Metallica-Death Magnetic (2008)

συγγνωμη ρε φιλε κιολας αλλα δεν κατλαβαινω πως εννοεις το νιαουρισμα? δηλαδη με ποιο κριτηριο νιαουριζει στο load (bleeding me, outlaw, …) και οχι στο death magnetic

Σορρυ κιόλας αλλά το ρηβιού ήταν τίμιο. Είπε τι θέλει από τους Μετάλλικα, είπε τι του αρέσει και δεν του αρέσει και από κει και πέρα έκρινε το δίσκο.

Δε σε καταλαβαίνω. Τι θες να πεις πως το εννοεί. Το εννοεί φυσικά με τα δικά του κριτήρια και γούστα. Πόσο πιο απλό

Όπως είπα και σε προηγούμενο post έχουν ηχογραφήσει 11 κομμάτια και ο Lars άφησε να εννοειθεί στην τελευταία του συνέντευξη ότι μπορεί το 11ο να το δούμε σαν bonus ή b-side (πιθανότατα το holy revolver)

το νιαουρισμα δεν αξιζει για καποια τραγουδια. Ειναι σαν να σου λεω πως ο tate νιαουριζει στο mindcrime :slight_smile:

Εννοώ ότι η φωνή του στο Magnetic είναι πιο straight (πιο σαφής, ευθυτενής, χωρίς σκαμπανεβάσματα στην προφορά των λέξεων, χωρίς τραβήγματα ηχητικά). Δε σημαίνει ότι συνέβαινε αυτό σε όλα τα κομμάτια (μερικά εκ των οποίων αναφέρεις) πριν. Απλά π.χ. έβαζες το Justice ή το Black και μετά έβαζες το Reload και νόμιζες κάποιες στιγμές ότι είναι άλλος τραγουδιστής. Τουλάχιστον εγώ αυτό ένιωθα. :slight_smile:

@haliseco:Ε και αυτό θέμα προσωπικού γούστου είναι.
Εφόσον δεν πρεσβεύει ο άλλος κάποια αντικειμενική αλήθεια πχ Ο Τέητ είναι άφωνος, τότε είναι ξηγημένος για μένα.

O Tate όμως έτσι μάς συνήθισε από την αρχή και αυτό του ταιριάζει! Στο James δεν ταίριαζε πάντα αυτό το στυλάκι σε αρκετές στιγμές.

οκ, συμφωνοι ειναι εντελως διαφορετικη η φωνη του, αλλα το νιαουρισμα εχει μια πολυ αρνητικη σημασια για ενα δισκο που δεν το αξιζει :slight_smile:

μα δεν του πηρα και το κεφαλι και δεν τον προσεβαλα… να μου το εξηγησει του ζητησα και το εκανε ο ανθρωπος! παντως το πως υπαρχουν καποια αντικειμενικα κριτηρια στη μουσικη υπαρχουν, αλλα αυτο ειναι μεγαλη συζητηση, οποτε αστο

Haliseco, τι να γίνει, τα γούστα είναι γούστα και το ξέρουμε αυτό… Και μένα μου αρέσει πάρα πολύ το Load, το οποίο και θεωρώ δισκάρα με τα όλα της. Απο την άλλη ισχύει πως στο Death Magnetic ο James τραγουδάει περισσότερο “χύμα”, εναρμονίζοντας έτσι τη φωνή του περισσότερο και στο πιο επιθετικό (σε σχέση με το Load) στυλ του άλμπουμ… Σε άλλους αρέσει το ένα στυλ, σε άλλους το άλλο…

(εμένα μου αρέσουν και τα δύο, χα!)

Για κάποιον όμως που το εισπράττει έτσι, υπό την ελεύθερη, υποκειμενική του γνώμη; Όπως εννοούμε τις θετικές λέξεις που χρησιμοποιούμε, το ίδιο συμβαίνει και με τις αρνητικές. Ειδάλλως, θα ήμασταν εδώ μόνο για να βαράμε παλαμάκια. Και κυρίως, αυτό συμβαίνει όταν έχεις προηγούμενα δείγματα υψηλής απόδοσης από έναν μουσικό και κατ’ επέκταση “απαιτήσεις”. Anyway, απλά σου λέω ότι δεν υπάρχουν “πρέπει” σε τέτοιες κατ’ εξοχήν υποκειμενικές φάσεις. :wink:

Oπως καταλαβαινεις αυτα που ποσταρα δεν ειναι ουτε τα μισα απο τις θαυμασιες ιδεες που διαθετουν οι Tallica για αυτο τον δισκο…Εκ των πραγματων,δεν θα ακουσουμε ορισμενα πολυ αξιολογα riffs ακομα και αν προσθεσουν και αλλο ενα κομματι.Τουλαχιστον σε αυτον τον δισκο… :slight_smile:

Πολυ καλο ρηβιου! :thumbup:

Κοίτα…τα όντως αξιόλογα ριφς που δεν ακούσαμε στον δίσκο ήταν αυτό του Holy Revolver και αυτό που ακούγεται στο αρχικό τρέιλερ (μαζί με το σόλο) που είπες και συ (ήταν κομμάτι του Judas Kiss)… όλα τα υπόλοιπα δεν λένε και πολλά μόνα τους σαν αποσπάσματα. Μην ξεχνάς ότι το missionmetallica είναι πολυτέλεια…δεν θα έπρεπε καν να ξέραμε όλα όσα έχουν δοκιμάσει. Για παράδειγμα αν είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τα ριφ που είχαν κοπεί στα Ride/Justice/Master με την έμπνευση που είχαν τότε, μπορεί να τραβάγαμε τα μαλλιά μας

EDIT: Για το ριφ του Shadows of the Cross έχεις δίκιο. Το είχα ακούσει παλιότερα και ευχόμουν να το ακούσουμε μέσα στο νέο δίσκο…έστω με μια μικρή παραλλαγή. \m/

Καλός και σχεδόν συμφωνώ μιας και εγώ γνώρισα τη μπάντα το '95(τρελλάθηκα με τα παλιά και μετά βγήκε το Load-δισκάρα). Πολύς κόσμος νιώθει τα ίδια με εσένα, χθες ήμουν Texas με μια παρέα και όλοι πάνω κάτω τα ίδια λέγαμε!

Υπερβολές, η μουσική από μέσα δεν έχει καμία σχέση και τώρα κάνουμε θέμα μια λέξη(που και πάλι διαφωνώ).

Να 'σαι καλά, φίλος! 8)

Χαίρομαι, και ναι, είναι αλήθεια ότι πολύς κόσμος μοιράζεται κοινά πράγματα για τους Metallica. Είναι αφορμή να συσπειρώσει νέους και παλαιούς, γιατί νομίζω είχαμε πάρει την κατιούσα τελευταία. :stuck_out_tongue:

Νταξει διαφωνω σε αυτο γιατι εγω βρισκω και αλλα πολλα ωραια (ας πουμε το flaminco δεν σου αρεσει?)Και να φανταστεις οτι το ριφ στο τρειλερ δεν μου πολυαρεσει γιατι το θεωρω τετριμενο απλα το εβαλα γιατι ειχα ακουσει οτι αρεσει σε αρκετους.Τεσπα,κουβεντα να γινεται…Αυτο που κραταω ειναι οτι οι Τallica βγαλαν μια δισκαρα που τουλαχιστον στο δικο μου cd player θα παιζει για πολυ καιρο το δισκακι μεχρι να λιωσει! :smiley:

Ναι και το flaminco μια χαρά είναι…my bad! Έτσι! Ο δίσκος είναι πολύ καλός! Το headbang επανήλθε…stay heavy

Ποια μουσικη μωρε,για τη μελωδια της φωνης λεει(οτι θυμιζει εκεινο το σημειο,οχι οτι ειναι ιδιο…)

Anyway…ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν θα τσακωθούμε κιόλας.

Πάντως αυτός ο δίσκος έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, μετά από κάθε ακρόαση πονάει ο σβέρκος μου!