Metallica-Death Magnetic (2008)

στην Ελλάδα μόνο με τις πρoπαραγγελίες έγινε ήδη χρυσό σύμφωνα με την universal Hellas

ναι το διαβασα και εγω καπου αυτο!!!την πλατινα δηλαδη την φτανει ανετα μαλλον ε??

Ήρθε η ώρα να πω κι εγώ τη γνώμη μου για τους ΜΑΙΤΑΛΙΚΑ

Έφτασε το 2008 και η ώρα για τον καινούριο δίσκο μιας από τις σημαντικότερες μεταλ μπάντες του πλανήτη-αν όχι σημαντικότερη. Τι θα αποφάσιζαν? Θα συνέχιζαν στον ξεπουλημένο ήχο που είχαν διαλέξει με μόνο σκοπό να βγάλουν περισσότερα χρήματα (sic)? Άσχετα βέβαια αν η καριέρα τους κάθε άλλο παρά ανοδική ήταν. Ή μήπως θα αποφάσιζαν να ξεπουληθούν επιστρέφοντας στον παλιό τους ήχο όπως μας υπόσχονταν αναιρώντας έτσι το ότι οι Metallica θα κάνουν πάντα του κεφαλιού τους και θα βγάλουν πάντα το δίσκο που τους εκφράζει χωρίς να τους νοιάζει ο κόσμος (sic)?
Τελικά έγινε το δεύτερο και τόσο καταφανώς όσο δεν το περίμενα με τίποτα. Βάζεις το cd πατάς το play και, με το που μπαίνει το πρώτο κομμάτι, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο And Justice For All. Παρακαλώ λοιπόν, γιατί με ενδιαφέρει αν μη τι άλλο, όποιος ξέρει να μου πει αν το έκαναν επειδή έτσι ένοιωθαν ή επειδή 2ος δίσκος στη σειρά με τόσο κράξιμο μάλλον θα τους χαντάκωνε? Ή μήπως ήθελαν να αποδείξουν κάτι στους εαυτούς τους? Ας μου απαντήσετε εδώ όσοι από σας έχετε την ικανότητα να μπαίνετε στο μυαλό του Ούλριχ (είσαστε κάμποσοι πανάθεμά σας!). Αλλιώς ας στείλουμε τον Τζέημς στο νέο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 (?) με τον ανιχνευτή ψεύδους. Γιατί μας νοιάζει βρε αδερφέ!

Για όσους από σας δε σας νοιάζει, θα ακούσετε μια μεγάλη δισκάρα, που θα σας πάρει σαν το χταπόδι και θα σας χτυπήσει στα βράχια του παρελθόντος τους. Όπως έχω ξαναπεί και ανάποδα να παίξει ο δίσκος, με voice-overs του Τουρνά από πάνω, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μη σου αρέσουν αυτά τα ριφφς. Είναι αδύνατο να μη γουστάρεις, έστω και λίγο, τα κομμάτια και αν δεν το παραδεχτείς είναι υποκριτικό. Και αυτό διότι είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό που ήταν φτιαγμένα και τα ριφφς που αγάπησες (εκτός αν είσαι από αυτούς που έχουν αγαπημένους δίσκους τα Black Album-Load και δε γουστάρουν και τόσο τα παλιότερα). Και το σημαντικότερο, δεν αντέγραψαν τους εαυτούς τους. Ή μάλλον το έκαναν σε ένα μικρό, ανεκτό και επιθυμητό επίπεδο. Με άλλα λόγια ξεπουλήθηκαν ακριβώς με τον τρόπο που ήθελα –και επιτρέψτε μου να αισθανθώ τυχερός γι’ αυτό εν αντιθέση με αυτούς που τους ήθελαν να ξεπουληθούν διαφορετικώς.

Έχει τις ανανεωτικές τζούρες του ο δίσκος. Και είναι καλά κρυμμένες. Βρίσκονται στο παίξιμο του Κιρκ. Μπορεί η δομή των τραγουδιών να είναι παρόμοια με τους κλασικούς τους δίσκους, μα σε αρκετά σημεία χρησιμοποιεί τα chords με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στο παρελθόν –και αυτό φαίνεται πολύ όμορφα στον ενοχλητικά κρυστάλλινο ήχο που διάλεξε ο Ρικ. Το ντραμμινγκ του Ούλριχ είναι πάρα πολύ καλό, η φωνή του Χέτφηλντ αρκετά καλή, όχι άψογη, μα τουλάχιστον οργισμένη ενώ ο φοβερός μπασίστας ονόματι Τρουχίλο φαντάζομαι ότι θα παίζει γαμάτα. Εξάλλου το λένε στην προακρόαση του Hammer ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στους Metallica εδώ και παρά πολλά χρόνια. Γιατί να μην τους πιστέψω? Επειδή έχω απλά την απορία: «ρε μάγκες που στην ευχή το ακούσατε»? Τουλάχιστον όμως –και αυτό είναι το σημαντικό- τηρούν την παράδοση της μουσικής μας που θέλει η ένταση του κάθε οργάνου στη μίξη να είναι ανάλογη με την ιεραρχική κλίμακα του group. (τριβια: θεσμός που αποθεώθηκε από τον De Maio βάζοντας το μπάσο να κρύβει οτιδήποτε άλλο έπαιζε το συγκρότημα!)

Σε αυτό το σημείο μάγκες βαρέθηκα να γράφω. Είμαι και από χθεσινό χανγκ-όβερ. Κομματάρες όπως το That was just your life, All Nightmare Long, Cyanide, Unforgiven III και στην ουσία ένα σύνολο από 10 τραγούδια όπου ΚΑΝΕΝΑ δεν το λες άσχημο, ούτε καν μέτριο, βασικά όλα κομματάρες τα λες, με κάνουν σίγουρο να πιστεύω ότι πρόκειται για την κυκλοφορία της χρονιάς στη λίστα μου. Αυτά :slight_smile:

σωστος ο απο πανω!!!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Greywind (ξέρεις εσύ)
Ride on φίλε μου!!!

Παίξε μπάλα :stuck_out_tongue:

ή παίξε με την φωτια :stuck_out_tongue:

Δηλαδή όσοι δεν γουστάραμε έστω και λίγο είμαστε υποκριτές. Να δω τι άλλο θα ακούσω σε αυτό το forum.:slight_smile:

Toν θεωρείς χάλια δίσκο και δε βρήκες τίποτα που να σου άρεσε?

Και ταυτόχρονα θεωρείς καταπληκτικούς δίσκους τα justice master ride the lightning?

Ναι χαλαρά, εκείνα με είχαν κερδίσει με την πρώτη (που ήμουν 13) και τούτο δω το χω ακούσει αρκετές φορές και ακόμα δεν έχω βρει κάτι που να μου αρέσει.

όταν στα 13 σου με τη μια αντιλαμβάνεσαι το Justice το Death Magnetic μπορεί να σου φανεί τρε μπανάλ.
σε ποσίμπλ.
ο μοντιέ, έχω επηρεαστεί από Στέφανο Χάρη τελευταία.

Ένα riff, ένα solo, ένα “-ah!” στο τέλος των λέξεων, μια μπασογραμμή, κάτι; Η εισαγωγή από All Nightmare Long έστω; Κάτι, οτιδήποτε, μικρό ή μεσαίο… :-s

Misfits7, δεν κάνει τίποτα, απλώς μη βγει παραέξω και έχω και εξεταστική τώρα! :stuck_out_tongue:

τι λε ρε φιλε

η σκηνη παλι στη μεση του γηπεδου??

επιστρεψανε δηλαδη για τα καλα???

πωπω

επρεπε να μασταν εκει!!!

φερτε τους για λαιβ στο ΟΑΚΑ!!!

χαχαχαχα καπιος διαβαζει sportday :lol:

Ότι να ναι.

Φέρτε πίσω Joey Allen.

δεν θα υπαρχει οακα μετα…:roll:

γή-πεδοοοο στη Νε-α-φι-λα-δελφεια…

Σκασίλα μας:D:D

εγώ λέω να φέρουν τους maiden στο ΟΑΚΑ να παίξουν όλο το αμολαδ που είναι κ δισκάρα…

ο δίσκος είναι καταπληκτικός

να πω κάτι για το μπάσο : δεν είναι θαμμένο, ούτε εξαφανισμένο. τα κομμάτια είναι πολύ groovy για να μην έχουν δουλευτεί στο μπάσο. απλά η παραγωγή “όλα μπροστά”, το κάνει να μην ακούγεται πολύ. αλλά υπάρχει

Eγώ θέλω κλειστό χώρο ρε…:roll:
Ολόκληρο το Death Magnetic και πολλές εκπλήξεις.:wink:

μακάρι να παίζανε όλο το Amolad , no problema8)

Οι Μetallica ΔΕΝ έχουν μονάρχη μπασίστα(χμ) ούτε και όταν έπαιζε ο Cliff δεν ακουγόταν περισσότερο το μπάσο…και γενικά το μπάσο δεν είναι για να ακούγεται, όταν έχεις έναν ρυθμικό κιθαρίστα που ονομάζεται James Hetfield δεν είναι ποτέ δυνατόν να θάψεις την κιθάρα και να βάλεις μπροστά το μπάσο. Στο Death Magnetic μια χαρά ακούγεται το μπάσο πάντως…