Να ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα που δεν ξέρω αν έχουν ειπωθεί:
- Το Box Magnetic θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα;
- Στα δισκοπωλεία θα έρθει το 5 - vinyl LP πακέτο;
Να ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα που δεν ξέρω αν έχουν ειπωθεί:
ακουγοντας το cd καθημερινα στο αμαξι μου για αρκετη ωρα, μπορω πλεον να βγαλω μια συνολικη εκτιμηση για το αλμπουμ και να το χαρακτηρισω αξιοπρεπες…τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο…
δυο πολυ καλα τραγουδια το that was just your life,και το all nightmare long που ανετα μπορουν να μπουν στο set list τους…τα υπολοιπα κυμαινονται απο αξιοπρεπη μεχρι καποια κακα…
τα αρχικα super καλα σχολια που ειχα κανει ακουγοντας το στα πεταχτα την πρωτη μερα τα παιρνω πισω και ηταν επιπολαια…
αυτα…
Εγώ πάλι ακούγοντας το cd στο αυτοκίνητο δεν έχω πεί ακόμα άποψη για το δίσκο…ούτε επιπόλαια αλλά αότε ώριμα…αναμένω να τον λιώσω πολύ και μετά…
Η πρώτη πάντως άποψη είναι ότι αυτό που ακούω το γουστάρω…
Το box Magnetic (coffin) θαναι σε 2000 αντίπτυπα και το vinyl box set θαναι σε 5000
το vinyl box μάλλον θαναι…
κοιτα δεν εχω καμμια ορεξη να κατσω να λιωσω κι ολας τον δισκο ακουγωντας τον απειρες ωρες μηπως κι αλλαξω γνωμη και μ αρεσουν περισσοτερο…αυτο δεν θα το κανα ουτε για τον blackmore η τον dio…
απλα αλλαζω σιντακι βαζω κανα ride the lighting η κανα and justice for all και περναει η ωρα στη κινηση πολυ ποιο ευχαριστα…
2 δισκους των οποιων τα τραγουδια με το που τα ακουσα τα λατρεψα…γιατι αλλιως δεν επροκειτο να ασχολειθω με τους μεταλλικα απ τη στιγμη που δεν ειμαι ο παραδοσιακος μεταλλας…
5 και βράδιασε!
Και τα 10 τραγούδια άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο λένε άσχημα.
Το πρω’ι’ν’ο της Παρασκευής προβλέπω συνοστησμό μεταξύ Ακαδημίας και Εμμ. Μπενάκη.
Και μετά αναμονή και αντίστροφη μέτρηση για κανά πιθανό live.
Πια τραγούδια θα θέλουμε περισσότερο να μπουν στο σετ λιστ από το Death Magnetic, άραγε;
προσωπικα σιγουρα τα All nightmare Long κ’ Cyanide!! favorites μεχρι τωρα!!!
O δίσκος μέτριος.(επαναλαμβάνω) λείπει η μελωδία σε πάρα πολλά σημεία
To video clip του the day that never comes είναι χάλια?. Δεν βγάζει ούτε το νόημα ούτε την ενέργεια των metallica και δεν είναι ανάγκη να είσαι μοντερ όπως εγώ για να το καταλάβεις? Η «ματιά» του σκηνοθέτη είναι πολύ περίεργη?.τουλάχιστον στο st anger είχαν κάνει πολύ καλά clip?με κορυφή φυσικά (πιο παλιά , ) το clip του disappear?
Ειπα και πιο πριν οτι δεν συμφωνω μαζι σου αλλα αυτο δεν ειναι και κακο.
Οσο για το Video Clip αν ηθελες θα το επιανες το νοημα…
Το τραγουδι λεγεται The Day That Never Comes και ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ στην ιστορια που περιγραφει το video clip?
Η μερα δεν ερχεται ποτε για να ελευθερωθει ο τυπος απο την κολαση του πολεμου.
Τραυματιζεται ο διπλανος του, φοβαται και την σκια του και ειναι καχυποπτος με τους παντες…
Ειναι καλογυρισμενο και ειδικα σε αυτο το τραγουδι η μελωδια ειναι παρουσα που τοσο λες οτι σου λειπει.
Ευτυχως για να βαζουμε και τα πραγματα στην θεση τους η αποψη του κοσμου ειναι γενικοτερα Θετικη.
Και οχι ζοριζοντας τον εαυτο σου να σου αρεσει επειδη εχει ο δισκος το ονομα της αγαπημενης μπαντας πολλων αλλα γιατι οντως ο δισκος αξιζει.
Και ειλικρινα λετε οτι ο δισκος ειναι δυσκολος ή δεν ειναι κλασσικος και μπλα μπλα μπλα.
Οταν ειχε βγει το And Justice For All ειχαν ακουσει πολλα οι Metallica το ιδιο και για το Black Album…
Καλα δεν μιλαμε για τα μεταγενεστερα…
Αλλα καποιος να μου πει με το χερι στην καρδια οταν ακουσε το Frayed Ends of Sanity ή το To Live Is to Die ή το Eye of the Beholder (για να αναφερω μερικα κομματια απο το αγαπημενο αλμπουμ πολλων) τα λατρεψε αμεσως Η’ με το καιρο μεγαλωσαν μεσα του και τα αγαπησε πορωθηκε και βρηκε αυτο που ηθελε να βρει μεσα σε αυτα τα κομματια?
Ας δωσουμε λοιπον μια ευκαιρια σε αυτο το Πολυ καλο δισκο (και να μην πω κορυφαιο για να κραταω και λιγο τις ισσοροπιες αν και μιλαμε για την αγαπημενη μου μπαντα απο τοτε που ημουν παιδι και εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε!) και να αφησουμε τους αφορισμους.
Οι METALLICA (καποτε ελεγαν οτι ειναι το συγκροτημα του σκεφτομενου μεταλλα) ειναι ο λογος που πολλοι μα παρα πολλοι ακουνε σκληρη μουσικη (η’ αλλιως ΚΑΙ σκληρη μουσικη) αλλα με τα χρονια επειδη εκαναν κατι διαφορετικο απο εποχη σε εποχη ηταν “cool” και ευκολο να τους κρινουμε και να τους κραξουμε.
Ανοιξ’τε τα αυτια σας και τουλαχιστον αν δεν σας αρεσει να λετε αυτο ακριβως που ισχυει οχι να βρισκετε ανοητες δικαιολογιες για να το ισχυριστητε!
ΘΕΛΟΥΜΕ Η’ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΕΓΩ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ!) ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (HEAVY) ΜΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
WE DIE HARD!!!
το live is to die με το που το ακουσα,τα αλλα δυο με το τριτο ακουσμα…
Μηπως παιζει ρολο και οτι ηταν τα αυτακια σου (οπως των περισσοτερων) ελαφρως παρθενα σε τετοια ακουσματα?
Και οτι ισως εχουν περασει και αρκετα χρονακια απο τοτε και το εχεις στο μυαλο σου λιγο διαφορετικα απο την πραγματατικοτητα και εχει παρει τις διαστασεις μυθου? (εκτος αν δεν εχει περασει και πραγματικα πολυς καιρος απο τοτε οποτε δεν ισχυει τιποτα απο την απορια μου…)
Το πιο δυσκολο album των Metallica και το πιο progressive που εγινε σιγα σιγα ενα απο τα αγαπημενα αρκετων ηταν ειναι και θα ειναι σχετικα δυσκολο και τοτε ειχε παρει οχι και τις καλυτερες κριτικες.
(Θα μπορουσα να πω και πολλα αλλα τραγουδια της αγαπημενης μου μπαντας που ειναι οντως πιο δυσκολα απο καποια αλλα και χρειαζονται περισσοτερες ακροασεις για να τα αγαπησεις και να τα νοιωσεις δικα σου!!) Και ερχονται οι περισσοτεροι να πουν οτι το Death Magnetic δεν ακουγεται σαν το Master ή σαν το And Justice ή ακομα-ακομα σαν το Black Album.
E ΚΑΙ?
Αν θες να ακουσεις κατι τετοιο υπαρχουν ηδη αυτα τα album.
Δεν μπορω να δεχτω οτι εινα μετριο ασχημο κακο Ή δεν ξερω και εγω τι αλλο.
Προλαβαμε να το χαρακτηρισουμε πριν καν την επισημη κυκλοφορια του!
Αυτο πραγματικα μου κανει εντυπωση για το ποσο ευκολα και γρηγορα πια εχουμε ολοκληρωμενη αποψη για τα πραγματα!
Αν δεν σου αρεσει ΟΚ γνωμη σου μπραβο σου αλλα ετσι δεν δινεις την ευκαιρια κατι να σε πλησιασει και να σε αγγιξει.
Ξεκινας λαθος.
Και καταλαβαινω και κατι αλλο.
Οτι πολλοι γουσταραν πιο παλια τους Metallica επειδη ηταν cool.Αργοτερα εγινε επισης πιο cool να τους κραζει καποιος.
Ετσι κι αλλιως οτι και αν εκανε ενας τετοιος τυπος η επαφη του ηταν επιδερμικη με τους Metallica.
WE DIE HARD!! (Πεσ’τα ρε Jaymz!)
Το άλμπουμ είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό αλλά η μεγαλύτερη heavy μπάντα στον κόσμο είναι οι Maiden φιλαράκι και χωρίς μόδες, ψυχολόγους, Mtv και αμερικανοαρχιδιές!!!
Τώρα που σε πέτυχα και εδώ θα σε σκίσω!!!:lol::lol::lol:
Παιδια έχω ακουσει το αλμπουμ καμια 50αρια φορες τωρα πια και πιστευω οτι ειναι παρα πολλυ καλο…τα ριφφ ειναι για γερα νευρα πολυ καλα δομημενα κομματια.Οι στιχοι για πρωτη φωρα σε αλμπουμ των μεταλλικα μετα το κιλλ εμ ολ δεν μου λενε τιποτα και αυτο ειναι απο τα αρνητικα.μονο ο ανσυχωρητος εχει στχαρα.το οπενερ σπαει κοκαλα και εχει γινει τρομερη δουλεια στις αρμονιες.σε καποια κομματια ξεχνας ποσα στρομματα κιθαρας ακους πραγμα καλο.ακουγετε φρεσκο αλλα παραλληλα και νεο.το μεγαλυτερο προβλημα μου ειναι οτι στο σινγκλ ακουω ριφφακια απο motorbreath,am i evil,orion,to live is to die,και την αρχη του σολο του fight fire with fire.Ποιο αδυναμο κομματι στανταρ το my apocalypse.Γενικα πολυ ωραιος δισκος
8.5 στα 10 για μενα…
Ρε μέχρι και Tool θυμίζει ο δίσκος τι μου λέτε τώρα:
The end of the line (5:38 - 5:43) - 46 & 2 ending
Πάντως έτσι όπως πάμε, οι περισσότεροι έχουν σχηματίσει τελική γνώμη για το album, ενώ δεν έχει καν…κυκλοφορήσει! Έχει χαλάσει τη γλύκα το Internet (έχει σώσει την τσέπη μας βέβαια).
Ρε παιδες δεν κανει λεω κανεις τον κοπο να περασει απο κανα Μαντροπολις να ρωτησει αν θα φερουν την Coffin box edition και ποσο θα παει το μαλλι??? Αν και νομιζω οτι μονο μεσω ιντερνετ θα πωλειται αυτην η εκδοση.
θα παω σημερα μετα τη δουλεια στο mall για να πληρωσω λογαριασμους. οποτε ρωταω στα fnac ή στο virgin. παντως την παρασκευη θα ειναι στα χερια μου…
το all nightmare long ειναι τραγουδαρα…ευκολα στο live θα το βαλουν στα σετλιστ τους.
Cheers mate. :thumbup:
Το video clip είναι εξαιρετικά «αργό» και χωρίς να γίνετε τίποτα ουσιαστικό και εντυπωσιακό στην ιστορία του ?το ότι ο στρατιώτης είναι καταδικασμένος να είναι εκεί θα μπορούσε να μας το δείξει ο σκηνοθέτης με πολύ περισσότερα καθημερινά γεγονότα ( εκρήξεις, ενέδρες, βασανισμούς?και τόσα αλλά)
Γουστάρω τους metallica περισσότερο και από εσένα .και με αυτό το δίσκο θα γούσταρα ειλικρινά να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να βάλουν το σκληρό ήχο όπως λες στα σπίτια πολλών που αυτή τη στιγμή δεν ακούνε metal όπως έγινε το 1991.Εδικα στην χωρά που ζούμε που πλέον τα σκυλάδικα έχουν γίνει περισσότερα από τα περίπτερα .
Όμως φίλε μου είτε το θες είτε όχι με το δίσκο αυτό θα γουστάρουν αποκλειστικά μονό όσοι ακούνε μεταλ?Και πολύ εύκολα τώρα θα μου πεις στα αρχ?.α μας όποιος θέλει ας τον ακούσει.
Και δεν διαφωνώ απλά θα ήταν πολύ καλυτέρα να ήταν ο δίσκος αποδεκτός από το ευρύ κοινό?και υπάρχει ανάγκη σήμερα πολύ περισσότερο από παλιά , για κάτι τέτοιο.
Kάποτε όταν τελείωσα εγώ το λύκειο το 89 οι ροκάδες και τα μέταλλα ήμασταν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ακούγαν τα hit τις εποχής?το αντίθετο δηλαδή με σήμερα?η μουσική όσον αφορά το rock νοσεί παγκόσμιος
Και είναι άσχημο πλέον να γεμίζουν στάδια μονό συγκροτήματα όπως maiden, acdc(μακάρι να έρθουν),metallica?.και ακόμα και οι U2 πάνω από 40 ετών είναι?
Δεν βρίσκω ότι υπερβάλω σε τίποτα απλά είναι λίγο σκληρό να λες τα πράγματα όπως είναι.Το καταλαβαίνω.
κοιτα εγω δεν ειμαι ο μεταλλας κι ουτε ακουω metallica απο μικρο παιδι…
για ενα διαστημα ακουγα γυρω στα 18 μου επι 1 χρονο περιπου αλλα το ξαναγυρισα στο hard rock των 70ες γιατι αυτη ειναι η μουσικη που με εκφραζει…
πριν απο 1 χρονο περιπου αρχισα να ξανακουω τους δισκους τους,και αυτη τη στιγμη ακουω metallica περισσοτερο απο καθε αλλο group καθημερινα…
μπορω να σου πω οτι εχουν γινει το αγαπημενο μου μεταλ γκρουπ εξαιτιας κυριως των 3 τους δισκων απο ride μεχρι justice…
δεν ειπα οτι το death magnetic ειναι κακο αλμπουμ ισα ισα ειναι αξιοπρεπες…
αυτο που δεν μ αρεσει ειναι το εξης…οτι προσπαθησαν να μπολιασουν μαζι τα κλασσικα ογκωδη επικα τους riffs και refrain μαζι με περισσοτερο μοντερνα στοιχεια που συναντας σε σημερινες μπαντες…
θελησαν δηλαδη να ικανοποιησουν και τους κλασσικους οπαδους/ακροατες τους σαν εμενα, αλλα και να τραβηξουν οπαδους απο αλλα ειδη του μεταλ…και απο κει που ακους ενα τραγουδι να ξεκιναει γαματα ξαφνικα ακους ενα riff που σε ξενερωνει μετα απο λιγο παλι συνεχιζει επικα μετα παλι ενα refrain ξενερωτο…αυτο ειναι πολυ χαρακτηριστικο π.χ. στο the end of the line αλλα και αλλα τραγουδια…
και το παραπανω εγινε συνειδητα…βεβαια σε καποια τραγουδια που δεν συνεβη ειναι και τ αγαπημενα μου του δισκου αρκει βεβαια να ειναι και καλα συνολικα τραγουδια οπως π.χ το all nightmare long…
Το Coffin Box ειναι σε περιορισμενη εκδοση και πωλειται μονο μεσα απο το site της μπαντας.
Δεν ξερω αν αργοτερα το πουλησουν και στα μαγαζια…Παντως ουτε απο Metclub μπορεις να το αγορασεις.
Δεν το εχουν. Μονο μεσα απο την σελιδα του Mission Metallica που δεν χρειαζεται να γραφτει καποιος αν δεν το θελει.Μπορει μονο να το παραγγειλει απο εδω…
http://int.missionmetallica.com/greece/hub.html
Τωρα στους 2 φιλους μου να πω οτι οντως ισως να μην μπει στα σπιτια ολων οπως εγινε π.χ. στο Black Album αλλα οτι γινεται κουβεντα και θα ασχοληθουν με το δισκο οι περισσοτεροι που ακουν σκληρη μουσικη ή ακουγαν σκληρη μουσικη ειναι πολυ σημαντικο.
Και οσο για τα riffs που ειναι το ενα πανω στο αλλο ως ενα σημειο μπορω να συμφωνησω απλα λεω οτι μερικα κομματια ειναι πιο δυσκολα απο καποια οποτε και πρεπει να τα ακουσεις ξανα και ξανα για να τα πιασεις.
Τωρα βεβαια σαφως και ο δισκος μπορει να μην αρεσει σε καποιους ή σε σε αρκετους ή και σε κανεναν.
Αυτο που λεω ειναι οτι προφανως ο δισκος αρεσει στους περισσοτερους οποτε δεν γινεται να ειμαστε τοσο κουφοι ολοι εμεις.
Υπαρχει μια τεραστια προκαταληψη για αυτη τη μπαντα.
Εγω αυτο που εισπρατω απο αυτους ειναι οτι ηταν παντα μα παντα ειλικρινης.(Τουλαχιστον μαζι μου!!Σαν τις πραγματικες σχεσεις.Με τα καλα, τα ασχημα, τα λαθη αλλα παντα εκει να σε στηριξουν οταν το εχεις αναγκη, οποτε και εσυ δινεις ευκαιριες οταν πραγματικα νοιαζεσαι!)
BIRTH SCHOOL METALLICA DEATH (MAGNETIC )