Metallica - 72 Seasons

Θα ξαναμπώ σαυτό το θρεντ μετα απο κανα 6μηνο οταν θα εχει ηρεμίσει λίγο η φασούλα γιατο το βλέπω οτι σε λίγες ωρες απο τώρα θα βαρανε τα ποσταρισματα με τις επιθεσεις και τις ατακαρες το ενα πίσω απο το άλλο όπως γίνεται σε κάθε κυκλοφορία τους.( όπως κ στους άλλους).
Τα λέμε μετα το καλοκαίρι εδω μέσα με αναλυτική κριτική.

1 Like

Όχιιιιιι!!!
Αυτή είναι η μαγεία, η κουβέντα και οι ατάκες εδώ μέσα! Τα περιμένω όπως περιμένω και το δίσκο!

1 Like

Τωρα μετα απο τοσες κριτικες που διαβασατε θα μου πειτε αν ο δισκος ειναι καλος και πιο τραγουδι σας αρεσε πιο πολυ;

1 Like

Too Far Gone, το άκουσα μία φορά αλλα το ριφφ θυμίζει έντονα No Remorse.

Βγήκε!
Όχι και στην καλύτερη ποιότητα… :smile:

Κάτι τέτοιο δεν περιμέναμε?

Εγω το βρηκα σε μια χαρα ποιοτητα παντως θα το ακουσω μετα

1 Like

ναι ανέβηκε με καλή ποιότητα σε όλα τα γνωστά μέρη.

:scream::scream::scream::scream:

1 Like

Το έβαλα να το ακούσω εχθές το βράδυ, βραδινή βόλτα με σκυλάκο. Θεωρητικά ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ευχάριστα μία βόλτα. Ποτέ δεν ήμουν βαμμένος οπαδός, αλλά εκτιμώ όλα τα άλμπουμ που έχουν βγάλει, ακόμη και το St. Anger για τους πειραματισμούς που ήθελε να κάνει.

Το HTSD ήταν κι αυτό ευχάριστο, με ορισμένα πολύ καλά τραγούδια μέσα (δεν θα το έλεγα ποτέ δεκάρι), αλλά ήταν τίμιο, και συνεπές. Ό,τι single ακούσαμε από το 72 Seasons το βρήκα διασκεδαστικό, αλλά μάλλον μέτριο/generic.

Με μία ακρόαση, το άλμπουμ στο σύνολό του το βρίσκω μέτριο/generic και σχόλια τύπου “κάνουν απλά τη φάση τους, μην έχουμε απαιτήσεις” τα ακούω μεν, αλλά δεν τα ενστερνίζομαι. Εννοώντας, όχι ότι πρέπει να επανεφεύρουν τον τροχό, αλλά περιμένω σίγουρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα επειδή δεν θεωρώ ότι στα 60 κρεμάς τα γάντια σου και βγαίνεις στη σύνταξη (από συνθετικής άποψης, άλλο τα λάιβ).

Γενικά, μπορώ να ευχαριστηθώ με έναν δίσκο Metallica, ψυχαγωγικός θα είναι, hype θα έχει παίξει, μία στάνταρ ποιότητα θα την έχει. Αλλά γενικά, το “72 Seasons” το βρήκα στην καλύτερη χλιαρό, στη χειρότερη generic rock sounds σε βίντεο γκέιμ ή διαφήμιση. Σίγουρα υπάρχουν και κομμάτια που περνάνε αρκετά τον μέσο όρο, αλλά στο σύνολό του - και με την πρώτη ακρόαση μόνο, ε, υπενθυμίζω - είναι ένα μεγάλο σφίξιμο φρυδιών.

Επίσης, ο Κιρκ νιώθω σαν να το ξεχείλωσε αυτή τη φορά με τα one-take solos.

12 Likes

Θα περιμένω αύριο να ανέβει Spotify

1 Like

Εγώ σε καμία περίπτωση δεν το βρίσκω generic. Έχει μέσα μουσική που δε μοιάζει με κανένα άλλο δίσκο τους.

Δεν έχει τις κορυφές του HTSD (το οποίο είχε higher highs και lower lows), αλλά είναι πιο συνεπές από την αρχή ως το τέλος.

Τα 3-4 μεγάλα τραγούδια του τα έχει. Αλλά περισσότερα το βράδυ με μια πιο νορμαλ ακρόαση.

3 Likes

Shadows Follow: ωραία εισαγωγή, πρέπει να το ακούσω ξανά
Sleepwalk My Life Away: b side από το Load? η φωνή του Het ευωδιάζει bourbon
You Must Burn! : αργόσυρτο σχεδόν doom με ένα σημείο να θυμίζει, φωνητικά, Alice In Chains, θα κουνήσει κεφάλια
Crown of Barbed Wire: ΟΚ το βασικό ριφφ, mid tempo, μέτριο ρεφρεν
Chasing Light: There’s No Light! εισαγωγή φτιαγμένη για meme, Hetfield να φωνάζει lean on me! καλό!
Too Far Gone? No Remorse 2023, Thin Lizzy δισολία μετά το δευτερο ρεφρεν και κάτι ωωω, πάρα πολύ καλό!
Room Of Mirrors το έχω λιώσει απο χθες, τρελή κομματάρα, η δισολία με κάνει να σηκώνομαι όρθιος να χειροκροτήσω, τα σέβη μου για τη φωνητική μελωδία κύριε Hetfield, έχει και yeah yeah 10/10
Inamorata: εντελώς Sabbath ριφφαρες, φοβερός Hetfield γτχμ χρονιάρες μέρες, γύρω στο 5:15 ακούμε μόνο μπάσο και hi hat και μελωδικό James να τραγουδάει και γύρω στο 6:40 No, no, no, no, no, no Not while I’m livin’ μου θυμίζει Baroness ρε μαλάκες! Φανταστικό τελείωμα επίσης!

ΟΚ πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα με μια πρώτη ακρόαση

10 Likes

Να συμφωνήσουμε πως το δεύτερο μισό είναι το καλύτερο;
Ειδικά τα 3 τραγούδια που κλείνουν το δίσκο είναι μεγάλα κομμάτια για μένα.
Ρωτήστε με σε 10 χρόνια αν το Inamorata είναι επιπέδου Fixxer, Outlaw κοκ, αλλά δεν το απορρίπτω να το βάζω στην ίδια πρόταση όταν καταλαγιάσει η σκόνη

4 Likes

Shadows follow στα κορυφαία

7 Likes

Να συμφωνήσουμε, τωρα το ακούω άλλη μία, ο δισκος δεν εχει τα fillers του προηγούμενου, μαλλον ούτε και τις κορυφες του αλλά ακούγεται πολυ πιο focused και συμπαγής.
Και ακριβώς έχει τα καλύτερα τραγούδια στο τέλος αντίθετα απο το hardwired.

Shadows follow σκοτώνει όντως!

5 Likes

rooom αν είχε λιγο πιο δυνατο ρεφρεν θα εμπαινε ανετα στα κλασικ τους. τρομερη μελωδια απιστευτο παίξιμο

3 Likes

Αυτή η μελωδία με έχει στοιχείωσει. Το έχω ακούσει 40 φορές για τις αρμονίες στις κιθάρες (και τη φωνάρα του Χετφιλντ που σε όλο το άλμπουμ κάνει κατάθεση ψυχής)

3 Likes

gif τσάκωνα να λέει γαμιέστε

4 Likes

κομματαρα!

sorry :stuck_out_tongue:

4 Likes