Metallica-Death Magnetic (2008)

Δεν με ενδιαφερει σε ποιο δισκο θα μοιαζει η παραγωγη.
Δεν με ενδιαφερει το αν το γυρισανε παλι για να πουλησουν.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ακουσω τραγουδια που να εχουν κατι να μου πουν!

Κατσε ρε μλκ, η τεραστια mainstream επιτυχια ηταν το Black πολυ περισσοτερο απο το Load.

Μην με παρεξηγεις, και εγω λατρευω το Load οπως ξερεις, αλλα μου ειχε λειψει τοσο πολυ το να ακουσω ενα τραγουδι σαν το My Apocalypse απο τους Θεους. Χαμος θα γινει στα λαιβ με δαυτο.
Οσο για το TDTNC μου εχει κολλησει απιστευτα, παιζει να το εχω ακουσει καμια πενηνταρα φορες! Αυτα ειναι!

Οσο για τα κλασσικα ελληναραδικα, αα παιζουν ροκ ειναι ξεπουλημενοι, ααα ξαναπαιζουν μεταλ ξαναξεπουληθηκαν, ειναι αναξια σχολιασμου. Αμα σας χαλαει τοσο ρεπαιδια μην το αγορασετε και αφηστε εμας τους αμυαλους φανμποηδες να παμε να πεταξουμε τα λεφτα μας, τι να κανουμε?

back to Athens…

λοιπον το …The Day That Never Comes…που εχω ακουσει και πιο πολυ ειναι παρα πολυ καλο κοματι…

παρολαυτα δεν θελω να ακουω κ παρα πολυ αυτα που βγηκαν…καλυτερα πιστευω να περιμενεις να παρεις το cd στα χερια σου και να το ακουσεις ολοκληρο …για να μου αφησει και μια ενιαια εντυπωση…

εχει παραγγελει κανεις απο το μισιον μεταλλικα το πακετο …death in α coffin??..με το εξτρα υλικο…την σημαια…κτλ…θα πρεπει να λεει τρελα αλλα επειδη δεν παιζει χρημα…θα αρκεστουμε στο απλο cdaki στις 12 απο μετροπολις…

παντως εμενα το TDTNC …μου θυμισε load περισσοτερο…

και αυτο ειναι πολυ καλο…

Καλό ήταν το the day that never comes… Είχε και μελωδία, αν και όπως είπε ο απο πάνω περισσότερο προς Load εποχή φέρνει (δεν το λέω για κακό, απλά το επισημαίνω)… Το Cyanide δεν το κρίνω από 1 live, γιατί αλλιώς θα είναι στο cd με καλή ποιότητα ήχου…

Μα το πρόβλημα δεν είναι ο ήχος, αλλά οι συνθέσεις! :wink:

ένα πολύ όμορφο κομμάτι από ατσάλικα…
σίγουρα πιο δυνατό από τα 2 προηγούμενα…
όσο το ακούω τόσο με προσεγγίζει…
δεν είναι το θεικό κομμάτι, αλλά κάτι που ακούς και λες “ναι, αυτό είναι ατσάλικα”…
όπως έχουμε πει ας περιμένουμε το όλο album…

Now playing: Rob Halford - The One You Love to Hate
via FoxyTunes

αντε να βγει το cd γιατι στο τελος θα αρχισουμε να αναλυουμε και καθε νοτα που παιζουν και αν την παιξανε καλα:p:p

Μιας και ζητηθηκε αποσπασμα / λινκ, ειναι απο συνεντευξη στο Κερρανγκ. Βεβαια, εννοειται πως δε πεταξαν απ ευθειας μπηχτη. Το πηραν σε φαση ‘‘οκ, τοτε καλα ηταν, αλλα προσπαθουσαμε να κανουμε κατι διαφορετικο, ενω τωρα ειμαστε πραγματικα γεματοι ζωντανια και προσεχετε, δεν ειναι πισωγυρισμα’’.

On METALLICA’s new album, “Death Magnetic”:

Lars Ulrich (drums): “I can honestly say that this album is the best album we could possibly have made. Can I guarantee that people will like it as much as they like our older albums? No, I can’t; I can’t offer any guarantees. But I promise you that we could not have made a better album.”

Kirk Hammett (guitar): “This album is some of the best music we’ve made in the past 15 years. A lot of the albums we made post-‘Black’ album were us trying to get away from a perceived METALLICA sound. That was the right thing for us at the time, but we don’t feel we have to do that anymore. And to be truthful, it’s fun to play fast, to be heavy. We’re now all on the same page with regards to that. I’d even go so far as to say that we even missed playing that way.”

James Hetfield: “This album has a hunger and a youthfulness about it. We had a new producer, a new bass player… and we worked really hard to get it right. So when you ask me if it is good, if it’s really good, I can honestly say, ‘Yes, it is!’”

Kirk Hammett: “I think we’re all aware of the danger of becoming a band that exists in the past. I think any band that’s been around as long as we have has to face that. But [‘Death Magnetic’] is going to prove to people that we never lost our ability to make an album like this. We just chose not to. And I’ll stand by those words.”

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=103407

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι το συνταρακτικό που θα δικαιολογούσε την επιστροφή του παλιού λογότυπου, όσον αφορά τη ποιότητα πάντα γιατί στο στυλ υπάρχουν στοιχεία από τις παλιές καλές μέρες.

Καταρχήν να πω τη γνώμη μου για τα τρία κομμάτια. Το the day μ’ αρέσει πάρα πολύ και αν κάποιοι το βρίσκουν ασύνδετο μάλλον είναι πολλά τα χρόνια που ακούσαμε Μετάλικα κομάτι με γέφυρες και αλλαγές. Το My Apocalypse τα σπάει, όμορφο θρας και το Cyanide νομίζω πως είναι το πιο “δύσκολο” απ’τα τρία.

Να ρωτήσω τώρα:
Σε τι ακριβώς τα βρήκαν “σκούρα” οι Μετάλικα και γυρνάνε πίσω στο στυλ τους; Εμπορικά; Νομίζει κανείς πως το Load πούλησε τρελά και τα επόμενα δεν πούλησαν; Η μήπως πως δεν θα πουλήσει τo Death? Πάντα πουλάνε οι Μετάλικα και δεν χρειάζονται εσκμένο πισωγύρισμα για να πετύχουν εμπορικά.
Άλλωστε δεν το λέει καθαρα ο Κερκ: “Κάναμε τα πειράματά μας, βαρεθήκαμε και επιστρέφουμε στον ήχο μας”. Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνει κάποιος απ’ αυτό;
Λόγω ηλικίας το Load δεν το είχα σε πολύ μεγάλη υπόληψη, αλλά όπως και σε πολύ κόσμο “ωρίμασε” και σε μένα και το θεωρώ πολύ καλό άλμπουμ. Αν όμως το Load κατάφερε να κερδίσει την εκτίμησή μου, σίγουρα θα την κερδίσει και το Death, που είναι ακόμα πιο κοντά σε αυτο που θέλω να λέω το αγαπημένο μου γκρουπ. Στην παραγωγή δεν μ αρέσουν κάποια πράγματα (εκεί είναι και οι περισσότερες ενστάσεις όλων), αλλά αυτά που έχω ακούσει μέχρι τώρα μου αρέσουν πολύ και όσο περνάει ο καιρός περισσότερο.
Η αλήθεια είναι πως είμαι ευχαριστημένος με τα λεγόμενα του Κερκ. Πιστεύ πως η εναλλακτική τους πορεία πήρε τέλος.

*Και ξαναλέω. Θυμίζει παλιά άλμπουμ; Αυτό δεν θέλαμε; Ή μήπως όχι; Ξέρουμε τι θέλαμε; Μπα…

Αυτο που θελαμε ολοι ειναι να εχουν συνθεσεις της προκοπης. Το στυλ ειναι δευτερευον.

το ξαναγράφω

τα νέα κομμάτια είναι οι metallica του 2008. ούτε slayer, ούτε justice, ούτε kill em all, ούτε load, ούτε τίποτα από όλα αυτά, όσο κ αν προσπαθούμε να βρούμε αναλογίες…

παίξανε λίγο γρήγορα πάλι κ το βρήκαμε “battery 2008”… ε όχι ρε παιδιά, δεν είναι έτσι.

ας περιμένουμε άλλο λίγο. δεν ξέρω αν θα μου (μας) αρέσει το album, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι θα είναι ζόρικο κ για πολλές ακροάσεις, όπως κάθε νέος δίσκος των metallica…

υπομονή

Doing!!! :bounce:

Σωστός…
Αλλά κι εσύ πιθανολογείς πάνω σε λάθος, ή ας πούμε υποκειμενικά, δεδομένα, και άρα - σύμφωνα με εσένα είσαι εκ προοιμίου λάθος - όταν γράφεις το εξής:

:slight_smile:

Με τους Metallica το πρόβλημα δεν είναι οι συνθέσεις (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ίσως), αλλά η γκρίνια και η κακεντρέχεια που χαρακτηρίζει ορισμένους ακροατές τους. Τα ίδια γινόντουσαν όταν βγήκε το And Justice For All, μετά με το Black Album, ακόμα περισσότερο με το Load (κάποιους μάλιστα χάλασε περισσότερο το ότι έκοψαν τα μαλλιά τους, παρά το ίδιο το άλμπουμ #-o ), τα ίδια με το St. Anger (ok κακή παραγωγή, αλλά συνθέσεις που δεν γράφουν άλλες “γκρουπάρες”) και φυσικά (όχι θα έλειπαν) τα ίδια και τώρα με το… αναμενόμενο ακόμα Death Magnetic.
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

δεν το καταλαβα το doing???

θεωρω το justice αλμπουμαρα απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο τραγουδι…και μου ειναι το αγαπημενο μαζι με το ride…

το metallica ενα απλως καλο αλμπουμ με 5-6 κομματαρες και τα υπολοιπα μετρια …προσωπικα μου ειναι εντελως αδιαφορη η εμπορικη του επιτυχια και το κατατασσω πολυ χαμηλοτερα απο το ride the lightning το master και το justice…

επισης και το ride και το master τα θεωρω αριστουργηματα στο ειδος τους αλλα εχω λιγο παραπανω εχω το ride…

το doing Που παει???

Γενικά γούστα είναι αυτά και δεν μπορεί να πει κανείς κάτι… αλλά ειδικά η δεύτερη σύγκρισή σου, αντικειμενικά (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο) δεν στέκει. Το MOP είναι ανώτερο από το RTL από όλες τις απόψεις. Όχι ότι υποτιμώ το RTL, κάθε άλλο. Απλά τα αριστουργηματικά άλμπουμ είναι λίγα… και το MOP είναι ένα από αυτά, όπως και να το κάνουμε. Κατά τ’ άλλα ο καθένας με τα γούστα του και τις απόψεις του (για αυτό υπάρχει και το φόρουμ) :slight_smile:

Kαι το Master of Puppets και το Ride the LIghtning, αντικειμενικα, ειναι δυο τελειοτητες… Οποτε αντικειμενικα δυο τελειοτητες δεν μπορουν να συγκριθουν. Υποκειμενικα ειναι αλλο θεμα…

οι μετάλλικα είναι η μεγαλύτερη μπάντα του γαλαξία κ έχει βγάλει μόνο δισκάρες

κόφτε το οφφτόπικ πλζ

Μόνο που εγώ δεν πιθανολογώ. Απλά ρώτησα αν έχει σκεφτεί μια εναλλακτική εξήγηση στην γκρίνια.
Βέβαια επειδή μέσα βαθιά σε όλους τους φανμπόυδες των Μετάλλικα υπάρχει το μεγάλο ερώτημα “μπορούν πλέον οι Μετάλλικα να γράψουν κανά κομμάτι τις προκοπής?” το οποίο σας τρώει τα σωθικά και ας μην το παραδέχεστε, έσπευσες και εσύ να “υπερασπιστείς” το γκρουπ και την αστείρευτη έμπνευση του. Και φυσικά θα σταθώ στο αμέσως επόμενο ποστ σου που τα λέει όλα:

τα ίδια με το St. Anger (οk κακή παραγωγή, αλλά συνθέσεις που δεν γράφουν άλλες “γκρουπάρες”)

και κάπου εδώ ταιριάζει ένα τεράστιο DOING!!!