that was just your life unforgiven III
The day that never comes for your apocalypse
the end of the line for a band that once ruled
Broken beat & scarred,
commiting suicide with no redemption all nightmare long,
drinking cyanide from the lips of judas kiss
σκατα με φραουλες…
ψοφηστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε…σταδιαλα…παω να πεταξω ολα τα σιντια τους…
Τα 3 πρώτα κομμάτια σπέρνουν και θερίζουν στη κυριολεξια. Ειδικά το πρώτο, θυμίζει πολύ Blackened. Αλλά από το Fade to black και μετά (ναι, για το day that never comes μιλάω), επικρατεί το χάος. Βαρετές και αδιάφορες συνθέσεις που με άφησαν με το παράπονο, αφού ειχε ξεκινήσει μια χαρά ό δίσκος. Μετά από ένα σημείο και μετά παρακάλαγα να τελειώσει το μαρτύριο. Ειδικά αυτό το Unforgiven πάω στοίχημα γράφτηκε επειδή φέρει το όνομα του πρώτου.
Σα σύνολο αφήνει την εντύπωση οτι ήθελαν να ακούγεται σαν Justice/Black Album, και σε μερικά σημεία τα κατάφεραν. Φυσικά και δε θα το αφήσω έτσι, και θα του δώσω περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η πρώτη γνώμη είναι αυτή.
Παίδες, νομίζω πως πλέον δεν το κατέχετε το άθλημα. Ελάτε για ένα δυομισάωρο λάιβ, να μας δώσετε τα μυαλά στο χέρι (όπως κάνατε πάντα, γι αυτό είστε και η μεγαλύτερη μπάντα άλλωστε), και ας τελειώνουμε με αυτό. Νομίζω πως ήρθε η ώρα.
Με μια πρωτη προχειρη ακροαση δηλωνω ενθουσιασμενος! Ειλικρινα μετα απο τοσο καιρο και τοσες αποψεις ημουν πολυ επιφυλακτικος. Αλλα ευτυχως διαψευτηκα, οι Metallica οντως αποφασισαν να ξαναπαιξουν μουσικη!
Δηλώνω ικανοποιημένος απο μια πρώτη, πολύ πρωταρχική πάντως ακρόαση… Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα “ρε αυτοί είναι οι Metallica ρεεε”. Και συγκινήθηκα, βασικά ένιωσα να ταξιδεύω πίσω στις εποχές του Justice… Μένει να το λιώσουμε τώρα…!
ΥΓ - Παιδιά, προσοχή, όχι αναφορές σε links και κατεβάσματα και τέτοια στο φόρουμ.
Εντάξει, δε τραγουδάει όπως τραγουδούσε στο Justice αλλά απο την άλλη δε τραγουδάει και όπως τραγουδούσε στα πρώτα τους ! (αυτό καλό είναι, χαχαχα!). Προσωπικά δε με απογοήτευσε καθόλου.
Το νέο Unforgiven, με μια αρχική ακρόαση πως σας φάνηκε? Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να υπερβεί το original φυσικά… Ακόμα κι έτσι, μου φάνηκε όμορφο τραγουδάκι, με όμορφους (όπως πάντα) στίχους !
All Nightmare Long εχω κολλησει απιστευτα ρε σεις. Οπως και με το Broken, Beat & Scarred.
To Unforgiven III ειναι παρα πολυ ωραιο κομματι! Επισης το instrumental ρε σεις (Suicide And Redemption) σπερνει!
Αυτοι που ελεγαν οτι οι μετς συνηθως πριν τον δισκο παιζουν τα πιο μετρια κομματια και οχι τα καλυτερα δικαιωθηκαν παντως (εκτος τον το TDTNC που ειναι επος)
Για την παραγωγη δεν πολυμπορω να βγαλω ακρη γιατι δεν το εχω βρει ακομα σε καλη ποιοτητα
Δεν εχει να κανει με fanboi η hater, απλα διαφωνω, πιστευω οτι καποια απο τα καλυτερα κομματια ειναι στα “μετα τα 3 πρωτα” τα οποια προσδιοριζει ως “βαρετα και αδιαφορα”, δωσε του μερικες ευκαιριες ακομα
Τα κομμάτια μετά το Cyanide με κουράζουν, δε ξερω… Εχουν φοβερά σημεία, τα οποία αν τα είχαν βάλει σε άλλα κομμάτια δε θα χαραμίζονταν τόσο (στα αυτιά μου πάντα). Για τα τρία πρώτα, ειδικά το End Of The Line με το ριφφ αλα Some Kind Of Monster, είναι κ-α-υ-λ-ω-τ-ι-κ-α!
Όταν έλεγα “δεν το κατέχουν το άθλημα” εννούσα προφανώς τη σύνθεση κομματιών. Περίμενα περισσότερα κομμάτια να μου καρφωθούν στο μυαλό.