Metallica-Death Magnetic (2008)

Καταρχην εμεις τι δισκο θα θελαμε απο τους metallica(οχι οτι μετραει η γνωμη μας:p ), θα προτιμουσαμε ενα γυρισμα στα παλια η μια συνεχεια των Load/reload?

Εγω θα προτιμουσα συνεχεια του Load συγκεκριμενα, αλλα ολοι οι υπολοιποι θα πουν ενα Master Of Puppets no 2. Κι απο οσα λιγα διαβαζω και οι ιδιοι οι Metallica προς τη 2η επιλογη κλινουν…

Εμενα δεν θα με χαλασει τοσο το στυλ οσο η ποιοτητα! Το Load σε τελικη αναλυση ειναι πολυ καλο αλμπουμ και αν μπορεσουν να βγαλουν κατι το ιδιο καλο τοτε σιγουρα θα ειναι επιτυχια!:slight_smile:

Τσάμπα είναι, ας κάνω κι εγώ την υπόθεσή μου.

Ο δίσκος πιστεύω ότι θα είναι κάτι ανάμεσα σε StAnger (με κανονική παραγωγή) και Master Of Puppets. Τώρα βάση αυτού μπορεί να είναι και πατάτα, μπορεί να είναι άνισο, μπορεί να είναι δισκάρα.

Όχι ότι πρόκειται, αλλά φαντάσου λέει το Hetfield να κάνει σε στιγμές metalcore φωνητικά!! Δε θα ήταν καθόλου απίθανο, αν το St Anger δεν είχε φάει τόσο θάψιμο, όσο ελάχιστοι άλλοι δίσκοι. Οπότε με την καμία

Τέσπα, εδώ θα είμαστε να δούμε και να κουοτάρω τον εαυτό μου αν έχω δίκιο (και αν θυμάμαι ότι έκανα αυτό το ποστ)

Βασικά θα με πειράξει κι άλλη hardcore-ιά, πόσο μάλλον metalcore… Ίσως είναι καλό, αλλά εμένα δεν θα μου αρέσει…

+1:wink:

Eλπιζω ο lars στο νεο δισκο να μην κανει drums στυλ st.anger, δλδ κατσαρολες…

Υπάρχει κάποιος που δε θα τον αφήσει

Μπα δεν νομιζω να υπαρχει τετοια περιπτωση…

Εδιτ: Με προλαβε ο αλητο-μανος!

Εγω προτιμω ναναι σε Load φαση γιατι πιστευω οτι οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ Metallica γουσταρουν πιο πολυ να παιζουν ετσι. Και το St. Anger αλλωστε εχει πολλα 70’s riffs μεσα. Απλα δεν θαθελα να πιεστουν να βγαλουν κατι σε Master Of Puppets φαση επειδη “το ζηταει ο κοσμος”. Αν βεβαια το νιωθουν, ας το κανουν.

http://www.stereowarning.com/2008/01/metallica_album_delayed_again_until_september

Αλλο ενα site που λεει για Σεπτεμβρη… :?
Μεχρι αυτη τη στιγμη ομως δεν εχει αναφερθει κατι επισημα…

Eδώ υπέκυψαν οι Ryche, δε θα υποκύψουν οι Metallica?

Χωρίς τον Κλίφ να ενορχηστρώνει και να βελτιώνει τα διάφορα ιντερλούδια ο δίσκος δε πρόκειται ποτέ να φτάσει
επίπεδα μάστερ οφ πάπετσ και λαιτνινγκ.Κιόσοι λένε οτι το τζάστις βγήκε χωρίς τον κλίφ είναι φανερό οτι σε αυτό το δίσκο πρασπάθησαν να αναπαράγουν τις ιδέες του και είναι όλα υπο τη σκιά του και ο δίσκος είναι άνισος με ορισμένα τραγούδια να τραβάνε πολύ χωρίς λόγο. Κιοι ίδιοι το κατάλαβαν αυτο μετά και αντί να διαλυθούν έγιναν μπάντα χαβαλέ απο μπάντα με “όραμα και ιδεολογία”(που δε θα γυρνούσε ποτέ βίντεοκλίπ και έιχε χεσμένο το μτβ). Ο κλίφ μπορούσε να τους γράφει όλους στα παπάρια του και εξέπεμπε αυτή την άυρα γιατί είχε πάρα πολλές μουσικές γνώσεις και δικό του εντελώς στύλ, ενώ οι άλλοι μετά έμειναν ξεκρέμαστοι.Απο τις δηλώσεις τους φαίνεται καθαρά αυτό αν και προσπαθούν να μην υποβιβάσουν τους εαυτόυς τους στ μάτια του κόσμου.

Στο καινούριο πιστέυω οτι θα ακολουθήσουν πάλι τις επιταγές τις μόδας και τα μισά ρίφ θα ναι νιού θράς(τρίβιουμ κλπ) με ιντερλούδια που θα ποστροκίζουν(επειδή είναι ευκολα και στη σύλληψη και στην εκτέλεση με τόσα ακούσματα που μας περιβάλλουν) ή σαουθερνίζουν και θα αποτελούν παραλλαγές απο προηγούμενα τους. Εντέλη δεν θα ξαναανακαλύψουν τον τροχό όπως στη “χρυσή” εποχή τους και εγώ απλά ελπιζω σε κάτι που να συντροφέυει ευχάριστα μια μπύρα σε ενα μπάρ κιόχι την κλαψοργή του νταμπαντούμπα σαιντ ανγκερ,(ούτε καν τη βαρεμάρα του ριλόαντ).Πάντως οτι έχουν πάψει να μου λένε οτιδήποτε σημαντικό αυτό να λέγεται.Και το λάιβ πλάκα είχε αλλα δεν το μπορώ τον “κούλ” χέτφιλντ με τα γιέα μπέιμπε κάθε τρείς και λίγο:p

My point exactly. Και δε νομιζω να κανουν κατι τετοιο. Ολες τους οι δηλωσεις μιλανε για ‘‘hunger’’ ή αλλιως το attitude και το σκεπτικο που ειχαν εκεινη την εποχη κατα τη συνθετικη διαδικασια. Δε νομιζω να ειπαν πουθενα πως θα ξαναπαιξουν σε 80’ς style.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά τα λες πολύ καλά.
Οι καινούριοι metallica fans της παλιάς εποχής (όχι οξύμωρο, αλλά αντίθετα αρκετά κοινότυπο) καλά θα κάνουν να προβληματιστούν.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου.

Στο παραπανω κομματι συμφωνω εκτος απο ενα σημειο για το Justice. Δε πιστευω πως ‘‘τραβουσαν’’ υπερβολικα τα κομματια, απλα λειπει ο Κλιφ. Πολυ.

Edit: Βεβαια τα γουσταμ οσον αφορα τους Μεταλλικα ειναι λιγο περιεργα. Παιζει να ειμαι ο μονος στον πλανητη που γουσταρει το Load περισσοτερο απ’ το Black Album ενω το αγαπημενο μ’ παραμενει το Kill Em All.

Λιθοβοληστε με τωρα.

Οταν λέω πως τραβούσαν πολύ δεν εννοώ τα μεγάλα κομμάτια του δίσκου (πχ to live is to die, justice for all), αυτά είναι αρκετά καλού επιπέδου στο κλίμα των προηγούμενων δίσκων με κανα δυό άσχετα ρίφ εδώ και κεί , αλλά σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ειναι σε τραβηγμένο ύφος the thing that should not be(σημειωτέον,κομμάτι που δεν έχει γράψει ο μπάρτον και που ολως περιέργως δεν έχει κανένα ιντερλούδιο) με πιο αδύναμα και “περίεργα”(λιγότερο άμεσα) ρίφ.

Βασικά την άποψη αυτή για το μπάρτον την απέκτησα(πέρα απο το οτι είμαι μέγας φαν του,ναι απο τους λαίουρες που κλαινε το θανατό του κάθε λίγο:p ) βγάζοντας τα κομμάτια τους στη κιθάρα, πχ στο άρπισμα του fade to black παρόλο που οι συγχορδίες είναι σούπερ κλασσικές, το φίλινγκ λίγο σάουθερν(ελάχιστα) και χεντφιλντίστικο, έχει κάτι λεπτομερειούλες στο ποιές νότες θα ηχήσουν απο τη κάθε συγχορδία και σε αρμονία, που το κάνουν να ηχεί τέλεια που αν δεν ξέρεις μουσική δεν το γράφεις στη τύχη αυτό το πράγμα και σίγουρα ο χέντφιλντ εκείνη την εποχή ή ο χάμετ δεν ήταν τόσο γνώστες θεωρίας.επίσης καμμία μα καμμία άλλη μπάντα της εποχής δεν είχε τόσο βαθύ λεπτομερή ήχο.και όλως τυχαίως υπάρχει και το όνομα του μπάρτον στο κομμάτι(και έχουν δηλώσει οτι τους δίδαξε αρμονία κλπ).Το ίδιο και με το μάστερ όπως και οι ενορχηστρώσεις του orion με τς 15 κιθάρες ή των εισαγωγών με τα μικρά κολπάκια τους που τις ξεχώριζαν απο όλες τις άλλες(fight fire with fire).Θυμίζουν άλλωστε πολύ Bach και ο μπάρτον ήταν δηλωμένη γκρόυπι του:p .Τα αρπίσματα που ακολούθησαν (πχ στο to live is to die, one, nothing else matters) χωρίς τον μπάρτον είναι το ίδιο καλά τεχνικά(ο χετφιλντ είχε μάθει να παίζει) αλλά βασίζονταν πάαραα πολύ γερά στα προηγούμενα(που κόβω το πουτ#$ μου οτι τα χει φτιάξει με τόση λεπτομέρεια όλα ο μπάρτον-εκτός απο το κθούλου φυσικά που ήταν του μαστέην και φαίνεται κιαυτό καθαρά-έιναι μέν τεχνικό αλλα βασίζεται περισσότερο στο ποιές συγχορδίες χρησιμοποιούνται(μασταίην μαστορας σε περίεργους ρυθμούς και τζάζ συγχορδίες αλλά με αντιμετώπιση πιο σκοτεινή και τραμπούκικη απο την κλασσικίζουσα του μπάρτον) και με ποιά σειρά κίόχι στα μικρά κολπάκια και τις αρμονίες και παιχνίδια με αυτά τα πράγματα ). Αρκετά μίλησα[-X

Τα χουμε πει για Μπαρτον, μην τα ξαναλεμε. Ο ανθρωπος ηταν, ειναι και θα ειναι το σημαντικοτερο μελος των Metallica…

συμφωνω αλλα πιστευω ενα συγκροτημα πρεπει να προχωραει και να μην μενει στο παρελθον!αν προσπαθησουν με το ζορι να επιστρεψουν στο παρελθον εχει πολλες πιθανοτητες να βγει μουφα!!
καλως ή κακως στο master of puppets ηταν ο cliff μαζι τους τωρα δεν ειναι και αν προσπαθησουν να κανουν κατι αναλογο δεν θαβγει καλο κατα τη γνωμη μου.

ο Μπάρτον απέκτησε τέτοιο στάτους επειδή πέθανε. υπερβολικό σε βρίσκω. ιδιαίτερα όταν η μπάντα έχει μέσα ένα jaymz που συγκαταλέγεται άνετα στα 5 πιο επιδραστικά πρόσωπα όλου του χέβυ μένταλ.

επειδή είμαι φανμπόιζ κ δεν έχω γράψει εδώ (μου το θύμισε ο κρισπ) ας πω κ εγώ

ο δίσκος φυσικά είναι υπεραναμενόμενος. ελπίζω να βγει φέτος κ να μην έχουμε κόλπα αλλά τσάινιζ…

είμαι αισιόδοξος. γιατί :

α. ο rick rubin είναι μεγάλος μάστορας. ότι έχω ακούσει δικό του, γαμάει. μέχρι κ τις dixie chicks απογείωσε. νομίζω ότι αν τον αφήσει ο ντράμερ να βάλει πολύ χέρι, θα γουστάρουμ τρελά.

β. τα λάηβ του τελευταίου καιρού κ η επιστροφή (στο σετλιστ κ την καρδιά) στο πάππετς, πιστεύω πως ξύπνησαν την μπάντα που - μην το ξεχνάτε - στον άγιο θυμό, πήγε ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ο χέτφιλδ ξαναυπάρχει (μετά τα τραβήγματα με τις ουσίες), ο Λαρζ είναι τόσο εγωιστής που νομίζω πως θέλει να ασχοληθούν πάλι όλοι με τους 'κατς (και αυτό γίνεται μόνο με σούπερ αλβουμ), ο κιρκ είναι ο κιρκ κ ο πίθηκας αν τον αφήσουν, θα συνεισφέρει μόνο θετικά. ο άνθρωπος λάηβ δεν πολυαντέχεται, αλλά είναι πολύ καλός μουσικός. αν κ δεν νομίζω να τον αφήσουν. άντε πολύ πολύ να μπει στις φωτογραφίες.

γ. πολλά λέγονται για τον ήχο. τι περιμένω? load με παραγωγή soad, λίγο st anger και πιο απλά κ ευθύ ριφφ. περιμένω κ ήρεμο κομμάτι-country στυλ mama said. δλδ περιμένω μια ανακεφαλαίωση της δεκαετίας μετά το λόαδ. είναι λογικό κ πολλά γκρουπ (στυλ πάραδαιζ λοστ) έχουν δείξει ότι μόνο έτσι βγάζεις ένα αλβουμ που και κόπια δεν είναι και τιμάει το όνομά σου.

πιστεύω πως θα ειναι καλύτερο από ριλοαδ κ θυμό, αλλά μην περιμένετε να πέσουμε κάτω. περιμένω 3-4 ύμνους κ κάποια άλλα κομμάτια, που θα συζητάμε εδώ αν είναι καλά ή όχι.

πάντως περιμένουμε με ανυπομονησία…

Ρε ο δισκος θαναι prog-death με ZZ-Top drums και stoner-O-punk υποστρωμα.-