Metallica-Death Magnetic (2008)

Λοιπον

απο τις 15-20 φορες, αν και ακόμη είναι νωρίς, αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι ο δίσκος είναι εξαιρετικός. Πρωτοτυπία καμία, αλλά συνθετικά είναι εξαιρετικός σχεδόν στο σύνολο του (εξαιρεση κατα τη γνώμη μου, Cyanide & My Apocalypse, τα θεωρω αδύναμα κομματια).

Το θέμα είναι άλλο. Δεν μου φευγει απο το μυαλό πως η στροφή αυτή είναι επιτηδευμένη 100%. Δε λεω ότι δεν γουσταρανε τα κομματια οταν τα γραφανε, αλλα πιστεύω ότι είναι πολύ στημένο αλμπουμ . Οχι γιατί εχουν ανάγκη περισσότερα χρήματα, ή γιατί επεσαν οι πωλήσεις, εξάλλου έχουν φτάσει σε τόσο δυσθεώρατα ύψη, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι της υπόθεσης Μετάλλικα. Απλα θεωρώ ότι η στροφή αυτή είναι μια απάντηση σε αυτούς που τόσα χρόνια τους κατηγορούν ότι δεν μπορούν να ξαναπαίξουν “όπως παλιά”. Και αυτό νομίζω είναι εμφανές από τα πολλά ακουστικά deja -vus που νιώθει κανείς ακούγοντας το νέο αλμπουμ.

Εξαιρετικό αλμπουμ μεν, ύποπτο ηχητικά δε, κατα την γνώμη μου.

Ρε φανμπόυδες για λύστε μου μια απορία, τελικά αυτά τα “New Songs # 1,2 κτλ” είναι στο δίσκο; :-k

Κάπου κάτι πήρε το μάτι μου εδώ μέσα πως ένα απο αυτά εμπεριέχεται στο Cyanide… ? Ή κάνω λάθος?

Το πιστευω και γω αυτο, η thrash εποχη περασε για τους μεταλικα, αυτο το αλμπουμ προοριζεται για να σταματησει την γκρινια, μετα απο ολα οσα ακουσαν. Φαινεται πως θα πετυχει το σκοπο του.

Παντως μαρεσει αρκετα, εχει πολλες καλες στιγμες. Ισως αν διαρκουσε λιγοτερο θα ηταν καλυτερα, αλλα nevermind…

isis ενημερωτικά αυτό λέγεται για ΚΑΘΕ δίσκο των metallica…

αν θες να ακούσεις τα ίδια κ τα ίδια, υπάρχουν κ οι άλλοι με την μασκότ…

Μοντέ τώρα γίνεσαι οφφ τοπικ και θα αναγκαστώ να σε σβήσω[-X

τους γαύρους με τον θρυλέοντα εννοώ ρε συ…

4 κομματια θεωρω τα καλυτερα του δισκου ως τωρα και με σειρα προτιμησης ειναι
1)judas kiss
2)unforgiven III
3)TDTNC
4)suicide & redemption
τα υπολοιπα καλα ειναι απλα αυτα μου εχουν μεινει!!απο τα υπολοιπα απο το cyanide μου αρεσει αρκετα το ρεφραιν

Μοντε πριν να “καταλάβω” πως το ποστ σου ήταν αντι-Ολυμπιακό :stuck_out_tongue: συμφωνούσα και εγώ 100% με αυτό (που νόμισα :p) πως είχες γράψει! :lol:

άσε κ το έγραψα έτσι για να μην εκτροχιαστεί η συζήτηση…

όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν όμως…

πάω να πιλοτάρω το αεροπλάνο μου λίγο κ επιστρέφω… :lol::lol::lol:

Ειδικα για το #2 παλι καλα οχι:lol:

Οσον αφορα τους λογους της στροφης, ακομα και να ειναι επιτηδευμενη δεν μου λεει και πολλα προσωπικα, το γεγονος ειναι οτι εχουμε ενα εξαιρετικο αλμπουμ θρασ/χεβυ μεταλ οποτε ας το απολαυσουμε.
+οτι πολλα απο αυτα τα κομματια θα σκοτωνουν στα λαιβ.

Οσο για την διαρκεια των κομματιων, ναι ειναι μεγαλα αλλα καμια σχεση με το στανγκερ που ηταν 3 ριφφς τραβηγμενα απο τα μαλια για να κανουν τραγουδι 8-9 λεπτα, εδω εχουμε αλλαγες, γυρισματα, γαματα σολος, μια χαρα διαρκεια εχουν τα κομματια :wink:

τι ακριβως εγραψε το παλικαρι απο πανω???:stuck_out_tongue:

Να και η πρωτη κριτικη του δίσκου απο ελληνικο σαιτ.

http://www.soundmag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1040&Itemid=70

Ροκαλικα :lol:

ειπε τη γνωμη του ο τυπος οκ αλλα μου φαινεται το παρατραβηξε με τα χωσιματα εναντιον των μεταλλικα!!τεσπα…

Ο τύπος είναι η κλασική περίπτωση που όταν ξεκινάς εκ των πρωτέρων από εντελώς λάθος βάσεις, όσο σωστά και να τα πεις μετά, η δισκοκριτική σου είναι για τον κάλαθο των αχρήστων.

Αλλά ναι, γνώμη του είναι και καλά κάνει και τη λέει.

Εξάλλου τώρα πια 3-5 ακροάσεις μέσα σε μια ημέρα είναι αρκετές για να κάνεις μια αξιοπρεπή κριτική. Ας γελάσω. Αλλά νταξ, εδώ άλλοι έκαναν κριτική το νέο Opeth μέσα σε 3 μέρες. Ε στο νίκελμπακ αρκεί να ακούσεις τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα απ’ το κάθε τρακ και είσαι κυριλέ

Εγώ πάντως απορώ γιατί τόσο πια μένει ο κόσμος σε αυτόν τον περιβόητο διαχωρισμό ανάμεσα στο “μέταλ” και στο “ροκ”.

Όμορφη ροκ σύνθεση με ωραίο σόλο, καλούς ρυθμούς αλλα ροκ

Σταματησα να διαβαζω εδω.
Neeeeeeext.

Εκεί που συμφωνώ είναι στο σημείο που λέει για τη φωνή του Ηetfield. Όντως πολύ “Αμερικανιά” βγάζει “Βλαχοαμερικανιά” θα έλεγα εγώ. Όπως και στο St.Anger αλλά εντάξει τουλάχιστον τώρα δεν είναι τόσο χάλια.

εντωμεταξυ μιλαει σαν να σιχαινεται τους μεταλλικα.και καλα βαζουν να κανει review καποιος που δεν τους γουσταρει καθολου??απορω…σαν να μου πει καποιος εμενα να γραψω κριτικη σε αλμπουμ των dream theater που εμενα δε μου αρεσουν,λογικο ειναι να μην γραψω καλα λογια…