώσει πριν καν βγει το πρώτο σαπόρτ, αφού κοπανιόμασταν με τις επιλογές του dj! Όταν παίχτηκε το Blasphemer στο ίδιο λάιβ, πρέπει να βρέθηκα από την 2η-3η στην 18η σειρά! Και παρόμοιες αντιδράσεις παροξυσμού υπήρχαν σε όλα τα τότε λάιβ - συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ιστορικού πακέτου Running Wild / Rage (οι Random δεν θυμάμαι να εμφανίστηκαν) που πόσταρε παραπάνω ο @The_Black_League . Αν δεν κάνω σοβαρό λάθος, πρέπει να ήταν η 1η φορά που ήρθαν περισσότερα από ένα ξενα συγκροτήματα για κοινή εμφάνιση στη χώρα μας.
ανάλογο περιστατικό Manowar στο αγκάθι (1993) με σαπορτ ένα βουλγάρικο συγκρότημα (το οποίο προφανώς δεν το ήξερε η μάνα του, ούτε και το έμαθε ποτε) νομίζω τα είχα δώσει όλα πριν καν βγουν οι manowar…
ήταν βέβαια και θέμα ηλικίας που είχα τότε , αλλά εκτός από εμένα ήταν και άλλοι που έκαναν - αν είναι δυνατόν - moshpit !!
Α, ημουν εκει. Δεν τους εβλεπαν οι Rage, μεγαλη εμφανιση. Ωραιοι ηταν και οι RW, δεν εχω παραπονο. Ενα-δυο χρονια μετα ηρθαν με support τους Raven, σαφως καλυτερη ισορροπια δυναμεων υπερ των πειρατων.
Οσον αφορα για τη διψα του κοινου τοτε, ισχυουν ολα. Θυμαμαι οτι επαιζαν καποιοι βουλγαροι (νομιζω) Asphyx πριν τους Candlemass, η αρβυλα στο κεφαλι πηγαινε συννεφο απο το stage diving και απο κεκτημενη ταχυτητα το SD συνεχιστηκε με τους σουηδους. Νταξ, τι να λεμε.
Έλληνες ήταν οι Asfyx! Είχαν παίξει θυμάμαι κ διασκευή Voivod, το ομώνυμο!
Εχεις δικιο, ηταν οι Ελληνες Asfyx και οχι οι μεταγενεστεροι ξένοι (ολλανδοι; κατι τετοιο) Asphyx. Παρασυρθηκα με τους “βουλγαρους” απο την αναφορα στους Manowar παραπανω
Αυτοί ήταν οι Era, που είχαν μια πολύ βραχεία καρι-era (σορυ, φεύγω!)
Τους οποίους Era τους… έραναν με αποδοκιμασίες οι οπαδοί των Manowar σύμφωνα με την τότε ανταπόκριση του ΜΗ από τις τρεις βραδιές στο Αγκάθι (οι “Βασιλείς” είχαν εμφανιστεί ένα βράδυ και στο Ιβανώφειο χωρίς support, σε αυτο ήμουν παρών).
…και κάπου εδώ βλέπω να ξεκινάει η κουβέντα για την “ιστορική” εκείνη ανταπόκριση με τίτλο How the Mighty Have Fallen (που φυσικά δεν αναφερόταν στην μπάντα εκ Βουλγαρίας) και τον γνωστό - μακαρίτη πια - συντάκτη που την υπέγραφε!
Λοιπόν, ξέθαψα αυτό το θρεντ, είχα μια πολύ ηλίθια ανάμνηση με τον @martian το πρωι, αφορά ένα video από μια εποχή κάπου σε ένα πλαίσιο χρονολογιών 2008-2011, όπου για τη συναυλια του thrash συγκροτήματος Assassin είχε δημιουργηθεί ένα promo video στα ελληνικά που ειχε μεινει ως καλτ ανάμνηση σε πάρα πολλούς από εμάς για τη γραφικότητά του, ειδικά της προφοράς του ονόματος της μπάντας.
Το video έκτοτε έχει εξαφανιστεί, καθιστώντας εμένα και τον μαρσιαν τρελούς στα μάτια όσων με πυγμή υποστηρίζουμε μπροστά τους ότι υπήρξε έβερ. Υπάρχει μισός άνθρωπος που το θυμάται ή ακόμη καλύτερα, ξέρει που να το αναζητήσουμε;