Metallica-Death Magnetic (2008)

Το κυκνυο ασμα του γκρουπ ήταν το ‘The struggle within’ το οποιο και εκλεινε εναν απο τους πιο ανατρεπτικους, προοδευτικους, πιασαρικους και ταυτοχρονα εμπορικους δισκους που εχουν κυκλοφορησει, το black album. Εκτοτε ειπαμε η α π ο λ υ τ η κατρακύλα και παρακμη:(
Ακουγοντας μερικα απο τα νεα κομματια μολις, μπορω να πω οτι ισως δεν τα πηγαν και πααααρα πολυ ασχημα, οχι τοσο οσο θα περιμενα. Ημουν απο τους πρωτους που τους εκραζα (αν και ειχα μεγαλο κολλημα στα νιατα μου:wink:) τοσο με το ‘load’ oταν βγηκε οσο και τις αλλες μπαρουφες που εβγαλαν με αποκορυφωμα το album-εκτρωμα (βλέπε "δεν ειμαστε φλωροι, μπορουμε ακομη να θρασαρουμε κοπανοντας ταπερ και γκαριζοντας!!) ‘ST.ANGER’’.
Επιφυλασσόμενος για πιο ασφαλή συμπεράσματα μετα απο περισσοτερες ακροασεις του νεου αλμπουμ επανερχομαι δριμύτερος…8)

Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι μαγνήτες έλκουν διάφορα μεταλλικα (βλ Metallica) αντικείμενα όπως πχ είναι οι σινδετήρες (clippers -> clipping). Οποτε το Death Magnetic δεν θα μπορουσε να γλυτώσει το clipping 8):p:lol:

Γιατί ρε Κarvou μέχρι και το Metallica τα drums ήταν απίστευτα!!!Πρόσεξέ τα στο Justice το κομμάτι.

χαχαχαχαχαχαχα

την παρατήρηση αυτή για τα ντραμς την έκανα για πρώτη φορά ενώ άκουγα το δίσκο And Justice For All :lol: :lol: :lol:

Σίγουρα not my cup of tea τα drums του Ούλριχ…

Ούτε του ίδιου του Ούλριχ απ’ ότι φαίνεται. :stuck_out_tongue:

Παντως για τον Bob Rock παρ’ολο που η παραγωγη του Black Album ειναι σημειο αναφορας πηγε τους Metallica σε διαφορετικο σημειο.
Ειχε δηλωσει καποτε οτι ηθελε οι Metallica να γινουν οι νεοι Led Zeppelin.
Τους εκανε πιο Rock. Εχασαν λιγο απο την ομωτητα τους αν και σε αυτο σαφως εφταιγε και το δικη τους σταση απεναντι στο τι ειναι οι Metallica.
Χαιρομαι που αλλαξαν παραγωγο.Και προφανως η ΟΧΙ και τοσο κρυσταλλινη παραγωγη του Death Magnetic εγινε γιατι ετσι ακριβως το ηθελαν. Ωμο!
Οσο για τα τραγουδια του Death Magnetic οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ τα καραγουσταρω.
Οταν ακουσα τον δισκο πρωτη φορα την πρωτη νυχτα που διερυεσε στο internet εβαλα τα ακουστικα (ηταν περιπου 2 το βραδυ) και επιασα τον εαυτο μου να κοπανιεται και να τον γουσταρει τρελα.
Δεν καταπιεζα τον εαυτο μου να μου αρεσει επειδη ηταν τα τραγουδια ηταν απο την αγαπημενη μου μπαντα.
Οντως με επιασαν απο τα μουτρα!!
18 χρονια μετα απο την πρωτη φορα που ακουσα Metallica ξαναγουσταρα τρελα τα riifs, την φωνη του Hetfield και την ωμοτητα του δισκου!!
Σαφως και μου αρεσει το Load. Στο Re-Load βρισκω και εκει κορυφαιες στιγμες,στο St. Anger μου αρεσε που εγραψαν παλι heavy riffs και πιστευα σε κατι καλυτερο για την επομενη κυκλοφορια.
Και αυτη η κυκλοφορια ειναι super.
Δεν θελω να ξαναγυρισει ποτε ο Bob Rock.
Προτιμω να ξανα αλλαξουν παραγωγο να τους παει καπου αλλου. Να τους τσιγκλισει!! Αλλα ξανακουω τον Hetfield να κανει ΥΕΑΗ πανω στα κομματια. Να φωναζει GO! πριν το solo.
Αυτοι ειναι οι Metallica!!!
Και χτες ακουγα στο αυτοκινητο το The End Of The Line. Απο που το ξεκινανε το κομματι και που το πανε!!
Ειναι απιστευτο!!

Θα διαλέξω 4.
Suicide & Redemption , That Was Just Your Life , Unforgiven III , Judas Kiss.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε ότι οι Metallica τελειώσαν με το Black Album. Το Load και το Re-Load είναι μία στροφή του συγκροτήματος προς άλλες μουσικές κατευθύνσεις. Δεν σημαίνει όμως ότι είχαν πτώση μουσικά. Υπάρχουν εξαιρετικά κομμάτια όπως το Bleeding Me, το Outlaw Torn, το Until Sleeps, το Carpe Diem Baby, το Fixxxxer κ.α. Αρκετά συγκροτήματα έχουν αλλάξει μουσικές πορείες (Anathema, Paradise Lost) δεν σήμαινει όμως ότι πρέπει να τους κατακρινεις αρνητικά. Όσο για το St.Anger ήταν μία προσπάθεια προς ένα είδος garage metal το οποίο μπορεί να μην πέτυχε εξ’ολοκλήρου αλλά είναι μία πρωτοποριακή ιδέα. Τουλάχιστον οι Metallica πάντα ψάχναν να δημιουργήσουν νέα πράγματα όπως με το S&M.
Τώρα για το Death Magnetic. Θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Το All Nightmare Long είναι από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γράψει. Excellent guys!

Το Cyanide προφανώς λόγο ότι το ακούμε περσσότερο καιρό μου έχει γίνει πιο αγαπητό σε σχέσει με τις άλλες 9 κομματάρες, άρα εκεί και η ψήφος.:slight_smile:

Ο James δήλωσε ότι το Unforgiven III είναι το καλύτερο από τα Unforgivens, και…συφμωνώ.

Αστεία δηλωση. Τι σου είναι το Marketing…

Δηλαδή τι περίμενες να πει ότι είναι το χειρότερο?? ΄Ελεος πια!

Ασχέτως αν πιστεύω ότι δεν είναι το καλύτερο, αλλά μάλλον το χειρότερο, δεν πιστεύω ότι το λέει ανειλικρινώς. Δεν νομίζω πως είναι θέμα μάρκετινγκ.

Δε χρειάζεται να πει κάτι. Βέβαια ντάξει, όλα είναι θέμα γούστου… Αλλά (γνώμη μου) το πρώτο Unforgiven δε θα το ξεπερνάει με τπτ…

Το καλυτερο ειναι το Unforgiven I. Το II ετσι κ ετσι. Το III δεν ειναι Unforgiven, είναι Lost.

Νταξει όλοι έχουμε κόλλημα με το πρώτο Unforgiven και δύσκολα θα πούμε “το III είναι καλύτερο”, αλλά αντικειμενικά δεν είναι αστεία δήλωση. Δηλαδή ok, κι εγώ το 1ο Unforgiven λέω το καλύτερο, αλλά το III σαν ποιότητα μπορεί να κοντραριστεί έστω με το I, χωρίς να χαρακτηριστεί η κόντρα αστεία.

Lost??? Τί εννοείς;

Ι Disapear είναι! Χα χα χα

ενα αδιαφορο τραγουδακι ειναι…με εξαιρεση το κιθαριστικο σολο που ειναι φανταστικο…

όποιος πιστεύει ότι ο δίσκος δεν είναι καλός, ας ρίξει μια ματιά στο poll

όλα τα κομμάτια έχουν πάρει πολλές ψήφους !!

Εγώ θεωρώ τουλάχιστον πως το 3 είναι καλύτερο από το 2 που ήταν μια απλά όμορφη μπαλάντα. Το 1 είναι αξεπέραστο κυρίως επείδή είναι το πρώτο που ακούσαμε, αν δηλαδή στο Black Album ήταν το 3 και στο Death Magnetic το 1 όλοι θα λέγαμε πως το 3 είναι αξεπέραστο κτλ.