Metallica-Death Magnetic (2008)

Όπως έχει πει ο James πολλές φορές σε συνεντεύξεις του (τελευταία στην Τουρκία) σε κανένα δίσκο δεν προσπάθησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. “Παίζουμε τη μουσική που θέλουμε να ακούμε” έχει πει…αν σας αρέσει καλώς, αν δεν σας αρέσει πρόβλημά σας…και ακούστε κάτι άλλο.

Εγώ είμαι ένας από τους “τυχερούς” που τους άκουσα σε δίσκο πρώτη φορά το 1997 από το ReLoad…και έτσι δεν μπήκα ποτέ στην αστεία διαδικασία των συγκρίσεων (είναι πραγματικά πολύ αστεία). Είναι σα να έχεις αγαπήσει μια τέλεια γκόμενα κάποτε στη ζωή σου…και επειδή δεν μπορείς να την ξαναβρείς γίνεσαι μοναχός.

Το “My Apocalypse” θα μπορούσαν να το έχουν στο Kill em All…κανέναν δεν θα ενοχλούσε τότε…και τώρα μπορεί να ακούγαμε το “Metal Militia” στο Death Magnetic…πάλι γκρίνια θα είχαμε!

Δεν είναι κακό να μην αρέσει …το κακό είναι ότι σε πολλούς δεν αρέσει από πείσμα και βγάζουν χολή. Όπως και να έχει και έχω ξαναπεί σε προηγούμενο post παρακαλώ εκείνους που έχουν ξενερώσει με το νέο δίσκο (και γενικά με τη μπάντα) να μην τρέξουν για εισιτήριο άμα ξαναέρθουν Ελλάδα γιατί σίγουρα θα παίξουν 3-4 κομμάτια από το καινούριο. Λυπηθείτε εμάς που γουστάρουμε και μας ενοχλεί η πολυκοσμία στις συναυλίες τους.

Δεν παλεύεται το κομμάτι! 8O Από τα καλύτερα refrain που άκουσα εδώ και πολυ καιρό…

Α και κάτι άλλο, τώρα που πήρα φόρα, μιας και κάνουμε συγκρίσεις μόνο με το παρελθόν, μόνο σε μένα φέρνει στο νου mastodon το suicide and redemption? Μη ξεχνάμε ότι περιοδέυσαν μαζί…και σα στυλ δεν έχει καμία σχέση με to live is to die…α και γαμαεί…anyway πάω να το ακούσω πάλι μόνος μου…8)

Φιλε Druid η κριτικη σου για το all nightmare εγραψεεε χαχα:lol:#-o!!!

Θα το ξανα ακουσε ρε παιδες. Ισως να αλλαξω γνωμη. Μην τρελενεστε ρε. Calm and Easy :stuck_out_tongue:

Γράψε κάτι λιγότερο…αντιφατικό και ακαταλαβίστικο! :stuck_out_tongue:
Μου θύμιζε λίγο αυτο: κλικ

Τι πραμα ειστε ωρε εσεις οι μεταλλαδες :stuck_out_tongue:

Θα το ακουω ολη νυχτα να βλεπω εφιαλτες. All Nightmares Long που λεει. Γαμω το βυζι μου goodnight :stuck_out_tongue:

:lol:Goodnight:D

όταν άκουσα το st. anger είχα πολλούς φόβους τι θα μας ετοίμαζαν στην επόμενη δουλειά τους…

ευτυχώς δε δικαίωσαν τις αμφιβολίες μου και έβγαλαν έναν πάρα πολύ καλό δίσκο…

πάω να το ξάνα ακούσω να το ευχαριστηθώ ξανά και ξανά…(έχει κολήσει στο repeat) :p:D

υγ…πρός κύριο james hetfield…

μωρή κουφάλα hetfield…όσο περνάν τα χρόνια τόσο καλύτερος γίνεσαι…τι πίνεις??? :bow::respect:

Παιδιά, με τις πρώτες ακροάσεις έχω αρχίσει και αγαπώ αυτόν τον δίσκο. Κάποιες στιγμές του, τουλαχιστον. Πραγματικά.

Θα γράψω πιο αναλυτικά αφού το ακούσω πολλές φορές ακόμα… αλλά η αίσθηση παραμένει.

ΥΓ - Ναι, ο James είναι για τρελά respect. Για τους στίχους του, τη μουσική του, τη φωνή του, την παρουσία του όλη. Για άλλη μια φορά.

Το All Nightmare Long ειναι φοβερη κομματαρα ε.

To Nightmare ειναι Κορυφαιο!!

αυτο ερχομουν να γραψω…παρα πολυ ‘δυνατο’ κομματι…

εμενα μ’ αρεσε πολυ κι ο ασυγχωρητος ΙΙΙ

Κι εμένα. Μερικά γυρίσματα είναι απίστευτα.

[SIZE=“4”]UNFORGIVEN III[/SIZE]= [SIZE=“5”]ΣΤΙΧΑΡΕΣ[/SIZE]+[SIZE=“6”]RIFFARA[/SIZE]+[SIZE=“7”]JAYMZ FEELING[/SIZE]

Μετά από συνεχείς και διαδοχικές ακροάσεις του δίσκου σχεδόν όλη την ημέρα σήμερα (από το μεσημέρι που γύρισα από την δουλειά μου μέχρι και τώρα), ας πω κι εγώ μία πιο αναλυτική γνώμη:

Κατά πρώτον, εύχομαι η ακοή μου να μην είχε ρυπανθεί από το απόλυτο αίσχος που ονομάζεται My Apocalypse, το χειρότερο κομμάτι του δίσκου και με διαφορά. Κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν leftover από τα sessions του St. Anger. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.

Cyanide: H αίσθησή μου παραμένει ότι πρόκειται για ένα μέτριο κομμάτι, από την πρώτη φορά που το άκουσα live, την δεύτερη που το άκουσα studio, και τώρα που το ακούω ως μέρος ολόκληρου του δίσκου. Δεν σώζεται από την μετριότητα, δυστυχώς, και σε πολλά σημεία πάσχει από έλλειψη έμπνευσης.

All Nightmare Long: Sorry, ρε παιδιά, αλλά δεν ξέρω, μάλλον δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σας για το συγκεκριμένο κομμάτι. Σε πολλά σημεία επαναλαμβάνεται, πλατειάζει και φλυαρεί άσκοπα και χωρίς ουσία. Απλά ένα καλό κομμάτι, χωρίς τίποτα περισσότερο, που ίσως το παλεύει να ήταν καλύτερο, αλλά δεν μπόρεσε.

Τhe Judas Kiss: Eδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά πολύ καλό κομμάτι, με δύναμη και πολλά θετικά στοιχεία. Μόνη ένστασή μου ότι κάνει μία μικρή κοιλιά στα σόλα του, όπου κι αυτό έχει μία μικρή δόση πλατειασμού, επανάληψης και φλυαρίας. Αν εξαιρέσουμε αυτό το στοιχείο, είναι ένα από τα πολύ καλά κομμάτια του δίσκου.

Suicide & Redemption: Ένα πολύ καλό instrumental, στο οποίο οι Metallica πιστεύω ότι συμπεριέλαβαν στοιχεία από όλα τα instrumentals των πρώτων τεσσάρων δίσκων τους. Θα μπορούσε βέβαια να ήταν λίγο μικρότερο σε διάρκεια, γιατί προς το τέλος την κάνει και αυτό την κοιλίτσα του και αρχίζει λίγο να κουράζει. Παρ’ όλα αυτά, μου άρεσε πάρα πολύ.

Και έρχομαι στα 5 πραγματικά κορυφαία και αριστουργηματικά κομμάτια του δίσκου, τα οποία τα εκτίμησα και τα λάτρεψα και τα 5 σχεδόν εξίσου: That Was Just Your Life, The End of the Line, Broken Beat & Scarred, The Day That Never Comes και The Unforgiven III. Κομμάτια που δικαιολογούν απόλυτα την φράση METALLICA ARE BACK! Κομμάτια που σου εντυπώνονται στο μυαλό και σου μένουν εκεί, και σε κάνουν να λες: Αυτά τα 5 να τα παίξετε οπωσδήποτε στις συναυλίες, για να μας στείλετε τελείως!
Δύναμη, έμπνευση, όλα τα συστατικά καλοζυγισμένα και στις σωστές δόσεις. Αυτοί είναι οι Metallica που γουστάρουμε και αγαπάμε.

Τελειώνοντας, να πω ότι η συνολική γεύση που μου άφησε ο δίσκος είναι ότι αποτελεί μία προσπάθεια συγκερασμού του ήχου του Justice For All και του Black Album, που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό πέτυχε.
Χωρίς να είναι αριστούργημα, άλλωστε οι Metallica τα αριστουργήματά τους τα έχουν δώσει την περίοδο 1984 - 1991, (και ναι, ανήκω στους ‘‘αιρετικούς’’ που ΔΕΝ μου αρέσει το Kill 'Em All και τον θεωρώ τελείως πρωτόλειο δίσκο), το Death Magnetic είναι ένας πολύ καλός και αξιοπρεπέστατος δίσκος, με τον οποίο οι Metallica το 2008 ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι, που είχαν κοντέψει να χάσουν εντελώς με το St. Anger και να θεωρηθούν τελειωμένοι και ξεγραμμένοι. :slight_smile: :slight_smile: 8) 8)

Η τρελή φάση θα ναι να πεταχτεί κανα member με 1 post και να πει:

Παιδιά διέρευσε το αλμπουμ!

edit: Σορρυ δεν είχα δει τις προηγούμενες σελίδες…

To Unforgiven III ειναι τρομερο κομματι.
Φοβερο συναισθημα, μου σηκωθηκε η τριχα!!
Μου εφερε πολυ κομματια απο το Black Album οπως το Unforgiven και το My Friend of Misery.
Oσο ακουω τον δισκο τοσο πιο πολυ μου αρεσει!!
Εχω ηδη ξεχωρισει τα The End of The Line, The Day That Never Comes, All Nightmare Long, The Unforgiven III και My Apocalypse.
Δηλαδη τον μισο δισκο που τον εχω λιωσει απο Χτες.
Και ειναι και αλλα κομματια που γουσταρω αλλα πρεπει να τα ακουσω πιο προσεχτικα οπως το That Was Just Your Life, The Judas Kiss, Suicide and Redemption αλλα και το Broken, Beat & Scarred.To Cyanide μου φαινεται το πιο μετριο απο ολα αλλα εχει ενα riff Που σου καρφωνεται.
Νοιωθω λες και ειμαι 15 χρονων!! Θελω να ακουω τον Δισκο ολοκληρο ξανα και ξανα!!

Στο τελος της ημερας θεωρουμε καλυτερες στιγμες του δισκου τα The Day That Never Comes, The Unforgiven III, Suicide & Redemption.