Παντως εγω, προφανως γι αστειο ειπα οτι οι Metallica “υπηρχαν μεχρι το '84”. Οσοι εχουν διαβασει τα ποστ μου γνωιζουν οτι ακομα και το St. Anger μου αρεσει αρκετα ενω το Load το θεωρω μια ακομα υπερδισκαρα…
Κατα τ’ αλλα εδω λεμε για τον νεο δισκο τους. Οχι για το αν η μουσικη παρακμαζει η δεν ξερω κι εγω τι αλλο…
Αυτό που εννοώ Eagleheart είναι ότι είναι υποκρισία να λες ότι τα Load/Reload είναι δισκάρες και μετά να λες ότι όλα τα stoner συγκροτήματα είναι γτπ. Τότε το κάνεις προφανώς για την ταμπέλα.
Τον κάθε δίσκο τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο για τη μουσική του.
Δηλαδη θες να πεις οτι και τοτε δεν υπηρχαν αρνητικα σχολια; Μεγαλυτεροι σε ηλικια μου εχουν πει σχετικα με το Black Album, το Somewhere In Time και το Turbo τι σχολιασμους δεχτηκαν κατα καιρους.
Εδω υπηρχαν ατομα που κατηγορησαν τους Μεταλλικα επειδη και καλα καναν το thrash μουσικη των σαλονιων.
Οποτε μη σκας. Πολλες φορες τα ιδια ατομα που κραζουν κατι μετα το αποθεωνουν και παλι τουμπαλιν. Οποτε δεν ασχολουμαι τοσο, καλη μουσικη βγαινει, συνεχιζω να γουσταρω αρα ειμαι κομπλε.
Edit:
Πεστα. Και προφανως οσοι το κανουν αγνοουν την υπαρξη καποιων επισης καλων γκρουπ, οχι επειδη δεν εχουν γουστο αλλα επειδη η αλφα μεταλλικη κουλτουρα δεν επετρεψε να τους μαθουν. Κατι το οποιο δεν επιδρα οσο συνειδητα θελουμε να πιστευουμε.
Πεστα. Και προφανως οσοι το κανουν αγνοουν την υπαρξη καποιων επισης καλων γκρουπ, οχι επειδη δεν εχουν γουστο αλλα επειδη η αλφα μεταλλικη κουλτουρα δεν επετρεψε να τους μαθουν. Κατι το οποιο δεν επιδρα οσο συνειδητα θελουμε να πιστευουμε.
I received this bit of info from a friend, it was originally from a Spanish magazine, Pro-Music, and was posted at the ATRL forums (formerly Aboloute TRL - a fan forum for MTV’s TRL) by a member. It shows new release dates in Spain for global artists, straight from the record labels.
By looking at the calendar list for the 2008 releases it seems as though Metallica will release their as-yet untitled new album on March 18 thru Warner Music Group.
I would personally assume that if this is for Spain, then a worldwide release would be around that date, if not on the same day. Please bear in mind that the dates are subject to change without notice, so nothing should be taken as gospel.
το ροκ και μεταλ φιλε μου δεν εχει παρακμασει
ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια εχει γνωρισει παλι ανθηση.
απλα απο τα 90ς και επειτα οι εταιρειες αποφασισαν να ασχοληθουν και με αλλα ειδη μουσικης (οχι μοναχα με το grunge) και ετσι μοιραστηκε η πιτα.
και οπως λεει και ο angmar απο κατω καλη μουσικη συνεχιζει να βγαινει οπωτε νο προμπλεμ!!
Α,μπραβο να λεμε και τπτ καινουργιο…Ρε μαγκες εγω θυμαμαι αυτο που ακουγοταν για το videogame που θα περιεχει μεσα και ενα νεο τραγουδι των Metallica…Το videogame θα λεγεται “Rock Band” και θα κυκλοφορισει (αν δεν εχει γινει κιολας) στα μεσα Φεβρουαριου
Οσοι θελουν μπορουν να συνεχισουν και εδω… http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4286
Μακάρι να είχε γνωρίσει άνθηση το rock & metal , και ολοι εμεις αυτό θα θέλαμε , αλλα δεν είναι έτσι.Το ότι μοιράστηκε η πίτα οπως λες, αυτός είναι φυσικά ενας λόγος που μειωθηκε το κοινο του ροκ, και επίσης
η έλειψη νεων group που θα ήταν ηγέτες…(όπως πχ. metallica …) Γι αυτό προταγωνιστούν ακόμα όλοι αυτοι
που ακούγαμε την δεκαετία του 80…Δεν ειναι φανερό? μόνο οι maiden - ac dc - metallica και αλλα παλιά group
μπορούν να γεμίσουν στάδια . οι άλλοι θα πάνε στο θέατρο της πετρουπολης…
Πολύ θα ήθελα να ήταν όπως τα λες αλλα τα νουμερα άλλα λενε.λένε αυτο που βλεπουμε όλοι οσοι ζήσαμε το rock παλιότερα, και το ζούμε και τώρα…
αρκετα omως είπαμε …εδω ειναι να γραφουμε για τον νέο δίσκο των metallica…:!:
με το β) διαφωνώ κάθετα, το κοινό τους δεν μεγαλώνει , αλλάζει απλά ,(οσο μεγαλώνεις δεν ακους αυτα που άκουγες, και τα ακουνε οι νεότεροι) και έχει και τάση να μειώνετε σταθερά.(κάποτε είμασταν στα άνω πατήσια 20 άτομα παρέα μεταλα ! , τώρα μόνο 3 ακούμε μεταλ)
για το γ) μόλις απάντησα
και για το δ) είναι πιο έντονο στη χώρα μας … συμβαίνει και στο εξωτερικό οπως πχ. στην χωρα των AC/DC στην australia(melbourne) που έχω ανταποκριση :? .
…αλλα λέω να αρχίσουμε να λέμε για τον νέο δίσκο των metallica
Δεν προσέχεις τι λέω?
για το β). Το ότι στους metallica & Sabbath & maiden και σε πολλά άλλα live δεν ήταν μόνο πιτσιρίκια σημαίνει για σένα ότι τα πιτσιρίκια έχουν προστεθεί όλα αυτά τα χρόνια στους παλιούς που δεν έχει αλλάξει κανένας και ακούνε όλοι μαζί πλέον από 15 ετών μέχρι 45 ετών metal ? χε χε καλό?
Είπα από την αρχή ότι το κοινό δεν έχει μεγαλώσει ?έχει μειωθεί & έχει αλλάξει.
Δηλαδή?δεν είναι ποτέ δυνατόν να γεμίσει σήμερα το στάδιο της ριζουπολης και να γίνει πανζουρλισμός από πιτσιρίκια(τότε μόνο πιτσιρίκια ήταν ) όπως στο live του 1986 των SAXON .
! η το αξέχαστο live του 1988 maiden seven son tour στο γήπεδο της ΑΕΚ σε μια νέα φιλεδέλφια κατάμεστη με μέσο όρο ηλικίας τα 17.
για το δ)το big day out festival είναι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 92. δεν είναι κάτι καινούριο είναι διαφημισμένο περισσότερο από το δικόμας rockwave και όντος υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το τον κόσμο?αλλά μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα.ο εχθρός του καλού είναι το καλυτερο.θελω νa πω ότι οι 44.000 κόσμος (οπως λες) θα μπορούσε να είναι πολύ παραπάνω σε μια τέτοια χώρα σε άλλες εποχές.
ειπες :
“η έλειψη νεων group που θα ήταν ηγέτες…(όπως πχ. metallica …) Γι αυτό προταγωνιστούν ακόμα όλοι αυτοι που ακούγαμε την δεκαετία του 80…Δεν ειναι φανερό? μόνο οι maiden - ac dc - metallica και αλλα παλιά group μπορούν να γεμίσουν στάδια . οι άλλοι θα πάνε στο θέατρο της πετρουπολης…”
και σου λεω
τα μεγαλα ονοματα τραβανε κοσμο απλως επειδη μαζι με τα πιτσιρικια πανε και οσοι ακουγανε παλια μεταλ (και ειτε αλλαξανε γουστα ειτε δεν ψαχτηκανε παρακατω και μεινανε μοναχα σε αυτα)
και ΟΧΙ επειδη δεν εχουνε βγει καλες μπαντες τα τελευταια χρονια
τα λαιβ που αναφερεις ητανε σε μια περιοδο που
α)το μεταλ\ροκ ητανε στα πανω του
β)δεν υπηρχε ο πανζουρλισμος συγκροτηματων και ειδων (μεταλ\ροκ και μη) που υπαρχει τωρα
γ)οπωτε σχεδον οτι ερχωταν για λαιβ στην ελλαδα το ακουγανε ολοι
επισης οσοι πηγανε τοτε σε αυτα τα λαιβ δεν τους κανει απαραιτητα και μεταλ\ροκ κοινο (ποσοι απο αυτους ακουνε σκυλαδικα σημερα??)
και εδω ερχεται το εξης
σε μια χωρα σαν την αυστραλια οι metallica στο big day out το 2004 μαζεψανε 45000 κοσμο
σχεδον οσο μαζεψανε και περσυ οι tool
το οποιο ερμηνευεται ως εξης : ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ
απλως εμεις εδω στην ελλαδιτσα δεν μπορουμε να ζησουμε τις εξελιξεις της παγκοσμιας μουσικης
για ολους τους λογους που εχουνε αναφερθει ανα καιρους (γεωγραφικους,οικονομικους,πολιτιστικους κλπ κλπ)
για το νεο metallica ακομα νεα δεν εχουμε
περιμενουμε
έχει πλάκα που η μπάντα που κορόιδευέ τον winger, έγινε πολύ πιο φλώρικη απο αυτόν, εβάλε γούνες, αι-λαίνερ και κυλότες καλβιν κλάνειν… περιμένω μια τρύπα στο νερό…
τελειώμενοι που υπόσχονται πισωγυρίσματα στα 80ς, ενώ φυλάγανε τον Ε΅Ρ΅ΕΡ του κομπείν.
To να προσπαθείς με το ζόρι να παρουσιασεις το σήμερα το ίδιο και καλύτερο με το χθες, είναι συγκινητικό και είναι κάτι που θα θέλαμε να συμβαίνει.
Αν θελουμε να είμαστε ρεαλιστες πρεπει να αποδεχομαστε όμως και ορισμενα πραγματα.
Επαναλαμβάνω.δεν υπάρχουν αρκετά πιτσιρίκια λοιπόν όπως παλιά . αυτά τα πιτσιρικια με τους παλιούς φτιάχνουν ένα κοινό που και πάλι είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που είχε ΜΟΝΟ πιτσιρίκια παλια .
Α μπράβο ερχεσε στα λόγια μου
Εξηγείς βλέπω τους λόγους που τότε υπήρχε μεγάλο κοινό?άρα βλέπω να συμφωνείς μαζί μου?
κάνεις ομως ενα λάθος
Υπήρχε πανζουρλισμός συγκροτημάτων metal ? ήταν η εποχή του metal?επίσης… φυσικά και δεν ακούνε metal όλοι αυτοί που άκουγαν τότε( τοτε άκουγαν metal. κανενας δεν πάει σε live που δεν γουστάρει? και ειδικά σε metal ) είναι αυτό που έλεγα ότι πολλοί άλλαξαν? μα καλά?.ότι λέω εγώ υποστηρίζεις τελικά?
μα…μόνο οι tool ? Θα κουβαλήσουν το βάρος του ηγέτη? Εκτός από τους tool που δεν είναι και μικρά παιδιά ξέρεις άλλους νέα group που θα γεμίσουν γήπεδο ?
Εγώ ξέρω πολλούς γέρους που θα γεμίσουν γήπεδο?whitesnake?scorpions?deflepard?bon jovi?και πάει λέγοντας?
Δεν υπαρχουν μεγάλα νεα group?τα ίδια θα λέμε?