Metallica-Death Magnetic (2008)

unforgiven 3!!! απιστευτη συνθεση… μην το συγκρινεται με τα αλλα 2…απλα ακουστε το σαν κατι καινουριο…απο κει και περα ολος ο δισκοs ειναι πολυ καλος…και αν μπουμε σε θεμα συγκρισεις μονο το το black και το master ειναι καλυτερα…οι Metallica ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…!!!

τωρα αμα στη πουνε θα χουνε και δικιο…

Ε ναι μην λεμε οτι θελουμε. Καλος ο δισκος. Αλλα μην τον κανετε θεο στην θεση των θεων. KEA,JFA,MOP,TBA μακραν καλυτερα…Αλλες εποχες. Εποχες μεταλ.

Ντάξει τώρα μπορώ να πω με ευκολία ότι ήταν η μεγαλύτερη πατάτα στην ιστορία της μουσικής…
μετά από λίγο το σιχαίνεσαι…:blow:

Και αυτή ήταν η άποψη σου πριν 23 ώρες.
Σκατά, ελπίζω να μην αρχίσετε να θάβετε όλοι σήμερα :stuck_out_tongue:

Το κύριο riff του δεύτερου θυμίζει endless sacrifice (theater) σε σημείο αηδίας.
Α,και λίγο some kind of monster.
Και ναι,το tempo του ΕΙΝΑΙ NU METAL.

Αλλά αυτό φυσικά και δεν κάνει ολάκερο το αλμπουν nu.8)

Οι μισοί απο δω μέσα σε κανά μήνα θα κράζουνε.
Ακριβώς οι ίδιες αντιδράσεις ενθουσιασμού υπήρξαν στην αρχή ακόμα και με την πατάτα της δεκαετίας,το στανγερ.

Αλλα τούτο δω το αλμπουμ φαντάζει πολύ καλύτερο από την πατάτα.

Βέβαια τα φωνητικά του james ώρες ώρες είναι τραγικά,αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας…

Μετα απο περιπου 20 ακροασεις του All Nightmares Long ενα σας πω τουτα:

Εισαγωγη: 0:00 - 0:16 η κιθαρα ειναι αλλη εκδοχη της εισαγωγης του Enter Sandman (Black Album)
Στο 1.41 με 1.46 ειναι το palm muting που παιζει στο Whiplash (Kill Em All)
Στο 2.49 - 2.59 ειναι το αντιστοιχο του Damage Inc (1.56 - 2:00) ή του Disposable Heroes (1.26 - 1.35) (Master Of Puppets)
Επισης θυμίζει σε διαφορες εναλλαγες και τεμπο πολυ έντονα τα εξης:
…And Justice For All ( 3:28 - 3:37 & 3:55 - 3:57)
Shortest Straw (0.00 - 0.13)
Harvester Of Sorrow (2.24 -2.25) το κανει συνεχεια για να αλλαζει τα riffs μεταξυ τους. Ως συνδεση μεταξυ τους.
Dyers Eve: 0:10 - 0:26 (σχεδον ιδια εισαγωγη των drums μέχρι το 0:36 του ANL) και το 0.37 - 1.11 ειναι ιδιο με το (1.07 - 1.17 του ANL).
Lepper Mesiah: 2.49 - 2.56 (λιγο πριν το ρεφραιν του ANL θυμιζει πολυ το ιδιο στιλ/ρυθμο).

Οταν λεω εγω οτι το τραγουδι βρωμαει Justice …
Φυσικα, προσωπικα μου ειναι δυσκολο να συγκρτησω ολα αυτα τα riffs που παιζει. Ειναι καμια 5 με 6 που γαμανε αφου ειναι δανεισμενα με μοντερες αλλαγες απο τα παλια. Καταφερνουν παντως οι Metallica να φτιαξουν ενα πολυ σκληρο, heavy metal κομματι, το οποιο χαρις το ρεφραιν του γίνεται μοντέρνο heavy. Καθως τα φωνητικα του James σε σημεια ειναι σκοτεινα, σε αλλα σημεια ειναι πιο Black Album/Load φάση (οπως λεει το All Nightmares Long). Αυτο το Still Alive ειναι αρκετα δυνατο και μετα κανει παυσει η μουσικη, τραγουδαει ο James, και μετα μπαινει η μουσιηκ ξανα. Πολυ πιασαρικο για heavy. Στο 4.30 μπαινει ενα Wah-Wah ριφ που δινει μια μοντερνα αισθηση και μετα αρχιζουν τα σολο.

Αξιολογο Heavy.

Μαλλον ρυθμος εννοεις και οχι tempo. Γιατι δεν μπορουμε να πουμε πχ στα 120beaps ειναι ταδε κλπ. Μονο πανω απο 200beaps λες οτι ειναι spead metal :stuck_out_tongue:

Απο την αλλη βεβαια,μπορειτε κ απλα να κατσετε να απολαυσετε το τραγουδι-κομματαρα-,χωρις να το κανετε ολυμπιακος-παναθηναικος ντερμπυ-αναλυση ολων των φασεων σε σημειο ψυχοπαθειας…δλδ σορυ κιολας,αλλα ειναι εντελως καμμενο κ δεν αφηνει να απολαυσεις απλα ενα πολυ καλο κομματι…:wink:

Συμφωνω Lupin!!!

Βέβαια κάπου εδώ ανακύπτει το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει ρυθμός nu metal. Cold fact.

Παρόλα αυτά συνεχίστε σαν να μην έγραψα τίποτα

Roots.

Α ναι,και η υπερβολική ανάλυση των τραγουδιών καταντάει βαρετή & σπαστική.

Απλά ακούστε μουσική.

ΟΚ, παιδια, εχει καλα ριφφ ο δισκος. Δεν τον εχω ακουσει ακομα πολλες φορες, κι αν και δεν μπορω να πω οτι κατι μου κολλησε στο μυαλο, εχουν τα στοιχεια που ανεδειχθησαν στα πρωτα 4 αλμπουμ (δηλαδη οτι παιζει ο χετφιλντ). Τα ντραμς δεν ειναι τοσο ενοχλητικα οσο σε κατι στΑνγκερ, αλλα ισως ειναι πολυ δυνατα για το γουστο μου… αν ηταν πιο τεχνικος ο Λαρς θα λεγα νταξει αλλα δεν κολλαμε εκει… ετσι ειναι οι Μετσαλλικα τοσα χρονια, γιατι να αλλαξουν τωρα?
Ενα πραμα ομως που με εξοργιζει ειναι τα σολο. Ρε Χαμμεττ, 30 χρονια φουρναρης, μαθητης του Σατριαννι, δεν μπορεις να κανεις κατι καλυτερο? Σε εχουμε ακουσει να παιζεις στο παρελθον πολυ πιο ομορφα πραγματα. Λες και ειναι Γυμνασιακι που εμαθε να παιζει γρηγορα… σε καποιο βαθμο το χαλαει το κλιμα που εχει φτιαχτει στο τραγουδι.
Τεσπα, δεν ειμαι και μεγαλος οπαδος του συγκροτηματος, αλλα οχι και στο βαθμο του να θαβω ασυστολα. Ο δισκος ουτε με εξεπληξε ουτε με απογοητευσε σε γενικες γραμμες… απλα μου φαινεται οτι απο καποιον γινεται σκληρη δουλεια εκει μεσα ενω ορισμενοι ελαχιστα προσπαθουν. Δεν το θεωρω αδυνατο ενα συγκροτημα της ηλικιας τους να βγαλει δισκο στα επιπεδα των ενδοξων του ημερων, αλλα στην περιπτωση τους παλι καλα που εγινε οτι εγινε… τους ειχα ικανους για δευτερο Ανγκερ μετα τα πρωτα 3 δειγματα που ειχαμε (τα υπολοιπα κομματια του αλμπουμ ειναι σαφως καλυτερα).

ΥΓ το Unforgiven III εχει πολυ ομορφη εισαγωγη… απλα ηθελα να το πω:!:

Μου έφερε στο νου Bridge to Cross και Black Label Society…Όμορφο πράγματι.

[SIZE=“6”]…[/SIZE]

Καλά ε στο That Was Just Your Life στο

Contradiction,
A premonition,
Now are the aids who I deny,
I deny.

φέρνει τρελά Blackened. :stuck_out_tongue:

Unforgiven III κομματάραααα

επιστροφη για τους μεταλλικα στο να γραφουν πραγματικα ριφς και κανονικα heavy metal τραγουδια μετα απο το st.anger…γενικα για εμενα το αλμπουμ ειναι ενα απλα καλο,μαλλον ψιλο-αχρωμο αλμπουμ.μονο ομως που γραφει metallica τραβαει πραγματικα την προσοχη και αρνητικα και θετικα.Σιγουρα το καλυτερο σημειο του αλμπουμ ειναι τα σολο,κατα τα αλλα βρισκω τα κομματια πολυ ζορισμενα,δηλαδη 'βαλε ριφς μεσα ετσι για να μεγαλωσει σε διαρκεια χωρις ουσιαστικα να προσφερουν κατι στην ολη αισθηση του δισκου.δεν ρεει γενικα,αλλα ειναι απλα ενα ευχαριστο ακουσμα.κυριως σκεφτομενος την ιστορια αυτου του γκρουπ.ειναι σιγουρα μια επιστροφη χωρις ομως να 'βουλωνουν στωματα,ουτε heavy metal ‘οργασμους’…

μερικα σημεια στο δισκο απλα δεν υπαρχουν . α ρε Tallica 8)

Το κατέβασα χθες το βράδυ και το έχω λιώσει ήδη. ΔΙΣΚΑΡΑ!!!

Ούτε χθές αλλα μάλλον απο ότι φαινεται ούτε και σήμερα θα προλάβω να το ακούσω το άλμπουμ. Τελικά πάει για ΠουΣουΚου. Πάντως αμα είναι όντως τόσο καλό όσο λέτε, θα το τσακίσω την άλλη βδομάδα που θα είμαι μόνος στο γραφείο.

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι πατάτα, ξεφτίλα μούφα ή όποιος αλλος τέτοιος χαρακτηρισμός έχει ακουστεί γιατι πολύ απλά κατα τη δική μου γνώμη, τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να αφορούν μουσική που παίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες παρα μόνο (και εκεί ακομη δύσκολα) σε ότι παιζεται με μπαγλαμάδες, μπουζούκια kai τραγουδανε αμανέδες ή yo man motherf…kaaa.

Τό ότι κάτι δεν μου αρέσει ή δεν είναι ισάξιο με κάτι αλλό παλιο δεν το κάνει αυτομάτως μούφα.

Σήμερα ή αυριο θα είναι σίγουρα μια όμορφη μέρα για μένα. Θα είναι η μέρα που άκουσα το Death Magnetic, τα νέα τραγούδια των Metallica…

Πολυ καλος δισκος (και σε συγκριση με τους τελευταιους δεν συγκρινεται), δεν ειναι οπως το μαστερ η το μπλακ αλλα ειναι καθαρο μεταλικα επιτελους. Με τη μια ξεχωριζουν nightmare & judas kiss.:band::metal: