Metallica-Death Magnetic (2008)

Εμενα τελειως απογοητευμενος μου ακουγεται.Οχι οτι τουσ σιχαινεται απλα οτι αλλα περιμενε.

Ότι να ναι τελείως…ο κάθε άσχετος, ατάλαντος “παίρνει μια πένα” (ή πληκτρολόγιο) και γράφει ότι του κατέβει. Ακόμα και ο χειρότερος δίσκος όλων των εποχών να ήταν…δεν είναι ροκ, αν δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά φανταστείτε πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είναι. Και αυτός ο άνθρωπος δημοσίευσε την κριτική του για νέο δίσκο των Metallica. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι γνώμη του. Και εμέις τη γνώμη μας λέμε αλλά μέσα σε forum…δεν την δημοσιεύουμε…αν δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός ή τουλάχιστον να καταλάβει τη διαφορά του metal με το ροκ καλύτερα να ασχοληθεί με άλλο άθλημα

Καμία σχέση. Αυτό ειναι το καλό με το ιντερνετ. Ότι ο καθένας έστω και άσχετος μπορεί να πει τη γνώμη του και δεν έχουμε το μονοπώλειο του χαμμερ/ινβέιντερ όπως γινόταν παλιά.

Και επίσης είτε γράφουμε τη γνώμη μας σε φόρουμ είτε σε μπλογκ είτε σε σάιτ είναι το ένα και το αυτό. Απο κει και πέρα το μόνο που μπορεί να επηρεάσει είναι την εγκυρότητα του μπλογκ ή του σάιτ.

Ας πω και την γνώμη μου μετά από πολλές ακροάσεις.
Θα κουοτάρω το παρακάτω (εξαιρετικό) ποστ γιατί βαριέμαι τα επικά ποστ τώρα και συμφωνώ γενικότερα με αυτό.:stuck_out_tongue:

Συμφωνώ σε όλα πλην του Cyanide , που το βρίσκω ενδιαφέρον και πολύ συναυλιακό.
Το Nightmare δεν με κέρδισε και μένα , σόρυ γκάιζ.:frowning:
Τα πρώτα 3 κομμάτια όσο περισσότερο τα ακούω τόσο πιο πολύ τα αγαπώ.:slight_smile:
Το The Unforgiven μπορεί να μην θυμίζει τα παλιά , αλλά είναι συγκλονιστικό.
Το Day… μαρέσει επίσης πολύ , και ας με ξένιζε στην αρχή.
Το Suicide…έχει όλα τα στοιχεία των Instrumental που αγαπήσαμε.:smiley:

Ο δίσκος είναι αξιοπρεπέστατος , δυναμικός και θα ακούγεται καιρό.

Τα στοιχεία που δεν έχω χωνέψει είναι η αδύναμη πλέον φωνή του Hetfield , ο ξερός ήχος του Ρούμπιν , και η φλυαρία σε κάποια κομμάτια.
Ξεχωριστή αναφορά στα ντραμς του Λαρς.
Το είχα ξαναπεί , δεν μαρέσει ο τρόπος που παίζει πλέον.
Και στο St…Anger παρά το κράξιμο που έφαγε , μάρεσε αλλά δυστυχώς όχι στο νέο.

Θα ξαναεπανέλθω.8)

Συμφωνώ για το 1ο απολύτως και καθόλου μα καθόλου για το 2ο…:slight_smile:
Οφ τόπικ όμως.

Όσο για τον τύπο με την κριτική , πιστεύω ήταν αποφασισμένος από την αρχή να γράψει ότι είχε να γράψει.

Μπα ο καθενας μπορει να γραφει οτι γουσταρει, ομως και εμεις μπορουμε να τον κρινουμε.
Αν ο δισκος του φαινεται ροκ τοτε δεν εχει ιδεα τι ειναι το ροκ και τι ειναι το μεταλ, απλα πραγματακια, η ισως αυτο περιμενε να ακουσει (για να θαψει, ολοι λατρευουν να θαβουν τους Μεταλλικα) και αυτο ακουσε.

Α εδώ μιλάμε για εμπαθέστατο τύπο!Για έναν τύπο τόσο κομπλεξιλό όσο δεν πάει…
Γελοιος!..τα ισοπεδώνει όλα!
Βρίσκομαι στην 254η ακρόαση και ο οργανισμός μου θα ξαναβγάλει σπέρμα μετά απο 10 χρόνια…

Ρε ακούστε τον δίσκο σαν κάτι αυτόνομο και μην προσπαθείτε να βγάλετε απο την αγουρίδα μέλι…
Αν κάποιος ακούει κάτι έχοντας το αυτί του στημένο για να ακούσει κάτι που τον θυμίζει κάτι…ειναι _____!

ρε καταλαβες τι εγραψα? #-o

τιποτα δεν περιμενω να μου θυμισει, απλα με τo load πιστευω πως η μεταλικα εκλεισαν τον thrash κυκλο τους

ουτε ειπα πως περιμενω να μου θυμισει τιποτα, ουτε πως μου θυμιζει… ειπα πως μαρεσει πολυ

ημαρτον ρε μαγκες διαβαστε λιγο τι γραφει ο αλλος

Μερικές παρατηρήσεις μετά από 4-5 ακροάσεις: Ο δίσκος είναι METAL, εδώ υπάρχει καθαρό Thrash τραγούδι, δεν νομίζω να υπάρχει όρος thrash rock ε? 'Εχει αναφορές σε όλες τις εποχές της μπάντας και φυσικά και στη Load εποχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι ο δίσκος είναι η συνέχεια της συγκεκριμένης εποχής. Τα κομμάτια είναι ΟΛΑ αξιοπρεπέστατα και δεν υπάρχουν μπαρούφες του στυλ Poor Twisted Me, Ronnie & Invisible Kid. Ο ήχος είναι κάπως περίεργος αλλά σύγχρονος με τα ντραμς πιο μπροστά αλλά θα περιμένω την κανονική έκδοση για να κρίνω.

Υπάρχει συναίσθημα, επιτέλους, σε πολλά κομμάτια κάτι που έλειπε από το St. Anger και είναι κρίμα να κρίνουμε το Unforgiven 3 με βάση τα προηγούμενα δυο γιατί είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο κομμάτι. Προσωπική αδύναμία μέχρι στιγμής το Broken Beat and Scarred και το All Nigtmare Long και το My Apocalypse και το The day that never comes…ωχ θα τα πω όλα έτσι όπως πάω και ακόμα είναι η αρχή!

εγω δεν χορταινω να ακοθω το unforgiven3

οχι και μπαρουφα το Poor Τwisted Me… κομματαρα…

προσπαθώ να φανταστώ το νέο αλμπουμ πως θα ακούγονταν με ΟΓΚΟ στον ηχο… :stuck_out_tongue:

Παρακολουθώ το forum αρκετά συχνά χώρις να έχα αποφασίσει να γράψω κάποιο post.Αλλά πραγματικά η κριτική του κυρίου με εξόργισε.Σε κάθε του λέξη υπάρχει και ο αντίλογος.Γιατί βάζουν τον κάθε εμπαθή και ανίδεο να κάνει μια κριτική δίσκου με τα σημάδια της ασχετοσύνης εμφανέστατα?
Ο δίσκος πολύ απλά σπέρνει και το μόνο που με απασχολεί πλέον είναι τα lives στο berlin και στο london που και φυσικά θα είμαι μέσα.Άλλες 8 μέρες έμειναν επιτέλους.
Άσχετο.Μόνο εγώ έχω ξενερώσει που το new song δεν είναι ατόφιο μέσα στο δίσκο?::-k
Και στους κωλοτούμπες που κράζουν γενικά και αόριστα αν ξαναπατήσουν το πόδι τους οι rockallica στην Ελλάδα ας κάτσουν σπιτάκι τους καλύτερα.Αλλά το ξέχασα το καπνογόνο στο Fuel άναψε.Γιατί άραγε???

Το cd ειναι ενα απλως καλο cd…αποδειχθηκε οτι αυτα π λεγανε για Μαστερ κλπ ηταν βλακειες.Δν μπορουν να βγαλουν τετοιο cd πια.Τα κομματια π ξεχωριζουν ειναι τα That was just your life κ The end of the line.Τα δυο τραγουδια π ακουσαμε πρωτα ηταν ξενερα.Αν ειχαν βγαλει ενα απο τα δυο π γραφω πιο πανω η εστω το Judas kiss πρωτα θα ταν καλυτερα.
Το βιντεο ασχολιαστο!

ο δίσκος είναι απλά κα**α!!! αυτά π λέει ο τύπος στο άρθρο δεν παίζουν με τπτ…επίτηδες τον έβαλαν για να καθόμαστε εμείς εδώ να συζητάμε για αυτόν και το ανύπαρκτο site…Φάνη, είσαι κομπλεξικός αδερφέ…

all nightmare long και unforgiven iii τα καλύτερα…

riffs, αρμονίες, κραυγές, δικασιές, 9-λεπτα τραγούδια και πάει λέγοντας…

πείτε μου συγκρότημα και album που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια σε παρόμοιο στιλ με τους metallica(κλασικό heavy - thrash)… και είναι καλύτερο…

Συγχαρητηρια, κερδισες Γκραμυ απο μενα - χαλαρα οτι καλυτερο εχει ειπωθει σ ενα thread με 2500 replies. Ειναι απο τα ζητηματα για τα οποια εχω κανει απειρες κουβεντες με παρεες μου και ολο ψαχνουμε τη λυση. Αν μπορουσα θα το ανοιγα τοπικ αυτουσιο το quote, αλλα δεν ξερω που να το τοποθετησω, για να γραψω καμια 500 αραδες…

Anyway, πολυ θα θελα να δω τις κολοτουμπες αυτου που εγραψε την κριτικη, οταν καμια 20αρια χιλιαδες χτυπιουνται με Judas Kiss στη Μαλακασσα. Εχω να πω παντως οτι ενα δισκο για να τον καταλαβεις πληρως πρεπει να μην εισαι ουτε φανμποης ουτε hater ή να εχεις περασει κι απ τα δυο σταδια και να αραζεις (εγω εκει ανηκω) Με κριτικη Metallica επανεχομαι λεητερ, ο λογος ξανα στο λαο (Καλαμουκης σπικινγκ!:lol:)

slayer-christ illusion…απειρως για μενα…γιατι οντως ειναι πολυ καλο το νεο Μεταλικα-πολυ καλυτερο αποσο περιμενα κ εγω ο ιδιος-,αλλα νταξ,εχουν κ οι υπερβολες τα ορια τους…:-k

μεγαλη μουυφα ομως .:roll::stuck_out_tongue:

το μονο καλυτερο αμερικανιλα που μπορω να σκεφτω τα τελευταια 2 χρονια σε αυτο το ειδος ειναι το blackening . μπορει και κανα ακομα που δεν μου ερχετε τωρα :stuck_out_tongue:

Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που το πρώτο μου post είναι για το Death Magnetic.
Θα μπορούσα να γράφω κείμενα ολόκληρα για το νέο δίσκο, ο οποίος είναι πάρα μα πάρα πολυ καλός, αλλά εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός όντας οπαδός της μεγαλύτερης μπάντας τοθ πλανήτη από το 1988.
Ένα μόνο έχω να ρωτήσω τον κύριο που έκανε την κριτική. Ρε φίλε πόσα χρονια ετοίμαζες το κείμενό σου?
Γιατί έχω την εντύπωση πως το γράφεις εδώ και 5 χρόνια περιμένοντας να κράξεις? Αν αυτό που άκουσες εσύ το θεωρείς Rock τότε ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τα Metal ακούσματά σου.
Το Death Magnetic είναι μακράν απο τα κορυφαία Heavy - Thrash albums της εποχής μας!!!

YΓ. Όσοι ενοχλούνται από την αλλαγή κατεύθυνσης των Μetallica από το Master Of Puppets και μετά σας παραπέμπω στους προφητικούς(???) στίχους του Mighty Papa Het από το Damage Inc.

“Following our instinct, not a trend
Go against the grain until the end”

Γι’ αυτό οι Metallica ήταν είναι και θα είναι μοναδικοί. Γιατι πάντοτε είναι αυθεντικοί!!!

Είπε ο χρήστης puppetz 24 ωρες αφότου είχε διαρεύσει το Death Magnetic

Όταν λεω της εποχής μας εννοώ το τώρα, όχι το μέλλον.
Ίσως να χρησιμοποίησα λάθος λέξη αλλά από καιρό ήμουν ενθουσιασμένος με ό,τι ακουγα.