Metallica-Death Magnetic (2008)

Γίνε λίγο ποιο σαφής. Ανίατες περιπτώσεις επειδή δεν τους φάνηκε αριστούργημα;

το the day that never comes γαμει ασχημα!!μεταλλικα ρουλς ρε!!

Καλώς σας βρήκα. Πρώτο post στο φόρουμ.

Περιμένω και γω λοιπόν με ανυπομονησία το νέο άλμπουμ των Metallica. Εντυπώσεις από το The Day that never comes ? Για μένα αρνητικές. Θεωρώ πως είναι υπερβολικά ανέμπνευστο. Το κυριότερο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει συνοχή. Η αλλαγή κάπου στο 3:48 δεν γίνεται αρμονικά. Και στο τέλος ο Hetfield φαίνεται να ζορίζεται πολύ. Γενικά έχει μερικές ωραίες ιδέες, αλλά σίγουρα περίμενα πολλά περισσότερα από τους Metallica. Αυτά για το τραγούδι.

Αναμένουμε το album λοιπόν.

το τραγούδι είναι συμπαθητικό κατά την άποψή μου αλλά όχι κάτι σούπερ. Παρόλα αυτά δικαιολογώ τον ενθουσιασμό πολλών, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά του ήχου των Μεταλλικα, κάτι που οπωσδήποτε χαροποιεί από μόνο του, αλλά που ταυτόχρονα θα πρέπει να μην αποτελεί το μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης. Α! η εισαγωγή του (τα πρώτα 40 δευτερόλεπτα) μου θύμισαν το Chords Of Life του Satriani. Τα υπόλοιπα νομίζω τα είπατε.

Τhe-eye προσέχουμε λίγο το ύφος ε, όλοι φίλοι είμαστε.

βασικά έχουν ειπωθεί όλα. όσο το ακούω, τόσο με κερδίζει, αλλά επουδενί δεν μπορείς να το πεις “κομματάρα”. αξιοπρεπές και μέχρι το 4’, πολύ ενδιαφέρον αλλά από εκεί κ πέρα τα υπόλοιπα 3 λεπτά μοιάζουν λίγο ανούσια. προσωπικά μου αρέσει που ο hetfield ξανααλλάζει τρόπο που τραγουδάει, δοκιμάζοντας κάτι πιο ψηλά.

αναφορικά με το γιατί το έβγαλαν ως single, νομίζω ότι το έκαναν καθαρά για εμπορικούς λόγους, καθότι ως μπαλάντα, θα απευθύνεται κ σε μεγαλύτερο κοινό.

ένα πράγμα με ευχαριστεί : και το cyanide και το day νομίζω ότι είναι metallica του 08 και όχι αναμάσημα του παρελθόντος. διάβασα πολλές αναλογίες με στιγμές τους από το παρελθόν αλλά προσωπικά ΔΕΝ τις ενστερνίζομαι : οι άνθρωποι πάνε πάλι να επαναπροσδιορίσουν τον ήχο τους

γι’αυτό τους αγαπάμε

ναι ισως απο το 4 και μετα να χαλαει λιγο το πραγμα…εμενα μου θυμισε λιγο fade to black.επειδη απο τη μεση και μετα αλλαζει τελειως υφος.

ναι αλλάζει εντελώς, αλλά στο fade παίζουν πράγματα της προκοπής (!) όχι γεμίσματα…

τουλάχιστον τα γεμίσματα στο day δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν κάτι το διαφορετικό…

αναμένουμε

Παιζει να ειναι και η καλυτερη γνωμη που εχω διαβασει μεχρι τωρα για το death magnetic.Μπραβο ρε μοντε, αλλα που να καταλαβουν μερικοι?

outlaw περίμενε ρε… ο κόσμος ανυπομονεί κ είναι λογικό. τα κομμάτια πιστεύω πως ήταν κ τα δύο δύσκολα, γιαυτό κ εγώ τα άκουσα πολλές φορές πριν πω κάτι.

αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι από την πρώτη μέρα που θα βγει το album θα διαβάσουμε εδώ μέσα 2000 μηνύματα που θα λένε είτε “δισκάρα”, είτε “μάπα” από ανθρώπους που θα έχουν ακούσει τον δίσκο μισή φορά, αλλά θα καίγονται να πούνε γνώμη. σεβαστό, αλλά έτσι δεν κρίνονται τα ιερά κ τα όσια της ιστορίας

εγώ θα το λιώσω κ μετά θα γράψω κ ένα backstage pass. για τους μετάλλικατς ρε γμτ !

Ευτυχώς που διάβασα τον Μόντε να λέει πως αυτά που παίζουν εδώ δεν συγκρίνονται με αυτά του Fade.Επιτέλους ρε γμτ! Γιατί διαβάζω πως δεν είναι εμπνευσμένο, πως δεν έχει συνοχή (για ξανακούστε παρακαλώ τα κομμάτια του Justice) και πως γενικά είναι μέτριο. Μέτριο σε σύγκριση ΜΕ ΤΙ? ΜΕ ΠΟΙΟ? Γιατί αν λέει κάποιος πως το Fade to Black είναι ανώτερο κομμάτι δεν νομίζω πως θα διαφωνεί κανείς. Προσωπικά θεωρώ μεγάλη επιτυχία που το συγκρίνουμε με τέτοια άλμπουμ και όχι με το St. Anger. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. :slight_smile:

*Απ’ οτι καταλαβα επίσης μάλλον πάνω στην παραγωγή διαφωνούμε παρά στο κομμάτι.

Σωστος!
Απο την αλλη, ειναι οτι πιο Metallica εχουν γραψει εδω και 15 χρονια (μην με παρεξηγειτε, το Load το λατρευω πχ!).
Μου αρεσε παρα πολυ το κομματι, μακροσκελεις αναλυσεις δεν ειναι απαραιτητες επι του παροντος, αναμενουμε με πολλη αγωνια 20 μερουλες ακομα:D

Ακούγωντας το the day καταλαβαίνεις πόσο πραγματικά χαμηλά είχε πέσει αυτή η μπάντα στο st.anger…:frowning:
Μελωδία μετά από πολύ καιρο…:wink:

Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο το κομματι,ειναι καλο αλλα δεν σε κερδιζει με τη μια,για single παντως θα μπορουσαν να βαλουν ενα καλυτερο κομματι.

Μόλις άκουσα 2-3 φορές το The Day That Never Comes… Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον! Σίγουρα δε μου άφησε αρνητική εντύπωση πάντως…

υπαρχει καλυτερο κομματι ομως??

:?:?:?:?

Θα το μάθουμε σε 19 μέρες.

η μεγαλυτερη απογοητευση ειναι ισως οχι το τι βγαζουν,οσο ο χρονος και η αναμονη μεχρι να το βγαλουν.γτ αν βγαζουνε ενα σιντι καθε 2 χρονια και ειναι μαπα,ε καπου παει και ερχεται.τλχ εχεις να κραζεις για λιγο χρονικο διαστημα.:stuck_out_tongue:
αν ομως βγαινει σιντι καθε 5 χρονια και ειναι και μαπα τοτε παραπαει.

Aντε λιγη υπομονη ακομα.

Μου φαινεται πως οι συννεφιασμενες μερες του anger εφυγαν.:slight_smile: Γαμωτο θα την πω την αμαρτια μου. Μου θυμιζει justice και ειναι απο τα κλασσικα heavycore κομματια των Metallica, οπως το One το οποιο μου το θυμιζει και ως δομη.