Metallica-Death Magnetic (2008)

Σοβαρέψου.

Ναι ναι βαλε με στην θεση μου…
Ευαισθητα αυτακια που δεν μπορουν να ακουσουν ενα τραχυ δισκο.
Για Heavy Metal / Thrash μιλαμε…

Ρε γιατί δεν σας αρέσει το Cyanide και είναι προτελευταίο? :-k

ρε μάγκες επειδή βλέπω πως τραβάει περισσότερο από το νορμάλ το πράγμα ειλικρινά δεν ξέρω.

δεν ξέρω αν η κατάσταση είναι για λύπηση ή να τη ζηλεύει κάποιος.

τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή σας παίζουν οι εκάστοτε Metallica? τόση σημασία δίνετε στα λεγόμενα κάποιου άλλου σε τέτοιου επιπέδου θέματα?

δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχετε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθείτε στη ζωή σας. Αναλογιστείτε ότι μιλάτε για διασκέδαση. Χαλαρώστε.

Δεν χρειάζετε να είστε όλοι υπερασπιστές της πίστης. Είτε από τη μια πλευρά (υπέρ των Metallica), είτε από την άλλη (κατά των Metallica).

Ο χαβαλές είναι καλός, αλλά από ένα σημείο και μετά γίνεται εμπάθεια.

Ρε συ μετά από τόσο ντόρο εδώ μέσα, μετά από petition που υπογράφεται όχι μόνο από εμάς αλλά και από άλλο κόσμο, μετά από την εμφανή διαφορά του ήχου με το GH, εσύ κατάλαβες ότι φταίνε τα ευαίσθητα ροζ αυτάκια μας που δεν αντέχουν το μεταλλικό μεγαλείο του θηρίου;

Γράφονται τρομερά μαργαριτάρια εδώ μέσα…

Ακριβως το ιδιο πραγμα λεμε Φιλε μου.
Διασκεδασε το.
Δες αυτο που σε κανει να νοιωθεις ομορφα. Οχι να ψαξεις να βρεις οπωσδηποτε το λαθος.
Αν το βρισκεις πας παρακατω. Αν σου αρεσει το ευχαριστιεσαι. Ετσι ειναι με ολα τα πραγματα στη ζωη.
Οσο για το αν ειναι σημαντικο ως ενα σημειο ειναι σημαντικο, οχι για τους εκαστοτε Metallica αλλα για αυτη την μπαντα που πηρα καποια πολυ σημαντικα πραγματα μεγαλωνοντας και ειναι κατι παραπανω για μενα απο απλη διασκεδαση.
Οχι δεν ειναι φανμπουσμος. Ειναι κατι που σε κανει να νοιωθεις πιο ολοκληρωμενος.
Ειναι Τεχνη η μουσικη. Οπως το να σε βαλει σε σκεψεις μια ταινια ή ενα βιβλιο.
Μην αρχιζεις να απογοητευσe απο το οτι π.χ. το εξωφυλλο δεν ειναι πολυ ωραιο ή η ποιοτητα του χαρτiου ειναι κακη.
Ειναι λιγο κουραστικο να απαντας στα αυτονοητα…
Και η διαφωνια και ο διαλογος ειναι ευτυχημα.Κερδιζεις πραγματα.

BOW DOWN ?

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ

Το βλεπω Dexter!!
Απο ενα σημειο και μετα γινεται πολυ προσωπικο το ζητημα και δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα, ουτε ενδιαφερον για αρκετους…

When you think it’s all said and done
Venom of a life insane
Bites into your fragile vein
Internalize and decimate
Patronise it as complicate

So what now?
Where go I? (καλυτερα τωρα?)

When you think it’s all said and done

Bow down
Sell your soul to me
I will set you free
Pacify your demons

Bow down
Surrender unto me
Submit infectiously
Sanctify your demons

Into abyss
You don’t exist
Cannot resist
The Judas kiss

Judas lives recite this vow
I’ve become your new god now

Απαντανε οι ιδιοι σε ολους…

WE DIE HARD.

Το Death Magnetic (2008 ) ηρθε για να ενωσει τον κοσμο των METALLICA και οχι για να τον χωρισει. Ηταν ξεκαθαρο το μηνυμα του προεδρου. :slight_smile:

Suicide & Redemption και All Nightmare Long, οι 2 αγαπες μου. Α! Εχω και μια lacta στο ψυγειο. :slight_smile:

Επειδή είσαι και πορωμένος απ’ όσο βλέπω, πάρε και το CD… :wink:

Και αν το έχεις πάρει ήδη, διάβασε τους στίχους από εκεί… 8)

Οπως ακριβώς τα λές Outshined. Εμπάθεια φιλε μου, έχει καταντήσει μερικούς άσχετους απο μουσική παιδεία, θεωρεία και αρμονία της μουσικής να μην ξεχωρίζουν τα αυγά από τα πασχάλια.

Θελω να ξεκαθαρισω κατι όμως εγω σαν Druid εδω σε αυτο το post. Γιατί πολλοί είναι τόσο τυφλωμένοι από την εμπάθεια, με αποτελεσμα ενώ γράφω άλλα πράγματα, αυτοί άλλα βλέπουν και άλλα καταλαβαίνουν. Δυστυχώς, η ευκολία να κρίνεις κάποιον από τα λεγόμενα του είναι πολύ εύκολη στην σημερινή νεολέρα και κατακριτέα απο εμένα.

Απευθύνομαι στο μελος drenie ο οποίος αν και δεν καταονομάζει εμένα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι με υπονοεί σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Αρχικά όμως ας σου πω άσχετε drenie who the fuck am I:
15 χρόνια μουσικής εκ των οποίων 10 χρόνια πιάνο και αρμόνιο μελετώντας κλασσική μουσική, 5 χρόνια κιθάρα ηλεκτρική και κλασσική. Κατα την διάρκεια αυτών των χρόνων έμαθα μουσική θεωρία και αρμονιά καθώς τώρα παλεύω να πάρω πτυχείο φούγκας. Ασχολούμε με την μουσική από πολύ μικρός και θα ασχολούμαι μέχρι τέλους. Εχω κάνει μάθημα με σπουδαίους καθηγητές όπως ο κύριος Κώστας Βρετός (Longlive) και τον καθηγητη του Gus G (firewind) και ο George (Green House) που θεωρείεται ο ισως καλύτερος στο ροκ εν ρολ εδώ στην Θεσσαλονικη. Μετά απο μελέτες και αφοσίωση λοιπόν πάνω σε κάποια πράγματα επίτρεψε (δημοκρατία) μου να έχω μια γνώμη κ εγω πάνω στο album των Metallica.

Αλήθεια όμως… είμαι φαν των Metallica ή ενας κακός hater όπως υπονοείς ;
Metallica ακούω 10 χρόνια τώρα (οχι πολυς καιρός). Παρόλα αυτά αμέσως με άγγιξαν και με έβαλαν στο εκτροχιασμένο τρένο της μουσικής τους. Εγω και η μπάντα έχουμε ενα πολύ μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο για όλες εκείνες τις φορές που μου κράτησαν συντροφιά και όλες τις φορές που μου έκαναν παρέα τις δύσκολες στιγμές. Εχω όλα τους τα CD σε αυθεντικά, και έχω αγοράσει επίσης και όλα τα Remastered που έκαναν πρόσφατα. Εννοείται πως έχω όλα τα DVD (εκτός από το τελευταιο με τα videoclips) και φροντίζω ότι δεν βρίσκω να το κατεβάζω και να το έχω στην συλλογή μου. Εχω αφίσες και χίλια δυο άλλα accessories όπως πένες metallica, μπλουζάκια κλπ κλπ. Εννοειται πως όποτε κανουν συναυλία στην Ελλάδα ή στην Γερμανία φροντίζω να πηγαίνω αναλογα με τα οικονομικά μου (εχω και μια εκπτωση από το Metclub στο οποιο είμαι γραμμένος εδώ και καιρό). Όπως βλέπεις, είμαι καθε άλλο από ένας κακός μοχθηρός hater των Metallica.

Πάμε τώρα στο νέο album των Metallica.
Τις εξελίξεις τις παρακολουθούσα πολύ στενά. Ημουν ο πρώτος που έριξε το link youtube του Cyanide στο Rocking.gr από το Ozzfest. Τακτικός θαμώνας στο metallicab forum κάνοντας refresh σαν καμμένος περιμένοντας ένα ίχνος του καινουριου album. Όπως θα δεις, μιλάω με τα καλύτερα λόγια για το Death Magnetic. Σαφώς είναι ένας αξιόλογος Metallica δίσκος με αρκετές τεχνικές (παιχτικά) πρωτοπορίες στο metal παρόλο που θυμίζει Justice σε σημεία. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για αυτό και ακούω το album 5 φορές την ημέρα από την ώρα που το πήρα στα χέρια μου. Στα χέρια μου το πήρα πριν κυκλοφορίσει αφού leakαρε από τους ίδιους τους Metallica. Τα sample που είχα ακούσει με είχαν κάνει να ανυπομονώ βλέπεις. Παρατήρησα όμως κάτι, ότι ενώ τα τραγούδια ήταν καλά δεν μπορούσα να τα ευχαριστηθώ. Φυσικά ήθελα να τα ακούσω ξανά και ξανά αλλά κάτι με εμπόδιζε να τα απολαύσω τελείως. Μετά από αρκετά ακούσματα διαπίστωσα ότι ο ήχος στα clips του Mission Metallica ήταν πολύ καλύτερος από αυτό του leaked album. Δεν πέρασαν 15 λεπτά και τα πρώτα ποστ άρχισαν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια διαμαρτύροντας για τον ήχο του leaked album. Ο καιρός πέρασε και το album κυκλοφόρισε στις 12 μαζί με το πείραμα του Cern. Εγω όμως, φρόντισα να το πάρω την Τετάρτη ως φανατικός θαυμαστής της υπερμπάντας. Ανυπομονούσα να το βάλω στο PC, με την Xfi κάρτα και τα πανακριβα 5.1 ηχεία logitech για να απολαύσω επιτελους ποιότητα. Εκεί είναι που έπαθα πλάκα και έμεινα με το … CD στο χέρι. Ο ήχος ήταν ελαφρώς χειρότερος από το leaked ! ! ! ! Σκέφτηκα ότι λεω βλακίες, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι έιχα δίκαιο καθώς όλο το Internet είχε βουίξει για το clipping των Metallica στο CD. Μουσική και τεχνικοί ανέλαβαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο με αποδείξεις ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στον ήχο (μικρό μεν, σπαστικό δε). Οι θεωρίες περι Loudness War επαληθεύτικα και τρανό παράδειγμα αυτών έγινε το Death Magnetic. Μέχρι και ο ίδιος ο master chief engineer του Death Magnetic, o Jen, δήλωσε ότι δεν ειναι καθόλου ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα και καθε φορά πυο το ακούει χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Φαντάσου, δηλαδή… ο άνθρωπος παραδέχτηκε ο ίδιος ότι πάει κάτι στραβά. Παρόλα αυτά όμως, αρκετοί υπερφύαλοι και φερέφωνα κουφών συνέχιζαν να μας λένε όλους εμάς Haters. Αν είναι δυνατόν. Εγω ποτέ δεν ειπα οτι δεν μου αρεσει η μουσικη. Απλά είπα ότι είναι σκατά η παραγωγή. Δεν ξερω αν το επιδίωξαν οι ίδιοι οι Μεταλλικα να βγει ετσι, πάντως αρκετά μικροτερα γρουπ, με πολύ χαμηλώτερο προυπολογισμό έχουν καλύτερη παραγωγή από το Death Magnetic. Παρόλα αυτά όμως, επειδη ο Θεος αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρι, βγήκε το Death Magnetic για το guitar hero. Εδώ, φαίνεται κραυγαλέα η διαφορά μεταξύ του album και του παιχνιδιού. Δεν μπορουσαν να πουν κάτι πλεον, οι ίδιοι οι Metallica απέδειξαν αυτό που όλοι λέγαμε. Οτι κάτι έχει πάει στραβά με τον ήχο του CD. Η μουσική κοινότητα ξεσηκώθηκε και άρχισε να ζητάει remaster όχι γιατί είναι haters αλλά γιατί θέλουν να αγοράσουν ξανά το album να απολαύσουν την αγαπημένη τους μπάντα.

Φυσικά δεν μιλάμε για την παροιμία, σου δινω γαιδαρο και τον κοιτας στα δόντια. Ο ήχος είναι το πρώτο πράγμα που ακούει κάποιος. Αυτό που σου τραβάει την προσοχή. Οταν οι γκόμενες σε κοιτάνε, σε κοιτάνε πρώτα στο πρόσωπο και μετά βλέπουν αν εχει μπράτσα και τα συναφή. Ε λοιπόν, το πρώτο πράγμα στο Death Magnetic, έχει αποτύχει οικτρά . Ο ηχος. Δηλαδή η παραγωγή. Δεν ξερω αν εγινε επίτηδες ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι οτι μιλάμε για ένα κακό αποτέλεσμα που χαλάει την συνολογική εικόνα ενός τέλειου δίσκου στο μεταλ τον τελευταίο καιρό.

Αμέσως παραδείγματα και συγκρίσεις ξεκίνησαν αναμεσα στις δυο εκδοσεις. Και φυσικα μιλάμε για μια εκδοση παιχνιδιου ε ; Φαντασου δηλαδή αν ήθελαν πόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα μπορούσαν να βγάλουν στο CD… Τεχνικοί και μουσικοί επαναλαμβάνουν ότι ο ήχος έχει προβλημα και όποιος δεν το καταλαβαίνει μπορεί να ζει χαρούμενος από δεν έχει το χάρισμα να ακούει κάποια πράγματα που ακούμε όλοι εμείς και στεναχωριόμαστε βαθύτατα.

Όταν λοιπόν, το πρώτο πράγμα που ακούω είναι ο ήχος, και ο ήχος είναι σκατά αφενός το album το βαθμολογώ 5/10. Και μετά επειδή ήθελα και το κάτι παραπάνω που δεν είχε, του έβαλα 4/10. Και στο κάτω κάτω, αυτή ειναι δικιά μου γνώμη και δεν ζητάω κανέναν να συμφωνίσει ή όχι. Δεν έχω δικαίωμα να πω την γνώμη μου ; Και στο κάτω κάτω της γραφής ποιος είσαι εσύ, ή ο x, y , z που θα με κρίνει για την άποψή μου. Εγώ αναφέρομαι σε ένα πράγμα που είναι μουσικά αποδεδειγμένο ότι έχω δίκαιο και που να χτυπάς το κεφάλι σου δεν αλλάζει η αλήθεια, γιατί είναι τεκμιριωμένη και αποδειγμένη έμπρεκτα με κάθε τρόπο στο internet.

Ολοι πέσατε να με φάτε λες και σας έβρισα το σπίτι. Και τώρα σας έχω αποστομόσει όλους εσάς γιατί η αλήθεια βγήκε δια στόματος του ανθρωπου που έκανε το master. Δια στόματος τεχνικού. Δια παραδείγματος του Guitar Hero. Και λειαν συντόμως θα το ακούσετε και στο official website των Metallica.

Ποτέ μα ποτέ δεν είπα οτι η μουσική είναι χάλια. Ποτέ δεν είπα οτι δεν μ’αρεσει η μουσικη. Ειπα απλά οτι στεναχωριέμαι και εκνευρίζομαι γιατί ο ήχος δεν με αφήνει να το απολαύσω. Μου θυμίζει Jamάρισμα σε στούντιο.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να κάνει album o Rubin. Στα @@ μου το ποιος ειναι και το τι φημη κουβαλάει. Δεν ξερω αν φταει η όχι. Εγω σαν ακροατής αυτό που ακουώ δεν με ενδιαφέρει. Και σίγουρα δεν θα κάτσω να ψάξω ποιος είναι αυτός που φταίει (Αν φταίει τελικά και δεν συμφωνίθηκε να γινει ο ηχος ετσι). Βλεπω ότι την παραγωγή την υπογράφει ο Rick Rubin. Ακουω τον ηχο και δεν μαρέσει. Αρα για μενα ο Rubin απέτυχε. Και είμαι θυμωμένος γιατί δεν απόλαυσα το Death Magnetic.

Ειναι πολύ καλός δίσκος. Αλλα οι υπερβολές είναι γελοίες που κάνουν μερικοί και τον θεοποιούν. Εξού και τα γελοία καθε άλο σχόλια ότι “Θα το ξαναπω. Αν σε καποιον δεν αρεσει το Death Magnetic απλα ποτε του δεν του αρεσαν πραγματικα οι Metallica.” . Δηλαδη αυτό το ακούει ο Hetfield και γελάει ρε φίλε. No offence αλλά μαλακία πέταξες…

Φιλικά και χωρίς όρεξη για κόντρα με κανέναν.
Εγω είμαι χαρούμενος πλεον ακουγοντας το Death Magnetic όχι απο CD αλλά απο τα Flac. Εχω περάσει και το Bow down σαν ηχο κλησης στο κινητο. Αυτά είναι.

PS1 : Metal up your ass
PS2: Remaster Death Magnetic!!!
PS3: Εχει καλύτερο ήχο απο το CD πλέον αποδεδειγμένα.

Το ότι σε κάποιους από εμάς αρέσει πάντως, δεν σημαίνει ότι είμαστε άσχετοι από μουσική παιδεία.

Μην βαζεις λογια στο στομα μου.
Δεν ειπα οτι εισαι ασχετος εσυ και αλλοι. Απλά έθιξα το θέμα οτι υπάρχει πρόβλημα στον ήχο.

Και μενα μου αρέσει το album ρε παιδια. Και πολυ μαλιστα.
Ο ηχος ειπα οτι εχει προβλημα. Και πεσατε να με φατε.

Druid, έχεις δίκιο. Απλώς χαλάρωσε. Δεν μπορείς να τους πείσεις όλους με κανέναν τρόπο. Και ο ίδιος ο Hetfield να τους το πει μπορεί να τον πουν ξεπουλημένο επειδή θέλει να κάνει remaster για να πουλήσει κι άλλο… Leave it be…

Πάνω-κάτω τις απόψεις του καθενός για το δίσκο τις γνωρίζουμε. Ο δίσκος είναι τρελή μουφα αλλά υπέρτατα καταπληκτικός, το καταλάβαμε. Έχει κακή μίξη/παραγωγή, αλλά εμείς προσέχουμε μόνο τη μουσική. Έχει μακροσκελή κομμάτια, αλλά αυτό είναι καλύτερο γιατί χτυπιέσαι περισσότερη ώρα… :dizzy:

Διαλέχτε και πάρτε! :dunno:

Το οτι βριζεις δειχνει πολλα.
Δεν θα κατσω να σου πω ποιος ειμαι τι εχω κανει στη ζωη μου ή οτιδηποτε παρομοιο.Δεν εχει νοημα.
Ειναι να σαν την βγαζουμε εξω να δουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη…
Εχω μεγαλωσει παρα πολυ για να ασχολουμαι με τετοια ζητηματα.
Δεν σε εβρισα σε σεβαστηκα και εσενα και ολους τους αλλους που εχουν ζητημα με τον ηχο του CD.
Απλα το παραεχουμε κανει ζητημα και δεν στεκομαστε στο τι παιζουν οι ιδιοι οι Metallica αλλα πως μιξαρε καποιος αυτο που παιζουν οι Metallica.
Ευχαριστω για το ασχετος…
Σαν παραδειγμα ανεφερα την βαθμολογια σου.Δεν ειπα κατι σε εσενα.Αν θες να το παρεις ετσι δικαιωμα σου.
Και αφου σου αρεσει η εκδοση του Guitar Hero και το απολαμβανεις τοτε ευχαριστησου το Death Magnetic.
Καλη ακροαση…

Επειδή σε εκείνο το σημείο του cd ο ήχος είναι πολύ χάλια… κλιπάρει κι έτσι… :lol:

Πέρα από την πλάκα, μια χαρά είναι το Cyanide (ίσως όχι στα 5 πρώτα μου, αλλά όλα θέμα γούστου είναι) και είναι πολύ συναυλιακό τραγούδι :metal:
Θα επανέλθω με δική μου σειρά στα τραγούδια του D.M. μόλις κοπάσει ο θόρυβος εδώ μέσα 8)

Εγώ το γουστάρω πολύ γιατί είναι γαμώ τις ροκιές κ μου θυμίζει Load. :metal:

Εμένα γιατί μου θυμίζει “St. Anger” με αυτά τα riff; :-k

Some Kind Of Monster λίγο.

Εμένα το Cyanide μου φέρνει σε Load αλλά και σε Justice, και το καλύτερο από όλα είναι το ρεφραιν του που είναι κλασικό μεταλ. Το θέμα είναι ότι ο δίσκος δεν έχει, για μένα, ένα μέτριο τραγούδι. Όλα είναι από καλά ως φοβερά! Μεγάλη δουλειά σε ένα δίσκο 75 λεπτών.