δεν απαντάς, σε ρωτάω τι έγραψε μετά τους metallica??? και ξέρω πολύ καλά τους flotsam & jetsam αλλά αυτό ήταν πριν…
σου απαντησα . εσυ δεν απαντας στη δικη μου .
οκ το st. anger δεν ήταν καλό αλλά και ο Newsted δεν νομίζω ότι είχε συνθετική συνεισφορά στ voivod…σωστα???8)
Αν δεν αναγνώριζε το φταίξιμο του στο θέμα Newsted θα ήταν για ντομάτες.
Ο Newsted δεν έγραψε πολλά γνωστό, αλλά ότι έγραψε ήταν κομματάρες: Το καυλωτικό Blackened και το My Friend of Misery, το οποίο μπορεί να μην είναι κομματάρα, αλλά η εισαγωγή είναι οτι πιο συναισθηματικό έχω ακούσει σε bass solo και το οποίο στα live απογείωνε. Επίσης έχουμε τα κολασμένα φωνητικά σε Creeping Death, Whiplash και Seek & Destroy, κι έναν Jason βομβα έτοιμη να εκραγεί στα λαιβ, όταν ο James δε μπορούσε να πάρει τα ποδια του απο τις ουσίες. Ακόμα θυμάμαι διάφορα που έχω διαβάσει για “δοκοιμασίες” που πέρναγε απο τους άλλος ο Jason μέχρι αφομοιωθει πλήρως απο τη μπάντα και διάφορα άλλα. Και η αλήθεια είναι οτι στην αρχή δεν του είχαν φερθεί και με το καλύτερο τρόπο.
Ε, εμένα αυτά μου αρκούν. Δε χρειάζομαι άλλα. Χρυσός ο Cliff, κυρίως για τις δουλειές του σε Ride και Master, μπορείτε να με βρίσετε να με κάνετε να με ράνετε, αλλά για μένα μπασίστας των Metallica θα είναι πάντα ο ψηλός με το μακρύ μαλλί και το ξυρισμένο κεφάλι. Sorry guys.
δεν υπάρχει λόγος να σε βρίσω, προς θεού, απλά δαιφωνώ σε ορισμένα πραγματάκια. συμφωνώ όμως ΑΠΟΛΥΤΑ στο θέμα live. αλλά μέχρι εκεί…
δεν γνωριζω την συνθετικη συνεισφορα του στους voivod . και δεν με ενδιαφερει αν σου πω την αληθεια . τα αλμπουμ εχω ακουσει και σπερνουν . απο την αλλη ο newsted εχει προσφερει στους tallica , περισσοτερο σαν παρουσια δεν διαφωνω σε αυτο . γι αυτο και ηταν και ο μακροβιοτερος μπασιτσας .
Ναι ρε παιδί μου, κι εγώ πάνω στο στιγμή το έγραψα αυτό:p
θεωρώ πάντως πως ο Trujillo είναι καλύτερος παίχτης και δίνει άλλο αέρα στη μπάντα. σέβομαι τη γνώμη σου.
ειναι καλυτερος παιχτης .αλλα δεν εχει την παρουσια . δεν ταιριαζει για μεταλλικα (και τωρα μιλαω σαν φαν μποι ) . απλα απαντα μου σε ενα ερωτημα ετσι . σε ολα τα βιντεο που εχεις δει απο τους θεους , πιο lineup σου ερχετε πρωτο στο μυαλο ?
τους γνώρισα με Newsted οπότε…καταλάβαίνεις!
ε αυτο σου λες τοσι ωρα.
απλά ο Hetfield ήταν ειλικρινής και είπε ότι φταίει κι εκείνος…
τι μαλακια πεταξε ο χετφιλντ!! #-o
θελει να δειξει ποσο καλος ειναι ο ρομπ, ας το δειξει ,αλλα γιατι πεταει μαλακιες για το jason?? προσωπικα και το παιξιμο αλλα και την παρουσια του jason τα βρισκω πιο ταιριαστα για μεταλικα. Αλλωστε σιγα μην εφευγε αν δε γινοταν η φαση με τους echobrain.
παντως επειδη καποιος ειπε πως ουλριχιζει ο χετφιλντ, να θυμησω πως το προβλημα με το jason δεν το χε ο λαρς…
Ο Trujillo είναι σαφέστατα καλύτερος μπασίστας/μουσικός από τον Newsted, ο οποίος δε πραγματικά δεν έκανε ποτέ τίποτα στους Metallica. Δικαίως ή αδίκως δεν με ενδιαφέρει, εφόσον τα πράγματα είναι όπως είναι. Τώρα αν κάποιοι από εμάς για συναισθηματικούς λόγους θα θέλαμε τον Newsted στους Metallica δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνουμε ρατσιστικά σχόλια για τον Trujillo.
(και αν δεν βλέπετε τον ρατσισμό στα σχόλιά σας, αυτό είναι ακόμα πιο θλιβερό[-X )
Και ο Newsted και ο Trujillo είναι πολύ καλοί μπασίστες. Με διαφορετικό στυλ αλλά με ένα κοινό στοιχείο. Και οι δύο εκτός Metallica έχουν( είχαν) πολύ πιο ενεργό ρόλο. Ο Trujillo όσο δεν παραπονιέται και δεν επεμβαίνει συνθετικά αλλά και στο marketing , θα είναι ο καλύτερος μπασίστας για τους Metallica. Πρακτικά αλλά και ιστορικά αν το δει κανείς, ο μοναδικός μπασίστας που αντιμετωπίστηκε ισότιμα από Χιθκλιφ και Ούλριχ είναι ο Cliff Burton.
Ο Trujillo ως φυσιγνωμία μου ήταν συμπαθής από Suicidal, Infectous αλλά και Ozzy.
Επίσης, η αξία του Burton είναι ανεκτίμητη σε παικτικό, σε συνθετικό, σε επίπεδο προσωπικότητας, σε επίπεδο επιρροής.
Ο Newsted είχε attitude, είχε feeling. Δεν είμαι σίγουρος πόσο χειρότερος παικτικά ή συνθετικά ήταν από τον Trujillo (που παικτικά είναι άλλου επιπέδου ο Rob) αλλά ρε μάγκες ανέβαινε στη σκηνή και τα έσπαγε όλα. Τον βλεπεις στο live shit και σου γυρνάνε τα μυαλά. Θες να τα σπάσεις. Ήταν η δύναμη και η αιχμή των Metallica όταν οι άλλοι ψαχνόντουσαν.
Συγχωρέστε με αλλά το image του Trujillo στη σκηνή πλέον δεν μου προκαλεί γέλιο, αλλά θλίψη.
Για όνομα είναι οι Metallica.
Ωραίος cool τύπος.
Αλλά αυτό που βλέπω είναι ΑΣΟΒΑΡΟ.
Το ίδιο στυλ στους KORN από τον μπασίστα τους κολλάει μια χαρά.
Αλλά το ίδιο είναι οι Metallica με τους KORN.
Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό το ότι συνεισφέρει στις συνθέσεις.
Δεν μπορώ να θυμηθώ και καμια φοβερή σύνθεσή του.
κατα την αποψη μου ο κορυφαιος μπασιστας που περασε απο τους metallica ηταν ειναι και θα ειναι ο cliff και αυτο γιατι τα ειχε ολα και σκηνικη παρουσια και φυσικα συνθετικα ηταν πολυ μπροστα…απο κει και περα οι metallica εδειξαν πολυ καθαρα οτι οποιος εμπαινε στη θεση του μπασιστα δεν θα ειχε τοσα προνομια και φανηκε με τον jason…που ηταν στη σκηνη φωτια μεν αλλα συνθετικα ηταν πατος…σιγουρα γι αυτο φταινε και οι υπολοιποι…παντως επειδη στην σκηνη εχω δει και τους δυο jason/trujillo θεωρω τον τον δευτερο καλυτερο γιατι μαρεσει η ουσια και οχι μονο οι ποζεριες…
Τόσο μπλα μπλα μπλα… το θέμα είναι απλό: Metallica = Hetfield & Ulrich (άντε και Hammett). Το είχε πει και ο Bob Rock και τελικά δεν είχε άδικο. Όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε. Στην τελική, ο μπασίστας που ήταν και καλός συνθετικά και με φοβερή σκηνική παρουσία κλπ ήταν ο Cliff! Έτσι είναι και δεν αλλάζει. Εντάξει πολύ καλός ο Newsted και είχε πολύ πάθος και ενέργεια, αλλά αφού υπήρχε πρόβλημα με ένα από τα “αφεντικά” του γκρουπ, καλύτερα που έφυγε (δηλαδή έδιωξαν). Ναι κι εγώ τότε φώναζα “φέρτε πίσω τον Jason!”, αλλά ας μην φανατιζόμαστε. Στην τελική ο Trujillo σαν μπασίστας είναι τουλάχιστον ισάξιος του Newsted, και αφού οι υπόλοιποι 3 τον πάνε, αυτό είναι και το καλύτερο για το γκρουπ (που υποτίθεται ότι όσοι γράφουμε εδώ, το αγαπάμε).
Βασικα οι δηλωσεις Hetfield ειναι κλασικες αν δεν τιμησεις το σπιτι σου, θα πεσει να σε πλακωσει. Δεν μπορει να βγει και να πει οτι ο JKason ειναι καλυτερος οπως και να το κανουμε. οπως αν αυριο ξαναρθει ο Jason kai fygei o trujilo θα βγουν και θα πουν οτι θελαμε την ενεργεια του στη σκηνη και οτι μας ελειπε κτλ κτλ…
Το εξωφυλο παντως ειναι σχετικα καλο, σιγουρα καλυτερο του προκατοχου του που το εβρισκα πολυ παιδικο.
Το θεμα ειναι να ειναι καλο το album. αντε 2 μηνες εμειναν.
ο trujillo για μενα ειναι καλυτερος απο τον newsted οσον αφορα την τεχνικη,τη σκηνικη παρουσια του newsted βεβαια δεν την εχει.ο newsted εχει μεινει στην ιστορια μονο και μονο απο την ενεργεια στα live ειδικα στο Live στο san diego οπου τον βλεπεις και θες να τα σπασεις ολα!!!