Το 72 ειναι πολυ καλυτερος δισκος απο το Reload.
Ε καλα δεν ξεπέρασε και κανένα αριστούργημα
Αλλα ναι συμφωνώ ευκολα κιόλας.
Εγω οτι εκανα το εκανα απο αγαπη, δεν μπορω να σε βοηθησω αλλο.
[ΤΟ reload ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΞΕΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ FIXXXER + 3 ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ]
Εννοείται
Το μεγάλο κρίμα για εμένα είναι ότι πολλά κομμάτια που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 4,5 λεπτά,
φτάνουν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λόγο να είναι 6,5 με 7 λεπτά .
Αυτή η μανιέρα έχει ξεκινήσει από το deathmagnetic και είναι πραγματικά εντυπωσιακό που δεν το καταλαβαίνουν ή δεν τους το λέει κάποιος …
Μία ψύχραιμη κριτική
Αυτη η “μανιερα” υπάρχει στους metallica απο την αρχη και το πιθανότερο είναι να υπάρχει και σε κομμάτια που αρκετος (; ) κόσμος λατρεύει.
Εδω ή απλα δεν το λατρεύουν κάποιοι ή δεν το κάνουν πετυχημένα.
Και τα 2 υποκειμενικά.
Περιληπτικα:
Ριφς/Χετ/Ηχος ολα οπως τα γουσταρω σε ενα Μεταλικα αλμπουμ.Shadows,Crown,Room…instant classics,Inamorata κορυφη.
Και μονο που στεκεται επαξια διπλα στον (αγαπημενο) προκατοχο του αρκει και περισσευει για μενα.Ανυπομονω να ακουσω τα καινουργια ζωντανα.Αλμπουμαρα!
Στο ιναμορατα ακουνε και άλλοι στοιχειά οραϊον-αουτλο-αστρονομυ ή είμαι μονος μου ;
Υ.Γ σχόλιά τύπου: ο χειρότερος τους, αλμπουμαρα κτλ , μου φαίνονται υπερβολικά και βιαστικά. Just my opinion ε.
Πράγματι,
υπάρχει από παλιά , τα παραδείγματα πολλά …
οπότε μάλλον (σίγουρα) δεν το κάνουν το ίδιο επιτυχημένα (και δεν είναι τόσο “υποκειμενικό” αυτό)
γενικώς περνάω καλά με το 72
δεν καταλαβαίνω πάντως τι σας αρέσει στο inamorata ειλικρινά
Inamorata ακούω ένα αρ γιου γκονα γκοου μαι γουέι σε πιο αργό
Απ’ το 5:20 και μετά είναι απ’ τις πιο ωραίες νότες που έχουν γράψει ποτέ
Ταξιδιαρικο όσο δεν πάει
Το έχω ακούσει 10-12 φορές μέχρι τώρα και δεν με κουράζει καθόλου
θα το ξανακούσω , δεν μπορεί κάπου θα κάνω λάθος…
Δέχομαι να μην αρέσει και καθόλου σε κάποιους ο δίσκος.
Μου κάνει απλα εντύπωση οταν αυτοί οι κάποιοι που έχουν έστω εκτιμήσει μέχρι και τραγουδια τύπου λορντς οφ σαμμερ - και τη συρραφή ιδεών του μαγκνεριου και/ή έχουν ψηλα στην προτίμησή τους κάποια κομμάτια του μπακ καταλογκ , που εγώ τα θεωρώ μέτρια/οχι και τόσο σούπερ, να μην εκτιμούν το 72 σιζονς.
Υ.Γ δεν χρειάζεται να σου κάνει το ιναμορατα. Εμενα μου αρέσει πολυ αυτή η γλυκιά-μελαγχολική μελωδία που τραγουδάει ο Het.
Την πρώτη φορα που το άκουσα - οδηγούσα- και ένιωσα οτι ήθελα να το τραγουδήσω , χωρις καν να ξερω πως πηγαίνει το κομμάτι.
Δεν είναι τόσο ότι δεν αρέσει μια χαρά είναι ο δίσκος
Να το κάνω πιο απλό : Metallica είσαι …τουλάχιστον ΕΝΑ έπος πρέπει να έχεις σε κάθε δίσκο. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε βρει από το έπος
ΥΓ μία μέρα τώρα ακούω το 72 σχεδόν αποκλειστικά
Για μένα το αργόσυρτο doom (sabbathικό, σχεδόν Sleep riff) στην αρχή με βάζει σε mood, μέχρι να έρθει αυτό το Geezer-ικό bass break στη μέση, τα mellow φωνητικά του James που λειτουργούν σα γέφυρα μέχρι το οργασμικό του σόλο. Αυτό μου αρέσει
Όχι δεν είσαι μόνος. Orion όχι τόσο αλλά Outlaw meets Misery για μένα. Με λίγο sludgy feeling α λα Fixxxer
Να πω κι εγώ την βλακεία μου , αλλά τόσο όμορφες doomιες από Μεταλλικα έχω να ακούσω απο το devil’s dance
Έχουν κι άλλα ωραία riff και τραγούδια αλλά εδώ στα you must burn & inamorata είναι πολύ πολύ έντονο. Τους πάει απίστευτα
Inamorata φανταστικό τραγούδι και στο τέλος δίνει ρέστα με τη φωνητική μελωδία …
Έχει ωραία στοιχεία ο δίσκος , δεν ενθουσιάζει και ίσως λείπει ένα χιτ ή ένα αξιομνημόνευτο riff / lead / ρεφρέν αλλά έχει πράγματα μέσα που του δίνουν ενδιαφέρον
Δλδ έχει ωραία ριφφ έχει ωραίες μελωδίες αλλά για μένα δεν συγκρίνεται με HTSD . Για μένα
Ευελπιστώ να βρω χρόνο να πούμε και πιο αναλυτικά
Χειρότερο τραγούδι του RELOAD > όλο το 72
Προχωράμε
72 Seasons λιγότερο Αναμενόμενο/προβλέψιμο απο αυτό το σχόλιο.
Ν Α Ι