Metallica-Death Magnetic (2008)

Αντε να βγει να το τσιμπήσουμε. Εννοείται την απλή έκδοση :stuck_out_tongue:

Το θεωρώ κοροϊδία, τουλάχιστον για έναν έφηβο ή κάποιον που δεν έχει τρελά λεφτά να πάρει το πακέτο. Εδώ η δισκογραφία των Iced Earth σε limited box έχει 80 ευρώ…Αν ήμουν 27 χρονών όμως ίσως να το παιρνα ;p

νταξ,κ μενα μ’αρεσουν οι μεηντεν,παιρνω ολα τα cd κ ναι,οντως με στηριζουν οπωτε θελω με τη μουσικη τους…αλλα οχι πως δεν ειναι κ αυτοι μια μεγαλη πολυεθνικη οπως οι μεταλλικα…δεν υπαρχει ειλικρινια κ ειδικα απο μεταλλικα,που σαν κ αμερικανοι,ξερουν κ λιγο παραπανω την τεχνη της εκμεταλευσης του ονοματος τους οσο δεν παει…οι εποχες που υπηρχαν ειλικρινεις μπαντες εχει περασει πολλα χρονια τωρα…μονο τους ζεπελιν θυμαμε σαν την πιο ειλικρινη μπαντα,που το διαλυσε μετα τον θανατο του μπονζο…οπωτε αλλο να ικανοποιουν παντα τα αυτια μας,κ αλλο η ειλικρινια…γτ κακα τα ψεματα,οσο καλο κ να ειναι το death magnetic-που ειναι δλδ,το ακουω καθημερινα-,για να το γραψουν,γυρισαν σε παλιες φορμουλες κ στοιχεια που ειχαν ξεκοψει 15 χρονια τωρα,αφου ειδαν πως δεν τους εβγαινε κ τους εκραζε ο κοσμος κ οι πωλησεις πεφταν…μονο ειλικρινια που δεν ειναι αυτο δλδ…
εγω απλα πιστευω,μην τρελαινεστε,μια χαρα δισκος ειναι,μπυρες headbanging κ ετσι κ τα λοιπα γραφικα ‘‘μεγαλυτερη μπαντα εβερ,δισκος του αιωνα…’’ κτλ,μονο αστεια ακουγονται…οι μεταλικα απλα προσπαθησαν να ικανοποιησουν τους φιλους τους,αφου κραχτηκαν οσο κραχτηκαν κ ειδαν πως τα νεα μουσικα ρευματα που γουσταραν να εξερευνησουν-ακολουθησουν,δεν ειχαν ανταποκριση,βλεποντας τις πωλησεις να μειωνονται,αποφασισαν να γυρισουν στο στυλ που τους καθιερωσε,βγαζοντας ενα πολυ καλο δισκο,πιο καλο απο οσο περιμενε κανεις…αυτο…κ ο ντικινσον που υπεραγαπαω,το ιδιο εκανε μετα το σκανγουωρκς,που πηγε απατο…γαματη βεβαια καταληξη,αλλα σιγουρα οι πωλησεις κ το κραξιμο επαιξαν πιο σημαντικο ρολο απο την τοτε ‘‘κ@υλα’’ του για το τι γουσταρει να παιξει στο μελλον…
(καλα,συγκρισεις με justice κτλ,ειναι τελειως ακυρες…)

υ.γ το βιντεο ειναι οντως τραγικο,τοσο σκηνοθετικα οσο ιδιαιτερα κ νοηματικα…the american way…

πρωτοφανής κούραση οι απόψεις περί του Death Magnetic.

τις περισσότερες φορές (όταν αντέχω να διαβάσω) τα κείμενα μου δίνουν την εντύπωση μιας προαποφασισμένης κρίσης που δημιουργεί μια ιδιομορφία στις ακροάσεις.

Εννοώ ότι οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει από πριν τι ΘΕΛΟΥΝ να ακούσουν, επικεντρώνονται σε αυτό και ουσιαστικά διαμορφώνουν την κρίση τους ακούγοντας αυτά που ήθελαν.

Κάποιοι ακούν τα καλύτερα solos του Hammet, κάποιοι ακούνε τις καλύτερες μπασογραμμές, κάποιοι ακούνε τα πιο γρήγορα riff, ενώ από την άλλη κάποιοι ακούνε επιτηδευμένες συνθέσεις, άνευρα τραγούδια, δεν ακούνε το μπάσο, δεν τους αρέσει η φωνή του James κ.ο.κ.

Ελάχιστες τεκμηριομένες απόψεις έχω διαβάσει, ελάχιστες με ουσία. Οι περισσότεροι από τους χρήστες, των οποίων η άποψη έχει συνήθως μια, ας το θέσω, σοβαρότερη (και όχι τόσο συχνή) υπόσταση (όπως του Dyingfreedom) δεν αναλώνονται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Ξαναλέω ότι καλά κάνετε και κρατάτε όποια στάση θέλετε. Προσωπικά, μου αρέσει να περιμένω για να εκφραστώ και δεν λαμβάνω σοβαρά ακραίες απόψεις.

Μέχρι στιγμής το album μου αρέσει και αρκετά θα έλεγα.
Αυτό που μου αρέσει στο Death Magnetic είναι πως δεν χρειάζεται να ακούγεται όπως επιβάλλουν οι ταμπέλες και οι μόδες του metal σήμερα κάτι που προσπάθησαν να κάνουν με κάπως ιδιόμορφο και σίγουρα αποτυχημένο τρόπο στο St. Anger. Δεν ακούγεται επιτηδηυμένα ακραίο, προβληματισμένο, περίεργο.

Έχει riffάρες, έχει μερικά ωραία solos, έχει groove, έχει feeling, τα τραγούδια είναι μεγάλα σε διάρκεια αλλά δεν κουράζουν, που σημαίνει ότι έχουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Από την άλλη υπάρχουν και πράγματα που με προβληματίζουν. Το ένα αφορά τη φωνή του James. Είναι πιο αδύναμη, τραγουδάει διαφορετικά. Δεν έχει τη δύναμη του Black Album ούτε την ωριμότητα του Load. Δεν είναι κακή, αλλά μάλλον επίτηδες προσπάθησε να ακουστεί πιο άτεχνη. Επίσης, μερικές φορές “πατάνε” σε παλιότερες συνταγές. Π.χ. στο End Of The Line το κουπλέ είναι λίγο Creeping Death, ενώ το riff είναι λίγο Fuel. Στο The Day… ακούμε λίγο το solo του Fade To Black, το refrain του Unforgiven III πατάει στο I Disappear αλλά είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο, ενώ το κλείσιμο με το My Apocalypse είναι μια μικρή προσπάθεια επανάληψης του κλεισίματος του …And Justice με το Dyers Eve. Επίσης, το drumming του Lars δεν λες ότι δίνει και το κάτι παραπάνω…δεν ενοχλεί πάντως.

Συνολικά, περιμένω την κανονική κυκλοφορία. Το άκουσα αρκετά να βγάλω κάποια αρχικά συμπεράσματα, περιμένω να το απολαύσω με την κανονική παραγωγή του (ελπίζω να είναι πραγματικά καλή, φοβάμαι λίγο), με το booklet, με την ησυχία μου.

Δεν περίμενα κοσμογονίες. Δεν περιμένω από κανέναν να είμαι ειλικρινής. Αλλά ξέρω τι θέλω από τους Metallica. Να το ακούω και να γουστάρω. Να έχει feeling, attitude, riff, solos, βλαχο-James. Γιατί να μπω σε διαδικασία να το συγκρίνω με το Master, το Black Album ή ακόμα το Load? Δεν μπορεί να πλησιάσει καν τη συναισθηματική αξία που έχουν αυτοί οι δίσκοι. Τότε μεγάλωνα μαζί τους. Τότε μπορεί να άκουγα για 1-2 μήνες αποκλειστικά το εκάστοτε album.

Δεν είναι ΤΟ αριστούργημα του σημερινού rock/metal, αλλά το γουστάρω πολύ.

Το σκοπό του το Death Magnetic τον επιτυγχάνει. Βάζει ξανά (δισκογραφικά) στο χάρτη το θηρίο. This monster lives.

παντως πρεπει να καταλαβουμε οτι οπως και ολες οι αλλες μπαντες ετσι και οι μεταλλικα επηρεαζονται απο διαφορα συγχρονα ακουσματα…δε μπορουν κλεισουν τα αυτια τους!!

καποιος ειπε οτι δε θα μπει σε ολα τα σπιτια το καινουριο αλμπουμ των μεταλλικα…μεγαλο λαθος γιατι ειδικα χθες ετυχε το ΤDTNC μεγαλου promotion απο το κατεξοχην καναλι της show biz το σταρ!!!:stuck_out_tongue:

__ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Λίγη λογική, λίγο φρένο στον φανμπόι που κρύβεται πίσω απ’ την κουρτίνα. Μια ώριμη, ολοκληρωμένη άποψη. Θα μπορούσα να κάνω quote όλη την απάντηση.

__Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσουμε όλοι και όλοι (όχι μόνο προς τις αναφορές μας στο DM αλλά και σε κάθε δίσκο) να το έχουμε στο νου μας.

__Προσωπικά περιμένω την κυκλοφορία του δίσκου. Εχω ακούσει ελάχιστα απο τo youtube κυρίως, αλλά και μία μίνι συνέντευξη του James που θαρρώ πως είναι απλή, true και εξαιρετική. Και ναι, νομίζω πως μάλλον κι εγώ στο τέλος θα συμφωνήσω πως με την τελευταία πρόταση του Outshined.

__Αλλά θα περιμένω να ακούσω ή το cd αφού το αγοράσω (όπως έκανα και με το St.Anger), ή αφού κατεβάσω τον δίσκο σε cd rip 320 και έχω καταλήξει πως αυτό ο δίσκος δεν αξίζει τα λεφτά μου.

Ανοίξτε τ’ αυτιά σας και ακούστε τον δίσκο γαμώ. Κι εγώ δεν περίμενα κάτι φοβερό, κάτι καλύτερο απλά απ’ το St. Anger. Δε πα να είναι ίδιο το The Day that Never Comes με το Fade to Black, δε πα να φέρνει όλος ο δίσκος σε Justice τρελά, είναι METALLICA και οι Metallica μας διαψεύσανε. Τραβάτε όλοι τώρα από Παρασκευή να πάρετε τον δίσκο μπας και περάσουν από δω και ακούσουμε κανα All Nightmare Long live.

edit: Δεν πάει στους από πάνω αυτό, απλά άκουσα πολλά τελευταία.

εγω live θελω judas kiss,unforgiven III,all nightmare long,suicide & redemption!!!

O δίσκος είναι πολύ καλός. Απο εμένα παίρνει 8.5 -9 /10. Έιναι αρκετά πιο φρέσκος από ότι περίμενα και έχει ορισμένα εμπνευσμένα σημεία που δεν περίμενα να ξανακούσω απο metallica ever. Φυσικά δεν είναι ούτε ride, ούτε master αλλά ρεαλιστικά κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, μιλάμε για μπάντα 25 χρόνων! Αλλά προσωπικά μου είπε πολλά περισσότερα από ότι ο τελευταίες κυκλοφορίες των λοιπών μεγάλων. Γουστάρω το album, γουστάρω να ακούσω στα live νέα κομμάτια και θέλω να συνεχίσουν να κυκλοφορούν albums. Αποστολή…εξετελέσθη δηλαδή.

Κομματάρα αλλά το φοβάμαι πολύ για live αν με καταλαβαίνεις :stuck_out_tongue:

το σολο του unforgiven III απλα ειναι γαματο!!!τι εννοεις το φοβασαι??δε σε επιασα…

Το Ι να χώσουνε ρε, ποιό ΙΙΙ???

Μετά από πολύ καιρό κατάλαβα τι γίνεται … όταν το τελευταίο ψηφίο της μέρας που ακούω το άλμπουμ τελειώνει σε 3-5-9 ΜΙΣΩ τον δίσκο όλες τις υπόλοιπες μου αρέσει…Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό …πρέπει να ναι κάτι μαγικό…

Πάρε ένα 7/10 λοιπόν.

Για Metallica συμφωνώ με την βαθμολογία, για metal κυκλοφορία γενικά πάνω από 5 με 6 δύσκολα, εγώ να έκανα σαλάτα όλα τα άλμπουμ τους και να τα έπαιζα καλύτερο άλμπουμ θα έβγαζα, και δεν είναι θέμα προσωπικής γνώμης, μπροστά σας είναι η απάντηση, λίγη αντίληψη χρειάζεται για να το καταλάβεις.

βλέπω τελικά πως όλοι καλύτερο album θα έβγαζαν…

αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί η ελληνική σκηνή δεν έχει βγάλει κανένα όνομα που να έχει έστω κ το 1/10 της αίγλης ή των πωλήσεων των αμερικανών…

Καλά για τις πωλήσεις δε μετράει και πολύ , γιατί οι περισσότεροι αγοράζουν το δίσκο λόγω ονόματος (από περιέργεια να δουν τι θα ακούσουν, ή από fanboyλίκι - ότι έκανα με το St.Anger). Anyway…

Πόσο αστείος μπορεί να γίνει κάποιος…

…πόσο είρων μπορεί να γίνει κάποιος άλλος…

Bow down

I will set you free

τωρα τι σχεση εχει αυτο :!:…εμεις ειμαστε ακροατες και οχι μουσικοι.το οτι κρινουμε εναν δισκο ως πχ. μετριο δεν σημαίνει οτι πρεπει να πιασουμε τις κιθαρες να βγαλουμε και εμεις ενα καλυτερο δισκο.

το DEATH MAGNETIC ειναι λιγο καλυτερο απο το st anger.
αυτα…τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο.
περιεργα κοψίματα συνεχεια και αρκετη μονοτονια .φυσικα 2-3 κοματια ξεχωριζουν.αλλα περίμενα περισσοτερα …5 χρονια αναμονης για εναν δισκο καθαρα μεταλ , για ενα κοινο καθαρα μεταλ…χωρις να εχει την απολυτη αποδοχη αυτου του κοινου…
ολα αυτα δεν σημαίνουν και πολλα βέβαια. oi metallica ειναι οντος κορυφη…