Πιθανότατα να μην μεταπείσεις κανέναν. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός των συζητήσεων. Προσωπικά μου άρεσε πολύ το ?Load? και (λιγότερο) το ?Reload? και απορώ, εφόσον επικαλείσαι τα ακούσματα που επικαλείσαι, γιατί δεν σου άρεσαν κι εσένα. Για το αν οι Metallica είναι έμποροι, επικαλούμαι το ?St. Anger? και τη συγκεκριμένη στιγμή που βγήκε και… I rest my case.
Τέλος off-topic. Αν κατάλαβες το μήνυμά μου έχει καλώς, αν όχι θα τα ξαναπούμε αλλού. Καλή σου μπύρα.
α ναι εγω είμαι εμπαθης με νταμνεσιον με εκνευριζει δεν μα ρεσει να λεω ψεμματα.Αλλά οσο πιο αντικειμενικα μπορω να μιλησω,υπάρχει μη εμπορικό ονομα τετιου βεληνηκούς?.Κανένα συγκρότημα δεν κάνει κάτι για την ψυχή της μάνας τους.Κάθε συγκρότημα που υπογράφει συμβολαιο παυει να κάνει μουσικη επειδη μονο γουστάρει.
Οτάν υπογράψεις πολλές φορες κανεις θυσίες ως προς τα μουσικα σου γούστα και πολλές φορες κανεςι κάτι ετσι για να τραβηξει τα βλέμματα.και μένα μου κάθετε κάπως το νουμερο τρια,απλά δεν μα ρέσει.συνοπτικα το ενενηντα τοις εκατο τοσο μεγάλων συγκροτημάτων εινια εμπορικά και είναι και λογικό.
όσο για το δίσκο δεν εχω ακούσει ποτε ολοκληρο δίσκο μεταλλικα παρα μονο αποσπασματικα καποια τραγουδια και λέω αυτο να ναι το πρωτο σι ντι τους που θα αγοράσω.
πραγματικά πολύ καλή απάντηση, θεωρώ ότι οι metallica αυτοκτόνησαν εμπορικά τόσο με το napster όσο και με το st. anger, που σίγουρα ο κάθε σκυλάς ακούει #-o
το load είναι δισκάρα απλά διαφορετικό, το reload είναι λιγότερο καλό αλλά λίγο πιο heavy και στο θέμα μας το death magnetic θα κλείσει στόματα(ελπίζω), αν όχι τι να κάνουμε? υπάρχουν χιλιάδες μπάντες και εκατομμύρια(χωρίς υπερβολή) δίσκοι για να ακούσουμε…
Διαβάζοντας τις 5 τελευταίες σελίδες του thread έχω να κάνω 2 παρατηρήσεις:
Είναι τραγικό και δηλώνει παρακμή το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που θεωρούν το δεύτερο “Unforgiven” καλύτερο από το πρώτο!
Κατάντια! :blink:
Θα μου πείτε, εδώ υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πολύ καλά τα Load / Reload #-o και έστω δίσκο το St. Anger! #-o#-o#-o
Ο damnation669 είπε την (αιρετική για πολλούς) άποψή του και πέσατε να τον φάτε!
Θιχτήκατε όλοι σας!
Όταν όμως ο καθένας πετάει τη βλακεία του για τους Manowar, όλα είναι ΟΚ…
Εκεί τί πρέπει να κάνουμε εμείς; Nα κατεβάσουμε τα σπαθιά από τον τοίχο και να ψάξουμε να σας βρούμε;
On topic: Ο δίσκος (θέλω να) πιστεύω θα μου αρέσει αρκετά / πολύ!
Θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερος από το φρίσμπι και λογικά καλύτερος (γιατί όχι;) από τις μετριότητες τύπου Load…
Ειδικά ένα σολάκι του Hammett που άκουσα σπέρνει και με πήγε τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω…
Αν και αυτή τη φορά δεν βγάλουν κάτι αντάξιο του ονόματός τους, καλύτερα να σταματήσουν να κυκλοφορούν albums και να κάνουν μόνο lives ερμηνεύοντας αποκλειστικά υλικό περιόδου 1983 - 1991!
Ότι σχεδόν κάνουν ήδη δηλαδή!
Καλά δεν είναι και ρατσιστική άποψη οποιουδήποτε τύπου… Απλώς γούστο. Και να προσπαθήσεις να πεις γιατί (“αντικειμενικά” κατ’ εσέ) είναι καλύτερο το πρώτο Unforgiven, θα τα χάσεις στο μέτρημα…
Θα έκανα παραλληλισμό για τους αγαπητούς μας Maiden (σε ένα άλλο thread αν δεν απατώμαι είχες βγάλει τους τρεις τελευταίους δίσκους τους καλύτερους της δεκαετίας που διανύουμε…) και Manowar (ειδικά γι’αυτούς) αλλά καλύτερα να μην αρχίσουμε πάλι… όμως να τονίζουμε την υποκειμενικότητα αυτών που γράφουμε, όταν πρέπει…
Δηλαδή, εν προκειμένω, λες την δική σου άποψη σαν να είναι κάτι κοινά αποδεκτό, εγώ τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω όταν διαβάζω το παραπάνω…
Ειναι αναλογα με τα γουστα ρε.Αυτος ειναι απο τους τυπους που ειτε βγαλουν κατι καλο ειτε οχι οι Μεταλλικα ειναι κολλημενοι με το παρελθον.Επομενως τι να λεμε τωρα απο τη στιγμη που ο ιδιος τους εχει ξεγραμμενους.Σαφως και εκφραζεται υποκειμενικα.
απλά ο άνθρωπος είναι maiden-as και υπάρχουν οπαδοί που κρατάνε αυτή τη χαζή κόντρα. συνήθως δεν ακούνε ούτε τα παλιά metallica και απλά λένε ότι τους αρέσουν. έχω γνωρίσει αρκετούς :roll:
είπε ο φίλος με τη φωτο των “true metalheads” hammerfall, glory to the brave και μετά το χάος, και με τα πιο gay φωνητικά σε power metal μπάντα. ουδεν σχόλιο
Πότε θα μάθετε να εκφράζετε σωστά κάτι που πιστεύετε ΕΣΕΙΣ χωρίς να γενικεύετε; Τα λέτε λες και πιστεύουν όλοι ότι αυτά που βγάζουν οι Maiden μέχρι και σήμερα είναι δισκάρες / πετυχημένα / θα μείνουν στην ιστορία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Εγω για το καινουριο δισκο των μεταλλικα πιστευω οτι θα ειναι εξαιρετικος και δε το λεω επειδη ειναι το αγαπημενο μου συγκροτημα.Η παρουσια του rubin ειναι εγγυηση για μενα δε ξερω αν στη θεση του ηταν ο Bob Rock θα ειμουν τοσο σιγουρος,αλλα ειναι μεγαλο κεφαλι πως να το κανουμε.Υπαρχουν πολλα στοιχεια που δειχνουν πως το αλμπουμ θα ειναι τουλαχιστον πολυ καλο.Το ιδιο σιγουρος θα ειμουν και για τους Μαιντεν αν ειχαν τον birch παραγωγο.
Mαλλον δεν εχεις μπει καν στον κοπο να ακουσεις την δισκογραφια τους…#-o
‘‘Χαος’’ τα Legacy of Kings και Crimson Thunder ??!! :lol: :lol: #-o
Για τα φωνητικα τι να σου πω, εγω βρισκω gay τους gothic και metalcore τραγουδιστες…Τεχνικα ο Cans ειναι πολυ καλος.
Και ,ναι,για να επιστρεψω σε αυτο που ελεγα, το Brave New World (2000) ειναι πραγματικη δισκαρα !!
Εσεις μαλλον θα πρεπει να μαθετε να μην γενικευετε και να λετε οτι οι metallica ειναι #1 , και μολις παει καποιος να πει κατι αρνητικο (Damnation669, Maiden1979, Night*Sky) πεφτετε ολοι να τον φατε ως ‘‘αιρετικο’’…Μαλλον εσεις ειστε οι κολλημενοι…
Μα τί γλυκά παιδιά που είστε όλοι! Επειδή δεν παίζουμε με «εμείς» και «εσείς» και επειδή το «κάτι αρνητικό» είναι η πιο εύχρηστη γενικότητα, παρακαλώ συνειδητοποιήστε:
Η συζήτηση περί γούστου είναι δύσκολη υπόθεση.
Το τί αρέσει στον καθένα είναι δικό του θέμα.
Όμως, το να ειρωνεύεσαι και να θίγεις τον άλλο για αυτό που του αρέσει ή να μπαίνεις σε ένα thread απλά για να μειώσεις μια μπάντα, χωρίς επιχειρήματα και με αφοριστικό ύφος είναι τουλάχιστον θλιβερό, για να μην πω αηδές (και δεν το λέω… το λέω; ).
Σε οποιοδήποτε thread, τo να γράφουν μερικοί με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και η γνώμη τους είναι «αγία γραφή» και με «μαγκιά» που σείει το πάτωμα, πραγματικά μας τρομάζει όλους. Τους παρακαλούμε να μην το κάνουν γιατί εμείς ο untrue και άσχετοι και τραγικοί και παρακμιακοί φοβόμαστε και κλαίμε μόνοι μας τις νύχτες.
@Night*Sky: Η πιο αντικειμενική γενίκευση είναι ότι μισό single από το «φρίσμπι» πούλησε πολλαπλάσια από όσο όλη η δισκογραφία των Hammerfall. Συνεπώς ναι οι Metallica είναι σαφώς #1. Από την άλλη, αν υπάρχει επιχείρημα «περί εμπορικότητας», πιστεύω πως αν συγκροτήματα όπως οι Hammerfall επέτρεπαν στον εαυτό τους στροφές στη μουσική τους τόσο ριζικές όσο οι Metallica, θα έμεναν με 4 οπαδούς. Αυτός που αναπαράγει εύκολα κλισέ του τύπου «είναι έμποροι», «να πουλήσουν πατάτες» κ.ο.κ. είναι σαφώς πιο κολλημένος από οποιονδήποτε άλλο.