Από μνήμης, You Must Burn, Sleepwalk, Chasing Light, Too Far Gone, Darkness. Παρα πολύ καλός
Chasing Light πραγματικά οτι χειρότερο οπτικά εχω δει σε μεγαλη οθόνη. Τραγουδι ευχάριστο αλλα πόνεσαν τα ματάκια στο σινεμα με το αταρι
Γενικά ήταν λίγο προχειροδουλειά τα clip με εξαίρεση τα 2 τελευταία ίσως.
Continuing the discussion from Metallica - 72 Seasons:
Εμενα μου φτανει απο μπαντες σαν τους metallica να βγαζουν δισκο με εστω και ενα κομματι που θα ηθελα να προστεθει στο ρεπερτοριο για τα live. Αυτο το κομματι ειναι το inamorata, το οποιο εχει πολυ ενδιαφερουσες ιδεες ενα James να τα δινει ολα και μου αρεσει και αυτο το thin lizzy feeling που μου βγαζει στα lead γεμισματα.
Sorry αλλα για τα υπολοιπα δεν ενστερνιζομαι τον ενθουσιασμο. Υπαρχουν καλες ιδεες, καλα ριφς αλλα οχι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και προφανως ο προηγουμενος δισκος με τις αδυναμιες ηταν καλυτερος.
Η ιδια μανιερα πανω κατω. Εισαγωγη generic χωρις μελωδια ολοι μαζι ντραμς + κιθαρα και μετα ριφς που αμα τα ανακατεψεις θα χωρουσαν σε ολα τα κομματια αυτου και του προηγουμενου δισκου, ητοι χωρις χαρακτηρα. Επισης μου λειπει και ενα ακουστικό ρυθμικο σημειο που δεν ακους πουθενα στο δισκο με αποτελεσμα να κυριαρχει μια μονοτονια στην αναπτυξη των ιδεων.
Δίσκος grower, κατόρθωμα για την μπάντα υπό όποιες συνθήκες κι αν το δεις. Σαν ολοκληρωμένη πρόταση το θεωρώ ανώτερο του Hardwired… επειδή ακριβώς του λείπουν τα πιασαρικα σημεία - ρεφρέν, έχει όμως άψογα riffs και κορυφαία solos.
Τα No no no του James είναι εμβληματικά και σκίζει σωθικά το τέλος με το miserly la la la . Θα ήθελα μια διαφοροποίηση με μια γαμάτη μπαλάντα για παράδειγμα, καθώς ο δίσκος είναι τσίτα metal, πάραυτα εύγε μωρή μπαντάρα.
Ανέβηκε Spotify
Τα λέγαμε
Ενα ακομα απο μενα, τρεχουμε και σηκωνουμε χερακια ψηλα για να ετοιμαζομαστε για το κωλοτουμπιδι
Αυτο μπορουμε να το πουμε μαλλον σε κανα 2 χρονια, κι οχι μετα απο λιγες μερες ακροασεων
Για μενα ειναι μεγαλυτερη μαγκια να μπορεις να γραφεις μετα απο 40 χρονια αξιολογα ρεφρεν και πιασαρικα σημεια παντως, ριφφ και καλο ηχο πλεον μπορουν ολοι να εχουν. Ασε που βρισκω το HTSD ανωτερο οσον αφορα τα ριφφς αλλα οκ περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Καμια κωλοτουμπα, παραμενει μια αξιοπρεπης πλην ανιση κυκλοφορια απο τους Metallica, η οποια δεν προκειται για μενα να ξεπερασει σχεδον κανεναν απο τους δισκους της μπαντας με μονες πιθανες εξαιρεσεις κανα δυο το πολυ…
Θα ψηνουμε αρνί και θα ακουμε metallica!
Στο μεταξύ, το δεύτερο μέρος του εισαγωγικού riff του Inamorata το έχω ξανακούσει κάπου αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα που. Θα το βρω που θα πάει. Στην αρχή είπα λες αυτό αλλά όχι το έχω ακούσει αυτούσιο κάπου for sure.
Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του James και στους στίχους!
Μόνο μια ακρόαση μέχρι στιγμής
Αν και δύσκολα θα υπάρξει ολοκληρωμένη δεύτερη
Χάμετ γμτχσ είναι και Μ. Παρασκευή κάποιος να του σπάσει το wah . Πέτα το μην το ξαναχρησιμοποιήσεις , σε έχω βαρεθεί ενώ είσαι ωραίος μουσικός
Inamorata φανταστικό τραγούδι το μόνο που με έκανε να σηκώσω κεφάλι από αυτό που κάνω παράλληλα. Πραγματικά φανταστική σύνθεση
Τζεημσακος οριακά one man band φέτος με πολύ μεγάλη δόση υπερβολής προφανώς . Απλά μοιάζουν τόσο προσωπικοί κάποιοι στίχοι και έχει ένα τόσο αγνό πάθος για 60ρης ζαμπλουτος
Αιώνιο ρισπεκτ
Δεν είναι κακός δίσκος αλλά δεν έχει και τα στοιχεία που έκαναν την πρώτη πλευρά του HTSD να ενθουσιαστω
Συνεπώς θα συμφωνήσω ότι μάλλον είναι grower και θα με πιάσουν κι άλλα κομμάτια σταδιακά
…μιλάμε για έναν ωκεανό από γαμιστερα ριφ ε
Μου άρεσε πολύ στην πρώτη ακρόαση, οψομεθα
Διαφωνώ αρκετά εδώ. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που δε Νοιώθω να κάνει κατάχρηση και όπου χρησιμοποιεί wah έχει ουσία.
Edit: πχ το You Must Burn είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για μένα. Το χρησιμοποιεί και στο σόλο και στα leads κι όμως ταιριάζει τόσο πολύ
δεν έχω δει τι παίζει youtube, σε αυτά αναφέρεσαι; Έχουν ανεβάσει τα “κανονικά”; Γιατί από όσα έπαιξαν σινεμά (αυτά που ήταν κανονικά βιντεοκλιπ και όχι γραφικά υπολογιστή όπως το κινούμενο αλουμινόχαρτο στο shadows follow) ο Tim Saccenti έχει κάνει τρομερή δουλειά. Εντυπωσιακά.
Για τα κινούμενα αλουμινόχαρτα λέω! Τα video clip είναι όντως εξαιρετικά. Απλά θα περίμενα να υπάρχει video clip για κάθε τραγούδι (όπως με το HTSD) αφού υπήρχε πρεμιέρα στο σινεμά
Κι εγω ετσι το περίμενα αλλα επενδυσαν αλλου φέτος
Crown of Barbed Wire μεχρι τωρα αγαπημενο τραγουδι…
Άκουσα και το κομμάτι που δεν είχα ακούσει χθες, το Crown of Barbed Wire.
Οκ μιλάμε για δισκάρα, τελος!
Οτι καλύτερο έχουν κάνει από τo Load και μετά.
Ισως τελικα απο τα 4 singles, το Screaming Suicide και If Darkness να ειναι τα χειροτερα κομματια του δισκου.
Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κακά κομματια βεβαια, έχουν τις στιγμές τους.
Lux ειναι άψογο για αυτο που θελει να είναι και φάνηκε και στο live στον Kimmel και το ομωνυμο ειναι οτι πρέπει για opener.
Εντυπωσιακά τα αλουμινόχαρτα; Φοβερή δουλειά ο Saccenti; Μηπως σου άρεσε και το ασπρόμαυρο ατάρι που προκαλούσε επιληψία;
Πραγματικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά για £35 που έδωσα με τον γιό μου χτες στο σινεμά ε περίμενα όλα να είναι videoclips κανονικά.
Τέλος πάντων. Ο δίσκος φαίνεται να γαμεί οπότε αυτό έχει σημασία.
Εννοει τα υπόλοιπα.
Οχι τα “καμμένα”.