Metallica-Death Magnetic (2008)

Όντως ακούγεται λίγο κάπως…:-s

Μπραβο ρε συ και ηθελα να το ρωτησω…απο οτι ξερω μονο για xbox kai playstation…

το ακουσα κ εγω τωρα μολις το guitar hero version και υπαρχει διαφορα μεγαλη στα αυτια μου. Ο ηχος ειναι οντως πολυ καλυτερος απο αποψη ακουστικης αλλα και παλυ η παραγωγη δεν μπορει να θεωρηθει καλη απο μενα. Ο δισκος βεβαια σπερνει :bow2::band: και ανυπομονώ να ακουσω και λαιβ τα τραγουδια

Εμένα ο δίσκος ούτε με χάλασε, αλλά ούτε με τρέλανε κιόλας. Έχει μερικά ωραία σημεία.

Η εισαγωγή του that was just your life μόνο σε εμένα θυμίζει Beatallica?

Ρε μην λετε οτι δεν ακουτε μεγαλη διαφορα, θα σας πει groupies ο METAL_LAWS και κουφους ο Druid! Δεν πρεπει να εχετε γνωμη, ο ηχος ειναι σκατα και το εκαναν για να μας παρουν τα λεφτα (το πως δεν το ξερω, αλλα γι’αυτο εγινε σιγουρα) οι παλιο Λεφταλλικα. Ααααχ τα’πα και ξεθυμανα.

Groupies χαρακτηρισα καποιους εξυπνους που με το που πρωτοεξεφρασε ο Druid πριν απο μια βδομαδα τους προβληματισμους του για τον ηχο χωρις κανενα ιχνος εμπαθειας, καμποσοι εξυπνοι του την επεσαν λες και τους χουφτωσε την γκομενα. Δεν το ειπα για αυτους που επιμενουν να λενε οτι δεν τους πειραζει ο ηχος.
Η φτωχη λεκτικη αντιληψη φταιει για ολα.

Ρε παιδιά είπαμε μην χάνουμε το νόημα…ο δίσκος γ@μ@ει, τώρα αν δεν ακούγονται τα γέλια του Hetfield στο Judas Kiss δεν νομίζω να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, άσε που δεν παίζει να το ξανακυκλοφορήσουν με τίποτα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος για τσακωμούς και παρεξηγησεις. Απολάυστε το καλύτερο δίσκο των Metallica τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια, φωνάξτε τους κολλητούς σας πάρτε και κάνα κιβώτιο μπύρες και όλα καλά! Αυτό είναι το heavy metal!

http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ DEATH MAGNETIC ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.

κριμα γιατι πρεπει να ειναι καλο αλμπουμ αλλα αποσο διαβασα σε φορουμς στο εξωτερικο ο ηχος ειναι σκατα

και ακουγεται πολυ οτι ο ηχος στο guitar hero ειναι σαφως ανωτερος απο τον ηχο στο δισκο

δεν πειραζει οπως εγραψε καποιος εδω μεσα ’ με ενα κασονι μπυρες ολα ειναι οκ’

δεν τον κοβω να εχει και κανα στερεοφωνικο της προκοπης…:lol:

Ε ναι, οσους λενε οτι ο Rubin ειναι ασχετος και απλα τα εβαλε ολα στο φουλ θα τους ειρωνευομαι ρε φιλε, τι να κανω τωρα? Σωστα, τι εχει κανει αυτος ο αμπαλος στην ζωη του? Αν αυτο με κανει μια κουφη groupie δεχομαι τον χαρακτηρισμο, τουλαχιστον δεν ειμαι back-seat producer οπως πολλοι που συμβουλευουν τον Rubin τι να κανει.

Αν βρεις πολλα σχολια απαξιωσης του Rubin εδω μεσα πεσ’το μου.:slight_smile:

Μαλιστα εχουμε αποψη για τον δισκο οχι επειδη τον ακουσαμε αλλα επειδη διαβασαμε κατι σε forums!
Eλεος!
Ο δισκος ειναι φοβερος εχει απιστευτες κομματαρες μεσα σταματηστε να γκρινιαζεται σαν Χαζογκομενες και ανοιξτε τα αυτακια σας και το μυαλο σας για να απολαυσετε ενα δισκο.
Αν σας χαλαει η παραγωγη ακουστε Χατζηγιαννη αφου οπως αναφερθηκε καποιες μερες πριν βγαζει παρομοιους υμνους με αυτους των Metallica και εχει και καλυτερο ηχο.
Φτανει. Οτι και να εκανε αυτη η μπαντα παντα γκρινια για το παραμικρο.
Μην ξανασχοληθητε με αυτη λοιπον.Ειμαστε παρα πολλοι ολοι οι υπολοιποι που τουλαχιστον την γουσταρουμε και αν τυχει και βρουμε κατι στραβο θα ειναι επι της ουσιας.
Αν δεν σας αρεσε το Death Magnetic απλα δεν σας αρεσαν ποτε οι Metallica.

THE SLAVE BECOMES THE MASTER!

+1000

Όλοι ειδικοί έχουνε γίνει. Μια χάρα είναι η παραγωγη και ο ήχος.

Οι μηχανικοι και οι ηχολήπτες, ξέρουν πολλά περισσότερα απο πολλόυς που, είναι και το παίζουν ηχολήπτες/κριτηκοί/ηλεκτρολόγοι/τι λές ρε εγω ακουω 40 χρόνια metal/τι λές ρε ξέρω το cubase πολύ καλά - και πιστευω, ξέραν τι κάναν, δεν κάναν τίποτα ‘‘αρπα κόλλα’’ και στη τελικη. δεν νομίζω οι Metallica να είχαν οικονομικο προβλήμα και να πήγαν σε κανα φτηνιάρικο studio.

Και για ακόμα μια φορά τίποτα δεν είναι τυχαίο, ετσι θέλαν τη παραγωγη και έτσι τη κάναν, το θέμα είναι οτι ο,τι παραγωγη και να κάναν, αυτοι που είναι να γκρίνιάξουν θα γκρίνίαξουν. Όσοι ακουτε μπουκώματα, τριξύματα, παραμορφώσεις - πρώτον ακουστε το δίσκο απο cd και οχι mp3, ή αλλάξτε ρυθμισεις και ηχοσύστημα. Τα μηχανηματα του studio κάνουν πολλά λεφτά.

Οσο για το Loudness War, αυτο ειναι αλήθεια, αλλά είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστόρια. :!:

Οι προπονητές της εξέδρας είναι παντού φίλε μου…

Μολις δονηθηκε ο μικροκοσμος μου…:?:?

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα μπερδεύετε όλα τόσο πολύ. Όσοι θίξανε το θέμα της παραγωγής το έκαναν με αντικειμενικά κριτήρια και επ’ουδενί δεν αναφέρθηκαν ούτε στην μουσική αξία του album, ούτε γκρίνιαξαν για τη γκρίνια. Φυσικά και ο Rubin έχει κάνει τρομερές παραγωγές στο παρελθόν, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, αλλά η παραγωγή που (και εγώ πιστεύω ότι) ήθελαν για αυτό το album πάσχει σε πολλά σημεία. Και φυσικά αν βρώ κάτι που με χαλάει σε ένα δίσκο, θα το αναφέρω, γιατί ζητάω πάντα από τις μπάντες που γουστάρω να μου προσφέρουν ποιότητα σε όλους τους τομείς, απλά πράγματα. Τώρα αν κάποιοι θίγονται από αυτό και τα θέλουν όλα μέλι γαλά για να μην τους χαλάσει η μπεσαμέλ, sorry κιόλας αλλά μάλλον αυτοί γκρινιάζουν σαν χαζογκόμενες…

Το “τι μαλακια παραγωγη ειναι αυτη, απλα τα εβαλαν ολα στο φουλ” δεν ειναι σχολιο απαξιωσης προς το Ρουμπιν? Αμα δεις λιγο πιο πισω θα δεις πολλα τετοια σχολια, απλα λεμε "εβαλαν (ποιοι? οι Ελλοχιμ? ο Πατερας Παησιος? ο Πουτιν? ο Λαρς που θελει να μας φαει τα λεφτα?) και οχι “εβαλε” για ευνοητους λογους.

Σε τελικη αναλυση αλλο να πω “αυτο το σολο του Κιρκ δεν μου αρεσει” και αλλο να πω “καλα τι σολο ειναι αυτο, ο ασχετος ο Κιρκ δεν ξερει κιθαρα και παιζει πραγματα στην τυχη”, που διαφωνεις?

Ναι, ο Rubin εκανε και την παραγωγη και την μιξη και το mastering…
Aσε που δεν ειναι και ο θεος ο ιδιος.

Το παραδειγμα σου ειναι αστοχο γιατι η περισσοτεροι (αν οχι ολοι) εδω περα που παραπονεθηκαν για τον ηχο δεν ειπαν “τι μαλακας ο Ραμπιν και η παραγωγη του” αλλα “μα γιατι εχει τετοια ψεγαδια ο ηχος του δισκου??”.

Πρωτον δεν ειπα οτι ειναι ο Θεος ο ιδιος ο Ρουμπιν, αλλα οχι οτι ειναι και κανας χτεσινος ε?

Δευτερον το να λες οτι “απλα τα εβαλε ολα στο φουλ και ο ηχος ειναι σκατα” ειναι σαν να λες ευθεως οτι δεν ξερει την δουλεια του (ειναι ακριβως το ιδιο με το “ο Κιρκ βαραει χορδες στην τυχη”).

και Τριτον δεν την λεω σε αυτους που δεν τους αρεσε ο ηχος αλλα σε αυτους που λενε ανακριβειες. Και επισης η απαντηση σου περι groupies ηταν εξαιρετικα επιθετικη.

Φιλε μου το προβλημα ειναι οτι απλα υπαρχει γκρινια παραπανω απο οτι χρειαζεται.
Η λογικη “Αααα στο album δεν ειναι τελεια η παραγωγη αν και μου αρεσει του βαζω 4/10 αλλα αν ηταν πιο βατη θα του εβαζα 9/10” ειναι αδικη απο ολες τις πλευρες.
Για τον ιδιο λογο θαφτηκε και St. Anger και κανενας δεν το προσεξε μουσικα.
Οταν εβγαλαν το Load υπηρχε γκρινια γιατι κουρευτηκαν ή οτι δεν πολυ αιχμηρες οι κιθαρες και παει λεγοντας.
Το …And Justice For All σου αρεσει?
Υποθετω ναι.
Το KIll 'Em All?
Υποθετω και αυτο σου αρεσει.
Εχουν τελεια παραγωγη κρυσταλλο ή δεν ξεω και εγω τι αλλο?
Παντα Υπαρχει κατι αν θες να το βρεις.
Και σαφως δεν εχει σημασια αν θα ακουσω το Eiρωνικο γελιο του Hetfield (Μαλλον απο πριν εκανε πλακα με εμας που δεν καθομαστε να ακουσουμε την μουσικη αλλα γκρινιαζουμε για ολα τα πιθανα και απιθανα) αλλα αν καποιος το ακουσει προσεκτικα θα το παρει ειδηση και αυτο.
Ναι ΟΚ στο Guitar Hero ακουγονται πιο καθαρα τα πραγματα αλλα ειναι ιδιαιτερα γυαλισμενο.
Χανει κατι απο την μαγεια του το album ετσι.
Δεν μου χαλαει η μπεσαμελ γιατι απλα δεν μαγειρευω τιποτα. Αλλοι προσπαθουν να μαγειρεψουν και να δημιουργησουν εντυπωσεις οτι κατι παει στραβα με τον δισκο και υπαρχουν ανθρωποι μετα που εχουν μια τουλαχιστον αμυντικη σταση απεναντι στο Death Magnetic γιατι καποιος ειπε οτι η παραγωγη ειναι μπουκωμενη, χαλια και μπλα μπλα μπλα πριν καν το ακουσουν.
Δεν σου προσφερουν οτι καλυτερο εχουν οι Metallica?
OK μην ασχολειθεις ξανα γιατι θελουν να σου παρουν τα λεφτα!
Υπαρχει αυτη η λογικη.Πολυ. Και αδικως!!
Και αν θες να το κανουμε πιο προσωπικο (εσυ το εκανες ετσι) δεν εχω προβλημα απλα δεν βρισκω το νοημα.
Δεχομαι την αποψη σου οτι κατι δεν σου αρεσει.
Αυτο που δεν δεχομαι ειναι οτι πολυ απλα αν οντως σου αρεσει το Death Magnetic μπορεις πιο ανετα να πεις εχει ωραια ή πολυ ωραια τραγουδια με πορωνει αλλα εχει καποια ψεγαδια στην παραγωγη του ή απλα δεν μου αρεσει και ηθελα να ακουσω κατι αλλο.
Οχι να ψαχνουμε λογους για να μην μας αρεσει γιατι χανουμε την ουσια.Αυτο λεω. Τα τραγουδια τα πιο πολλα τουλαχιστον δινουν ρεστα.
Και εκει τελειωνει για μενα το πραγμα.Οπως εζησα 20 χρονια ακουγοντας το …And Justice For All (για την ακριβεια 18 χρονια,το ακουσα καπως αργοτερα) με “παραξενη” παραγωγη αλλα το γουσταρω τρελα, ετσι γουσταρω το Death Magnetic παρα το πιο αιχμηρο του ηχο.
Ηθελα πολλα χρονια να ακουσω ετσι τους Metallica.
YEEEEEEEEEAAAAAAAAAH!

THE SLAVE BECOMES THE MASTER.

Θα το ξαναπω. Αν σε καποιον δεν αρεσει το Death Magnetic απλα ποτε του δεν του αρεσαν πραγματικα οι Metallica.