Metallica - 72 Seasons

έχουν πάρα πολλές αυτό αναφορές μέσα και μια καραμπινάτη σε diamondhead αλλά και σε maiden(another world) και και και. αν αυτό έγινε όπως παίζανε, καλή φάση … αλλά τι να πω. εμπνευσμένη ναφθαλίνη μυρίζει.
μ άρεσαν κάμποσα σόλο. ιδιαίτερα τα πιο γιούχα. αλλά κάποιος να πάρει το wah από τον μπούκλα.
τα σινγκλ, φαίνονται λογικά εκ των υστέρων.
το if darkness μακράν το πιο “ολοκληρωμένο” και καλό κομμάτι στο δίσκο.

ενα 7/10 ?

@Storm a bathroom ? χαχααχα, μεγάλο έπος.

2 Likes

Χαχα διαβασα καλα λογια για το συγκεκριμενο και λεω να το ψαξω στο ytube μπας και το ανεβασε κανενας.Ε επεσα σε αυτο και δεν αντεξα να μην το ποσταρω :grin:

2 Likes

Μετά από μια ακρόαση από την αρχή ως το τέλος, τα μόνα κομμάτια που δε με άρπαξαν με τη μια είναι τα Sleepwalk My Life Away και Chasing Light (από τα non-singles, προσθέτω και το Suicide και είναι οι μόνες meh στιγμές για εμένα).

Το Lux σε ροή δίσκου δεν είναι μόνο ωραίο τραγούδι, αλλά και απαραίτητο. Το Crown έχει τα πιο mixed reviews αλλά μου άρεσε πολύ.

Τα 4 κομμάτια στο κλείσιμο, Shadows και You Must Burn είναι στα καλύτερα σαν αρχική εντύπωση.

Το Room δε μπορώ να το κάνω να ξεκολλήσει από το repeat. Χέτφιλντ, δισολια, σόλο, Mercyful Fate feeling, όλα υπέροχα. Αυτό το τελείωμα του…

Inamorata. Εκει, στο δεύτερο μισό βρίσκεται ο πιο εκφραστικός, παθιασμένος, χαροκαμένος James όλων των εποχών. Sabbath μπάσιμο, My Friend of Misery μελαγχολία, Outlaw Torn σβήσιμο (α, ρε James αυτά τα σόλο σου μέσα στο συναίσθημα είναι)… Το δεύτερο μισό είναι κόσμημα στη δισκογραφία τους. Φοβερά εμπνευσμένο κομμάτι. Το πιο σύντομο 11λεπτο τραγούδι όλων των εποχών.

3 Likes

C ya at the mall!

1 Like

Από ότι έχω ακούσει ως τώρα:

Shadows Follow 10/10
Sleepwalk My Life Away 10/10
You Must Burn! 10/10
Room of Mirrors 9/10
If Darkness Had A Son 8/10
Screaming Suicide 6/10
72 Seasons 5/10
Lux Eternal 5/10

Έχω κλάψει που έβγαλαν ως 4 singles πιθανότατα τα 4 χειρότερα του δίσκου :smiling_face_with_tear:

3 Likes

Ετοιμάζω το rar με τα screenshots για να στο κανω γαμήλιο δώρο!

6 Likes

Low man’s lyric, The unforgiven II, Turn the page, Bleeding me…

Really gif – EpicPew

4 Likes

Μόλις το άκουσα και είναι έπος. Επιπέδου Enter Sandman, φοβερή σύνθεση.

1 Like

Μια χαρα ειναι ο δισκος ( σε 2 ακροασεις) , το μονο μου παραπονο οτι σα να ξεχειλωσαν σε διαρκεια καποια τραγουδια…

Για αυτο την αγαπαμε αυτη την μπαντα !!!

3 Likes

Πρώτο άκουσμα και μπορώ να πω οτι ο δισκος είναι πολύ καλυτερος απ’οτι περίμενα.

Shadows follow ΣΚΟΤΩΝΕΙ απλά, Inamorata το Outlaw Torn του 2023, Sleepwalk ενσ πιο επιθετικο load κομμάτι με τρομερό τελείωμα, You Must Burn σκέτη πόρωση, Chasing light και too far gone θα κουνήσουν πολλά κεφάλια στα live και για το Room of mirrors τα έχετε πει πιο πάνω, κομματάρα!
Ο δισκος έχει ποικιλία, σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται μονοδιάστατος ή να εχει έλλειψη από ιδέες και έμπνευση.

Μόνο μου παράπονο ο Kirk…προσπάθησε λίγο παραπάνω ρε, ο Papa Het δινει οτι έχει και δεν έχει.

Συνεχίζουμε…

4 Likes

Shadows - Sleepwalk - Inamorata ως τώρα.
Νομίζω ότι ο δίσκος δεν πάσχει από έμπνευση αλλά από καλά refrain.

9 Likes

Σας διάβασα όλους αλλά θα κρατηθώ να το ακούσω αύριο κι επίσημα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Crown το καλύτερο του δίσκου ενδεχομένως με μια πρώτη ακρόαση στο μολ

1 Like

Οσο απεγνωσμενα και να θελεις να παραβρεθεις στον γαμο μου, δε θα σε καλεσω! :stuck_out_tongue:

Εχοντας ακουσει πλεον ολοκληρο τον δισκο 2 φορες, επιβεβαιωνω ολοκληρωτικα το αποπανω, και απλα εχω κλαψει που οι Metallica μας ΤΡΟΛΛΑΡΑΝ τοσο ασχημα με τα singles, κι ας εγινε αθελα τους ολο αυτο.

Shadows Follow, Sleepwalk My Life Away, You Must Burn! , Chasing Light, Room Of Mirrors, Inamorata φοβερα ενδιαφερουσες και γαματες κομματαρες, με φοβερες στιγμες μεσα και τρελο groove. Too Far Gone? και Crown Of Barbed Wire πολυ ωραια τραγουδια, αν και τα βαζω λιγο πιο χαμηλα απο τα 6 που ανεφερα.

If Darkness Had A Son το μονο που διασωζεται καπως απο τα 4 singles ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, και τα υπολοιπα 3 πραγματικα τα πεταω στα σκουπιδια, θα τρωνε για παντα skip, δεν βρισκω τιποτα ενδιαφερον σε καποιο απο τα Lux Eterna, Screaming Suicide και 72 Seasons.

Αυτα για τωρα, εκτενης και πωρωτικα γραφικη αναλυση αργοτερα , με ΠΑΡΑ πολλα λογια για το You Must Burn! και το Chasing Light, το οποιο ειναι low key αριστουργημα.

ΥΓ1. Τα 8 που δεν ειχαμε ακουσει ως τωρα, οτι πιο κοντινο στο Black Album εχουν βγαλει ποτε.

ΥΓ2. Λετε για Orion, λετε για Friend Of Misery, λετε για Call Of Ktulu, λετε για Black Sabbath (αυτο βασικα ειναι σωστο σχολιο), αλλα κανενας σας δεν λεει την απολυτη Αληθεια για το τι θυμιζει το Inamorata, κυριως γιατι αρκετους μπορει και να τους τσουζει, αλλα το πραγμα το οποιο θυμιζει περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο ειναι ο ακατανομαστος δισκος με το πλαστικο μανεκεν στο εξωφυλλο…

ΥΓ3. Λαρς σε αγαπαω σε εκτιμαω αλλα καποιες φορες πρεπει να παρεις το ταμπουρο και (α) να το χαμηλωσεις αρκετα στην μιξη και (β) να το βαλεις εκει που ξερεις. Μου τρυπησε παλι τα αυτια ο καλικαντζαρος.

2 Likes

To Sleepwalk βασικά είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι του λείπει ένα γαματο ρεφραιν, γιατί όλα τα υπόλοιπα τα έχει. Φοβερό intro, πολύ ωραίο σόλο, ωραίο fill από τον Λαρς, όμορφο τελείωμα.

Σε δικαίωσε ο Χέτφιλντ για τους Thin Lizzy. Σε αυτό και στο Room of Mirrors τους ανέφερε σαν επιρροές, όχι τυχαία τα 2 αγαπημένα μου κομμάτια.

To Fixxxer παρέλειψες, αλλά whatever floats your boat. Εμένα -επιμένω- αυτά τα 40 δευτερόλεπτα που λειτουργούν σα γέφυρα μεταξύ του πανέμορφου μελωδικού μπάσου (ζούσα και χωρίς το hi hat σε εκείνο το υπέροχο σημείο) μέχρι το οργασμικό αρμονικό σόλο είναι παράσημο στο πέτο του James.

2 Likes

To hi hat θέλω να του δώσω μια κλωτσιά στο Inamorata…

1 Like

Ξερω πολυ κοσμο που ενοχλειται απο το hi hat γενικως, αλλα εμενα πολυ σπανια να με πειραξει… θα το ξαναβαλω στο Inamorata αλλα δε θυμαμαι να περναει καν απο το μυαλο μου. Ας πουμε για το Inamorata οτι ο Tony Iommi και ο Geezer Butler θα ηταν Περηφανοι με Π κεφαλαιο αν ειχαν αυτο το τραγουδι στο ρεπερτοριο των Sabbath ετσι?

1 Like

O Trujillo ανέφερε “Old Sabbath” και Geezer ονομαστικά για να περιγράψει το break.
Ακόμα και Sleep θυμίζει η έναρξη. Πολύ ιδιαίτερο κομμάτι.

Ενα ακομα υστερογραφο:

Διαφωνω καθετα με οσους κανουν απαξιωτικα σχολια για τον Χαμμεττ για την συνεισφορα του στον δισκο αυτο. Δεν θυμαμαι μετα απο 2 ακροασεις σε ποια τραγουδια, αλλα ο τυπος εχει γραψει μερικα καταπληκτικα σολιδια.

5 Likes